K té špionáži, mně by jen zajímalo, jak jsi nakonec sehnal vhodný řemínek.
Na oplátku rada k těm magnetům, nenech je přiskočit k sobě. Rozbijou se.
Ověřeno v praxi, takže se nemusí další nachytat, jeden blbec stačí...

Vhodný řemínek na starou verzi mi poslal kolega ze Slovenska, teda je to spíš takový "vlasec", který jsem spojil jenom smyčkou. Na novou verzi chci sehnat silikonový pásek potřičného profilu a délky, nejlépe v transparentní barvě. K těm magnetům mám dotaz. Uvažoval jsem o neodymových ( KR-40-23-06-N ). Není to špatně?panda píše:Také se musím přidat k obdivným výkřikům, opravdu je to obdivuhodné dílo !
K té špionáži, mně by jen zajímalo, jak jsi nakonec sehnal vhodný řemínek.
Na oplátku rada k těm magnetům, nenech je přiskočit k sobě. Rozbijou se.
Ověřeno v praxi, takže se nemusí další nachytat, jeden blbec stačí...
Špatně to nebude. Já jsem zkoušel menší, s průměrem 26/12 a výškou 4mm.Jra píše: .... Uvažoval jsem o neodymových ( KR-40-23-06-N ). Není to špatně?
A nejen, ze nepouzívají kulicku (která je, prakticky vzdy, prícinou “hluku” loziska), ani hrídel není z oceli ale z jeste tvrdsiho, keramickeho materiálu, u kterého lze dosahnout jeste hladsí povrchové úpravy a tím naprosto minimalizovat trení.panda píše:...jestli dobře rozumím, tak Clearaudio to také neopírá o kuličku.
Upríme receno jsem ten materiál prílis nezkoumal, ciste pocitove (a malinko technickyJra píše:Ahoj, mám ještě jeden dotaz, protože jsem magnety ještě nepoužíval. Prstenec pro uložení magnetů na ložisku má být z magnetické nerezové oceli? Dík za radu JRA
Clearaudio nic podobného nepouzívá, jde tu opravdu pouze o co nejpresnejsí definici "bodu odpuzování". V bezném provozu se mi zatím jakýkoli vliv magnetu loziska na MC prenosky nepodarilo odhalit. Pro uspokojivé odstínení tedy zrejme stací uz i dostatecná tloustka talíre ze správného materiálu.ma1ko píše:To záleží na tom, čeho tím chceš dosáhnout. Použití tzv. pólového nástavce z magneticky měkké oceli dojde k zesílení a usměrnění silového svazku magnetu. Prostuduj si tohle: http://www.supermagnety.cz/cz/64/magneticke-systemy/ a http://www.supermagnety.cz/cz/64/stanov ... h-magnetu/ . Takže to lze použít v případě slabého magnetu nebo i na odstínění magnetického svazku při použití MC přenosky.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host