Tak sa trosku zacinam hanbit, ze pochadzam z tej samej krajiny ako ty...alfagolem píše:MB - ty si z nej vyliezol vyslovene omylom a bav sa takto s vlastnou materou ty buzerant
Nový Slovenský Highend časopis na obzore
Re: Nový Slovenský Highend časopis na obzore
Bolo by typicky slovenské keby alfagolem nebol spojený s redakciou časopisu, ale niekto kto mu chce škodiť. Až je to pravda, tak mi tu chýba reakcia od tích čo vlákno založili. Veď p. Turok začal vystupovať pod iným nickom.
Jsem srandista, mám rád i peprnější debatu, ale tohle se zvrhlo...
Alfagolem
Je viac než pravdepodobné, že si jediným živým dôkazom toho, že vo vesmíre existujú aj iné formy inteligencie, ako je bežné na tejto planéte
....a to, že si veľký, už mi je jasné, ale duchom to nebude.
Je viac než pravdepodobné, že si jediným živým dôkazom toho, že vo vesmíre existujú aj iné formy inteligencie, ako je bežné na tejto planéte

Nový Slovenský Highend časopis?
...tato branza je plna falosnej diplomacie, my, pastiersky narod sme este zvyknuti hovorit veci priamo, kulantnost je len pekne zaobalene klamanie do ksichtu. ak je niekto silny v kramflekoch, moze si dovolit hovorit pravdu, resp. co si mysli. za hulvatstvo naopak povazujem neskryvany paternaliztmus, s akym sa nam snazite vnutit vas deformovany sposob komunikacie postavenej na rutinnej diplomacii. verte mi, bridi sa mi to z hlbky duse. u nas sa hovori - co na srdci, to na jazyku. u vas (aspon u takto prezentovanych jedincov, nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca) uz asi neplati ono okridlene "zlate ceske rucicky", zmenilo sa to na "zlate ceske recicky" - a sme pri koreni - to co je z vasho pohladu u vas nemyslitelne, tu este funguje. mam doveru majitelov casopisu, napriek zvyku komunikovat s kymkolvek priamo a nehrat sa hry, ktorych konecnym cielom je toho druheho "ukonejsit" a napokon v ramci "vychcanosti" s nim (a s usmevom) sice zdvorilo, ale predsa len vyjebat (pre slusnolinov vybabrat, okabatit, obicyglovat....)
My pastiersky národ sme zvyknutí...no, možno na Slovensku, ale verte, že s diplomaciou zájdete ďalej ako s komunikáciou so zaťatými päsťami a penou na ústach. A vôbec nemusí byť rutinne falošná.
K veci - vážený p. Turok, prvé číslo Vášho časopisu som si pozorne prečítal a myslím, že principiálne nič nového, než to, čo tu už bolo nepriniesol. Či bude stráviteľný pre širokú laickú hifi verejnosť, alebo vzbudí rešpekt aj u odborníkov, závisí len na Vás. Určite už to, že sa v dnešnej premedializovanej dobe k tomu na Slovensku niekto odhodlal je obdivuhodné.
Mal by ste byť ale nad vecou. Vaša guráž rozbiť každému hubu a poslať ho do piče je síce tiež obdivuhodná a cool, ale aktuálne patrí skôr na štadión, než medzi hifistov bez rozdielu farby, chuti a zápachu. Nech už to myslíte akokoľvek úprimne, Vaše príspevky sa nesú v duchu nadutosti, intolerancie a šovinizmu.
Časopisu želám úspech, nevymýšľajte vymyslené, neopakujte chyby minulosti, počúvajte okrem vlastného aj hlas davu. Fakt vhodne premiešaný s nepreumelkovanou rečou by mohol priniesť ovocie. Sladké, predpokladám.
Merhaut

-
- Kontaktovat uživatele:
casopis HIGH END je tu. necakali sme samé chvály, a to ani necakame. kritika posuva veci dalej, ale ta kritika musi byt objektivna a konstruktivna. presne taka, ake ocakava citatel testy a recenzie. andy - andrej turok, zobral nasu ponuku sefredaktora, prisiel s kožou na trh, a my sme mu za to vdacní! a nasi redaktori - ano, vecsina pisala kedysi pre Watt, ale nik iní sa nam zatial neprihlasil a neprilozil ruku k dielu. ano je pravda, ze hifi je konicek, krasny konicek. ale to nie je vsetko, co potrebujete k výrobe casopisu. casopis je novy, profiluje sa, verte, nie je to lacný spas,nie je to jednoduche. ano. penaze su tiez dolezite, ale este dolezitejsi su LUDIA. bohuzial, je ich strasne malo. kritizovat ale vsetci chcu. myslim, ze aj tu, v tejto diskusii tych naozajstných rád a návrhov padlo velmi MÁlo, narozdiel od pesimizmu a gratulaciam ku skoremu koncu.
ku Andymu - alfagolemovi - ano je to Andrej Turok. zalozil si vlastný Nick, pod ktorým vystupuje. vase neveriace prispevky nechapem. asi je to tym, ze kazdy z vas je tu ANONYMNE, ale mne to nevadí. je to cisto jeho reakcia na vase niektore prispevky. blogy a fora su prave o tom, ze si mozem pisat co chcem, pod roznymi nickmi.
myslim, ze toto forum aj napriek invektivam z oboch taborov ma svoj vyznam. apelujem na vsetkych, dajte nam cas a nepotapajte nas, ale podporujte nas. apelujem aj na pana Buntu, absolutne nemame problem prist ku vam, napisat clanok, test, podporit naozaj slov výrobcov, nielen citat fora a blogy ale aj prispiet zaujimavym clankom. aj na nasom webe - kludne ste tam mohli reagovat.
neviem, ci som uspokojil aspon niektorych tymto prispevkom, ideme dalej, pokial by sa chcel niekto nieco spytat alebo podat pomocnu ruku, nerieste to pls na forach ale ozvite sa priamo nam. dakujem a prajem vsetkym pekny den. Ivan Cizmarik
ku Andymu - alfagolemovi - ano je to Andrej Turok. zalozil si vlastný Nick, pod ktorým vystupuje. vase neveriace prispevky nechapem. asi je to tym, ze kazdy z vas je tu ANONYMNE, ale mne to nevadí. je to cisto jeho reakcia na vase niektore prispevky. blogy a fora su prave o tom, ze si mozem pisat co chcem, pod roznymi nickmi.
myslim, ze toto forum aj napriek invektivam z oboch taborov ma svoj vyznam. apelujem na vsetkych, dajte nam cas a nepotapajte nas, ale podporujte nas. apelujem aj na pana Buntu, absolutne nemame problem prist ku vam, napisat clanok, test, podporit naozaj slov výrobcov, nielen citat fora a blogy ale aj prispiet zaujimavym clankom. aj na nasom webe - kludne ste tam mohli reagovat.
neviem, ci som uspokojil aspon niektorych tymto prispevkom, ideme dalej, pokial by sa chcel niekto nieco spytat alebo podat pomocnu ruku, nerieste to pls na forach ale ozvite sa priamo nam. dakujem a prajem vsetkym pekny den. Ivan Cizmarik
Pánové, tak se trochu zklidníme. Vím, že se říká na hrubý pytel hrubá záplata, nebo jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, ale jen mi tím přiděláváte práci.
Před chvílí jsem se telefonicky bavil s panem Čižmárikem a potvrdil jsem si, že alfagolem je skutečně pan Turok, šéfredaktor časopisu HIGH END SK a ne někdo, kdo vystupuje pod cizí identitou a dělá si jen srandu.
Takže žádám nejen pana Turoka, ale i ostatní kteří reagovali, aby vypustili z další diskuse hrubé a vulgární výrazy a vzájemné urážení. Hrubě to odporuje pravidlům diskuse na tomto fóru. Jinak toto vlákno budu nucen uzamknout, případně podniknout další kroky.
Názor si jistě každý rozumný člověk udělá sám. Díky.
Před chvílí jsem se telefonicky bavil s panem Čižmárikem a potvrdil jsem si, že alfagolem je skutečně pan Turok, šéfredaktor časopisu HIGH END SK a ne někdo, kdo vystupuje pod cizí identitou a dělá si jen srandu.
Takže žádám nejen pana Turoka, ale i ostatní kteří reagovali, aby vypustili z další diskuse hrubé a vulgární výrazy a vzájemné urážení. Hrubě to odporuje pravidlům diskuse na tomto fóru. Jinak toto vlákno budu nucen uzamknout, případně podniknout další kroky.
Názor si jistě každý rozumný člověk udělá sám. Díky.
Pán Čižmárik,
vďaka za rozumný príspevok. Ak by p. Turok regaoval podobne, rozumne , slušne,bez vulgarizmov a šovinizmu, nemám problém podporiť dobrú vec. Neodsudzujem jeho nadšenie a snahu, ale netoleranciu pri najmenšej známke nesúhlasu s jeho názorom.
Ak by som reagoval na Vašom fóre, v tej debate o gramcoch, kde sú len analógoví nadšenci a jediného oponenta "zadupali" do zeme, tak ťažko by bol niekto ochotný počúvať technické argumenty, keď "on to počuje". To nemá zmysel, takých pokusov som už urobil dosť.
vďaka za rozumný príspevok. Ak by p. Turok regaoval podobne, rozumne , slušne,bez vulgarizmov a šovinizmu, nemám problém podporiť dobrú vec. Neodsudzujem jeho nadšenie a snahu, ale netoleranciu pri najmenšej známke nesúhlasu s jeho názorom.
Ak by som reagoval na Vašom fóre, v tej debate o gramcoch, kde sú len analógoví nadšenci a jediného oponenta "zadupali" do zeme, tak ťažko by bol niekto ochotný počúvať technické argumenty, keď "on to počuje". To nemá zmysel, takých pokusov som už urobil dosť.
neuvěřitelné výrazy pana šéfredaktora.
osobně si již nikdy slovenský high end nekoupím.
jak zjistím v okolí, že by si ho někdo chtěl koupit, tak mu emailem pošlu zkopírované příspěvky šéfredaktora.
myslím, že novinařina je hlavně o jazyku a slohu. ne o vulgarizmech.
osobně si již nikdy slovenský high end nekoupím.
jak zjistím v okolí, že by si ho někdo chtěl koupit, tak mu emailem pošlu zkopírované příspěvky šéfredaktora.
myslím, že novinařina je hlavně o jazyku a slohu. ne o vulgarizmech.
Fakt neuveritelne. Jedina cesta je nechat ten casopis zkrachovat, nebo at se tu p. Turok verejne omluvi (ja vim, ja vim, uz to vidim...). Tohle kdybych predved ja na nasem firemnim foru, tak letim okamzite, dokonce _musime_ mit za jmenem v zavorce firmu, aby byla jasna nase identita. P. Turok se rozhodl por negativni kampan, budiz. Ale tohle bylo trochu moc. Kdyby to psal nejak mladej fracek, ale takhle...
p. Cizmarik dokazal, ze se da psat i uplne normalne k veci na jekykoli pripominky, i negativni.
p. Cizmarik dokazal, ze se da psat i uplne normalne k veci na jekykoli pripominky, i negativni.
Netusim, zda se pan Cizmarik rozhodl reagovat na zaklade meho vcerejsiho emailu, ktery jsem mu posilal, ale asi je dobre, ze zareagoval....za pana Turoka se "postavil"...OK....snazil se i ospravedlnit jeho slovnik a chovani..proc ne...nicmene pro me je i tak chovani p. Turoka dost nezkousnutelne a casopis je pro me mrtev, protoze casopis dela sefredaktor a ten se tu ukazal v dost podivnem svetle .... a proto me dost prekvapuje, ze to nevadi ani nijak moc panu Cizmarikovi, ktery sam zminuje jak je financne narocne, rozjet casopis - to ma pravdu - z vlastni zkusenosti - rocni provoz je v rozmezi 6 -15mio podle nakladu, poctu vydani, velikosti redakce atd....to je potreba hodne platicich klientu..a obavam se, ze pan Turok jich mohl docela dost svym jednanim odradit ..a myslet si naivne, ze se to az k patricnym lidem v oblasti CE nemuze dostat, ze jedna takova "nejaka internetova" debata nemuze uskodit..ojojoj...nedavno jsme zazil situaci, kdy "executive director" jedne velke firmy vyrabejici spickove graficke monitory musel dokonce na takove podobne "forum" napsat oficialni vyjadreni a rozhodne vedel, ze nemuze podcenovat silu podobneho amaterskeho fora...to ale asi panu Turokovi neni treba rikat, to jiste zna..je preci odbornik na svem miste...
tom_fotolaik
tom_fotolaik
pane Čižmárik, já chápu, že Vám tenthle rozjezd není zrovna milý, ale zastávat se pana Turoka je omyl. neomlouvá ho, že vystoupil pod anonymním nickem. ani my nejsme anonymní, jak vy píšete. většinou se známe. jde jen o to, že naši identitu opravdu nemusí znát úplně kdokoliv, kdo příjde na tenhle web. zrovna tak ho neomlouvá, že se nechal, řekněme, strhnout. je to šéfredaktor kurvadrát. jeho slova na adresu MB jsou prostě neomluvitelná. v každé světové médiální firmě, a troufám si říct, že i v drtivé většině českých a slovenských, by dnes zasedala dozorčí rada, a výsledek by byl jasný...
Bohuzial aj ja som sa nechal uniest, cim by som sa chcel znova a znova ospravedlnit, ale urazat nas hifistov doslova tym, ze kradneme...to mi nedalo, ja si na svoje hifi zarabam kazdodennou 12-14 hodinovou pracou kreslenim projektov, stavebnym dozorom a aj realizaciu stavieb, platim hypoteku a mraky dalsich splatok, a verte mi nie je to lahke, ale peniaze su to ciste ako lalia!!! Mraky ludi z fora ma pozna a vie, ze som prakticky nezastihnutelny, nie je to tym, ze prave vykradam banku alebo nieco podobne, proste makam ako zeleny na to aby som si vecer moholo otvorit flasku martini s tonikom, vylozil nohy na stol, pohladil pani po vlaskoch, psa po hlave a na Kuzme sa mi v teple domova tocila nejaka audiofilska LP...to je to preco mam rad minam peniaze na hifi ktore si poctivo zarobim...dadaft píše:pane Čižmárik, já chápu, že Vám tenthle rozjezd není zrovna milý, ale zastávat se pana Turoka je omyl. neomlouvá ho, že vystoupil pod anonymním nickem. ani my nejsme anonymní, jak vy píšete. většinou se známe. jde jen o to, že naši identitu opravdu nemusí znát úplně kdokoliv, kdo příjde na tenhle web. zrovna tak ho neomlouvá, že se nechal, řekněme, strhnout. je to šéfredaktor kurvadrát. jeho slova na adresu MB jsou prostě neomluvitelná. v každé světové médiální firmě, a troufám si říct, že i v drtivé většině českých a slovenských, by dnes zasedala dozorčí rada, a výsledek by byl jasný...
holt vy bratia zo Slovenska k tomu nemáte nikdy daleko.MB píše: Bohuzial aj ja som sa nechal uniest...

1/ kritika, ktorá tu odznela hlavne pred príspevkami A.T. bola istá vzorka názorov ľudí, ktorí sú všetci Vaši potencionálny čitatelia/predplatitelia. Na toto fórum som Váš kolektív upozornil ja súkromnou poštou v očakávaní rekcií z Vašej strany. Hlavne reakcií, ktoré by okrem kritiky načrtli, čo by si chceli hifisti na SK a CZ prečítať, čo ich zaujíma. Ľudia sú rôzni, niektorí sú chronický frfloši na všetko, niektorí majú množstvo nápadov na hranici (aj za) realizovateľnosti atď. Váš časopis je obchod a vy ste okrem redaktorov aj obchodníci. Obchodník musí vedieť vykomunikovať potreby/záujmy svojich zákazníkov. A.T. zjavne o obchode nevie zhola nič. Chcem tým povedať, že priateľským spôsobom debaty by sa vyprofilovali záujemcovia o debatu, prípadne príležitostný prispievatelia článkami pre časopis. Ak by tu došlo k normálnej debate, NORMÁLNEJ výmene názorov, po HE by určite siahli aj tí, čo o tom neuvažovali, alebo o ňom doteraz nevedeli. Jeden jediný príspevok dokázal vyvolať antipatie u množstva potenciálnych čitateľov. Podotýkam, že nie všetci čitatelia a prispievatelia do tohoto fóra sa k nemu vyjadrili. Ako som inde povedal, väčšine to nestálo za námahu.HIGH END SK píše:casopis HIGH END je tu.
1/ necakali sme samé chvály, a to ani necakame. kritika posuva veci dalej, ale ta kritika musi byt objektivna a konstruktivna.
2/... vecsina pisala kedysi pre Watt, ale nik iní sa nam zatial neprihlasil a neprilozil ruku k dielu. ano je pravda, ze hifi je konicek, krasny konicek. ale to nie je vsetko, co potrebujete k výrobe casopisu....
3/... kritizovat ale vsetci chcu. myslim, ze aj tu, v tejto diskusii tych naozajstných rád a návrhov padlo velmi MÁlo, narozdiel od pesimizmu a gratulaciam ku skoremu koncu.
4/...k Andymu - alfagolemovi - ...... ... vase neveriace prispevky nechapem. asi je to tym, ze kazdy z vas je tu ANONYMNE,
5/...dajte nam cas a nepotapajte nas, ale podporujte nas. apelujem aj na pana Buntu, absolutne nemame problem prist ku vam,...
6/ ..... pokial by sa chcel niekto nieco spytat alebo podat pomocnu ruku, nerieste to pls na forach ale ozvite sa priamo nam.
dakujem a prajem vsetkym pekny den. Ivan Cizmarik
2/Watt bol skvelý časopis a ja v starých číslach dodnes občas listujem. Bedaj by ste do HE dokázali dostať aspoň polovicu z Wattu. Nepochybujem o skúsenostiach Vášej partie ani o skúsenostiach A.T. A súhlasím so všetkým v 2. bode
3/ platí ako v 1. bode. Viac-menej by som sa opakoval
4/ čo nechápeš? To, že sa tu navzájom bavia slušný ľudia bez potreby ukájať svoje ego nadradenosťou podporenou vulgarizmom? ale toto nechajme tak.
Ano, sme tu anonymne, no len do určitej miery. Viacerí sa tu poznáme osobne a ak by sa išlo do hĺbky, myslím, že tu je možno 5-10 členov,ktorých osobne nikto nepozná. Stretávame sa na rôznych súkromných aj verejných akciách v CZ a SK na ktoré so Vás už upozorňoval. Takže až taká anonymita to tu nie je.
5/ ale dáme. A radi. Každý z nás si rád prečíta niečo zaujímavé a inšpirujúce z nášho spoločného koníčka. Len by sme boli radi, ak by nás niekto, miesto nadávok, aj počúval .
6/ Samozrejme, ak sa budem chieť spýtať niečo priamo niekoho z Vás, viem ako na to. No Hifinázory a Slovanet, je prostredie, ktoré sme si zvolili po diktátorskom prístupe adminakokota jedného fóra, ktoré mohlo byť najlepšie. Myslím, že je jedno, či sa vyjadrujeme tu, alebo inde. CS trh je malý na to, aby sa tu uživilo X hifi-fór a 2 sú až až. U Vás to bude hlavne o problematike týkajúcej sa časopisu a uverejnených článkov. Tu je to všeobecné a možno práve tu je podstatne viac možných čitateľov HE ako napr. na Slovanete, kde je to hlavne o meraniach (bez urážky, myslel som tým odbornejšie zameranie z hľadiska konštrukcií). Som presvedčený, že normálnou komunikáciou na kamarátskej úrovni, sa tu dá veľa získať.
Inak súhlasím s reakciou BVa na Tvoj Príspevok.