Zavist! Byt bych si to designove resil jinak, naprosto chapu ucel, styl, ocenuju namahu a gratuluju k vysledku. Slovo kutloch velmi dobre chapu, dulezita to vecAleska píše:A teď se do mne můžete pustit

Zavist! Byt bych si to designove resil jinak, naprosto chapu ucel, styl, ocenuju namahu a gratuluju k vysledku. Slovo kutloch velmi dobre chapu, dulezita to vecAleska píše:A teď se do mne můžete pustit
s tou výškou bych to nepřeháněl.Aleska píše:Již po nalepení polokoulí na stěnu za reproduktory jsem nevycházel z úžasu, co poslouchám. Najednou jsem slyšel to, co popisoval Dadaft ve svém vláknu: Pro100or ! A to nejen v horizontální rovině, ale též do hloubky a výšky.
Víš dobře, že jsem o "výšce" ve stereu vždy pochyboval, ale ona tam skutečně je. Neříkám, že v každé nahrávce (protože jak správně napsal Vintage: "Kde nic není, ani smrt nebere"), ale je-li nahrávka alespoň trochu dobře udělána, pak i výškové rozdíly slyšíš (nebo máš výrazný pocit, že je slyšíš). Jednou hodně, podruhé méně a je otázkou, zda to není právě způsobeno odstraněním odrazů od stěny, ale hlavně od stropu (který by měl být ošetřen i ve velkých místnostech).dadaft píše:.....s tou výškou bych to nepřeháněl....
Nebuď na sebe moc pintlich,dadaft píše:...p.s. zase píšu jako hovado, správně je tuším shora a ne "zhora".
Ak je kvalitna nahravka, tak v mnohych pripadoch jasne pocut rozne vyskove umiestnenie zdanliveho zdroja zvuku..napr. take prechody bicich z jednej strany na druhu, su toho jasnym dokazom. Mozeme pri nich jednoznacne lokalizovat jednotlive udery v roznej vyske a nie v rovine. Ako velmi dobry nazorny priklad mozem uviest nahravku od John McLaughlina: To The One, kde v tracku 3. je posledna minuta priam ucebnicovym prikladom spominanych prechodov na bicich.dadaft píše:s tou výškou bych to nepřeháněl.
neexistuje způsob jak zaznamenat ve stereu výšku (ve smyslu vertikálního umístění zdánlivého zdroje). buď je to jen zdání na základě zkušeností nebo byl záznam ekvalizován (zesílen) na 8kHz - takový zvuk vnímáme jako "přicházející zhora".
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host