DAC a mezery mezi tracky

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Bína
Příspěvky: 164
Registrován: 21 úno 2010 12:41
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Bína »

vision píše: No nic, tak budu muset předělat hudební knihovnu a překonvertovat do jedněch souborů.

A nebylo by jednodušší si pořídit nějaký rozumný DAC, který s takovouhle trivialitou nemá problém?
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

slayerss
Příspěvky: 166
Registrován: 22 zář 2011 23:40
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od slayerss »

Jak jsem již psal, při grabování z CD (placky), není třeba dělat celý soubor ale v EAC v nástrojích po nagrabování dát odstranit mezery v TAO obrazu a rip je ok a nic se nevypíná.
Obrázek

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Bína píše:
vision píše: No nic, tak budu muset předělat hudební knihovnu a překonvertovat do jedněch souborů.

A nebylo by jednodušší si pořídit nějaký rozumný DAC, který s takovouhle trivialitou nemá problém?
Vincent DAC-1 je špatný DAC?

Bína
Příspěvky: 164
Registrován: 21 úno 2010 12:41
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Bína »

Podle problémů co tu popisuješ tak je v něm minimálně něco špatně.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

slayerss, ak je image (obraz) disku spraveny TAO (Track at Once), tak to je zle. To sa robi vzdy ako DAO (Disk at Once). V EAC ale problem nevidim - F4rkou si das Detect Gaps, Create CUE Sheet ---> Current Gap Settings. Vytvori ti *.CUE file, kde mas popis medzier medzi pesnickami. Potom to das ripnut metodou Test & Copy. Takto som to kedysi davno robieval ja. Ked som potreboval vypalit CD, otvoril som *.CUE v Nerovi (alebo inom softe) a dal to vypalit DAO.

Mozno pomoze crossfade plugin pre Foobar2000. Je to riesenie ako ked sa skrabes lavou rukou za pravym uchom, ale inak to nevidim. Pripadne skus aj skip silence http://acropolis.lokalen.org/2006/10/fo ... omponents/
http://imageshack.us/a/img688/4031/foo1.jpg http://imageshack.us/a/img23/899/foo2.jpg

Len aby ti to nerobilo hluposti v pesnickach, kde je niekde uprostred pauza. To treba odskusat.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Takže nové zjištění.
DAC se vypíná i přehrávání jednoho souboru vždy v pauze mezi songy. U některého to dělá u jiného ne.
Tady už nepomůže vůbec nic.

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Po zkoušení všech možných variant přehrávání pozdě do noci, napíšu rekapitulaci:
1. DAC se vypíná při přehrávání alba - jednoho souboru, vždy v mezeře mezi tracky.
Neplatí to pro všechny soubory. Někdy hraje album celé bez vypínání DACu. :?
2. DAC se vypíná při přehrávání alba - album rozděleno na více souborů, vždy mezi tracky.
Neplatí vždy! Některá alba hrají v celku bez vypnutí DACu, ikdyž jde o více souborů a je jasně slyšitelné ticho mezi tracky.
To už nechápu vůbec. *headbang*

Každopádně si myslím, že problém není v DACu. Ano, mohlo to být lépe vyřešené, ale teď jde spíš o to, proč se DAC chová rozdílně při přehrávání alba X a alba Y, když jsou obě rozdělena na více souborů.

petrL
Příspěvky: 1317
Registrován: 22 črc 2008 08:47
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od petrL »

vision píše: 1. DAC se vypíná při přehrávání alba - jednoho souboru, vždy v mezeře mezi tracky.
Neplatí to pro všechny soubory. Někdy hraje album celé bez vypínání DACu. :?
Někdy znamená pro některá alba nebo při některém přehrání stejného alba? (tipuju první možnost)
vision píše: Některá alba hrají v celku bez vypnutí DACu, ikdyž jde o více souborů a je jasně slyšitelné ticho mezi tracky.
Pochop už konečně, že to "vypínání" nesouvisí s tím, jestli "hraje" ticho nebo ne. Je to dané strukturou digitálního signálu.

Zkus se zeptat výrobce/ prodejce, jak vytvořit soubory. aby to nedělal.

skypi
Příspěvky: 254
Registrován: 12 čer 2009 20:21
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od skypi »

Toto sice není DAC, je to streamer, ale " Gapless playback MP3, FLAC, M4A, M2TS" , a je to krám za Kč 3500,-.

http://www.netgear.cz/home/products/sit ... 0.aspx#two

Takže nejspíš vhodná implementace ve firmware.

hi-fi calvus
Příspěvky: 223
Registrován: 30 dub 2008 23:41
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od hi-fi calvus »

To co tady popisujete o EAC, myslím všechny ty způsoby jak ty mezery odstranit, jsem zkoušel asi padesátkrát každou možnost a jediné co můj player ojebe je uložit celou placku do jednoho jediného flacu s jedním názvem a indexem.
Pak ty mezery tam kde slyšet být nemají prostě neudělá a slyšet nejsou.
O tom že to není ideál metoda už jsem psal.

Každá jiná metoda vyzkoušena mnou každá snad 50 krát nezabírá.
Když výsledek pustím z externího disku, tak vždy mezeru udělá!
Pokud jakýmkoli způsobem zachovám indexy tak aby se dalo prostě po skladbách přeskakovat na další, tak tam prostě vždycky mezeru ten prevít udělá!!!
Jedině do jednoho flacu celou placku, pak nejde na žádný další song přeskočit, jedině zrychlit šipkami přesun v celém tom giga tracku a přetáčet prostě posunem rychlostí 1-5 což stojí taky za hovno.

Při poslechu to masakrálně obtěžuje !!! Celá tahle skutečnost.
Pokud jde o muziku, která plynule přechází jen v cca 2-4 trecích na desce, je to pak velké dylema, zda se nechat prudit vloženými mezerami, nebo nagrabčit celou placku do jednoho flacu.
Když jde ale o muziku, kde hudba v celé placce přechází v každé písni a jen přeskočí index, jde pak stejně o muziku, která se poslouchá jako jeden song, tudíž nagrabčení do jednoho flacu je ideál a roseky vložené nejsou.

Horal
Příspěvky: 95
Registrován: 05 pro 2010 18:45
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Horal »

Easy CD-DA Ectractor
Dole uprostřet DSP a odkliknout: Odstranit ticho na začátku a na konci
a je vymalováno :lol:

micska
Příspěvky: 34
Registrován: 08 úno 2012 08:07
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od micska »

Koupi DACu se chystám, takže se zájmem sleduji tuto debatu. Zajímá mne jedna věc, pokud s tím má někdo zkušenost.
Chápu, že ripnout CD do jednoho FLACu přehrát tak, jak leží a běží, je problém, především nelze posunovat atd. Tohle ale řeší cue sheet, ne? Rozumný přehrávač (např. foobar, doporučovaný třeba v návodech k DACům Pro-ject) pak ví, kam patří konec skladby a lze přeskakovat, posunovat.... Nyní otázka: Jsou znát mezery i při tomto způsobu přehrávání?
Díky

Odar
Příspěvky: 1821
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Odar »

Mam celu zbierku FLACov ako samostatne pesnicky vo *.FLAC. S gapless playback vo Foobar2000 / J River nemam problem. Ten nie je v ripovani, ale inde. Len si to treba priznat *sunglases* *.CUE samozrejme popisuje strukturu ripnuteho CD, takze ak su medzery medzi pesnickami nula sekund, je to tak aj v *.CUE a prehravac to tak musi prehravat. Co s tym robi DACan - to je druha vec.

Bína
Příspěvky: 164
Registrován: 21 úno 2010 12:41
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od Bína »

Flac mám něco přes cue, něco jako oddělené soubory. Při přehrávání přes Foobar to jede vždy bez pauz, ať už je to krabička za 3k od Nuforce nebo high-end od M2techu za 30k.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

vision
Příspěvky: 228
Registrován: 11 čer 2010 19:09
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC a mezery mezi tracky

Příspěvek od vision »

Tak se po delší době vracím k tomuto tématu.
Musím konstatovat, že problém je asi v MACu a jeho přehrávaní, či přehrávačích.
Zkoušel jsem všechny zásadní přehrávače jako fidelia, amara, audirvana, decibel, itunes a pod.
Vůbec jsem tomu nechtěl věřit, ale nakonec jsem to vyzkoušel.
Zapojil jsem k DACu můj stařičký notes s windows a přehrával ve foobaru2000.
Prostě nádhera. Žádné vypínání DACu mezi tracky se nekoná. Dokonce dám ve foobaru pauzu a DAC je pořád nevypnutý v pohotovosti.
Vůbec to nechápu.
Může mi někdo znalý takových problémů vysvětlit, jak je to možné?
A nebo nejlépe poradit, co udělat, aby to v MACu šlo také?
Každopádně důležité zjištění je, že Vincent DAC-1 není chybný a vše je v pořádku.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host