Výstava HighEnd Praha 2011 - koncepčne plne v duchu prechádzajúcich ročníkov s novinkami, pre ktoré sa oplatilo cestovať. Všetci vystavovatelia sa v rámci možností snažili, a tým pádom aj zvuk bol vo veľa expozíciách výborný. Plán bol na sobotu a nakoniec z toho bola aj nedeľa, pár príjemných stretnutí s príjemnými ľuďmi v príjemnom prostredí a vďaka bubuxinovi aj šťastlivé prežitie cesty tam aj späť.
Xavian ako obyčajne v striednej expozícii vystavujúcej to podstatné z aktuálnej ponuky.
Nové stĺpiky Preludio s elektronikou Blackonote prirodzený a relaxačný zvuk. Potešili štýlovo „maskované“ dievčence v garderóbach, rozdávajúce propagačné materiály a budiace zaslúženú pozornosť.
Perfect sound group. Z tejto expozície som si odniesol len tie najlepšie dojmy. Nové Tannoy Kingdom Royal - sýty, kontúrny a prirodzený zvuk. Paráda.
CPT Praha. Dipóly JAMO a ich zvuk nevie nikto predať, pritom je to výborný spíker. Lenže to by chcelo trochu sa s tým pohrať a na to asi nikto nemá čas. Veľká expozícia, cez ktorú každý len prefrčal.
Pekná zostavička Audio Note i na oko i na ucho v
Audio salon. V rámci koncepcie, možností i chutí lampofilov OK.
Absolute audio. JMlaby som vždy mohol, čakal som, že sa tu zdržím, ale nekonalo sa. Neviem kde bola chyba, ale malo to nevýrazné výšky a vôbec príslovečná živosť Utopií v tejto kombinácii nijako nevynikala. Možno práve prezentované hudobné vzorky, ale bol som tam najmenej trikrát...
Tykon tento rok na druhom aj deviatom poschodí. Horny Avantgarde Acoustic Duo s EmmLabs a Dartzeel hrali podľa očakávania dobre, mimo sweet spot so značným deficitom výšok, čo je však pri smerovosti tejto koncepcie prirodzené. Wilson Benesch v malej miestnosti neukázali, čo dokážu, ale aj tak to nebolo vôbec zlé.
Šroll nesklamal ani tento rok, s Vivid audio pevný a prekreslený zvuk od ktorého sa ťažko odchádzalo...keby som si mal vybrať len jednu zostavu zo všetkých, po komplexnom zvážení beriem práve toto.
MBL a jeho zvukové renomé nekorešpondovalo s touto expozíciou. Suchý, nekompletný zvuk pravdepodobne pre enormnú veľkosť miestnosti voči reprosústavám. Inak technicky stále unikát.
Media Control s Ante a DPA amplifikáciou ako hlavný chod českého národného menu. Po všetkých stránkach ultimatívny zvuk z ultimatívnej konštrukcie. Monštrózny, požierajúci poslucháča.
Chlapci si mákli, klobúk dolu. Teraz už len nájsť fyzicky zdatného klienta s monštróznou peňaženkou a futuristickým estetickým cítením.
Inak na takýto „rollout“ by som volil iný, nekompromisnejší zdroj signálu. Vyhli by sme sa špekuláciám o výškach, ktoré sa mnohým zdali byť príliš výrazné.
Expozícia spoločnosti s Cabasse/Marantz setom bola akosi v tieni Ante, ale zvuk veľmi dobrý. Chcelo to trochu sa pohrať so subom a bol by to zvukový šláger výstavy v konfigurácii 2+1.
Konečne v
Egoaudiu pochopili, že sa to dá aj bez revu. Štandardná expozícia ako po iné roky. Zvuk CLX veľmi dobrý, živý a detailný, niekedy až neobvykle tvrdý. Ostatné hybridy OK len na moje chute trochu separovaný bas nie v úplnej koherencii s ostatným spektrom, ale tento systém potrebuje viac serióznej akustiky. Stará „liška“ na závitových tyčiach racku bola s modernými oblekmi personálu v značnom kontraste...
Eurostar. Pekná expozícia nielen o HiFi. Zvuk Cantonov ma však neoslovil pre nervózne nepresné basy. Rovnako aj BW 800NT. Všetko akože dobré, ale nie aby ma to pripútalo.
Panther. Elacy mi zneli vždy akosi tvrdo a nacinkane, ale tento model bol ďaleko delikátnejší. Pekná expozícia.
Multimediálna expozícia
Basys. Pioneer s Bose ozvučením. Kvalitný obraz aj zvuk, ale neustále demá prepínené dookola ma rýchlo unavili. ZZ top tiež išiel 5 minút a dosť. Presne ako v kamennom obchode. Neočumuj. Kúp, alebo vypadni.
High end audio studio dosť rozsiahla expozícia s hlavnou zostavou analógové gramo , Primare a Audio Physic. Nehralo to zle, ale ten sub by som oželel.
Top audio a elektronika Sonos pre nenáročných poslucháčov, čo chcú mať doma imidž zo Šrolla...
Hlavná zostava BW a Classé a batéria slúchadiel STAX v expozícii
Altei. Zvuk nebudem hodnotiť, počul som to len asi minútu. Staxy samozrejme v pohode, ale prílišná analytičnosť niekomu nemusí vyhovovať.
AQ expozícia – na pár m2 dve zostavy plus slúchadlová zostava (Project a Ultrasone) v danej kategórii zvuk nijako neurážajúci a pohodový. Veľa bižutérie a doplnkového tovaru.
Poľská expozícia
Auto-tech v podobe sklolaminátových hornových reprosústav zapojených s lacným Audiolabom.
Firma primárne sa zaoberajúca tuningom áut fušujúca do "Audio-techu". Hralo to fakt dobre. Výstavná cena 2000€....
Iryson ako obyčajne protokolárne noblesná expozícia s analógovým zdrojom a (už tradične) s výbornou elektronikou BMC a repro Acoustic Solid. Na neveľkú litráž parádne výsledky, čistý a vťahujúci zvuk potvrdzujúci, že vinyl žije a bude žiť. Ako zákusok pranie LP pod taktovkou lídra spoločnosti. Obchodík s médiami vedľa potešil.
Horizon trading s elektronikou Xindak a Dali repro. V danej cenovej kategórii nemám výhrady.
Zostava Naim v
KAS audio ma vôbec zvukovo nezaujala.
Classic music distribution – kutalo sa tu stále dosť ľudí, podaktorí aj niečo odniesli (kúpili).
Křeček audio jednoduchá expozícia, komorná atmoška príjemný zvuk Usherov a Luxmanu. Pre malé miestnosti môže byť.
Melissa ma tento rok vôbec nezaujala. TAC s Aurum Cantus bublinovité basy ktoré maskovali všetko ostatné. Lyngdorf vedľa už lepšie, ale akosi sterilné.
Širokopásma
Voxativ pre mňa osobne prekvapením. Veľmi živý a prirodzene detailný zvuk s výbornou dynamikou, však za cenu blížiacu sa 20 tisíc €...
Krautwire tak ako vždy - od ukážky technológie jednotlivých modelom, cez bižutériu WBT
až po priamy predaj kabeláže s 20 % zľavou. Úšpora od pár stovák až po 80000Kč! No nekup to!
Dynaudio C1 a Plinius v expozícii
Audio studio. Trochu preteplené, ale stále C1.
RP audio - Vivid audio, elektronika Audionet ako hlavný chod a množstvo iných značiek škoda že nehrajúcich vystavených dookola expozície. Neutrálny zvuk bez obmedzení.
Rozsiahla expozícia
Vintage audio pre milovníkov klasiky, vyšperkované cievkáče zapojené s komponentami Advance acoustic a postaršími modelmi repro od Cantonu produkovali hladký dynamicky bezbrehý zvuk, s trochu prehnaným basovým fundamentom. Suby musia byť.
K tejto zostave štúdia
Audio Ranny som sa posluchovo nedostal. Vysokocitlivé Triangle a Audiomat si mohli rozumieť. Napíšu iní.
Finale audio predviedlo set Mc Intosh s repro Franco Serblin Ktema. Nemám pripomienok. Veľmi jemný a pohodový zvuk s dobrým basovým základom, s prítomnými stredmi a čistými výškami. Bolo tam stále plno - foto som robil až pred záverečnou....
Kto vydržal čítať dokonca, môže si znovu prejsť výstavu za 15 minút.
http://www.stream.cz/video/564830-high-end-praha-2-2011