tak tohle byl můj návrh

a takhle to vypadá teď, zatím bez kotouče a pohonu. Váha toho co je na obrázku cca 25 kg + kotouč z certalu a POM 8 - 10 kg. Základní rozměry 450x500mm, výška s ložiskem cca 300 mm od základny. Tělo šasi - buková spárovka. Ložisko nerez , s pouzdry ze slinutého bronzu. Prům. hřídele 14 mm.

a ještě pár obrázků ze stavby

ramínko mám koupené zatím Micro Seiki MA 505 a druhé dělám něco na způsob Conductor
Air Bearing Tonearm. Přenoska na MA 505 2M Black http://ortofon.com/products/cartridges/ ... s/2m-black.
A teď bych poprosil zkušenější hifisty o pár rad:
1. jaký zvolit motorek pro řemínkový "pohon" - zatím mám dvě varinaty . První - maxon DC motor RE max 29 kat. č. 226775 + servocontroller ESCON 36/2 + snímač otáček HEDL 5540. A druhá varianta je, krokový motor od Premotecu, řízený přes Arduino Motor Shield. Tohle opravdu neumím a budu rád za každou radu. Hlavně nevím, jak silný motorek zvolit ( W, mNm ).
2. kde sehnat řemínek? osová vzdálenost mezi talířem ( prům 320 mm ) a osou motoru cca 370 - 400 mm.
Kdo by to chtěl ještě zdokonalit rád poskytnu výkresovou dokumentaci. Samozřejmě zdarma.