PINK FLOYD-Dark side of the moon
Re: PINK FLOYD-Dark side of the moon
Velice povedené je také album Sam Yahel : Jazz Side Of The Moon

- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Tak jste mne navnadili a právě si dám toto skvělé CD.
To bude fajn odreagování na večer.

To bude fajn odreagování na večer.

Mám také MFSL a to hned 2x - Ultradisc (první vydání - Made in Japan) a Ultradisc II (druhé vydání - Made in USA).
Myslím, že u tohoto nadčasového veledíla jsou jakékoliv komentáře úplně zbytečné.
Podle mého názoru však nejlepší album od Floydů není Dark Side... ale album Meddle a to hlavně poslední skladba Echoes. Je to vlastně takový vrchol jejich psychedelické tvorby.
Myslím, že u tohoto nadčasového veledíla jsou jakékoliv komentáře úplně zbytečné.

Podle mého názoru však nejlepší album od Floydů není Dark Side... ale album Meddle a to hlavně poslední skladba Echoes. Je to vlastně takový vrchol jejich psychedelické tvorby.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Je těžké polemizovat která deska je od PF nejlepší, jejich hudba je nadčasová. Někdo dává přednost Dark side... jiný zase Wish you were.....či The Wall. Osobně mám hodně rád Meddle, ale nevím kterou desku bych označil jako nejlepší. Každopádně jsem si ji dnes pustil, Pinku díky za tip.
Pinku jaký je zvukový rozdíl mezi prvním a druhým vydáním PF-Dark side of the moon od MFSL (Ultradisk made in japan a Ultradisk II. made in USA)?
Pinku jaký je zvukový rozdíl mezi prvním a druhým vydáním PF-Dark side of the moon od MFSL (Ultradisk made in japan a Ultradisk II. made in USA)?
Můj známý ze Slovenska tvrdí, že USA verze (dnes by si pro ni měl přijet) je krapet lepší. Já si myslím, že obě verze jsou úplně stejné!!! Žádný rozdíl jsem neslyšel. A to jsem je poslouchal snad tisíckrát
.

ML tu napsal, že se jedná svým způsobem o nadčasovost. S tím bych i souhlasil.
Pouštím si PF dost často a teď jste mi tím vláknem " kde se objevilo z čeho to hraje líp" zkazili radost.
Snažím se do té muziky vtěstnat a užít si ji a teď abych přemýšlel jestli to cingrlátko cinklo správně.
To mi chlapi nedělejte.
Pouštím si PF dost často a teď jste mi tím vláknem " kde se objevilo z čeho to hraje líp" zkazili radost.
Snažím se do té muziky vtěstnat a užít si ji a teď abych přemýšlel jestli to cingrlátko cinklo správně.

To mi chlapi nedělejte.

To cingrlátko bude cinkat správně pouze z LP, vylisovaného z digitalizovaného master záznamu ! 

já bych mezi špičku kromě jmenovaných a Meddle přidal i Final Cut.pink píše:Podle mého názoru však nejlepší album od Floydů není Dark Side... ale album Meddle a to hlavně poslední skladba Echoes.
podle mě nejvíc náročná deska PF na aparát.
Podľa mňa su obidve vydania DSOTM po zvukovej stránke úplne zhodné. Porovnával som UD aj UD II a rozdiel medzi nimi som nepočul. Na obidvoch vydaniach je ten istý master, rozdiel je len v tom, že UD bol lisovaný v Japonsku a UD II v USA. Mobile Fidelity lisovali svoje CD najprv v Japonsku a až, myslím v roku 1992 presunuli výrobu do štátov. potom asi 40 titulov znovu vydali ako UD II.
Chtěl bych DSOTM na vinylu. Mám na výběr buď na aukru koupit originál EMI z roku 1973, která se tam dá sehnat za cca 400 Kč, nebo remaster 180g (tomu sice moc nevěřím, dle mého názoru jen marketingový tah-nechci vyvolávat flame jestli 180g vinyly jsou lepší) z roku 2011 za cca 600 Kč. Toto album mám s Wish you were here nejraději a chtěl bych jej i na vinylu. Má někdo porovnání?
Myslis tohle?
http://www.amazon.de/Dark-Moon-inkl-mp3 ... 704&sr=1-2
Za tu cenu neni myslim co resit.
A horsi nez original take nebude. PF zatim doposud dbali na to, aby kvalita novych vydani spise stoupala nez naopak. 
http://www.amazon.de/Dark-Moon-inkl-mp3 ... 704&sr=1-2
Za tu cenu neni myslim co resit.

Díky za link
, u nás jsem ji nejlevněji sehnal i s poštou za 650 Kč, běžně v krámech 750 Kč. Koupím to zde a vyzkouším, za ty peníze je to asi lepší, než poškrábaná s příšerným obalem.

omluva,
ale nemůžu souhlasit s Prosperem nová LP i od PF nejdou zvukově srovnat s původní produkcí, a to ani náhodou.
Pokud ovšem nejde o MFLS a podobná vydání.
Poslední nová LP od PF mám jak stará tak i nové lisy, ty stojí za bačkoru, tedy obal a propiety jsou parádní.
(Wall + DSOtM, WSH.)
Dovolím si poradit, počkat jestli se, a ono se určitě oběví nejen na aukru jiné LP, kvalitnější i když sto pro
nebude nejlevnější, původní vydání. U mne nad japoncema vyhrává US
ale nemůžu souhlasit s Prosperem nová LP i od PF nejdou zvukově srovnat s původní produkcí, a to ani náhodou.
Pokud ovšem nejde o MFLS a podobná vydání.
Poslední nová LP od PF mám jak stará tak i nové lisy, ty stojí za bačkoru, tedy obal a propiety jsou parádní.
(Wall + DSOtM, WSH.)
Dovolím si poradit, počkat jestli se, a ono se určitě oběví nejen na aukru jiné LP, kvalitnější i když sto pro
nebude nejlevnější, původní vydání. U mne nad japoncema vyhrává US
Jj, taky mám stejný názor, nová vydání stojí v porovnání s prvními lisy za starou bačkoru. UK nejsou špatný, německý mě příliš neoslovily. S japonskými PF zkušenosti zatím nemám. Počítej s tím, že to nebude ale nejlevnější - http://www.ebay.com/itm/PINK-FLOYD-THE- ... 4ac130ca73
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=pi ... cat=176985
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=pi ... cat=176985
Na aukru je německá verze, tak jí zkusím, vypadá zachovale.
Jinak mě překvapily ty ceny japonských vydání. 100-200$ byla běžná cena.
Jinak mě překvapily ty ceny japonských vydání. 100-200$ byla běžná cena.