DAC a mezery mezi tracky

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

DRVOŠTĚP píše:Podle mě nemá ticho se signálem nic společného.A dělá to jenom u pálenek nebo i origo placek?
Nepsal jsem nic o CD. Přehrávám z MACu.
Vyzkoušel jsem ale i jiny zdroj signálu, DVD přehrávač s orig. CD = stejný problém.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Při tichu v písničce se to ale nevypíná.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

vision pisal, ze mu to robi napr. aj vo filmoch, ked je nejaka ticha cast. Ja som ten DAC v ruke nemal, ale nic podobne mi ani jeden z dvoch DACanov, ktore som doteraz mal nerobil. Ja by som to reklamoval.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Mě je záhadou proč to dělá z pc a ne z cdp. Obojí do coaxu.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

slayerss píše:Mě je záhadou proč to dělá z pc a ne z cdp. Obojí do coaxu.
Vždyť jsem psal, že to dělá i DVD pŕehrávač, bude to určitě dělat i CDP. Možná, že ne mezi trackama, ale třeba pŕi stopce určitě.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

CDP to nedělá to se spustí a frčí to bez přerušení, zkoušel jsem to jen s CD-S4 s ničím jiným, tam ale problém absolutně nebyl. Šeďour je mi svědkem.

petrL
Příspěvky: 1321
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od petrL »

To je vlastnost DACu, zkrátka odpojí relé výstup při něčem, co přijímač (IO) považuje za konec tracku. Různé přijímače se ale mohou v tomhle ohledu chovat různě, buď vypínají resp. vyšlou signál k vypnutí, nebo ne. K reklamaci ale není důvod. Vyřešit by to snad šlo jenom úpravou obvodů přístroje.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

slayerss píše:CDP to nedělá to se spustí a frčí to bez přerušení, zkoušel jsem to jen s CD-S4 s ničím jiným, tam ale problém absolutně nebyl. Šeďour je mi svědkem.
A co dělal DAC při pauze u toho CDP? Myslím záměrně vyvolanou pauzu tlačítkem "pause".

johny52
Příspěvky: 189
Registrován: 13 dub 2011 17:57
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od johny52 »

Zdar,CD přehrávač přes coax mi hraje bez přerušení a sigál tam jde i při pauze.DVD přes optiku taky signál v mezerách vypíná.Myslel jsem,že to dělá ta optika ale vidím,že asi ne :shock:

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Přesně tak Johny, no to mě po.er.

Horal
Příspěvky: 95
Registrován: 05 pro 2010 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Horal »

Z CDP Vincent 1.1 jede vše plynule i při stop,či pasuze,žádný výpadek.
Z PC ,při pauze výpadek vždy,ale to mě osobně netrápí.

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od hi-fi calvus »

Svatá pravda, jde o funkci s názvem gapless playback, čili přehrávání bez mezer, fenomén, o kterém se píše v poslední době všude.

Dosud to nepodporuje snad nic, ani moje OPPO BDP95EU za 30 tisíc před dvěmi lety nebo dneska za 32600,-kč !!!
Taky mě to pěkně sere, zapomeňte na pomoc přepisem fajrmveru (firmware), protože tohle by řešila jedině hw záležitost, čili nutný zásah dovnitř.
Taky nechápu, proč se stále na tuhle nutnost ve světě jakýchkoli komponent zapomíná !
Pěkně to sere!

Ještě pro větší osvětlení, tento problém není záležitost žádné optiky, ta s tím nic nemá, každá přehrává všechny placky tak jak jsou.
Samozřejmě že originály OK úplně všechny a kopie jen ty, co jsou správně usmažené, jestli tam někdo ty mezery navíc vloží, tak tam slyšet pak budou, teda ve flacích, kde měl byt plynuly přechod v muzice slyšitelný s pouhým přeskokem indexu viděném na displeji. Tam kde mezera prostě je se nic neděje, protože případná mezera navíc, kterou vložil nějaký imbecil, se projeví jen další mezerou.
Problém je tedy jen tam, kde mezera skutečně nebyla a někdo ji tam například v neru vložil, protože neumí smažit.

Gapless playback je ale přehrávání mimo optiku, takže z flash disku či odjinud a tady je to velký kámen úrazu, tady vždycky mezera nuceně nabíhá, ať nagrabujete placku jak chcete.
Jediné, jak se to dá obejít, aniž by tam ta mezera neskočila je například nagrabování takovéto problémové placky do jednoho jediného flacu !!!
Pak to hraje jako z origoš placky bez mezer !
Jenže ! Celá placka je vlastně v jednom songu, prostě jeden track, jeden index, bohužel.
Tohle nevadí jen u takových titulu, jako je například unikátní THIS MORTAL COIL, zde to nevadí u všech jejich třech plackách, co vydali.
Proč? Protože zde jsou úplně všechny (nebo skoro)tracky spojeny dohromady a jen přeskakují indexy, takže zde když se tato muzika nenagrabuje do jednoho flacu, ty mezery při poslechu překáží zatraceně!
Tady je lepší nagrabovat do jednoho flacu a je vystaráno, ovšem sledovat tohle na displeji je k ničemu, protože člověk ani neví, jak se který song jmenuje.
Snad jsem to vysvětlil jasně.

Já se s tím doma pořád taky pěkně seru, občas na nějaké flacy, které jsem udělal standartně v minulosti při polsechu narazím a naštvu se a jdu grabovat znova a to do jednoho flacu.
V poslední době zvažuji, že bych některé placky, kde jde třeba jen o dvě pauzy mezi všemi tracky prostě celou tuhle desku rosekal způsobem, že tracky s mezerami nechám samostatně a tracky spojené prostě spojím v jeden a pojmenuji delším názvem, kde vložím do názvu název prvního tracku s názvem druhého a mezi ně vložím text + nebo každému své číslo.
No je to pěkná pakárna, vím, ale jak jinak tohle řešit? Na to prostě způsob není, až na rady typu tak to pouštěj z CD a podobné plky.
Člověk chce mít na externím disku všechno ve flacích i z předním obalem zobrazovaným při polsechu v každém tracky či flacu, což na žádné placce není a taky chce podstatně více pohodlí ale bohužel, všechno něco stojí.
Tohle je ten případ.
Budoucnost přehrávání mimo pevná media je právě v této funkci : GAPLESS PLAYBACK.

Renown
Příspěvky: 2315
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Renown »

Všechny streamery od Pro-Ject, tedy Stream Box RS, Stream Box DS+, Stream Box DSA a Stream Box DS podporují gapless playback !

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Styleaudio Carat Topaz, BB-DAC Tomasa Ticheho (+ clock) s gappless playback nema absolutne ziadny problem. Tak isto som nikdy nepocul o majitelovi akehokolvek DACanu od Casea, ze by mal podobne problemy (poznam ich dost). V pripade, ze by DAC, ktory skonci u mna, nepodporoval tak trivialnu zalezitost, ako je gappless playback - siel by okamzite prec *headbang*

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Tak jsem vyzkoušel lossles, které mám uloženy jako jeden soubor a fakt se mezi songama DAC nevypíná.
Proč se ale DAC vypíná při tižších pasážích ve filmu, nechápu.
No nic, tak budu muset předělat hudební knihovnu a překonvertovat do jedněch souborů.
Abych nezakládal další téma, zkusím se zeptat ještě tady.
Mám většinu hudebních souborů v lossless formátu m4a. Většina alb je konvertována do jednotlivých tracků, ale už od nich nemám CUE sheet.
Lze k jednotlivým trackům vytvořit znovu CUE?
Pokud ne, je nějaký software pro spojení tracků bez CUE?
Vše pro MAC.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti