Audio Video Show 2016

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audio Video Show 2016

Příspěvek od šeďour »

Zdravím všechny (co to tu čtou), co jsem tam potkal a prohodili jsme pár slov.Navštěvuju hifi výstavy už od devadesátejch let a naprosto otevřeně říkám...letošní rok byla ta nejpovedenější výstava co pamatuju !
Bylo to tak obrovský, že jsem to za jeden den nedokázal projít a pokračoval jsem v návštěvách jednotlivejch expozic ještě v sobotu.

Snažil jsem se všude alespoň chvíli poslouchat, abych si nedělal takovej ten prázdnej názor...to nemá cenu, akustika to zabíjí.Vždycky se dá najít něco dobrýho, ať už na zvuku, nebo na technickým provedení, a nebo na vtipnejch řečech vystavovatele.

Jen telegraficky...červený horny hrajou vždycky na pytel...zabarvenej zvuk. U Xavianu jsem nikdy nepochopil, co vlastně vystavujou...leštěný dřevo ? Dobrej zvuk to rozhodně není.
Překvapilo mě - rakouští výrobci reprosoustav Vienna Acoustic a Wiener (ty s tím kotoučákem) - skvělej zvuk, dynamika.
Ale celkově pro mě nejlepší zvuk měly Kii Three (ty doporučovaný MaBatem).Hned bych si je koupil...jen ta cena (i přes slíbenou 25% slevu) je pro mě trochu mimo.
Velmi rychle jsem si vybral nový sluchátka, teď jen budu čekat, až budou Trinity ke koupi.Hodně mě zklamaly Hifimany se svojí cenovou filozofií sluchátek za pade na ven !??
A způsob prezentace na hlučný chodbě se zesilovačem, kterýmu zlobí potenciometr !
Hanba !!

A RIHA audio ? Velmi dobrej zvuk a rozhodně nejhlasitější expozice na výstavě.Hlukoměr mi ukazoval trvalou hodnotu 100dB.Když jsem to říkal panu Říhovi, potěšilo ho to.
...
Absolutně souhlasím s tím, co napsal Lachim...
lachim píše:smutné je, že v tak drahém hotelu nám ve zlevněném bufetu nabídnou kafe do kelímku z automatu, studené párky do gumového rohlíku a
hotelový bar bez obsluhy. zde se na normální kafe "do hrnečku" čeká normálně 30 minut ?
To byla hodně velká trapárna.Čekal jsem tam na baru jako idiot (nechápu proč jsem neodešel), kosmickou cenu kafe jsem sice neřešil, ale obsluha by měla dostat přez hubu.Na druhou stranu v bufetu stál sendvič 50 korun, naproti v sámošce stojí 48,-
Tyhle paradoxy jsou naštěstí asi jen takovej nutnej kolorit.
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

obsluha by měla dostat přez hubu

Když tak přes. Ale ale ty násilníku !!!!!

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zase jenom kecám :lol:

Stejně sem si na to kafe počkal (bylo dobrý) a pak jim eště dal dýško.
kabelguru.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

Je vidět, že máš zlatý srdce.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Měli jsme potlačit vzájemnou nevraživost a sejít se na kus řeči osobně.Jsem ve skutečnosti děsně milej chlapík.
Ti co mě znaj osobně to určitě potvrděj.

Jen se neptej mojí tchýně !
kabelguru.cz

Odar

Příspěvek od Odar »

A co kojace matky? Boli aj tento rok? :D

p79avt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p79avt »

šeďour píše:
A RIHA audio ? Velmi dobrej zvuk a rozhodně nejhlasitější expozice na výstavě.Hlukoměr mi ukazoval trvalou hodnotu 100dB.Když jsem to říkal panu Říhovi, potěšilo ho to.
pan Říha to rozhodně nebyl :)

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

PetrD píše: Z toho, co by se mi vešlo do baráku, mě zvukově zaujalo toto . . .
Obrázek
To se my taky líbilo nejvíc seděl jsem tam dlouho, ale možná to bylo i hudbou když sem tam byl já pouštěl se Oliver Mally příjemný hlas s kytárou..

A sluchátka byla velmi fajn HiFiMAN HE560 dobrej sweet spot..

Jinak mě docela udivuje jak někteří dokážou odhadnout jak co hraje, je jasný, že někdo ví jak má hrát reálnej nástroj to beru. Ale když jsem občas slyšel názory opodál a teď v jedný místnosti sezeno v zadu, v jiný ve předu, pak jinde až u dveří a všude jiná hudba tak jako já nevim úplně teda :D
Naposledy upravil(a) knopi dne 14 bře 2016 18:54, celkem upraveno 1 x.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

I já se přiklánim k názoru, že výstava byla letos lepší než obvykle. Možná to bylo opravdu velkým počtem vystavovatelů, možná i tim, že jsem potkal hodně známejch hifistů, těžko říct, zkrátka mi sedla. Šeďour do mě furt hučel, jak je Kiit to nejlepší a nic tomu nesahá po kolena. Po poslechu bych asi potvrdil, že středy a vejšky byly neuvěřitelně dobrý, ale nějak to nemělo tělo a dostatečně autoritativní bas, takže jsem si až tak na zadek nesedl. Ale i tak patřily mezi nejlepší. Potvrdim i pozitivní názor na vídeňský výrobce Vienna Acoustics a Wiener Lautsprecher Manufaktur, to bylo fakt dobrý. Čim to je, že Rakušáci dělaj o tolik lepší bednění než Češi? Teda aspoň když to srovnám s Xavianem, zas abych nekřivdil všem. Překvapilo mě, že byl dost slyšitelnej rozdíl mezi sluchátkama Sennheiser HD800 a HD800S, ale ty S-ka to byla změna podobná jako když se udělá Anaxilus mod u HD800, takže se dá ušetřit spousta peněz pomocí diy *palec*
kabelguru.cz

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Mě se to taky líbilo a líbilo se mi víc sestav..

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

šeďour: Trinity sa páčili aj mne.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Za mě taky Vienna i s železem a jsou nádherný.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nemá smysl tady popisovat, co bylo príma, co na prd (kdo tam byl, si už udělal svůj "obrázek"). Nemá cenu řešit akustiku či muziku, kterou pouštěli :( Beru to jako výlet do Prague, kde si prohlédnu a i tak trochu poslechnu něco, co nikdy mít nebudu . . . dám si kafíčko za kilčo, pivko za kilčo . . . a příště už třeba pokecám s hifíkama, kteří tu přispívají a určitě jsme se tam potkávali ;) Měl jsem v úmyslu vzít si sebou nějaké parádní CD (famózní kvalita + famózní muzika), které by prověřilo nejeden aparátek (většina reprodukované muziky mě otvírala nůž v kapse), ale nakonec jsem se na to vykváknul. Večer jsem vše zašel spláchnout do oblíbené hospůdky . . . a když jsem se tam tak koukal, z čeho tam pouští bigbít( ano...koukal, o poslechu se nedá mluvit :shock: ), uvědomil jsem si, že život je strašně krátký a nemá cenu se zabývat píčovinama ;) . . . a doma se potěšil něčím, co mi nikde nikdo nepustí . . .
Obrázek

sekal

Příspěvek od sekal »

Trochu mě překvapuje, že zde nikdo z návštěvníků výstavy nereferoval o sloven. zn. MERMAID. Nezaujali nebo nestáli nikomu ani za pozornost ? :?

Test s měřením zde zmiňovaných (a MaBatem doporučovaných) budek Kii Three je zde. Měření vypadá skutečně velice dobře, cena je ovšem již značná..

boxer

Příspěvek od boxer »

Test netest.

Byl jsem tam snad 5x. Vždy jiná hudba. Stejnej "pouštěc", chytrej jak delfín, jak je to vše super. Dle prospektu mají hrát od 20 Hz. Pokud se nepletu. Tak to ani náhodou. A vůbec zvuk, tady všude sem byl, a všude blbě, je přesně to, co se mi nelíbí.

Ale je to můj názor. Někomu se to mohlo líbit.

Odpovědět