Brněnský podzim 2008

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
JP
Kontaktovat uživatele:

Re: Brněnský podzim 2008

Příspěvek od JP »

Rowingu, Vista je to Vista.. vôbec neviem o čo sa jedná, tak to ani nedokážem napísať správne. Asi ako ten Audiotec ;)

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

JP píše:Mik3cuk

....."Heco Vista" by v kinosále zadupali Titany do zeme.A tá čistota, no jeho integráč bude oproti Srollovi na míle vpredu, ako vypraný v Perwole.
Tak to každopádně, ale metal to fakt nedalo a tu skladbu od skupiny "Majerovy brzdové tabulky", kde je hluboký hlas spolu s nízkými basy to fakt na tu membranu bylo uz moc a ja stale hledam repro které dokáže přehrát tolik nízkých kmitočtů bez nepříjemneho hučení.To že symfonické partie a výstřely z děla dopadly dle mého soudu velice dobře a čistota jim určitě nechyběla je sice krásné, ale repro za tolik peněz by už mohlo zahrát víc žánrů... Recenzent měl zřejmě namysli srovnání jeho malých levných reprosoustav s velkými drahými.To že jeho repro hraje hrozně ve srovnání s Titány je jasné jen to asi neodpovídá vynaloženým prostředkům, když tam defakto hrála sestava za cca 600 000Kč.
vrcholné řady Audiotec
Audionet, pane recenzente, Audionet...
Tady se někdo sek a kritika je na mistě pane recenzent!

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Máničko, očividně Tě k večeru přepadla temná nálada, co. Tu energii co věnuješ některým naprosto zbytečným věcem bys měl věnovat spíš tomu co Tě posune dál, třeba vyřešení akustiky poslechového prostoru. A nepiš mi zase, ať nehodnotím to kde jsem nebyl, nic to nezmění na holé skutečnosti. Sorry za OT
Noble Audio - výroba a prodej

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Moje pocity vo veci BP 08 sú s odstupom času jednoznačne príjemné. Organizátorom patrí vďaka za to, čo podstúpili. Prídem zas.
Ale nie preto, aby som čokoľvek definitívne hodnotil, lež spoznať ľudí rovnakej krvnej skupiny. Priestor bol pre všetky predstavené reprosústavy priveľký, či už hrali potichu, či nahlas. Napriek tomu, že sa nehulákalo (údajne minulý rok to bolo na prahu bolesti), v prvých radách bol zvuk niekedy pred limitáciou, keďže zadné rady dvíhali palce nahor.
Perfektná čistá práca u vnútra prístrojov P.Macury, zvukom tiež. Posluchovo - mne osobne sa páčil Ri-audio v bi-ampingu s Aragornami a BV s DISPRE a na zdroji signálu Audionet. Acony s originálnym predzosilňovačom sa nakoniec tiež rozohrali a ukľudnili. Daný priestor im však nesedel najviac a nesúhlasím, že keď tu nehrali tak nebudú aj inde - boli nastavené na iné podmienky. Aj Aragorny boli sem tam mimo v base rovnako BV vo výškach, napriek tomu sa mi páčili. Rovnako ako aj inak preteplené Qudraly Titan Mk4 na klasike boli pre mňa úplne v pohode. No a JBL 4345 mali asi najväčšie šance, ktoré plne využili. Jednoducho HUDBA. Ale - koľko majú objem? 250litrov? Myslíte, že aj v obývačke 20m2 v 2 metrovej báze by hrali vyvážene a napr. Acony by nemali šancu? To, že bedna na vás svieti 30 cm basom ešte neznamená, že ju možno použiť k demolačným prácam.
Ešte že som tam nedoniesol svoje Magnepany. Niektorí by sa boli od smiechu pomočili. A to sú určené do veľkých priestorov.Tento však mal odhadom 12x35x5m...
Znovu - perfektná akcia *palec*
Obrázek

Matrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matrix »

Mik3Cuk

Jsem rád, že je i jiný názor na BP 2008, byla by to jinak nuda. Budu rád, pokud se příští rok zůčastníš, rád tě osobně poznám.
Již v tuto chvíli ti zasílám pozvání k prezentaci reprosoustav s tebou preferovaným "čistým" zvukem. Času bude dost, program na příští rok ještě není definitivní. Též si rád si rozšířím obzory, jak má vypadat basová složka zvukového spektra.
Jinak samozřejmě příští rok vstupné neplatíš a možná nechám,dle tvého výběru, dovést jiné a pestřejší menü. Ty hrušky byly fakt pekelný.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Matrix-Tvoje B@W ti připadaly v tom kině OK?

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Matrix píše:Mik3Cuk

Jsem rád, že je i jiný názor na BP 2008, byla by to jinak nuda. Budu rád, pokud se příští rok zůčastníš, rád tě osobně poznám.
Již v tuto chvíli ti zasílám pozvání k prezentaci reprosoustav s tebou preferovaným "čistým" zvukem. Času bude dost, program na příští rok ještě není definitivní. Též si rád si rozšířím obzory, jak má vypadat basová složka zvukového spektra.
Jinak samozřejmě příští rok vstupné neplatíš a možná nechám,dle tvého výběru, dovést jiné a pestřejší menü. Ty hrušky byly fakt pekelný.
Tak pozor!
1. nejsem autor článku- Je to jeden jedinný redaktor a majitel webu music-pioneer.net
2. uvedl jsem, že takovou reprosoustavu stále hledám a myslel jsme si, že to na BP uslyším!(nestalo se)
3. jiné hudební menu by to určitě chtělo osobně nenávidím styly jako jazz a blues apod...(ale nikoho nekamenuji na rozdíl od některých co se vyjádřili, že to znělo jako sekačka na trávu) jelikož si myslím, že nazvučit 2 -3 nástroje, které defakto hrají jen pár tónů není nikterak složité a jejich reprodukce tudíš také ne.Takový rockový nebo metalový koncert a nebo na BP několikrát zahraná klasická hudba, kde je spousta nástrojů již potřebuje mistra zvukaře.U toho to stylu hudby jde především o to, aby nějaká složka zbytečně nevyčnívala a nebo aby se některé nástroje "nekryly".
4.hrušky se celkem daly když vemu že to byly zdarma.

P.S. Osobně žádnou reprosoustavu, která by dokázala vyplnit prostor kina nevlastním a ani si nemyslím že by to 2 stereo reprosoustavy dokázaly.Jestli seš Ten Matrix co vlastní ty (dle mého) krásné B&W Matrix 800 tak je jen škoda, že tam tento rok nebyly (vím byly už 2x a tím pádem se dal prostor ostatním a je to tak dobře), tak je zkus příští rok "protlačit" to bych totiž určitě rád přijel jelikož už jen ten design je super :)

Jen můj názor ....

Matrix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matrix »

Mik3cuk
Jsem si nevšiml, že nejsi autor.
Sorry, omlouvám se. Přes slzy od smíchu jsem pořádně neviděl na monitor :-)

merhaut

Příspěvek od merhaut »

ad "nenávidím styly jako jazz a blues apod..." když někdo vypotí takovouhle obludnost a vycpe ji navíc několika protimluvy, nemá smysl diskuze o čemkoliv.

Normálního fandu bych odkázal na PA systémy a upozornil na fakt, že u metalu a tvrdého rocku toho pod 50Hz moc není a to, co považuje za plné kvalitní basy jsou jen boule kolem 60-70Hz...

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

merhaut píše:ad "nenávidím styly jako jazz a blues apod..." když někdo vypotí takovouhle obludnost a vycpe ji navíc několika protimluvy, nemá smysl diskuze o čemkoliv.
Nemám tu hudbu rád co je natom ? Někdo nesnese hip-hop nebo techno a někdo zase metal ... ty protimluvy bys aspoň mohl uvést.
Normálního fandu bych odkázal na PA systémy a upozornil na fakt, že u metalu a tvrdého rocku toho pod 50Hz moc není a to, co považuje za plné kvalitní basy jsou jen boule kolem 60-70Hz...
Já také frekvence pod 50Hz nehledám a nikde jsem tuto ani podobnou frekvenci neuvedl.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

nenávidím není nemám rád, to za prvé, naučil bych se tedy česky. Za druhé, veškerý rock je postavený na bluesových základech, takže nenávidět blues a plantat nadšeně o rocku je protimluv. A za třetí, požadavky typu metalový koncert splní jen PA, takže sis spletl dveře.

S takovou znalostní výbavou se pouštět do jakýchkoliv úvah na téma hudba a zvuk je docela odvážné...

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

merhaut píše:nenávidím není nemám rád, to za prvé, naučil bych se tedy česky.
Já to tak nemám rád až to nenávidím, ale OK neumím česky přiznávám
Za druhé, veškerý rock je postavený na bluesových základech, takže nenávidět blues a plantat nadšeně o rocku je protimluv. A za třetí, požadavky typu metalový koncert splní jen PA, takže sis spletl dveře.
To že je něco postaveno na nějakách základech, ale ve výsledku to zní úplně jinak je věc jiná a ať zní klidně vychazí i "Eva a Vašek".Ty bys třeba nesnesl techno a pod. věci.Skladba od skupiny Majerovy brzdové tabulky - paní z vln není sice nahraná v super studiu věhlasného jména jako všechny nahrávky ostatních přítomných, ale mě se líbí a není to rock a metál už vůbec ne.A to co se ukázalo jako problém normálních "spotřebních, nedospělých" reprosoustav se ukázalo i zde - hučení způsobené nízkým ženským hlasem a basovou sekcí napozadí.Šel jsem na BP s vírou, že repro cenou převyšující 100 tis. Kč tímto neduhem netrpí...nu stalo se a asi jsem opravdu chytl za špatnou kliku od špatných dveří.Tak mi tom prosím promiňte.Děkuji.
Naposledy upravil(a) Mik3cuk dne 20 lis 2008 22:09, celkem upraveno 1 x.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Souhlasím s Merhautem,rock a metal + další odnože jsem zde jen proto že předtím bylo něco jako jazz rock a blues rock takže říci že tento styl hudby nenávidím a přitom vlastně poslouchám jeho odnož mi přijde trošku hloupé. Vzpomeňme například na kapelu King Crimson to je jasný příklad kombinace žánrů jako jazz ,jazz rock a progresivní rock já osobně si myslím že tato kapela byla inspirací pro mnoho hudebníků a kapel. A že právě z tohoto se zrodil rock a metal jak ho známe dnes, i když (heavy)metal "vymyslel" Ozzy a Black Sabbath tedy alespon se to říká.
Zdraví Michal

Mik3cuk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mik3cuk »

Mike píše:mi přijde trošku hloupé.
Proste se mě to nelíbí no každý sme nějaký tobě se určitě taky něco nelíbí ...

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mně to celé připadá víc než trošku :-)

Odpovědět