High End Praha 2009
Re: High End Praha 2009
Zdar,Machalík píše:Spíš se občas nepodaří.
Výstava byla fajn, Utopie byly famózní, Šroll byl bezvadnej, dál už tak nějak neumím nic říct, snad jedině Lucidy udělaly velkej pokrok od minulé výstavy.
jak se tobě a jiným známým zastáncům hajzldeklů z Brna líbil zvuk Wilsonů a Vividů? Docela by mě to zajímalo. Jestli nelíbil, tak bych taky rád slyšel, jestli to nebylo tak, jak někdo napsal: bylo tam strašně teplo, ohřál jsem se jen u dveří a zas jsem šel. Já sám jsem zjistil, že při dvou návštěvách v jedné expozici to mohlo hrát dost rozdílně (myšleno když tam byl jen jeden aparát).
Vividy s Audionetem hraly hrozne, prislo mi to rozbity, to nemelo s muzikou nic spolecnyho. Pokud vim, tak se nelibily nikomu. Wilsony jsem propasl, ostatnim prisly dobry, akorat malicky, coz si umim zive predstavit. Byly titerny.
Vividy hrozně? Nevím, jak dlouho jsi tam vydržel a co tam zrovna hrálo. Ale skoro mám pocit, že se nebavíme o stejných bednách. Pro mě skoro nejlepší pohodový zvuk výstavy. S přehledem to zahrálo vše, co jsem slyšel. Nemá to smysl rozebírat tady, to bychom se museli potkat tam, když to hrálo.Machalík píše:Vividy s Audionetem hraly hrozne, prislo mi to rozbity, to nemelo s muzikou nic spolecnyho. Pokud vim, tak se nelibily nikomu. Wilsony jsem propasl, ostatnim prisly dobry, akorat malicky, coz si umim zive predstavit. Byly titerny.
Wilsony máme na mysli ty v horním patře? S McIntoshi? Je fakt, že ani mě nepřišly nijak ohromné. Co mě ale překvapilo byl zvuk, co z toho lezl. Byl ještě lepší, než Wilson Benesch. Řekl bych šťavnatý. Jestli jsi neslyšel, škoda. Podle mě to byl lépe využitý čas, než tvrdou u Utopií. Může ale být, že jsem měl zůstat u Focalu taky déle. Jenže to byl zase pro mě nezajímavý zvuk.
Díky za tvůj názor.
Agavel: Nesmíš zapomínat na fakt, že celý život posloucháš sestavy za sto tisíc seskládané ze spotřebky zakončené bednami měřícími metr a produkující všechny více či méně podobný zvuk. Expozice strojovně zvící Utopie tě maximálně zmate. Snad kdybys měl možnost s nějakým takovým aparátem žít třeba týden dva doma, bez možnosti dvakrát denně přepínat na svou původní a egem zatíženou podměrečnou sračku, tak by ti to došlo. Syčák ti to říkal správně.
PS: Představa, že trávím čas poslechem metr vysokých bedniček za pár šestek, když o patro níž hrají dvoumetrová půltunová monstra za čtyři miliony, mi přijde opravdu zvrácená. Snad před šesti lety, když jsem ještě měl Cantony nebo Shany.
Jiná věc by byla, kdyby tam opravdu byly ty MAXX 3. Ale nakonec tam bylo tohle. Škoda. Ty Meky vypadaly slušně.
PS: Představa, že trávím čas poslechem metr vysokých bedniček za pár šestek, když o patro níž hrají dvoumetrová půltunová monstra za čtyři miliony, mi přijde opravdu zvrácená. Snad před šesti lety, když jsem ještě měl Cantony nebo Shany.
Jiná věc by byla, kdyby tam opravdu byly ty MAXX 3. Ale nakonec tam bylo tohle. Škoda. Ty Meky vypadaly slušně.
Agavel
Wilsony + McIntosh - hrálo to moc dobře až na to, že zvukový obraz byl maličký. Celkově ale jeden z nejlepších zvuků.
Vivid + Audionet - děs, mučení zvukem. Hrálo to takzvaně čistě, ale s jakýmsi šedým nádechem, zcela bez emocí a všechna CD stejně. Rigor mortis! Robot by byl nejspíš nadšenej, já se však trápil a s přibývajícím časem to bylo k nevydržení.
Wilsony + McIntosh - hrálo to moc dobře až na to, že zvukový obraz byl maličký. Celkově ale jeden z nejlepších zvuků.
Vivid + Audionet - děs, mučení zvukem. Hrálo to takzvaně čistě, ale s jakýmsi šedým nádechem, zcela bez emocí a všechna CD stejně. Rigor mortis! Robot by byl nejspíš nadšenej, já se však trápil a s přibývajícím časem to bylo k nevydržení.
Jasně.Machalík má pravdu.
A Syčák tuplem.Kluci,serte na malé bedny a poslouchejte velkou hudbu.Z malých beden je to o ničem.
A 4,2% Lachim má taky pravdu,Hifi je o penězích a 4,8% Fotolaik to vyřešil nejlíp.Než malou a nic neříkající bednu,tak raději nic.
Já ho 100% následuji.
Počkám,až bude ke koupi nějaký straší TOP a jdu do toho.Fakt.
A Syčák tuplem.Kluci,serte na malé bedny a poslouchejte velkou hudbu.Z malých beden je to o ničem.
A 4,2% Lachim má taky pravdu,Hifi je o penězích a 4,8% Fotolaik to vyřešil nejlíp.Než malou a nic neříkající bednu,tak raději nic.
Já ho 100% následuji.
Počkám,až bude ke koupi nějaký straší TOP a jdu do toho.Fakt.
Je pravda, že Vividy jsem slyšel nejdéle zejména proto, že mě zajímaly "nezajímavé" Wharfedale Opus, které tam taky byly. Taky mě to zaujalo proto, že se mi poprvé líbil zvuk sestavy, ve které byl Audionet. Hrálo vše stejně? Nevím, to se mi nezdálo. Slyšel jsem tam minimálně 5 různých CD s různými žánry včetně klasiky. Nejspíš bych to charakterizoval jako obyčejné, ale to jsem myslel, že se ti líbí. Sám jsi mi říkal, že ti vadí tzv. detailní bedny. Z těchto nic nuceného nelezlo.Sycak píše:Wilsony + McIntosh - hrálo to moc dobře až na to, že zvukový obraz byl maličký. Celkově ale jeden z nejlepších zvuků. Vivid + Audionet - děs, mučení zvukem. Hrálo to takzvaně čistě, ale s jakýmsi šedým nádechem, zcela bez emocí a všechna CD stejně. Rigor mortis! Robot by byl nejspíš nadšenej, já se však trápil a s přibývajícím časem to bylo k nevydržení.
Je mi to jedno, nemusím nic hájit, ale strašně mě překvapuje, jak i mezi top sestavami máte úplně jasno a to ke všemu ještě úplně jinak než někteří další. Pokud by měl Machalík pravdu, tak by mi musely přijít divné všechny velké sestavy a to se nestalo. Konkrétně u Focalů byl zvuk s největšími z nich jasně lepší a méně uřvaný, ale pořád úplně mimo to, co by se mi líbilo. Určitě bych z nich po týdnu doma nadšený byl, musí to být super bedna. Ale muselo by to být jinde doma, než u mě. A nevím, jestli by mi týden stačil na to, abych na výškách dostatečně ztratil vnímavost a přestaly mi vadit. Asi tam fakt někdo čaroval s těma klemama. Pro mě to prostě zůstalo velký zklamáním právě proto, že jsem čekal že to bude jiný velký zvuk, než znám. A byl to zvuk na výškách podobný jiným uřvaným sestavám, které mi nedovolí se soustředit na nic jiného. Možná to bylo příliš nahlas, nevím, taky to mohlo ukázat to, co bylo v nahrávce. Za rok si dám repeté a uvidí se.
McIntos+WA se mi líbily, šla z toho hudba. Jsem vděčný, že jsem slyšel asi svůj 1. lampáč vysoké kvality, žádná hovna o stan ani přesládlost. Výstava mi tak splnila s velkými top bednami hned dvě prání.
Snad se dostanu do Mnichova a snad tam uslyším obojí dohromady - třeba nějaké top WA na top Audio Research flaškovém aparátu, to by byl předpokládám etalon reprodukce, s kterým bych mohl vše porovnávat.
Snad se dostanu do Mnichova a snad tam uslyším obojí dohromady - třeba nějaké top WA na top Audio Research flaškovém aparátu, to by byl předpokládám etalon reprodukce, s kterým bych mohl vše porovnávat.
Proč až do Mnichova? Na podzim bude v Praze hudební veletrh, věřím, že tam budou mj. i ty jediné správné bedny, 4 METROVÉ PA skládačky, proti kterým je nějaká Utopia hračka pro děcka.
Již jsem měl tu čest ve firemní poslechovce v Hostivaři.
Nevím proč se vyjadřuješ k věcem ležícím mimo tvůj zájem.
Nevím proč se vyjadřuješ k věcem ležícím mimo tvůj zájem.
"Nevím proč se vyjadřuješ k věcem ležícím mimo tvůj zájem" - učím se od zdejších dekl mistrů...
P.S. Udělej si někdy výlet do Trnavy za Mr.Buntou, má tam i PA. Led Zeppelin z jeho PA systému má takové gule a grády, že by i ta Utopia vedle toho jen tak kníkala. Problém je, že po půl hodině máš na dva dny s poslechem vystaráno...
P.S. Udělej si někdy výlet do Trnavy za Mr.Buntou, má tam i PA. Led Zeppelin z jeho PA systému má takové gule a grády, že by i ta Utopia vedle toho jen tak kníkala. Problém je, že po půl hodině máš na dva dny s poslechem vystaráno...
Napadlo mě u kterých myslíš.merhaut píše:"Nevím proč se vyjadřuješ k věcem ležícím mimo tvůj zájem" - učím se od zdejších dekl mistrů...

Merhaut: Ne, PA je pro domácí poslech slepá cesta. Podle mne. Slyšel jsem KV2 a Class A. Nevnucuj mi něco, o co nestojím, vím proč chci slyšet WA+AR elektronky.