S tím kobercem se prostě jen soustřeď na to, aby ty chlupy byly co netlustší

potom zjistííš, že polyamidový koberes je proti tomu polypropilenovému asi 2x hustší a ty vlákna jsou mnohem silnější, což mě osobně přijde jako dost významné (ničím nepodložené) plus

A zkusil bych postupovat od jedné věci k druhé. Je dost možné, že když top trochu zabydlíš a dáš koberec, zjistíš, že ti to stačí a obejdeš se i bez té omítky a je taky možné, že ti nepomůže ani svěcená voda

Pokud jsi počítasčově zručný, zkus prográmnek Cara. Tam si vymodeluješ místnost včetně materiálů, osadíš ji nábytkem a označíš místo kde jsou bedny a jaké mají parametry a ono ti to nsáeldně spočítá jakou tam máš akustiku a řekne co bys měl v místnosti podniknout aby se to zlepšilo. Je to ale docela maso a nejsem si jistý, že tam jde udělat šikmé stropy. Jinak u mě výsledky programu skutečně odpovídaly skutečnosti. Měl jsem u sebe málo basů a zvýrazněné středy s dozvukem, přesně to Cara spočítala, když jsem si vymodeloval svojí místnost. Program poradil koberec. Umístil jsem ho nejdřív jen v programu a experimentoval s tím jak má být velký a jaký typ. Následně jsem zakoupil koberec vypočítané velikosti a problém byl skutečně odstraněn.