Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Výstavy, vzájemné návštěvy, srazy - aneb domluvme se na zajímavé společenské akci
Odpovědět
Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Slovenský Highend časopis na obzore

Příspěvek od Mark Levinson »

Merhaut *thumbs up*
To Alfagolem: neuvažujete o distribuci časopisu i přes High end studia v Česku?

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

pipis píše:Souhlasím v tom, že poslech vyhrává před měřením, ale měření často mnohé předem napoví. Fota vnitřku a popis konstrukce také
v recenzích potěší.
dakujem. o posluch totiz ide predovsetkym. meranie moze byt zavadzajuce. onahdy som testoval budy sony (sic!), ktorych membrany z kompozitu obsahujuceho vytazky zo sludy mali papierovo v nasobkoch vacsiu tuhost ako konvencne papierove membrany a ich reakcny cas bol takisto niekolkonasobne lepsi ako bezny. vasledok: hralo to mizerne.
anatomicke snimkym a popis - samozrejme realizujeme.

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

to merhaut:

klinec po hlavicke, thx.
rozhovory sme mali v prvom cisle dokonca tri - pusty ostrov (gitarista Henry Toth) hlavne interview Michael Kocab a v ramci VooDoo s Franckom Tchangom vynalezcom akustickych korekcnych misticiek
ostatne natienene okruhy su urcite inspirativne a mnohe z nich do istej miery uz realizujeme. v druhom cisle (vyjde 13.11.08) budu rozhovory dva (Brano Kostka - Fragile a Pavel Danek - sefdramaturg Bratislavskych jazzovych dni
okrem toho recenzujeme hudbu z HE labelov (Telarc, Chesky, Clarity Recordings, Opus 3 atd)

jednoducho chceme, aby to bolo prijemne pocitanicko ;)

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

Peer píše:to alfagolem:
rozumná řeč. Rád bych si ten časopis koupil ale nevím kde u nás je v prodeji...?
Musím si udělat sám představu.
na trafikach v Cechach a na Morave, zial, nie sme. ale na vyssie uvedenom kontakte je mozne zjednat si predplatne (6 cisel rocne, sme dvojmesacnik) stojime 119 KC.

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

na trafikach v Cechach a na Morave zatial, zial, nie sme. predplatne (vid vyssie) je mozne aj v CZ, sme dvojmesacnik a 6 cisel za rok vyjde na nekjakych malo cez sedem kileciek.
predaj cez ceske hifi studia je good idea, peter furi, ktory pre nas pise studuje v brne a mohol by to vyjednat.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

alfagolem píše: napad s odoslanim gramca na testovanie na Moravu je pomerne ufonsky, ale nevylucujeme ho. pripradne by ste si mohli spravit vylet na Slovensko (blizi sa cas mladeho martinskeho vina a husacina je uz v plnom prude. pokial ide o prenosku, u nas by sa nejake to koetsu naslo (rosewood a urushi - moze byt?)
Gramofony je lepší odvážet. Připravte prosím Vámi vybraný model. S přenosko bych se držel při zemi.
Dynavector Karat je dost dobrý zvukem, hrotem i zástupcem své cenové hladiny.
Peerův Dynavector X-20 si přes Trichord Diablo také sáhnout vysoko.
Moje Valencie, anebo Rad_hifi Ortofon Jubilee, je znamenitou srovnávací hladinkou.
Je-li Urushi a Koetsu jsou dostupné a neděláte si z nás prču pane Turok, bude to velká premiéra japonských špiček.
Ale laškovat spolu můžeme libovolně.
Jinak hledání recenzentů, vypadá na dynamickou reklamu.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

alfagolem píše:
efendi píše:Pekný slovník, samé cudzie slová, niektorým možno nie až tak cudzie *bravo*
Asi by sme mali zobrať ako fakt, že Highend nie je zatiaľ odborný časopis, ale možno niečo ako Playboy, len tam nie sú tie nahé ženské. Ostatné však sedí...
Tiež patrím k skupine čitateľov, ktorá očakávala niečo trochu iné, možno viac odbornosti, technických faktov, nejaké merania...a hlavne aby autor článku rozumel tomu čo píše. Zatiaľ sú to len preteky o krajšiu slohovú prácu. Tretinu zbytočných táraním by ste si mohli kľudne odpustiť.
Ale napriek tomu si kúpim aj ďaľšie číslo, pretože verím, že si ešte len hľadáte svoju tvár a reakcie čitateľov vám v tom budú nápomocné. *palec*
vdaka za dve doznania: ak sa (co len trochu) podobame Playboyu, nase usilie nebolo marne. platok hugha heffnera patri medzi nielen najuspesnejsie, ale aj najinteligentnejsie citanie worldwide. to druhe - ze si nas o5 kupite - thx.
ak si myslite, ze nasi redaktori nerozumeju tomu o com pisu - uvedte nejaky priklad, radi sa poucime. takto je to len tlachanie do vetra bez argumentov
Medzi najinteligentnejšie? Ešte že sa mi nepohybuje to IQ, ani neviem, čo to je to IQ, tak vysoko, ako Vašej redakcii (140).
Tranzistory zosilňovača (ako sme napokon u Classe zvyknutí), sú bipolárne a pozostávajú z kombinácie MOSFETov a J-FETov, čím sa dosahuje čo najlepší výkon. Profilaxia, str.18, autor p. Turok. *2thumbsup*
Ja nie som nejaký extra odborník. Mám však elektrotechnické vzdelanie a po večeroch si letujem pre radosť prevratné zosilňovače od našich ešte prevratnejších konštruktérov, takže tomuto výkladu celkom nerozumiem, čo mi však vy ako odborník na danú problematiku určite po lopate vysvetlíte a ja večer spokojne zaspím, že som sa zase niečo rozumné naučil. Predpokladám, že odborník ste, inak by ste sa asi k tejto problematike nemali potrebu vyjadrovať.
Ja si inak rád prečítam aj osobné postrehy recenzenta, pre vytvorenie uceleného názoru mi však nestačia. *sunglases*

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

alfagolem píše:drahi priatelia,

od vas ceskych je to klasicka svejkovina, zapecnicke picovanie na vsetko, co ste nespravili sami (hlavně levně), od slovenskych audiofilov a pseudoaudiofilov je to klasicke sranie do vlastneho hniezda, vdaka ktoremu sa brodime vo vlastnych srackach, miesto toho aby sme kazdy nieco dokazali. casak je tu a my, co ho robime, sme na neho hrdi, lebo ma fazonu a nepodoba sa na nic, co tu vychadza. kvetnaty jazyk s nejakym tym cudzim slovickom - ak to niekomu vadi, nech si cita novy cas, blesk, pripadne revue zahradkarov.
pokial sa jedna o nezavislost - sme nezavisli do miery determinovanej trhom. sme na malom trhu s este mensim podielom audiofilov a ak chceme stat tolko, kolko stojime, nemozeme odmietat inzerciu a platene profily. vy najvacsi hrdinovia, co najviac picujete - dali by ste za casak 500 kacek a viac? mate vobec predstavu, ako veci funguju? ked nieco dojebeme pod cierniu zem, myslite si, ze nam dovozca takto pohanenej masiny este nieco pozicia do testu? mame si to kupit? v kazdom cisle testujeme masiny suhrnne za niekolko melonov. este stale si myslite, ze to ide ako v krajine utopia, v ktorej, zda sa zijete? pozrite sa sami na seba, ako poctivo si sami zarabate peniazky, mozno budete prekvapeni. a ked vas uz nebavi ani cetba na zachode, nie je to nahodou nie vina jej obsahu, ale vlastneho vyhorenia, pripadne sklamania z vlastnych zlyhani?
Ako si dovolujes nas tu takto urazat?
Pokial si skutocne Turok, tak zbohom HE, skonci skor ako zacalo?...
...tak a prisli ste o dalsieho preplatitela, to prve cislo kupene na vystave bolo posledne, ktore som si kupil....

JP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JP »

MB nevzdávaj to, šéfredaktor mal len slabšiu chvilku. Verím, že naživo taký buran nebude.
Z toho časáku asi nikto nezbohatne, hlavne nech tam sú pekné fotky.
Naposledy upravil(a) JP dne 03 lis 2008 19:13, celkem upraveno 1 x.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

JP píše:MB nevzdávaj to, šéfredaktor mal len slabšiu chvilku. Z toho časáku asi nikto nezbohatne, hlavne nech tam sú pekné fotky.
Prepac,Hifi je moje hobby,a chcem aby mi prinasalo radost, oddnes pri otvoreni HE budem mysliet iba na to, ze sefredaktor je hulvat. Dakujem, neprosim

boxer

Příspěvek od boxer »

Pane Turok

Toho boxera tam mám z důvodů vám neznámých,ale za to,co jsem si přečetl pouze po otevření tohoto threadu
.................od vas ceskych je to klasicka svejkovina, zapecnicke [....] na vsetko, co ste nespravili sami (hlavně levně), od slovenskych audiofilov a pseudoaudiofilov je to klasicke [....] do vlastneho hniezda, vdaka ktoremu sa brodime vo vlastnych [....], .................

a po pochopení KDO to píše a jak se holedbá navíc svým(?) IQ,bych Vám docela tím železným po nose jednu strčil.Doufám,že jste měl opravdu JEN slabou chvilku.

Jinak jsem první,kdo by si přál dobrý časopis o hifi,protože od dob Audia zatím nic dobrého nebylo.

Jinak jako (skoro) vždy souhlasím s J.Merhautem a jeho názorem=doporučením.

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

eficak píše:
alfagolem píše: napad s odoslanim gramca na testovanie na Moravu je pomerne ufonsky, ale nevylucujeme ho. pripradne by ste si mohli spravit vylet na Slovensko (blizi sa cas mladeho martinskeho vina a husacina je uz v plnom prude. pokial ide o prenosku, u nas by sa nejake to koetsu naslo (rosewood a urushi - moze byt?)
Gramofony je lepší odvážet. Připravte prosím Vámi vybraný model. S přenosko bych se držel při zemi.
Dynavector Karat je dost dobrý zvukem, hrotem i zástupcem své cenové hladiny.
Peerův Dynavector X-20 si přes Trichord Diablo také sáhnout vysoko.
Moje Valencie, anebo Rad_hifi Ortofon Jubilee, je znamenitou srovnávací hladinkou.
Je-li Urushi a Koetsu jsou dostupné a neděláte si z nás prču pane Turok, bude to velká premiéra japonských špiček.
Ale laškovat spolu můžeme libovolně.
Jinak hledání recenzentů, vypadá na dynamickou reklamu.
prdel si nerobime, v prvom cisle HE sme testovali Transrotor Orfeo 25/80 s ramienkom SME 5012 (SME 312) a tovarenskou prenoskou Transrotor MC Merlo Reference. nas redaktor Miro Maglen si priniesol na testovanie svoje dve privatne prenosky Koetsu Rosewood a Koetsu Urushi

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

efendi píše:
alfagolem píše:
efendi píše:Pekný slovník, samé cudzie slová, niektorým možno nie až tak cudzie *bravo*
Asi by sme mali zobrať ako fakt, že Highend nie je zatiaľ odborný časopis, ale možno niečo ako Playboy, len tam nie sú tie nahé ženské. Ostatné však sedí...
Tiež patrím k skupine čitateľov, ktorá očakávala niečo trochu iné, možno viac odbornosti, technických faktov, nejaké merania...a hlavne aby autor článku rozumel tomu čo píše. Zatiaľ sú to len preteky o krajšiu slohovú prácu. Tretinu zbytočných táraním by ste si mohli kľudne odpustiť.
Ale napriek tomu si kúpim aj ďaľšie číslo, pretože verím, že si ešte len hľadáte svoju tvár a reakcie čitateľov vám v tom budú nápomocné. *palec*
vdaka za dve doznania: ak sa (co len trochu) podobame Playboyu, nase usilie nebolo marne. platok hugha heffnera patri medzi nielen najuspesnejsie, ale aj najinteligentnejsie citanie worldwide. to druhe - ze si nas o5 kupite - thx.
ak si myslite, ze nasi redaktori nerozumeju tomu o com pisu - uvedte nejaky priklad, radi sa poucime. takto je to len tlachanie do vetra bez argumentov
Medzi najinteligentnejšie? Ešte že sa mi nepohybuje to IQ, ani neviem, čo to je to IQ, tak vysoko, ako Vašej redakcii (140).
Tranzistory zosilňovača (ako sme napokon u Classe zvyknutí), sú bipolárne a pozostávajú z kombinácie MOSFETov a J-FETov, čím sa dosahuje čo najlepší výkon. Profilaxia, str.18, autor p. Turok. *2thumbsup*
Ja nie som nejaký extra odborník. Mám však elektrotechnické vzdelanie a po večeroch si letujem pre radosť prevratné zosilňovače od našich ešte prevratnejších konštruktérov, takže tomuto výkladu celkom nerozumiem, čo mi však vy ako odborník na danú problematiku určite po lopate vysvetlíte a ja večer spokojne zaspím, že som sa zase niečo rozumné naučil. Predpokladám, že odborník ste, inak by ste sa asi k tejto problematike nemali potrebu vyjadrovať.
Ja si inak rád prečítam aj osobné postrehy recenzenta, pre vytvorenie uceleného názoru mi však nestačia. *sunglases*
ano, chybycka "se vloudila", vidim, ze si nielen pajkovaci virtuoz a neomylny radioamater, ale chuck norris a bruce willis v jednej osobe. lebo ked sa spytas googlu, on sa spyta chucka norrisa, co vie aj z maku upiect orechovnik. ale ta citacia z profilu classe obsahuje nekorektne tvrdenie, za ktore sa ospravedlnujem ;(

alfagolem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfagolem »

MB píše:
alfagolem píše:drahi priatelia,

od vas ceskych je to klasicka svejkovina, zapecnicke [....] na vsetko, co ste nespravili sami (hlavně levně), od slovenskych audiofilov a pseudoaudiofilov je to klasicke [....] do vlastneho hniezda, vdaka ktoremu sa brodime vo vlastnych [....], miesto toho aby sme kazdy nieco dokazali. casak je tu a my, co ho robime, sme na neho hrdi, lebo ma fazonu a nepodoba sa na nic, co tu vychadza. kvetnaty jazyk s nejakym tym cudzim slovickom - ak to niekomu vadi, nech si cita novy cas, blesk, pripadne revue zahradkarov.
pokial sa jedna o nezavislost - sme nezavisli do miery determinovanej trhom. sme na malom trhu s este mensim podielom audiofilov a ak chceme stat tolko, kolko stojime, nemozeme odmietat inzerciu a platene profily. vy najvacsi hrdinovia, co najviac [....] - dali by ste za casak 500 kacek a viac? mate vobec predstavu, ako veci funguju? ked nieco dojebeme pod cierniu zem, myslite si, ze nam dovozca takto pohanenej masiny este nieco pozicia do testu? mame si to kupit? v kazdom cisle testujeme masiny suhrnne za niekolko melonov. este stale si myslite, ze to ide ako v krajine utopia, v ktorej, zda sa zijete? pozrite sa sami na seba, ako poctivo si sami zarabate peniazky, mozno budete prekvapeni. a ked vas uz nebavi ani cetba na zachode, nie je to nahodou nie vina jej obsahu, ale vlastneho vyhorenia, pripadne sklamania z vlastnych zlyhani?
Ako si dovolujes nas tu takto urazat?
Pokial si skutocne Turok, tak zbohom HE, skonci skor ako zacalo?...
...tak a prisli ste o dalsieho preplatitela, to prve cislo kupene na vystave bolo posledne, ktore som si kupil....
tuto ranu skutocne neunesieme. dozaista nas to zruinuje. pocty vsak nepustia: na zaklade mojho kontroverzneho prispevku, ktory trochu rozviril stojate vody, sa naopak dvaja novi rozhodli si casak kupit. slabocha postipanie vcely odrovna, silneho posilni ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

alfagolem-Tak tohleto co tady předvádíš myslíš opravdu vážně?Nebudu ti do toho nijak kecat.Je to tvoje věc.Ale připadá mi to trochu víc než zvláštní až krajně nevhodné.Pokud jde o ty včely siláku,tak to můžem vyzkoušet,jak budeš reagovat u čtvrtého žihadla. *sunglases*

Odpovědět