DAC?

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC?

Příspěvek od Zappadaddy »

Libor,Ty stroje co popisuješ asi nebudou tedy neutrální,protože TW jsou neutrálnější než třeba jiné repro co nabízíš nyní. ;) Tak to vidím já.Ale nechci to tu rozebírat.Začal jsi ale ty. :roll: Chtěl bych slyšet repro pro velkou místnost z tvé nabídky,které by hrály tak jak TW a nestály přes milion..To je utopický úkol.Jedniné repro co si dokáži představit jsou nejvyšší Vivid,ostastní mi příjde legrační přirovávat k TW.Vím proč je neprodáváš,málo lidí je dokáže mít ve svých snobských moderních domech a tak se moc neprodávají.Lepší je prodávat menší do menších místností.Sorry za *offtopic*

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Orion Lite USB a Lynx Hilo v kategorii kolem 50 tisíc vypadá taky velmi dobře...jinak pak ta stovka no *palec* je tam určitě velká výhoda vlastního řešení hardw. upsamplingu atd. a prostě to už jsou převodníky dá se říct s cílem no kompromis (MA-1, DP-777, Eclipse, full Orion atd...)

V každém případě Hilo a Eclipse budou mít pro hifisty asi zbytečné studiové vychytávky...
Naposledy upravil(a) knopi dne 06 led 2013 12:04, celkem upraveno 1 x.

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

Jsme tady mimo mísu.Tohle nemá smysl.
Míru zdar.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Libor.Jsme tady opravdu mino mísu,když tvrdíš co tvrdíš.Doufám,že se nezlobíš,že mám svoje uši a svůj rozum.Trochu mne však zaráží ten fakt,že mi tvrdíš že TW nemají dostečně rozlišovací schopnosst poznat rozdíly mezi špičkovými DAC,pak tedy ani nemá cenu nic zkoušet,pak tedy sebelepší DAc bude znít v mém systému stejně?To mi hlava opravdu nebere,když už jsem měl několik převodníků doma a rozdíly byly vždy velmi slyšitelné.Jsem fakt na vážkách jestli nedošlo k nějakému nedorozumnění z mé strany.Bude lepší,když mne příště oslovíš přes zprávy/tel. abychom si vysvětlili o co nám oboum jde.
Já bych spíše chtěl slyšet od odborníků rozdíl technických zvukových parametrů např. převodníků od DCS a Meitnera MA1,popřípadě převodníku od Weisse.Slyšel jsem třeba ten Weiss nižší model a ten zněl zatím nejlépe,řekl bych dokonce,že o trochu lépe než Srollův převodník,zněl velmi přirozeně,čistě a hlavní rozdíl od ostatních převodníků(mimo jené třeba Audiolab,BD-1,Lector,Counterpoint)byl na středech,které byly fakt famozní.Výsledkem pak by velmi muzikální projev,čistý přesto ne analytický na rozdíl třeba od Audiolab,který mne za ty peníze velmi mile překvapil(velmi dobře udělaný a vypadající,ale hrál i na vysoké úrovni).Slyšel jsem jěště jeden velmi drahý převodník,ale nemůžu tu říci firmu(slíbil jsem utajení) a ten hrál tak výrazně jinak,že jsem byl až šokován,zvuk byl temnější,na bigbít(který většinou není nahrán zrovna moc dobře) to byla nirvána(poslech Al Kooper - Black coffe byl naprosto skvělý),objemově větší basy a výšky přirozené,celkový projev byl první poslech takřka analogový,pro někoho by mohl být zvuk jakoby pod dekou,nebyl tak čirý,ale také nebyl rozmazaný.Mně by se líbil projev zrovna někde mezi Weissem a převodníkem od utajené firmy.Poslech Al Kooper - Black coffe byl naprosto skvělý

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Bricasti M1 DAC,má být podle některých lepší než DCS!?Dle Atkinsona má i výborné měřící výsledky.http://www.audiorevelation.com/cre/prod ... ts_id=1324
http://www.sonarecoeli.com/bricasti.html
http://www.sonarecoeli.com/images/portf ... inside.jpg
Obrázek

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Kdybych vybíral v téhle kategorii tak by to byl rozhodně jeden z 5-6 kandidátů na ozkoušení jak jsem vyjmenoval. Uživatelské dojmy jsou velmi pozitivní.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

knopi píše:Já nemám zkušenosti s takhle drahými převodníky, ale nějakej čas to občas sleduju co se líbí a já myslim, že by ses mohl kouknout třeba na AMR DP-777 v jedné recenzi si to majitel vybral přes MA-1, Debussy atd. Názor jednoho člověka, ale zajímavá recenze: http://www.computeraudiophile.com/f6-da ... 77-a-9680/

Jinak v té katogorii kolem té stovky se líbí hodně Antelope Eclipse, AMR DP-777, Meitner MA1 a mě ještě zaujal Casea Orion
Očíhni Bricasti M1, ale to je bez kvalitního USB stejně tak jako Eclipse

Prism, Berkley Alpha mk2 osobně si myslim, že to konečná nebo na tzv. top stačit nebude na sluchátkových fórech to srovnávali s Perfect Wave mk2, Anedio D2 a prej to je vše cca podobná kategorie s tim, že ta D2 vychází convě nejlíp. A pak je otázka jak by to obstálo proti našim BB DAC, Cepheus mk2 USB..

Ale co já si myslim neni vůbec důležitý. Ber to jako možné tipy na ozkoušení.
Jo Knopi to jsou všechno výborné tipy,jěště bych sem vložil ten Boxerův tip MBL 1511f,za velmi rozumný peníz a Reimyo CDP777 za stejné peníze z druhé ruky,něco kolem 3500-4000 éček.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

Nuž ja by som pridal k Bricasti M1 DA trochu negativnej reakcie alebo sklamanie z Bricasti M1 DA
I had a chance to audition the highly-praised Bricasti M1 at my dealer. The associated gear include ATC 100 passive floor stander, ML pre and mono block. We used playback designs MPS5 for comparison and as the transport. I auditied this DAC hoping to use it as a secondary source to my Klimax.

We used primarily Diana Krell's CDs, including Live in Paris, and violin solo and concertos.

The positive:

M1 is technically excellent. The highs are extended without harshness. Mids are fairly transparent. Bass hits deep with power and definition. M1 reminds me of DAC1 and dare I say it's a souped up DAC1 in every respect (could be a good or bad thing)

The negative:

I would say the biggest weakness and ultimately my dismissal of this otherwise technically proficient DAC is its ulter lack of musicality. For example, human voice do not sound real and organic when compared with MPS-5. When Diana sings, I did not get the imagery of her singing. Like the mids, the highs on M1 leave much to be desired. For example, symbols in Living in Paris and violin solos lack the real life quality associated with those instrument. M1 sounded just like another digital DAC, displaying all the negative aspect of digital music. On the very high notes of violin, all I heard was a monotone sound, without the usual harmonics and woodiness I am used to with Klimax and what I heard on MPS-5. Soundstage of M1 feels contrived and not realistic. I did not hear the complex layering as with he MPS-5, nor did I hear as deep of a soundstage.

I believe if you like how DAC-1 sounds and wants a more refined and upgraded version of that sound, M1 may be a great choice. However, if you value real-life organic sound with music unfolding in a natural way, you may want to look elsewher
e.

Overall I was very disappointed in the M1 when I had very high expectations after reading the latest review in an audio magazine.

element

Příspěvek od element »

Zdar všem,

slyšel jsem převodníky Sroll (vlastnil jsem ho), Weiss DAC 202, Meitner MA-1, DCS debussy. Pokud Zappa slyší jen minimální rozdíl mezi převodníkem z Srolla a Weissem, tak je to díky tomu, že jeho zbytek aparatury nedokáže zaregistrovat změnu i když ta změna je opravdu velmi výrazná, může to být problém kabelu, reprosoustav..a jestě jedna věc..když tu někdo píše že Weiss je lepší než DCS..tak tím myslel jaký model DCS, to je jako že něco je lepší než Škodovka :D , ale jaká Škodovka???Superb nebo 105??? takové názory tady jsou fakt amaterské.

palinoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palinoch »

element píše:Zdar všem,

slyšel jsem převodníky Sroll (vlastnil jsem ho), Weiss DAC 202, Meitner MA-1, DCS debussy. Pokud Zappa slyší jen minimální rozdíl mezi převodníkem z Srolla a Weissem, tak je to díky tomu, že jeho zbytek aparatury nedokáže zaregistrovat změnu i když ta změna je opravdu velmi výrazná, může to být problém kabelu, reprosoustav..a jestě jedna věc..když tu někdo píše že Weiss je lepší než DCS..tak tím myslel jaký model DCS, to je jako že něco je lepší než Škodovka :D , ale jaká Škodovka???Superb nebo 105??? takové názory tady jsou fakt amaterské.

element, nuž ale taketo nazory bez hlbsieho vysvetlenia sa na diskusnych forach objavuju z 90% prisvekoch. A ked niekto napise nieco podrobnejsie najdu sa ini, ktori zacnu polemizovat, vyvraciat a znehodnocovat *thumbs down*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Element.Zdá se,že nečtete pozorně,to už je podruhé,co se mi tady snažíte něco podsunout společně s Liborem(máte od něj super zesilovač a převodník ne?).Přečtěte si pozorně ,který Weiss jsem doma porovnával.Napíši to znovu,je to starší nižší model od Weiss DAC2!Ne Weiss DAC202http://www.stereophile.com/content/weis ... -converter,který stojí minimálně jednou tolik než Wesiss DAC2 http://www.6moons.com/audioreviews/weiss4/dac2.htmlTen dražší DAC202 jsem netestoval,ale rád bych!Odkud jste měl ten Weiss půjčený?Je tu nějaký dovozce?Žádného jsem v ČECHÁCH nenašel. :cry:

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Zdar všem,

Elementi.Tady si to tedy přečtěte http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl ... -Weiss-202Příště to napište na rovinu,že se jedná o mne!A nepište: někdo tady píše.

element

Příspěvek od element »

Převodník jsem slyšel u mne doma, od kolegy z Polska, to že mám převodník z Tykonu neznamená nic, nebavím se o převodníku z Tykonu, ten vývoj jde stále kupředu, a to že neslyšíš něco na své aparatuře je normální, ten vývoj jde pořád dál a dál..myslím že to je v pořádku, dnešní špičky budou za 5 let pouze obyčejný průměr.....a proto i repro soustavy které dříve byly top jsou dnes průměr...

element

Příspěvek od element »

Zappa, navíc to co píšeš je pouze vyjádření jednoho z vlákna z Audiogonu, takových vláken jsou stovky..irelevantní, fakt ti doporučuji konečně osobní poslech..jak MA-1 tak Debussy..a porovnat s Srollem, pak mi řekneš a proberem to. :), Hlavně jak Weiss, DCS, meitner, jsou všechno špičkové stroje, a debaty o tom co je lepší jsou celkem asi zbytečné

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Elementi.To je jasný,jen ty diskuze dají trošku vodítko o co by se měl člověk zajímat.Kde se to jinak dozvíš?jsem právě v tom období zkoušení,já většinou do větru nemluvík,i když neříkám,že se občas nemýlím,ale to je normální,však to znáš ne? *thumbs up*

Odpovědět