DAC?

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC?

Příspěvek od Zappadaddy »

Elementi.Co je lepší není předmětem mého zájmu,ale jaký zvuk hledám.Ten kdo poslouchá muziku každý den i několik hodin pak potřebuje neunavující zvukkterý přesto udrží takového posluchače v soustředění.Takovému zvuku se říká analogový.Myslím,že osobně jsem napsal více než bylo potřeba.Tipů je také víc než dost.Děkuji všem. *thumbs up*

knopi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od knopi »

Ještě zdruhé strany vkusu by mohlo být zajímavé ozkoušení Lampizator Level 5. Pacula recenzoval Level 4.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Tak kluci domluvte se,je možné získat přes D/A převodník analogový zvuk nebo ne?Četl jsem tedy různé názory a všechny se shodují,že zní analogově,i sám konstruktér L.F. tvrdí stejné.Nojo zní to lákavě.ZKOUŠKA NA 7 DNÍ tak zní nabídka Lukazce Fíkuse.
Další na řadě Weiss Medea http://www.whatsbestforum.com/showthrea ... a-Plus-DAC

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Zappadaddy píše:Já si to myslel,jen jsem to potřeboval od někoho slyšet natvrdo. :lol: Ale byl to dobrý vtip,že? :(
Tak přitvrdím :D

Libor Šulc má , co se těch Tannoy týče, pravdu - reprodukují specificky "po svém". Že se to tak líbí tobě a třeba takový zvuk hledáš, je zcela v pořádku, ale "neutrální" bedny to jaksi nejsou a tvá tvrzení a popis jejich projevu je tedy poněkud neobjektivní ;)

Jen si dovolím ještě poznámku, zda-li je "nezbytně nutné" hledat podobně specifický projev převodníku v "nejvyšších patrech" , protože Meitner i dcs z nich jsou a úsilí soustředí opravdu na tu technickou kvalitu.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Navazuji na diskuzi o High-Endu - Co je "neutrální" zvuk?

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Jen si dovolím ještě poznámku, zda-li je "nezbytně nutné" hledat podobně specifický projev převodníku v "nejvyšších patrech" , protože Meitner i dcs z nich jsou a úsilí soustředí opravdu na tu technickou kvalitu.[/quote]

svatá pravda....

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Skypi píše Libor Šulc má , co se těch Tannoy týče, pravdu - reprodukují specificky "po svém".Skypi,zdá se,že máš velké zkušenosti s Tannoy Westminsters.Můžeš popsat tvoje zážitky s nimi?Pokud ty zážitky máš ,popiš celý řetězec a prostředí ve kterém jsi je slyšel a názor jak který článek ovlivnil celkový zvuk! S Liborem jsme se shodli,že neutrální bedna neexistuje!Nechtěl aby to lidé pochopili právě tak jak jsi to pochopil ty!
Jestli mohu za sebe,TW jsou pro mne repro,které podávají v dobře sladěné sestavě zvuk,který se blíží realitě mnohem více než většina repro,které jsem doposud slyšel,tečka.Do velkých místností mají v této cenové hladině malou konkurenci.Přirozenost,reálnost,dynamika, slušná rozlišovací schopnost,velká citlivost,schopnost zaplnit velkou místnost hudbou,vynikající 3D to jsou vlastnosti proč se už dávno staly legendou.

Co se týče neutrality tady je o ní pojednání http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... comp5.html.Asi vypustím slovo neutralita z mého slovníku,radši do něj přidám reálnější,věrnější realitě apod.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Michale já bych popisoval věci asi tak jako že se mi to líbí, vyhovuje, je blízké mému naturelu, mému nahlížení na zvuk....

aretax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aretax »

lidumil píše:Michale já bych popisoval věci asi tak jako že se mi to líbí, vyhovuje, je blízké mému naturelu, mému nahlížení na zvuk....
*thumbs up*

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

To příjde až nebudu vědět kudy kam. :lol: "Mně se to líbí" nikomu nic neřekne,daleko fundovanější je vysvětlit proč se mi to líbí.Neberu nikomu jiný názor pokud vysvětlí proč to tak je,pak o tom mohu uvažovat a popřípadě změnit svůj názor nebo se ho držet,a proto pokračuji v diskuzi.

Robin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin »

Michale, tvoje činnost je určitě velmi záslužná, spousta lidí pak třeba nemusí tak náročnou cestou získávat vstupní inrofmace, jaký DAC má smysl zkoušet. Nedávno jsem si taky dělal seznam DACů, které by mě zajímaly. Nedostal jsem se k tomu zkoušet, jenom jsem zvažoval o kterých si chci sehnat více informací. Nakonec jsem dal dohromady tohle (bez jakéhokoli pořadí či preferencí):

- Phasure NOS1
- MSB Signature IV
- DCS více typů
- EMM Labs
- Esoteric k01,k03
- Meitner MA1
- Weiss taky více typů
- Empirical Audio DAC
- ARC DAC8
- Total Dac D1
- Metronome (třeba C8)
- Zanden
- Altmann Attraction DAC
- AMR DP-777

Na seznamu jsou renomovaní výrobci (Meitner, DSC, Esoteric - K01 nebo K03 jsou vlastně celé SACD přehrávače, ARC, Metronome - DACy s oddlěným zdrojem a elektronkovými výstupy, ...) ale jsou tam taky různé DIY alternatity až úlety - jako třeba Altmann dělá (nebo dělal) v podstatě doma na koleně baterií poháněný DAC montovaný na plochou smrkovou destičku. Proto mě zaujalo, že to někdo porovnával na velmi dobré sestavě třeba se Zandenem a považoval za srovnatelné.

Třeba ti bude ten seznam užitečný.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

někdo porovnával na velmi dobré sestavě třeba se Zandenem a považoval za srovnatelné.
To teda nie je žiadna výhra, nič horšie ako Zanden napr. v Stereophile netestovali. Resumé: "ako samostaný DAC nepoužiteľné.." :D
http://www.stereophile.com/content/zand ... asurements

boxer

Příspěvek od boxer »

Tak ta 50-ka je obdivuhodná.

Obrázek

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Tam je každé meranie unikát..Skreslenie na 50Hz pri 0dBFS asi 20%... ;)
but whatever the reason, this is pathological behavior.
Pritom M.Fremer to nevedel vynachváliť
The Zanden transport and DAC delivered soundstaging, imaging, dynamic nuance, tonal and harmonic purity *2thumbsup* , rhythmic flow—and especially transparency—with an effortlessness I hadn't thought possible from digital,
Naposledy upravil(a) BVa dne 11 led 2013 17:14, celkem upraveno 1 x.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

And from what I hear, the Zanden combo of Model 5000 Mk.IV/Signature and Model 2000 Premium proves that the holy grail isn't necessarily greater resolution, but better reconstruction of the musicPravda bude asi někde mezi.Mnohým asi udělá radost,druzí se zase budou ošklíbat nad výsledky měření. :lol: Pouze vtípkuji,už také vím,že ta měření mají i mnohdy nějaký význam. *thumbs up* Zanden jsem neslyšel,ale rád bych ho slyšel,proč ne.

Odpovědět