High End Praha 2009
Re: High End Praha 2009
Nasaďte Zdeněk3.
Kluci, mírněme se. Utneme to, ne? Stejní lidé a stejné výpady. Vlákno je o výstavě HEP.
Jako perličku jsem si na výstavě nechal vnutit ten slovenský časopis. V podstatě mě to nezajímalo, ale cena byla taková, že jsem si to vzal na cestu dom. A to SACD mi přišlo milé na vyzkoušení, jestli je teď můžu přehrávat, když mám jen digitální cestu signálu. Kamarád mi pak vysvětlil, že interpretem skladeb jsou nějací číňani. Jsem v klasické hudbě dost greenhorn, ale pochopil jsem podstatu problému. Zůstalo mi to tedy na vyzkoušení. No a co byste řekli? Nehraje. Musím přepnout na CD vrstvu. Nečekal jsem výstup v plné kvalitě, to se prý nesmí, ale aspoň downsample to udělat mohlo. A taková ochrana u SACD dávaného v rámci časopisu mě zaráží. Je to principiální vlastnost? Myslím tím, že žádné SACD nepošle na klasický digi výstup vůbec nic z SACD vrstvy nebo to je případ pouze hybridních, kde by to bylo shodné s obsahem CD vrsty? U DVDA jsem takovéhle voloviny nezaznamenal.
Jako perličku jsem si na výstavě nechal vnutit ten slovenský časopis. V podstatě mě to nezajímalo, ale cena byla taková, že jsem si to vzal na cestu dom. A to SACD mi přišlo milé na vyzkoušení, jestli je teď můžu přehrávat, když mám jen digitální cestu signálu. Kamarád mi pak vysvětlil, že interpretem skladeb jsou nějací číňani. Jsem v klasické hudbě dost greenhorn, ale pochopil jsem podstatu problému. Zůstalo mi to tedy na vyzkoušení. No a co byste řekli? Nehraje. Musím přepnout na CD vrstvu. Nečekal jsem výstup v plné kvalitě, to se prý nesmí, ale aspoň downsample to udělat mohlo. A taková ochrana u SACD dávaného v rámci časopisu mě zaráží. Je to principiální vlastnost? Myslím tím, že žádné SACD nepošle na klasický digi výstup vůbec nic z SACD vrstvy nebo to je případ pouze hybridních, kde by to bylo shodné s obsahem CD vrsty? U DVDA jsem takovéhle voloviny nezaznamenal.
To jsou ale elementarity, stálo by za to si trochu sehnat informace (i na webu), než se takto podivovat. Digitální výstup DSD ze SACD vrstvy není (byl by stejně nekompatibilní s PCM). Digitální výstup ze SACD je možný jen převodem DSD do PCM v přístroji a digitální výstup je pak PCM. Např. modul Vanity.
Pavel Macura Audio
Jo, dobře jste mi to dali. Ale není nad to se ztrapnit ve sledovaném vláknu. Já jsem to vlastně nějak tušil, protože jsem to už určitě někde četl. Ale ty DVDA mě tak nějak namlsaly. Měl jsem pocit, že u nich to taky jít nemá. Navíc jsem v menu na tolika místech zatrhával převod na PCM (Benchmark nic jiného neumí) a bylo to "reklamní" SACD. Že jsem myslel, že z toho poleze PCM v CD standardu. Bylo to moje první SACD. Tak mě prostě výstava kupodivu dala něco i prakticky.
A kdybychom chtěli být přesní, tak DSD leze z některých přístrojů ještě po HDMI a nevím, jestli konkrétně z mého pincka neleze i po firewire. To byly další takové věci, že jsem z toho nějak zblbnul. No, něco jako s tím krkem. Expected more.
A kdybychom chtěli být přesní, tak DSD leze z některých přístrojů ještě po HDMI a nevím, jestli konkrétně z mého pincka neleze i po firewire. To byly další takové věci, že jsem z toho nějak zblbnul. No, něco jako s tím krkem. Expected more.

Z tvého Pincka jde po HDMI (1.1) DVD zvuk DD a DTS a DVD-A v 5.1. SACD lze brát digitálně až z modelů HDMI 1.2. Jinak pochybuji, že jsi mohl zaškrtnout PCM z SACD, tahle možnost tam není. Vyzkoušej to po analogu, ne? CD vrstvu přes D/A převodník a SACD z analog. výstupu. Ale ty nemáš předzesík, že? Tak to nic.
To tu nebudeme řešit, je tu vlákno na ten přehrávač. Vše je tak jak píšeš.
-
- Kontaktovat uživatele:
Otázka ku chválenej zostave Cabasse + Marantz :
aké placky sa púšťali : CD alebo SACD?
Hral dobre aj formát CD alebo len SACD?
Zaujíma ma to preto, lebo uvažujem nad zmenou CD playera a Marantz 11 je v zozname
možných kandidátov.
aké placky sa púšťali : CD alebo SACD?
Hral dobre aj formát CD alebo len SACD?
Zaujíma ma to preto, lebo uvažujem nad zmenou CD playera a Marantz 11 je v zozname
možných kandidátov.
Já jsem tam poslouchal výhradně CD. Pro mne výjimečný zážitek...
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Slyšel jste někdo ty Harbeth v popkoji panaKaliny?Moc se mi ten zvuk líbil ale slyšel jsem jen útržek akustické kytary ale to bylo snad to nejlepší co jsem kdy slyšel,byl jsem opravdu nadšený a to je co říct.
Musísm si to jet znovu poslechnout.To co vycházelo s těch obyčejně vypadjících bedýnek jen tak nezapomenu a to nebyl zdaleka ten nejvýšší model 40.1 který je dle mnohých nejlepší bednou na světě.

Nebol som
začínam sa teraz venovať novému koníčku
Ale po prečítaní príspevkov musím konštatovať, že ČS hifisti až na pár výnimiek sa nepoučili a stále hodnotia zvuk na výstave. A nie len laici u ktorých to trochu chápem. Je to spoločenská udalosť a o to viac mi je ľúto mojej absencie, lebo ako vidím, stretli sa tam ľudia, ktorých viac, alebo menej poznám a sú mi do istej miery sympatický
Ale nie je všetkým dňom koniec

Jsem laik. Přišlo mi, že vidět ty stroje můžu na fotkách. V reálu mi jejich spatření nedává nic moc navrch. Měl jsem pocit, že výstava audiotechniky je tu od toho, aby člověk taky něco slyšel. Nechci chodit po studiích poslouchat bedny za ranec, když je stejně nebudu kupovat. Na tohle chci zajít na výstavu. Jak někdo psal, dal bych za to i vyšší vstupné, kdybych měl tuto naději. Částečně sice tuším, co jsi tím chtěl říct, ale když někdo píše o tom, že v Polsku nebo Německu ty expozice na výstavách k poslechu rozhodně jsou, tak proč to u nás má být jen na oko? Nebo je to u nás vše na oko nejen v politice, ale i v hifi?Acon píše:Nebol somzačínam sa teraz venovať novému koníčku
Ale po prečítaní príspevkov musím konštatovať, že ČS hifisti až na pár výnimiek sa nepoučili a stále hodnotia zvuk na výstave. A nie len laici u ktorých to trochu chápem. Je to spoločenská udalosť a o to viac mi je ľúto mojej absencie, lebo ako vidím, stretli sa tam ľudia, ktorých viac, alebo menej poznám a sú mi do istej miery sympatický
Ale nie je všetkým dňom koniec
Ale to je všetko v poriadku. Nehovorím, že to na výstave nemá byť zapojené a tak. Tiež si na výstave aj niečo rád vypočujem. Hovorím o tom, že v XXXX témach riešime dôležitosť akustiky a to ako málo stačí na to, aby to hralo úplne nepočúvateľne no prídeme na výstavu a zrazu neberieme do úvahy priestor, hluk, rušnú atmosféru z množstva ľudí... Zrazu všetky tie pravidlá akustiky neplatia, alebo ich jednoducho neberieme do úvahy a úžasne radi skritizujeme vystavené komponenty pod čiernu zem. Pritom všetci vieme, že aj doma v relatívne dobrých podmienkach to hrá úplne inak, ak človek príde cez deň z práce a pustí si svoje oblúbené CD a inak ak je cez víkend v pohode, oddýchnutý a pustí si hudbu počas kludného a tichého večera.agavel píše: Jsem laik. Přišlo mi, že vidět ty stroje můžu na fotkách. V reálu mi jejich spatření nedává nic moc navrch. Měl jsem pocit, že výstava audiotechniky je tu od toho, aby člověk taky něco slyšel. Nechci chodit po studiích poslouchat bedny za ranec, když je stejně nebudu kupovat....
ČS hifisti, hlavne kutilovia, ktorých výrobky sa okrem ich obývačky nikde nepresadili, majú plné huby rečí ako to na výstavách nehrá

Na hifi som samozrejme nezanevrel a stále patrí k mojim TOP záujmom, no vždy som sa venoval súbežne viacerým radostiam a teraz pribudla ďalšia.boxer píše:začínam sa teraz venovať novému koníčku
????????