DAC a mezery mezi tracky

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Vzhladom na to, ze pouzivas Mac - skusil by som zahranicne diskusne fora (hlavne USA). Tam je uzivatelov Macov ovela viac - skus trebars computeraudiophile.com

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Na zahraničních fórech jsem hledal, ale moc mi to nejde.
Jinak, dal jsem si šílenou práci ještě s jedním testem. Nainstaloval jsem na MAC parallels desktop a v něm spustil windows s foobarem2000.
Vše funguje perfektně i na MACu.
Takže absolutní zjištění je...problém jsou přehrávače pro MAC.
Fidelia, kterou na MACu používám je ale velmi kvalitní přehrávač. Zatím nejlepší zvuk, jaký jsem kdy z compu slyšel a nechce se mi vracet se k foobaru a windows.
Nic proti foobaru nemám, používal jsem ho před tím, než jsem přešel na MAC a byl jsem s ním max spokojen.
Jen kdyby byl pro MAC :-)
No nic, budu dál laborovat.
Kdyby někoho něco napadlo, dejte vědět.

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Mozno sa budem opakovat, ale J River si neskusal http://www.computeraudiophile.com/conte ... omparison/ ? Ten je aj pre Apple.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Huráááá. Celý můj problém vyřešen.
Takže malé shrnutí:
1. DAC je v pořádku.
2. Nemá to nic společného s tím, že by se muselo v přehrávači nastavovat gapless playback.
3. Vyzkoušel jsem všechny možné přehrávače pro MAC a jediný, který umí to, co jsem potřeboval je Fidelia.
4. Jde o nastavení přehrávače a samozřejmě o to, co umí.

Fideliu používám dost dlouho, ale tohle mi nějak uniklo.
V nastavení jsem zadal tyto údaje:
Na kartě Output - Converter - iZotope Resampler
Na kartě advanced - iZotope Resampler settings - Presets - Step, no aliasing
Zaškrtnul jsem možnost - Load audio file to physical memory
Nevím co s čím souvisí, těch možnosí nastavení je dost a možná by to fungovalo i jinak, ale to ještě otestuju.
Každopádně už žádné vypínání DACu se nekoná. Dokonce ani při pauze.
Snad toto celé vlákno také někomu pomůže.
Díky všem za příspěvky.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

No to by mě zajímalo jak máš ten foobar nastavený, mě to vypíná i když přehrávám z notesu s Windows a taky přes foobar.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

V notesu mám foobar nainstalovaný už hodně dlouho a nastavení si nepamatuju.
Každopádně když jsem foobar dneska zkoušel v MACu přes paralelní windows, nainstaloval jsem nový foobar a nic jsem nenastavoval.
Bylo to taky v pořádku. Takže Tvůj problém bude jinde.
Ještě se vrátím k nastavení té Fidelie. Zřejmě jde o to, že se musí v nastavení vybrat Dither. Nevím, co to konkrétně dělá, ale u toho Ditheru je dále možné nastavit od 8-24bit. a buď Type 1, nebo MBT+.
Když Dither vypnu, DAC se opět vypíná.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Vážení ví někdo co je obdoba ditheru ve Foobaru.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

slayerss píše:Vážení ví někdo co je obdoba ditheru ve Foobaru.
Mně Tvůj případ nejde do hlavy.
Ten foobar mi fungoval i bez jakéhokoliv nastavení.
Nechceš zkusit ten Tvůj stávající foobar někam zálohovat a nainstalovat nový bez jakýchkoliv úprav?

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

slayerss --> Stiahni novy Foobar z webu, nedavaj tam SoX, skus ASIO / WASAPI. Treba to skusat od suroveho stavu.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Tak je to jasný jak tam šoupnu přes wasapi už to nejde, rovnou z notesu bez wasapi to jde bez mezer nevypne se ani při pauze.???

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

slayerss píše:Tak je to jasný jak tam šoupnu přes wasapi už to nejde, rovnou z notesu bez wasapi to jde bez mezer nevypne se ani při pauze.???
No vidíš :-) Vincent je OK.
Všechno je softwarem a jeho nastavením.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

No nevím, nemělo by to dělat ani s wasapi.

johnyb
Příspěvky: 1
Registrován: 01 bře 2011 18:54
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od johnyb »

Přidám zkušenost s MACem. Používám ho ve spojení s DAC v Pioneer A-A9J. DAC je postavený na BB/TI PCM2702. Přehrávání funguje úplně bez problémů, používám Amarra HiFi, ale nezaznamenal jsem problém ani s jiným SW přehrávačí (Audirvana Plus, Fidelia, čisté iTunes). Takže ono asi hodně záleží na konkrétním DACu.

slayerss
Příspěvky: 172
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Problém díky studiu Melissa vyřešen, vše 100% ok.

valderon
Příspěvky: 309
Registrován: 16 lis 2008 09:13
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od valderon »

Prosim o radu. Chci si domu poridit Nas Synology. Ma predstava je,ze budu flacy prehravat z Nas-ky pomoci OPPO 105,ktery bych taky koupil.Chci se ale zeptat,jestli to OPPO podporuje gapless playback . A jeste,myslite si,ze by to slo stahovat bezdratove,nebo bude lepsi drat? Bohuzel nemam zadne zkusenosti ani zadneho kolegu v mem okoli.Dekuji

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host