Audio Video Show 2016

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
boxer

Re: Audio Video Show 2016

Příspěvek od boxer »

Tady mi anglicky hovořící vystavovatel s velkou pýchou ukazoval možnost natočení bedýnek. Dodnes jsem nepochopil, co tím chtěl říci. Neptal jsem se dál.

uan
Obrázek
tůůů
Obrázek
tsrííí
Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

JO!
Na ty Fostexem osazený šílenosti s reproterminálama z boku bedny (tvá první fotka) jsem zapomněl - to pro mě bylo největší fiasko výstavy. Plechovej zvuk bez prostoru, dynamiky, výšek, s rozplizlýma basama. Po tom haló, co autoři udělali na českým diskusním web prostoru jsem se těšil na fajn zvuk, ale toto... :mrgreen: *headbang* .

boxer

Příspěvek od boxer »

Tady jsem si několikrát šel poslechnou obdivované a přesvědčivě ohodnocené bedýnky z MaBatovy stáje , (na Slovanetu je o nich velká polemika).
Asi nejsem hoden takové kvality. Ale těch deklarovaných 20Hz +- 0,5 dB je fakt odvaha.

Obrázek

Jinak všeobecně ním a jeho nohsledy popularizované všechny ty trouby z Jericha hrají pro mně stejně. Tady všude jsem stál a slyšel. Tedy na hovno.

Jen tyto šlo chvíli poslouchat.
Obrázek

Nejhorší zážitek byl, když jsem s Mirkem (Pytlem) vpluli do kanclíku s nějakými bednami a především zesilovačem v obrovskými lampami Kronzila a gramofonem. Druhá fotka zeshora.
Usměvavý pán, hrající něco divného a potichu, se zeptal.
Pán.... Co si dáte? (na poslech).
Mirek.... Něco pěkného.
Pán....A co by to mělo být?
Já.... něco co má výšky, basy a nějaký ty středy.
Pán....Tak vám tam pustím opravdu lahůdku. (Byli jsme tam pouze my tři).
Pán pokládá "nějakou" desku na gramec a spouští na třetí pokus jehlu na ni.
Po děsivém zapraskání začne se linou z beden nicneříkající tiché nic. Pán se s omluvou nakloní k zesilovači a přidá. Skroro nic se neudálo, Tak se skloní a dává hodně víc. A potutelně se usmívá, jaká že to je lahůdka.
Z beden se začíná ozývat známý hlas velkého Bosse B.S. a nějaká melodie.

Ať to zkrátím. Zvuk bez výšek, středů a basů. Něco jak nedokonalá krystalka. Opravdu něco neskutečného. Prostě jezevčík by fakt hrál 100 x líp.

Konec vysílání.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Já už se nedokážu přinutit tyto akce navštěvovat. Měl jsem v úmyslu se jít podívat, ale nakonec bylo dost zajímavějších a důležitějších věcí na práci. Díky za postřehy, ušetřili jste mi čas :P
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Myslím si,Pavle, že tvoje popíchnutí MaBata nebylo od tebe fér, když dobře víš, jak to s těmi Kii je.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Pytel píše:Nyní nějaké pozitiva : krásný cívkáč Nagra -- třeba sem dá někdo foto . . .
Jo jo, tam jsem strávil hodně času ;) *thumbs up*
Obrázek

Z toho, co by se mi vešlo do baráku, mě zvukově zaujalo toto . . .
Obrázek

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

PítrsPraha píše:Suverénně nejlepší zvuk výstavy pro mě byly Sonus Faber Cremonese ve spojení s AR.
Pro mě asi také, ale vzhledem k cenovkám se to...tak nějak...těžko porovnává ;)
Obrázek

Omlouvámse za kvalitu fota :(

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

PítrsPraha píše:.....Zvukově pro mě ale byla výstava letos spíš zklamáním. 3/4 instalací byly zabitý špatnou až otřesnou akustikou a/nebo nevhodným umístěním repro v místnosti. ....
Kedy už ludia pochopia, že výstava nikdy neponúkne ideálne akustické podmienky. To by musela byť stavba s akusticky upravenými miestnosťami a to rozumný človek uzná, že je nereálne. Nejaké prenosné akustické panely to nezachránia. Aspoň trochu skúsené ucho pozorným posluchom rozpozná potenciál a úzky výber cenovej skupiny dostupnej pre záujemcu, rozpozná ktoré veci si má ísť vypočuť do firemných posluchoviek. No akonáhle počujem kritiku na akustiku hotelových priestorov, návštevníka ktorému nedochádza, že akustickú pohodu narúša množstvo ľudí, presuny po výstavisku, často, resp. vždy je ucho rozhodené po ceste na samotnú výstavu... a po tomto niekto povie, že zvuk na výstave je aký je..... Taký človek nech sa stane vystavovateľom a ukáže zbytku sveta ako sa to má robiť. A spraví to presne tak isto. V ekonomických podmienkach našich krajín 100%ne Obrázek

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Diky za reakci, ale netreba extremismu. Po "idealnich akustickych podminkach" nevolam.
Bylo hezky slyset, ze i mala snaha prinesla jasny pozitivni vysledek ;-).

boxer

Příspěvek od boxer »

Drahý Olegu.

Jsem slyšel za svůj věk toho tuny. Ve všech možnejch a nemožnejch sestavách, ve všemožnejch konfiguracích a akusticky různorodých místnostech.
Myslím si, že dovedu za ty léta v hlavě odečíst všechny klasické neduhy výstavy, od lidí a jejich upocených triček a kořalečných a pivních výparů, přes otevřené dveře až po akustiku místnosti.

V každém případě Corinthia, ač se to nezdá, byla prostě lepší. Hlavně v těch větších místnostech. Ale i ty menší byly aspoň v drtivé většině souměrné. Tady ty mnohdy různé nudle a zahnuté paskvily nemohly nic dodat k poslechu.
S ohledem na cenovky jsem byl dojat, jak některé přístroje v cenách domu nebyly schopny nabídnout vůbec nic. Bedny za 600, 800 i 900 K hrály na zesík v trvalé limitaci.
Komu se mohly líbit nová BW na Classé? Komu velké Xavy na Nuovo? atd atd.
Většina zvuků byla uřvaná.

Některé levnější věci se aspoň snažily ukázat, kde je jejich potenciál. A byly mnohdy lepší těch drahých.

Nicméně v celkovém dojmu, to pro mne byl nejhorší zvukový zážitek.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

Jasné, sú lepšie a horšie priestory. Ja len poukazujem na množstvo kritiky, po každej výstave, práve na akustiku. Pritom každý z nás vie, že ani doma nie sme vždy "akusticky" naladení a neznie nám to vždy ta ako sme zvyknutí. Ja sám niekedy po pár minútach prestanem počúvať, lebo to skrátka nejako nefunguje. A býva to vždy vtedy ak som sa pred tým zdržiaval v hlučnom prostredí (mesto, cesta autom...). Sluch v takých podmienkach skrátka "nastaví" nižšiu citlivosť a dlho trvá kým sa vráti do pohodového režimu. S tým treba rátať a akceptovať to.
PítrsPraha píše:Diky za reakci, ale netreba extremismu. ...
nie som extremista len volám po primeranej tolerancii ;-)

slacer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slacer »

Zdravím přátele dobrého zvuku a muziky.
Děkuji všem vystavovatelům , že se jim vůbec chce takovéto akce zúčastňovat a vše připravovat.
Byl jsem na takové výstavě poprvé a nejsem žádný extra audiofil . Mám rád když " to prostě hraje" .( podle mých uší).
Jelikož mám doma komerční komponenty tak jsem se šel podívat co je vůbec možné a kde .
Něco excelentní ,něco zcela mimo - Zvuk , design.....

Mě zaujala sestava u "ITALA" - Mastersound EVOLUTION 845 + AUDIOSOLUTION .
Neřvalo mu ´to´ a big bandové věci zněli neuvěřitelně.
Mám i foto ,ale nejde mi to vložit.

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Díky všem, kteří zde podávají report z výstavy ať už obrazově či jen textově *thumbs up*
Letos jsem se chtěl podívat, říkám záměrně podívat, protože na takovéto akce jezdím spíše na "čumendu" než na poslech, ale letos se pro ti mě spikly jak čas tak i další problémy a hold to nedopadlo, škoda.
Tak ještě jednou díky všem co tam byly a o své poznatky se podělí s ostatníma.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Slacer...ovy fotky:
Obrázek Obrázek
Obrázek

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

osobně mě potěšila např. možnost slyšet na jednom zesilovači
sluchátka sennh 800 (29.000) a novinku 800S (43.000).
námahu se stavbou 2 prezentací DK asi nikdo neumíme ocenit.
skvělé bylo proto kino "RIHA" a kino s projektorem sony 4k + BW.
škoda, že už kino nestaví eurostar. z těch nových BW by to byla jistě lahůdka!
doufám, že příští rok zase uslyšíme TAD!
teď nás čeká mnichov!( letos prý naposledy v mnichově)

Odpovědět