High End Praha 2009

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Oggy
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2009

Příspěvek od Oggy »

boxer

Presne tak, mnohem vic. Ja si az doted myslel, ze bude problem v McIntosh. :o

boxer

Příspěvek od boxer »

Nicneříkající,i když dobře nahraný,jazzík ať šukající nebo uspávací je k hodnocení na prd.
Rockové věci jsou zase většinou blbě nahrané.

Včera si Lachim koupil novou placku od Ant.Dvořáka.
Obrázek

Nechali jseme si pustit první 3-4 minuty první skladby Adagio. Allegro Molto

A bylo jasno,co ten který aparát umí,či lépe řečeno neumí.Proto to hodnocení které jsem uvedl.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Je "nová" z roku 2005. Není to špatně nahrané, ale ani ne výborně.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Novou bylo myšleno jako sám sobě novinku,nikoliv nové vydání. :)

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Omlouvám se těm pár lidem, které jsem potkal a odbyl jen stručným zdvořilostním pozdravem. Byli stejně jen dva, ostatní poznávám až z vašich fotek a popisů, kdo je kdo.
Pokud se týká zvuku, tak pro mě spokojenost. Čekal jsem to horší a bylo tam hned několik sestav, kde mě bavilo poslouchat jak to hraje.
Poprvé jsem slyšel zahrát Audionety tak, že mě to bavilo. V kombinaci s Vividy to pro mě byl jeden z nejlepších zvuků výstavy. Jiný, ale srovnatelně parádní zvuk byl Wilson s McIntoshem. Cenově si to nemělo co vyčítat a nikdy to do toho nebudu ochoten dát. Ale jako zážitek na dlouhou dobu je to úžasné. Pokud na 24 patře někdo nevydržel kvůli teplu, tak to byla velká smůla. Chtělo to také být dál od beden, i když Vividy hrály perfektně i když jsem stál úplně mimo u zdi. Vzhledově byly ale strašné, což bych jim při tom zvuku odpustil. U druhé zmíněné sestavy bych se zase ze stejných důvodů přenesl přes vzhled koncáků McIntosh.
Byly tam ještě další zajímavé sestavy s překvapivým a schopným zvukem. Wilson Benesch, EMM labs s Electrocompaniet byla jedna z nich. Byli jsme tam 2x. Poprvé nádhera a podruhé jiná nahrávka a už ne tak dobrý dojem. To píšu hlavně kvůli názorům, že to tam nebylo ono. Pro mě byla katastrofa Sroll a mohl to být stejný důvod. Středovýškový zvuk, kterému unikaly basy tak rušivě, že jsem to neměl chuť dál poslouchat a bohužel ani se znova vrátit.
Zpět k příjemným překvapením. Marantz s Triangle zahrál tak, jak bych to od něj po všech pomluvách (Marantz) nečekal. Nevím, jestli to bylo přítomností japonského taťky (díky Peere za potvrzení domněnky), ale hrálo to dobře. Také Cabasse zaujalo projevem, který měl rozlišení. V obou případech to bylo s určitým otazníkem, zda by ty sestavy nemohly časem působit trochu agresivně. Ale minimálně Cabasse byly cenově jiná liga, než některý "nehrající" highend. Jako vyloženě nehrající bych se nebál označit pouze jedinou sestavu - B&W za 400 tisíc byly velkým zklamáním. Něco tam škaredě rezonovalo a přitom se stejnou nahrávkou na Trianglech to bylo o něčem jiném.
Potěšil mě Martin Logan, konečně zahrál a líbil se mi. Jen se mi ten zvuk přítomného gramofonu nezdál. Asi hluchnu, ale vzrůstající počet příznivců gramofonu jako nejlepšího řešení ve mě stále zanechává otazníky. Tady bych radši slyšel nějaký pořádný hirez záznam. Expozice s Focaly nebyla moje krevní skupina, ale rozdíl sestavy krmené ML a Meridianem byl markantní. Ale i ten cenový. A za dané peníze (kdybych je měl) bych si našel na výstavě jiné kousky. Ale Syčák mi už vysvětlil, že patřím ke zblblým hifistům, kteří jsou na něco naučení a když nenajdou v dané sestavě nějakou přednost, která je charakteristická pro jejich hnojačku, tak ji odsoudí. Nevím, ale kamarád to viděl stejně. A to říkal, že už slyšel zahrát Focaly snesitelným způsobem. Na letošním HEP to ale nebylo. Doufám ale, že si to nikdo nevyloží tak, že se by se s Focaly nedalo doma žít. To z výstavního zvuku těžko přesně posoudím.
Letos mě také více než loni překvapil Lyngdorf s Aurum Cantus. Tam se mi moc líbilo a poslechli jsme si více skladeb různých stylů. Jsem asi holt na digitál. Nebo na Čínu, protože se mi za danou cenu zdálo hodně zajímavé i řešení z vedlejšího pokoje Vincent s Aurumy. Jako jedna z nejlevnějších sestav na výstavě to byla cesta k super zvuku pro nemajetné. A nehrála vůbec zle.
Pokud jde o WLM a ostatní vychválené věci z ostravského studia, tak to hrálo pěkně. Víc neumím říct. Muzika, co tam zrovna byla, ukázala, že to hraje dobře. Ale nenadchla mě asi tolik, abych z toho byl vedle. Nehrozila rozhodně žádná agresivita, bylo to velmi v pohodě. Na to, že to bylo z gramofonu pochvala :) Vedlejší expozice s Cary Audio ad. byla také zvukově moc pěkná, ale obě nudle byly katastrofální prostorem. Nesedět uprostřed bylo jako slyšet jinou sestavu. A vzhledově ty kousky obou nudlových expozic nejsou moje krevní skupina.
Co mě ještě zaujalo? Obrovské horny na Pathosech hrály tak, že v té místnosti jsem nechápal jejich umístění. Skrze hlavu vedle sedícího hifisty, který byl mírně předkloněn jsem slyšel pouze zvuk jedné bedny. Hrálo to normálně, příjemně. Ale slyšel jsem mono. Vzhledově opravdu mimo moji dosavadní zkušenost. V této místnosti byl ještě zážitek rozdělaný Copland. S kamošem jsme říkali:"Loni ještě hrál!" :)
Cantony mohou hrát. Není všechno řada LE. Nebrečím, že je nemám, ale hrály mnou slyšené ukázky velmi pěkně.
Poslechl jsem si Wharfedale Opus. Po návštěvě u Mika mě zajímalo, jak dokáží hrát vyšší řady výrobce. Bedny byly dva dny po vybalení z krabice. Nebylo to špatné, ale konfrontace se zvukem Vividů byla jejich nevýhodou. Také plná místnost lidí, kteří čekali, než si zase poslechnou ty pořádné bedny mě znervózňovala. Ale jsem vděčný za tu příležitost, Wharfedale se zapsaly dobře.
To už se nedá říct o Mission. Jelikož ani jedna sestava krmená Meridianem se mi nelíbila, doufám, že to nebylo tím. Ale 796 na mě známé muzice dost propadly. Sledoval jsem na ně aukci v UK a skončila na 510 librách. To je impozantní rozdíl oproti katalogové ceně v ČR. Ale po tom zvuku, co jsem slyšel mi nevadí, že jsem do nich nešel. Nebyla to vyložená katastrofa, ale nezdálo se mi to plně hifi a chyběl tomu spodek. Vůbec nevím, čím to bylo, ale pro mě výrazné zklamání (rozumějte větší zklamání, než jsem zvyklý).
Na Noble Audio jsem byl také zvědavý. Nemůžu tvrdit, že by to byla katastrofa. Nějaké klady v reprodukci jsem našel. Když to srovnám s podobnou cenovou kategorií, tak to je konkurenceschopné, ale výrazně mě to za srdce nevzalo. Nejvíc se mi na nich líbilo podání spodku, zahrály pěkně basu. Bylo tam strašně plno, skladby dlouhé, moc jsem jich tam neslyšel. Žít bych s nimi mohl.
Zaujala mě také expozice s Klipsch. Dokud hrál gramofon, tak to pro mě nebylo úplně ono. Muzika z SACD byla mému gustu bližší. Líbil se mi zesilovač ARTEC.

Ostatní zážitky bych musel i takto čerstvě z paměti lovit, takže to určitě není nic, co bych měl světu sdělit. Celkový dojem byl dobrý a domácí sestava po návratu zněla svému majiteli příjemně. Mašli si tedy nehodím a na další vývoj v hifi jsem přitom nezanevřel.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Letos mě při krátké návštěvě nic zvlášť nezaujalo ani tak, ani tak (ale opak není snadný). Tradičně dobře hrály McIntoshe, pak ten lampový zesilovač v místnosti Elac. I když mě minimálně od teďka třeba budete považovat za hluchého, tak mně se Šroll nelíbil. Teda reprosoustavy jsou dobré, tak dobré, že bylo jasně slyšet slabé místo sestavy, zesilovač. Kromě dobrých basů už jenom tranzistorový zvuk ve špatném smyslu slova. Mělký (suchý) a nehrálo to čistě. I když, stavil jsem se tam dvakrát a podruhé to bylo trochu lepší, takže to možná bylo i mně neznámou nahrávkou. Ostravakum s Red Wine audio to nehrálo, čekal jsem víc (podle zahraničních diskuzí o téhle značce). Chtěl jsem slyšet nové třípásmové Klipsche, ale bylo tam pořád narváno a mně se už nechtělo potřetí čekat na výtah. P-37 stejně není nejvyšší model... Ještě je potřeba pochválit M. Logan, které se tentokrát aspoň daly poslouchat.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

petrL píše:Chtěl jsem slyšet nové třípásmové Klipsche, ale bylo tam pořád narváno a mně se už nechtělo potřetí čekat na výtah. P-37 stejně není nejvyšší model...
Škoda, že sis nepočkal. Ten model Paladium byl velmi zajímavý. Seděl jsem hrozně blízko a mimo osu. Trochu více výšek, než bych musel. Ale s SACD z TEACu už se mi to moc líbilo.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Podlě mě je to právě repro Sound Garden, které má velmi specifické středy, na akustických nahrávkách (orchestr) nejsou přirozené. Zesilovač se mi líbí více s jinými repro.
Pavel Macura Audio

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

PMA píše:Podlě mě je to právě repro Sound Garden, které má velmi specifické středy, na akustických nahrávkách (orchestr) nejsou přirozené. Zesilovač se mi líbí více s jinými repro.
To mě nenapadlo. Ale je to možné, protože dřív mi ten zesilovač připadal o.k., i když ne můj vkus. (A ty Sound garden jsem slyšel poprvé).

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Po rozhovorech se známými jsem si uvědomil, že mnoho expozic mohlo působit značnou heterogenitu v názorech. Někdy jsem byl sám svědkem změny ve zvuku při zapojení alternativní sestavy. A to samé mi popisovali známí. Takže jsou naše hodnocení nejen subjektivní, ale mohou vyplývat z konkrétní slyšené cesty signálu a samozřejmě nahrávky. Nic nového pod sluncem, ale u některých expozic jsem to ve svém příspěvku zapomněl konkretizovat. U Vividů a Wilsonů to bylo jasné, jinde mohlo dojít k mýlce. Např. v expozici Cabasse. Tam slyšel kamarád ty nejdražší repro, co tam měli a prý Marantz nebyl dobrý partner. Pro ty za 100t to bylo docela dobré. Takže tak.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Mne zaujal Harbeth v pokoji Naimu,neuvěřitelný detail a prokreslenost.Klipsch mne zaujal při prezentaci hudby kde byly hluboké basy,byly tak hluboké až lidi kroutili hlavou jak to možné při použití 3 malých basáčků.Grande Utopia mne osobně zklamaly,nebyl to ten koncertní zvuk který jsem očekával,je to pořád jen hifi a nahlas bez limitace.Wilson Ok.Zato Schroll mooooc dobrý a taky planarový ML systém výborný ale bohužel u žádných presentací jsem neslyšel rock a to pro mne bylo nejzávažnější chybou této akce.Téměř všude znělo nic neříkající fidlání jednoduchých a modních skladbiček které nemohly v žádném případě prověřit jak je na tom která sestava.Zdálo se mi jako by se prodejci báli.Vrcholem bylo když v místnosti Wilson po několika vteřinách vypnul cd a odevzdal ho Křečkovi jako by říkal balkánskou hudbu tady nikdo a hlavně já nechce poslouchat.Velké plus v této místnosti byla pro mne neuvěřitelně sexy žena která ačkoliv určitě přes 40ku byla stále nádherná a měla obrovské fluidum,prostě jsem z ní ulítával.A jako poslední bych chtěl vyzdvyhnout seznámení s MB,Lachimem,Křečkem,Svensoundem a hlavně se sympatickým Rowingem a Pajůnem který by se zase mohl nazývat David Bowie *2thumbsup*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Díky řidiči Pipísovi jsem měl možnost po třech letech navštívit tuto výstavu. Svým lázeňským krokem jsem snad prošel vše, tedy doufám. Největší vzpomínkou na neděli je čas strávený mimo vyhrazené výstavní prostory ve společnosti Křečka, Oggyho, Milana Tůmy a mého řidiče. Poobědvat s těmito kolegy bylo opravdu moc fajn. Křečkovi slibuji, pokud mě příště Pipís vytáhne, tak dorazím v lázeňském ustrojení. :mrgreen:
Rád jsem i za opětovné setkání a popovídání si s Rowingem a Peerem, jehož plná igelitka elpíček mě inspirovala. Je jen škoda, že ten den byl tak krátký a nebylo více času na delší slovní výměny . :(
Pokud jde o mé lajdácké, pardon laické postřehy, něco mě zaujalo víc, něco míň, ale to už tak bývá. Víc mě však zajímala stránka lidská, než ta technická. Tu si doufám užiju v Mnichově. Přiznám se, že nejvíce se mi líbilo v „maketě“ Panského dvora . Tedy až na ty Kiss, ty jsem nějak nezvládl. :oops: A ještě jedna poznámečka směřující k NA Lucid. U Pavla doma hrajou lépe.

redeagle38
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od redeagle38 »

Zdravím, pripájam pár fotiek z High End Praha 2009

http://picasaweb.google.sk/redeagle38/HighEndPraha2009#
Naposledy upravil(a) redeagle38 dne 16 bře 2009 17:31, celkem upraveno 1 x.

primare
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od primare »

Filip Kolínský
Haha, KISS, tak to jsem seděl akorát za Tebou. Pavel Diok nebyl Tvou volbou právě nadšen. Jeho strach, aby to z jeho kóje nikdo nezaslechl, byl až dojemný... :D . No, kvalita fakt nic moc, ale proč si nepustit svou oblíbenou věc na dobrym aparátu, že...

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

to Zappa
- potvrzuji tvuj postreh a zaroven pocit, ktery ve me vyvolala tato dama v mistnosti a pozdeji jdouci kolem. Vyrazne me to vytrhlo z unavy po celem dni. No proste - je to jeste pro nase rocniky :) . Pravdepodobne ji tam mel majitel studia k vyvazeni jeho nesikovnych zasahu do vyberu hudby prichozich hifistu - viz. vyborna balkanska muzika

to redeagle 38
- dobre fotky

to all
mate nekdo zkusenost s Mediatech Chrudim ? Byly tam zajimave kousky, ktere neznam

Odpovědět