High End Praha 2011

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Audio
Kontaktovat uživatele:

Re: High End Praha 2011

Příspěvek od Audio »

Keef píše:Kritik
ale zajímalo by mě, jak se ladí aparát primárně určený pro poslech klasiky,nebo pro poslech rocku,nebo jazzu atd.
taky by mě to zajímalo-tj. jako auto na silnice 1tř.,2tř.3tř. a dálnice? :lol:

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Audio píše: taky by mě to zajímalo-tj. jako auto na silnice 1tř.,2tř.3tř. a dálnice? :lol:
Ne, jako nastaveni auta dle povrchu (asfalt, sterk, sotolina...)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

To je dost dobrá analogie, zejména když přihlédneme k různému způsobu pořizování nahrávek odlišných žánrů.
Pavel Macura Audio

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Tohle by mě taky zajímalo.

Není to náhodou tak, že konstruktér vezme (jednoduše řečeno) dobrý střeďák, basák tam dá jen tak do počtu aby to nebylo zase moc drahý a pak jelikož to nehraje basy řekne, že to je na female jazz?

Nebo prostě nejde vyrobit repro co zahraje všechno?

kritik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kritik »

[quote="Keef"]Kritik
Naprostý souhlas: vzhledově i zvukově pro mě hooodně dobrý. Jen nechápu, proč do aparátu primárně určenému pro poslech Pink Floyd pouštěli Mahlerovu osmou. Neber si to osobně,ale zajímalo by mě, jak se ladí aparát primárně určený pro poslech klasiky,nebo pro poslech rocku,nebo jazzu atd.[/quote]

Keef, ano, asi máš pravdu. Ale přece jen: http://www.mbl.de - omrkni a bude Ti to jasné. Napovím jen, že celá koncepce zvuku MBL je primárně konstruována ve spolupráci s Berlínskou F. Více méně jsem tak napsal proto, že poslech klasické hudby vyžaduje skutečně "aparaturu pro poslech klasické hudby", a protože Pink Floyd rozhodně kvalitu tohoto aparátu neukáže. Pink Floyd jsou čtyři až osm muzikantů = nástrojů. Kolik že je nástrojů ve filharmonii ? Kolik že chvění pak musí takový reproduktor nebo monoblok zvládnout ?
Co se týká Pink Floyd, mám všechna alba, jak vinil tak CD a SACD, mám je hodně rád atd atd....

Keef
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keef »

kritik
Více méně jsem tak napsal proto, že poslech klasické hudby vyžaduje skutečně "aparaturu pro poslech klasické hudby"

Jasně,ale klasická hudba je filharmonie,ale taky Sukovo kvarteto a taky klavírní koncert. Pink Floyd byli 4 v jednu chvíli v 5,ale na tom nezáleží.Oldfield na Zvonech je sám / až na bicí a vokály /,ale přesto je tam skoro 30 nástrojů. Hodně pogres kapel,ať už rock nebo metal, používá syntetizéry ale i celé smyčcové orchestry,ale hlavně tam mají změny rytmů, ale taky špičky v hlasitosti, takže pro aparáty to bude asi složitější přehrát,než třeba klasiku Beethoven- Pro Elišku.Chci tím říci to , že aparáty a zvláště v této cenové relaci, jsou alespoň doufám konstruovány tak, aby byly schopny přehrát hudbu v plném rozsahu a to co nejvěrněji.Jsou aparáty ktere hrají lépe tu a nebo onu muziku ale to taky záleží na preferencích poslouchajícího a to už je slovo do diskuse.

kritik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kritik »

[quote="Keef"]kritik
Jasně,ale klasická hudba je filharmonie,ale taky Sukovo kvarteto a taky klavírní koncert. Pink Floyd byli 4 v jednu chvíli v 5,ale na tom nezáleží.Oldfield na Zvonech je sám / až na bicí a vokály /,ale přesto je tam skoro 30 nástrojů. Hodně pogres kapel,ať už rock nebo metal, používá syntetizéry ale i celé smyčcové orchestry,ale hlavně tam mají změny rytmů, ale taky špičky v hlasitosti, takže pro aparáty to bude asi složitější přehrát,než třeba klasiku Beethoven- Pro Elišku.Chci tím říci to , že aparáty a zvláště v této cenové relaci, jsou alespoň doufám konstruovány tak, aby byly schopny přehrát hudbu v plném rozsahu a to co nejvěrněji.Jsou aparáty ktere hrají lépe tu a nebo onu muziku ale to taky záleží na preferencích poslouchajícího a to už je slovo do diskuse.[/quote]

Keef,
stále opakovaná fráze na téma Hi-Fi - záleží opravdu na uších jednotlivého člověka. Tvoje argumenty jsou jistě správné či správně formulované. Mám na to svůj názor a ten si ponechám, protože je můj :). Ještě jsem však nenarazil na aparát, který dobře přehraje všechno, nicméně u MBL jsem narazil na aparát, který skutečně přehraje filharmonický orchestr. Budeš-li chtít, můžeme porovnat zvuk z Dvořákovy síně s tímto aparátem. Budeš skutečně překvapený.
Moje hodnocení vychází ze zkušenosti z koncertů klasické hudby. A ještě jsem v rámci reprodukované hudby nezažil to "probublání" pianko smyčců - rozuměj pasáže prolínající housle, violu, cella a kontrabas. Divil by ses, co je vlastně v notách a doma to neslyšíš. Přechody různě laděných klarinetů a navazování hobojů a žesťů, dozvuk činelů atd atd
Co se týká množství členů Pink Floyd - na nahrávkách i na koncerech s nimi spolupracuje spousta hostů.
Hovoříme-li o Oldfieldovi - jeho nahrávky jsou geniální v tom, že hrají dobře skoro na všem. Jak to dělá, to nevím - ale nechávám se jeho hudbou objímat poměrně často ( krom jeho prvního alba ). O tom ale můžeme pokecat na jiném fóru.
A když už jsme u muzikantů- poslechni poslední album SADE - audiofilská lahůdka - bacha na basáky

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Obrázek
Výstava HighEnd Praha 2011 - koncepčne plne v duchu prechádzajúcich ročníkov s novinkami, pre ktoré sa oplatilo cestovať. Všetci vystavovatelia sa v rámci možností snažili, a tým pádom aj zvuk bol vo veľa expozíciách výborný. Plán bol na sobotu a nakoniec z toho bola aj nedeľa, pár príjemných stretnutí s príjemnými ľuďmi v príjemnom prostredí a vďaka bubuxinovi aj šťastlivé prežitie cesty tam aj späť. *thumbs up*

Xavian ako obyčajne v striednej expozícii vystavujúcej to podstatné z aktuálnej ponuky.
Nové stĺpiky Preludio s elektronikou Blackonote prirodzený a relaxačný zvuk. Potešili štýlovo „maskované“ dievčence v garderóbach, rozdávajúce propagačné materiály a budiace zaslúženú pozornosť.

Perfect sound group. Z tejto expozície som si odniesol len tie najlepšie dojmy. Nové Tannoy Kingdom Royal - sýty, kontúrny a prirodzený zvuk. Paráda.

CPT Praha. Dipóly JAMO a ich zvuk nevie nikto predať, pritom je to výborný spíker. Lenže to by chcelo trochu sa s tým pohrať a na to asi nikto nemá čas. Veľká expozícia, cez ktorú každý len prefrčal.

Pekná zostavička Audio Note i na oko i na ucho v Audio salon. V rámci koncepcie, možností i chutí lampofilov OK.

Absolute audio. JMlaby som vždy mohol, čakal som, že sa tu zdržím, ale nekonalo sa. Neviem kde bola chyba, ale malo to nevýrazné výšky a vôbec príslovečná živosť Utopií v tejto kombinácii nijako nevynikala. Možno práve prezentované hudobné vzorky, ale bol som tam najmenej trikrát...

Tykon tento rok na druhom aj deviatom poschodí. Horny Avantgarde Acoustic Duo s EmmLabs a Dartzeel hrali podľa očakávania dobre, mimo sweet spot so značným deficitom výšok, čo je však pri smerovosti tejto koncepcie prirodzené. Wilson Benesch v malej miestnosti neukázali, čo dokážu, ale aj tak to nebolo vôbec zlé.

Šroll nesklamal ani tento rok, s Vivid audio pevný a prekreslený zvuk od ktorého sa ťažko odchádzalo...keby som si mal vybrať len jednu zostavu zo všetkých, po komplexnom zvážení beriem práve toto.

MBL a jeho zvukové renomé nekorešpondovalo s touto expozíciou. Suchý, nekompletný zvuk pravdepodobne pre enormnú veľkosť miestnosti voči reprosústavám. Inak technicky stále unikát.

Media Control s Ante a DPA amplifikáciou ako hlavný chod českého národného menu. Po všetkých stránkach ultimatívny zvuk z ultimatívnej konštrukcie. Monštrózny, požierajúci poslucháča.
Chlapci si mákli, klobúk dolu. Teraz už len nájsť fyzicky zdatného klienta s monštróznou peňaženkou a futuristickým estetickým cítením.
Inak na takýto „rollout“ by som volil iný, nekompromisnejší zdroj signálu. Vyhli by sme sa špekuláciám o výškach, ktoré sa mnohým zdali byť príliš výrazné.
Expozícia spoločnosti s Cabasse/Marantz setom bola akosi v tieni Ante, ale zvuk veľmi dobrý. Chcelo to trochu sa pohrať so subom a bol by to zvukový šláger výstavy v konfigurácii 2+1.

Konečne v Egoaudiu pochopili, že sa to dá aj bez revu. Štandardná expozícia ako po iné roky. Zvuk CLX veľmi dobrý, živý a detailný, niekedy až neobvykle tvrdý. Ostatné hybridy OK len na moje chute trochu separovaný bas nie v úplnej koherencii s ostatným spektrom, ale tento systém potrebuje viac serióznej akustiky. Stará „liška“ na závitových tyčiach racku bola s modernými oblekmi personálu v značnom kontraste...

Eurostar. Pekná expozícia nielen o HiFi. Zvuk Cantonov ma však neoslovil pre nervózne nepresné basy. Rovnako aj BW 800NT. Všetko akože dobré, ale nie aby ma to pripútalo.

Panther. Elacy mi zneli vždy akosi tvrdo a nacinkane, ale tento model bol ďaleko delikátnejší. Pekná expozícia.

Multimediálna expozícia Basys. Pioneer s Bose ozvučením. Kvalitný obraz aj zvuk, ale neustále demá prepínené dookola ma rýchlo unavili. ZZ top tiež išiel 5 minút a dosť. Presne ako v kamennom obchode. Neočumuj. Kúp, alebo vypadni.

High end audio studio dosť rozsiahla expozícia s hlavnou zostavou analógové gramo , Primare a Audio Physic. Nehralo to zle, ale ten sub by som oželel.

Top audio a elektronika Sonos pre nenáročných poslucháčov, čo chcú mať doma imidž zo Šrolla...

Hlavná zostava BW a Classé a batéria slúchadiel STAX v expozícii Altei. Zvuk nebudem hodnotiť, počul som to len asi minútu. Staxy samozrejme v pohode, ale prílišná analytičnosť niekomu nemusí vyhovovať.

AQ expozícia – na pár m2 dve zostavy plus slúchadlová zostava (Project a Ultrasone) v danej kategórii zvuk nijako neurážajúci a pohodový. Veľa bižutérie a doplnkového tovaru.

Poľská expozícia Auto-tech v podobe sklolaminátových hornových reprosústav zapojených s lacným Audiolabom.
Firma primárne sa zaoberajúca tuningom áut fušujúca do "Audio-techu". Hralo to fakt dobre. Výstavná cena 2000€....

Iryson ako obyčajne protokolárne noblesná expozícia s analógovým zdrojom a (už tradične) s výbornou elektronikou BMC a repro Acoustic Solid. Na neveľkú litráž parádne výsledky, čistý a vťahujúci zvuk potvrdzujúci, že vinyl žije a bude žiť. Ako zákusok pranie LP pod taktovkou lídra spoločnosti. Obchodík s médiami vedľa potešil.

Horizon trading s elektronikou Xindak a Dali repro. V danej cenovej kategórii nemám výhrady.

Zostava Naim v KAS audio ma vôbec zvukovo nezaujala.

Classic music distribution – kutalo sa tu stále dosť ľudí, podaktorí aj niečo odniesli (kúpili).

Křeček audio jednoduchá expozícia, komorná atmoška príjemný zvuk Usherov a Luxmanu. Pre malé miestnosti môže byť.

Melissa ma tento rok vôbec nezaujala. TAC s Aurum Cantus bublinovité basy ktoré maskovali všetko ostatné. Lyngdorf vedľa už lepšie, ale akosi sterilné.

Širokopásma Voxativ pre mňa osobne prekvapením. Veľmi živý a prirodzene detailný zvuk s výbornou dynamikou, však za cenu blížiacu sa 20 tisíc €...

Krautwire tak ako vždy - od ukážky technológie jednotlivých modelom, cez bižutériu WBT
až po priamy predaj kabeláže s 20 % zľavou. Úšpora od pár stovák až po 80000Kč! No nekup to!

Dynaudio C1 a Plinius v expozícii Audio studio. Trochu preteplené, ale stále C1.

RP audio - Vivid audio, elektronika Audionet ako hlavný chod a množstvo iných značiek škoda že nehrajúcich vystavených dookola expozície. Neutrálny zvuk bez obmedzení.

Rozsiahla expozícia Vintage audio pre milovníkov klasiky, vyšperkované cievkáče zapojené s komponentami Advance acoustic a postaršími modelmi repro od Cantonu produkovali hladký dynamicky bezbrehý zvuk, s trochu prehnaným basovým fundamentom. Suby musia byť.

K tejto zostave štúdia Audio Ranny som sa posluchovo nedostal. Vysokocitlivé Triangle a Audiomat si mohli rozumieť. Napíšu iní.

Finale audio predviedlo set Mc Intosh s repro Franco Serblin Ktema. Nemám pripomienok. Veľmi jemný a pohodový zvuk s dobrým basovým základom, s prítomnými stredmi a čistými výškami. Bolo tam stále plno - foto som robil až pred záverečnou....

Kto vydržal čítať dokonca, môže si znovu prejsť výstavu za 15 minút. http://www.stream.cz/video/564830-high-end-praha-2-2011

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To palipol
až překvapivě se shoduje naše vnímání většiny expozic.
Moc hezký dokument, díky za něj.
Noble Audio - výroba a prodej

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

ad Ante: krasny stroj, jen to nejak nehralo jak jsem ocekaval. chtelo by to poslech ve vyladenem prostoru. kazdopadne si ale cenim snahy a odvahy.
Naposledy upravil(a) perys dne 25 úno 2011 23:36, celkem upraveno 1 x.

perys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od perys »

podobne pocity z ostatnich expozic jsem mel zhruba jako palipol, uvedl jsem je i s nejakymi fotkami na hifi-voice.com

Seiko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Seiko »

Taky jsem se byl podívat, jen si tak samožersky ověřit, že i doma jsem se zvukem spokojený. Vintage Audio se chytře odlišovalo přístroji, a hrálo jim to zatraceně dobře. Dobrý analog nikdy neurazí a v mnoha případech velmi potěší. A zvuk jednotlivých sestav - každý rozumný vystavovatel vybere nahrávky, na kterých to "jeho" zařízení hraje zatraceně dobře. Měl jsem v kapse SACD Genesis - A Trick Of The Tail, které mám naposlouchané do posledního tónu. Pokud jsem ho dal do aparatury, která mne zvukově překvapovala, pak se mnohdy děly věci. Povětšinou ne k lepšímu... Ale o tom to je 8-)

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

PMA píše: Obrázek
Chlapi, nevíte, kde se dá sehnat takováto police?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

taková police se dá celkem snadno a docela levně vyrobit

Davidus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Davidus »

Jasně. Závitovky není problém sehnat, ale ty desky? Takto silný jsem zatím nenašel.

Odpovědět