Drevene difuzory-rozdil ve zvuku diky montazi?

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Drevene difuzory-rozdil ve zvuku diky montazi?

Příspěvek od kychtax »

Umístění difuzoru:

https://www.youtube.com/watch?v=pTOfXlxGtZk
odpověd je ve 4:57

a podrobně
https://www.youtube.com/watch?v=JDNtHyNTwZc
4:47
*thumbs up*

:arrow: difuzory vpředa a vzadu, na bocích absorbery.
Pak tam ještě vysvětluje správnou vzdálenost od difuzoru.

nejcastejsi chyby..
https://www.youtube.com/watch?v=lUpp15TIGOw
Naposledy upravil(a) kychtax dne 06 lis 2016 21:17, celkem upraveno 1 x.

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Na miesta prvých odrazov (first reflection point) absorbéry, t.j. za repro, bočné steny, strop a za posluchové miesto (ak je vzdialenosť posluchového miesta a zadnej steny menšia ako 1m). Diffúzor medzi miesta prvých odrazov medzi repro, na strope a medzi miesta prvých odrazov za posluchovým miestom (vzdialenosť min 1-1,5m od zadnej steny). Avšak je možnosť ich kombinovať s absorbermi aj na bočných stenách.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Děkuju. Takhle nějak jsem si to představoval. Vycházel jsem z doporučení, že mají být bedny vytažené do místnosti, dál od stěn a že se občas doporučuje poslech v blízkém poli.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

kychtax
jsem zvědavý, jak si ti povede ta výroba. dej sem pak foto, prosím. nebo založíš rovnou vlákno?
1. 2ks, jak píše, je hezký začátek. jsem zvědavý zda tě to "chytne" a kolik jich nakonec navěsíš.
2. jsem rád, žes nedal difusory z polystyrenu. já s ním mám spíše jen špatné zkušenosti.
3. to řezání v tom "hornbachu" ....zajímavá gratis služba! těším se na report z vlastní výroby + výsledku po instalaci.
:-)

slimy

Příspěvek od slimy »

Ad řezání v Hornbachu zdarma....

Nechci ti kazit radost, ale zdarma mají přířez na požadovaný rozměr - zpravidla 1-2 řezy.

stereokulich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stereokulich »

Řezání na jeden difuzor zabere bratru tak hodinu intenzivního řezání s nově nabroušeným kotoučem na formátovací pile s předřezem.
Jinak je řez oštípaný. Zdarme, nevím,nevím....
Truhláři tuto činnost milují, a nebolí z toho záda :shock:

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

stereokulich píše:Řezání na jeden difuzor zabere bratru tak hodinu intenzivního řezání s nově nabroušeným kotoučem na formátovací pile s předřezem.
Jinak je řez oštípaný. Zdarme, nevím,nevím....
Truhláři tuto činnost milují, a nebolí z toho záda :shock:
Tak nějak :) nevím jestli hodinu ,ale při cvrkotu co tam bývá bych na přílišnou ochotu v této věci moc nespoléhal.

akim5

Příspěvek od akim5 »

kychtax píše: 3-metrovy hranol je za 160 kacek. Prirez opravdu zdarma, na muj dotaz je objemove nelimitovan! A jde to dost rychle. Pan ma cvik.
Tzn. Material na dva difuzory 72x72cm vcetne narezani nejake 3tis Kc. :lol: podle mne nejlevnejsi jak to jde, uz jsem to sondoval v lete a nechal si poradit i od truhlaru, kterym se s tim nechtelo rezat..
Rez je velmi kvalitni a neni treba ho nijak upravovat... Muzes to tam jit zkusit, hihi.. kdyz mu vezmes lahvinku a nebude to ve spicce, myslim, ze to udela :lol:
Tady bych se zastal kychtaxe: svého času jsem pracoval přes 2 roky v truhlárně a z osobní praktické zkušenosti můžu napsat, že s tím nařezáním opravdu není žádný problém. Na formátovací pile se nastaví záražka na požadovanou velikost uříznutého kusu a pak už se jen pojezdem řezají požadované "špalíčky", jestliže ten původní hranol má délku 3 metry, tak odhaduji, že při požadované délce špalíčku 15 cm to zabere max. tak 2-3minuty na jeden 3m hranol. Pak už to chce jen rychle posbírat špalíčky a jít domů lepit :D
Ale to je *offtopic*
Když to má kychtax domluvené, tak nevím, proč mu nevěřit, jak jsem psal, z praxe vím, že při dobře vybavené cirkulárce, kterou určitě v nějakém hoby shopu mají, to opravdu není problém.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-akim5

Neznám vybavení všech hobby marketů ale asi to nebude to samé jak stolárna. Co jsem viděl v OL.hobby marketech ,OBI,aj. tak ta popisovaná pojezdová formátovaci pila (o které je tu zřejmě řeč) je dělaná na formátování velkých plochých tabulí (překližky ,osb desek ,dřevotřísek atd) které se na ní postaví do kovového profilu a s mírným sklonem opřou / pak se řeže. Na této pile nelze řezat hranolky kulatinu ani nic podobného - neb to tam nejde ani kde položit ,ani prořez do takové hloubky 10cm a víc s tím malým "jemným" kotoučem není možný. Pila potřebná na kolmé rězi hranolů aj.dřev profilů je konstrukčně zcela jiná . Má douhý "ponk" podél zdi a napříč z ní na posuvném supportu vyjíždí oz. kotouč větších rozměrů schopný hloubkového řezu ,Na tesárnách se ji říká prostě zkracovačka. Když jsem chtěl v obi rozpůlit hranolek 12x12cm ,4 metrový řezaly to tam na běžné pile (konstrukčně podobné stavební cirkulárce) 2 muži ,tak jsem nabyl dojmu že tam nic podobného ani nemají .V horbachu řežou prodáváné řezivo jen nouzově na (přepravní délku) na ještě provizornější pile.Ale možná jen žiju ve špatném městě kde nic nemají. :) Dále potřebná délka 15cm doraz a jede se - to taky neodpovídá realitě ,vždyt ty špalíčky (já bych řek vajgly ) jsou každý jiné délky! Tak myslím že ty 2-3 min jsou pouhou iluzí a sám jsem zvědavý jak člen krychtax pochodí.

zas takový *offtopic* to není stále je to o těch difuzorech - (když ne upevnění ,alespon výroba)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jo ještě tohle ,to už tedy je *offtopic*

... z praxe vím, že při dobře vybavené cirkulárce...

chlape neval nás tolik cirkulárka je mobilní pila té nejprimitivnější konstrukce na hrubé práce po stavbách nemá vodítka dorazy nic. Jediná výbava kterou oplývá jsou gumová kolečka .kryty řemenice a oz.kotouče ,možná zemnící kolík s kusem drátu ,vypínač a tzv.kolébku na bezpečnější řezání kulatiny a delších odřezků tj.dř.odpadu.

Pokud jsi myslel stabilní stolní kotoučovou pilu ,tak snad. Ani ta však není dělaná na krácení dlouhého hraněného masivu má malou prac. plochu delší hranoly fošny atd. musíš řezat ve dvou ,nic přesného.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Tak napisu moji dalsi zkusenost. Zatim pozitivni. Jeden hranol jsem koupil - pro nove nozky pro diy hifistolek. 3m, 12 rezu. Pan si vzdy nastavil doraz a za 10-15 min byl se vsim hotov. Velmi rovne a hladke rezy a presne na 1mm. Limitujici byla delka 10cm, kratsi neumi. Rezani bylo v Obi a zdarma. S hornbachem a ochotou na prirezu mam podstatne horsi zkusenost.. Obi *thumbs up*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

kychtax píše:Tak napisu moji dalsi zkusenost. Zatim pozitivni. Jeden hranol jsem koupil - pro nove nozky pro diy hifistolek. 3m, 12 rezu. Pan si vzdy nastavil doraz a za 10-15 min byl se vsim hotov. Velmi rovne a hladke rezy a presne na 1mm. Limitujici byla delka 10cm, kratsi neumi. Rezani bylo v Obi a zdarma. S hornbachem a ochotou na prirezu mam podstatne horsi zkusenost.. Obi *thumbs up*
Obrázek

Pokud dobře počítám, je to 900 řezů. Pochybuji, že z řezání v jakémkoli marketu budou nadšeni. :) Hranolky mají na venkovní straně šikmě seříznuté čelo.

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

https://www.instagram.com/p/BMZFxbpA-GB ... ghendaudio

Mě se líbí tohle. Řezání méně a vzhledově dle mě lepší.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

slayerss
hezký odkaz. ty bedny jsou monstrózní.
na stropě má však téměř stejný jako je na foto od fotolaika, že?
můžeme debatovat o hranici mezi "difusor" a "dřevěný obklad".
to na tvé fotce bych já spíše označil za dřevěný obklad.
ale lepší takové špalky než úplně hladká stěna. on má určitě kombinace obojího.
:-)

slayerss
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od slayerss »

Ano mě se právě líbí ten obklad. Podle mě jde o členitost zdi a ani bych moc neřešil různé delky hranolků, řekl bych že na tom až tak nefrčí.
Já mám teď poslechovku co se zvuku týka myslím vychytanou a chci ji už pouze vyšperkovat, tak koukám na designové věci a tohle je moc pěkný.
Budu začínat stropem tam ještě nevím co dám.

Odpovědět