Flat? Bez měření nedosažitelný cíl

Řešení akustiky poslechové místnosti, akustické panely, basové pasti.
Odpovědět
Milan_
Kontaktovat uživatele:

Re: Flat? Bez měření nedosažitelný cíl

Příspěvek od Milan_ »

Tomáš já jsem to pochopil, ale každé sluchátka mají svůj charakter svůj zvuk, svoje nedokonalosti, které musím první potlačit a srovnat. Pokud to neudělám a třeba si hned nastavím tu HK křivku, tak mi z toho stejně vyleze úplně jiný zvuk a vznikne z toho úplný chaos. Proč myslíš, že třeba HD 800 stojí takový ranec? Protože mají těch nedokonalostí málo a jsou mnohem rovnější než třeba ty Koss Porta pro.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Vyskusaj mozno takuto ekvalizaciu, az mas moznost.

https://www.audiosciencereview.com/foru ... one.29137/

[je to na konci]

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Jsem z toho teda trochu vedle, ale lidi co poslouchají repra mají podle Harmana takhle příjemný zvuk bohatý na bas a postupně klesající
obrázek_2023-05-08_093019151.png
...kdežto lidi co poslouchají sluchátka si řezavými sykavkovými a plechovými středovýškami napálenými o 15dB nahoru chtějí uříznout uši zaživa?

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Já bych se na všechny tyhle HK křivky vykašlal. Je to stará známá věc, že ucho vnímá jinak při tichém nebo hlasitém poslechu - fyziologický regulátor, loudness. U sluchátek má smysl lehce potlačit výšky, protože u reprosoustav se projevuje směrovost výšek. U sluchátek se poloha měniče k uchu nemění, takže těch výšek může být pocitově více.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Fidji99 zkoušel jsem není to špatné, zachovává to charakter těch sluchátek, ale zní to lépe. To moje nastavení je myslím přesnější, ale na první poslech zní trochu nudně a ploše, ale to už tak někdy bývá:-)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Já jsem to měl přepnuté omylem na mono, proto mi to v tom mém nastavením hrálo blbě, zkoušel jsem to totiž projet generátorem :D Už to mám v pořádku ve stereu a to mé nastavení je jednoznačně lepší a mnohem přirozenější. *thumbs up* Můžete u toho mého nastavení trošku ubrat šířku pásma na 2khz, tím trošku přitvrdí virbl.

Už to někdo zkusil? Zajímá mě názor někoho dalšího. Neříkejte, že tu nikdo tyhle sluchátka nemá.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Koss Porta pro mám v práci pro občasný nenáročný poslech z PC, tam mi ta jejich charakteristika se zdůrazněnýmí basy nevadí. Když tak si to zekvalizuji ručně, podle konkrétní nahrávky a nálady.
Doma Sennheiser.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Dark side of the moon tak to vyzkoušej, třeba to bude lepší než ty Sennheisery.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Jj, ekvalizace dělá hodně (u beden pak nejen prostá ekvalizace ale DRC, kdo nevyzkoušel, ani netuší jak moc), u těch Koss jsem vždycky tlumil vyšší basy, ale jak se tak koukám na ty doporučené hodnoty, tak jsem se docela trefil. Ale v práci to mám opravdu jen pro občasný příposlech.
Ty Sennheisery doma jsou prostě lepší, ale co odrostly děti tak na sluchátka stejně už neposlouchám.

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

U beden je problém difuzira. Člověk si to srovná v místě poslechu, ale stačí se projít po místnost nebo jenom vstát a změnit výšku a už je to zase v háji, hlavně basy. V tomhle mají sluchátka obrovskou výhodu.
Když si člověk udělá srovnávačku i ta HD 800 mají kolínko na vyšších basech a směrem dolů také padají. HD 820 díky uzavřené konstrukci ten propad dole nemají, ale zase mají více zvlněnou frekvenční charakteristiku. Já co jsem si ty Porta pro srovnal, tak teď poslouchám hodně na sluchátka.

Dark side of the moon co je zkratka DRC - Dynamic Range Control ? Asi ne... :-)

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Aha Digital Room Correction. To co tu popisuji je to samé, jen člověk nemusí utrácet za drahý komponent. Ale dá to trochu víc práce, neprobíhá to automaticky na stisknutí tlačítka.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Milan_ píše:
13 kvě 2023 12:28
U beden je problém difuzira. Člověk si to srovná v místě poslechu, ale stačí se projít po místnost nebo jenom vstát a změnit výšku a už je to zase v háji, hlavně basy. V tomhle mají sluchátka obrovskou výhodu.
Když si člověk udělá srovnávačku i ta HD 800 mají kolínko na vyšších basech a směrem dolů také padají. HD 820 díky uzavřené konstrukci ten propad dole nemají, ale zase mají více zvlněnou frekvenční charakteristiku. Já co jsem si ty Porta pro srovnal, tak teď poslouchám hodně na sluchátka.

Dark side of the moon co je zkratka DRC - Dynamic Range Control ? Asi ne... :-)
Pri posluchu tých sluchatok tiež nechodíš hore dolu po miestnosti, toto by som nevidel ako problém pri sústredenom posluchu...

Milan_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan_ »

Accuphase DG-28 už v roce 1985 !? Žasnu...
Není to nějaký omyl s tím rokem?

https://www.hifi-archiv.info/Accuphase/ ... index.html

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

V 1985 to byl jejich analogový předchůdce G-18 a pak následoval 1997 již digitální DG-28, ale tento ještě neměl HSLink a neuměl vysoké rozlišení.
Až od DG-38 v roce 2002 je to 40 bitů a umí Hi-Res po HS-Linku.

Odpovědět