DAC?
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Re: DAC?
BVA.Nehádám se,jen by mne zajímalo co do toho zesilovače ten Zanden vysílá za zvuky,že se to tak lidem líbí.
V článku sa ale spomína, že šlo pravdepodobne o vadný vzorek s chybným vnútorným prekáblovaním, na ďalšej strane je vyjadrenie výrobcu a následne dodatočné merania nového prístroja.
Aj keď ani tie nové merania nie sú žiadna sláva, meranie spektra 50Hz pri 0dBFS uvádza THD 0,15% oproti 20% u prvého vzorku.According to an email I received from Mr. Pheils a week before this issue went to press, the review sample of the 5000S had been manufactured with a wiring fault, that "led to malfunction of the phase inversion switch," which in turn led to the performance of the unit in correct absolute polarity being "severely compromised. This was due to the fact that the miswiring caused an excess of current to flow into the interstage transformer, which controls the polarity and drives the analog filter."
The new 5000S was very much better than the first at reproducing high-level low-frequency tones with low distortion. Whereas the original produced more than 20% of multiple distortion components with a full-scale 50Hz tone, even into the benign 100k ohm load, the new sample produced a much more acceptable 0.15% in both polarity conditions.
Aj tie "dobré" merania sú na CD kombo za 40000USD katastrofa a výsmech zákazníkom, napr. IMD, potlačenie zrkadlových kmitočtov, jitter.. Podstatné ale je , že pri tom prvom "vadnom" kuse M.Fremer "spieval ódy" od nadšenia nad "super" zvukom , nešetril prívlastkami o muzikálnosti a pod. Takže to hovorí o výpovednej hodnote takého čiste subjektívneho hodnotenia..Páčiť sa môže všetko, aj ten zvuk sirény.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Prostě komerce. 

Zdar pánové, vývoj jde nezadržitelně dopředu, věci staré 10 let a více jsou prostě mimo, reprosoustavy, zesilovače, převodníky..od toho je pokrok že vznikají nové, lepší věci...není možné obhajovat něco co je překonané, staré, out, jenom proto že to mám doma. 

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Elementi.Já bych to neviděl až tak černě,ne vždy to tak je.Pokrok sice zákonitě kráčí k více technicistnímu a přesnému zvuku ,ale to nemusí být cesta pro všechny.Takže technicky to bývá lepší,super parametry etc,ale výsledek bývá někdy různorodý.Na světě najdeš spoustu lidí,kteří když se nabaží prvotního nadšení z nového zvuku,toho nabušeného,tisíce detailů aatd.vyměnují nové aparáty za staré,to je realita.Ne vždycky nové=lepší a naopak.Ale o tom už se vedlo sousta debat a je to v podstatě nekončící téma.Vždy budou příznivci obojího,stejně tak jak v politice,nikdy se lidi nesjednotí nebo neshodnou na jedné pravdě,pravdy jsou vždy 2!!!! :lol Nicméně všeobecně pokrok existuje a kvalita stoupá,to zcela určitě ,ovšem některé technologické designy jdou jen velmi těžce překonat, mnohdy pouze za podsatně vyšší cenu(tady si člověk musí sám rozhodnou zda ty finace na to má a zda je ochoten si připlatit podstatně víc za relativně malé zlepšení).
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Elementi.Mne by spíše zajímalo jak se v tvém řetězci projevil třeba ten BDp1 převodník v porovnání se Srollovým,jednu pozitivní zkušenost s ním mám a přemýšlím o něm jako o levné alternativě.Je to už dlouho,jen si pamatuji,že bez Srollova transportu hrál BDP1 + Meridian lépe než Meridian přes Srollův převodník,nevím jaký výsledek by byl se Srollovým transportem.Nástroje měly sytější barvu a větší tělo,bas byl též plnější,možná trochu na úkor přesnosti s méně detaily,zvuk byl méně zechnicistní.Jak to slyšíš ty?A jaký byl rozdíl mezi BDP1 a MA-1?
Malo by to tak byť, ale nie vždy to tak je. Je veľa výrobcov, ktorých staršie prístroje hrajú podstatne lepšie, ako tie nové, často raz tak drahé. Jeden z príkladov je aj Dynaudio. Kto má prehľad o ich výrobe vie, že staršie modely z pred 15 a viac rokov sú po zvukovej, ale aj kvalitatívnej stránke vo svojej cenovej triede podstatne lepšie ako súčasné, napr. staršia rada Confidence, rada Compound, pôvodné Consequence a pod. Sú tu aj ďalšie firmy, ako napr. Sonus Faber Guarneri Homage, z komerčných firiem Pioneer, Sony, ...Je pravda, že ceny narástli niekoľkonásobne. Kvalita však nie. Neobhajujem pritom to, čo mám doma. Ja mám nové Dynaudio Contour S 5.4, cenovo na úrovni Confidence 5 spred cca 20 rokov, ale zvukovo sú Confidence výrazne lepšie a taktiež aj čo sa týka kvality výroby.element píše:Zdar pánové, vývoj jde nezadržitelně dopředu, věci staré 10 let a více jsou prostě mimo, reprosoustavy, zesilovače, převodníky..od toho je pokrok že vznikají nové, lepší věci...není možné obhajovat něco co je překonané, staré, out, jenom proto že to mám doma.
Zdar, BDP-1 není převodník je to přehrávač digitálních souboru až 192 kHz/24b, zappa, běž pokud ti to dovolí finance do DCS debussy nebo Meitner MA-1, jinak MA-1 je fakt anologový zvuk..
já mám MA-2, což je MA-1 s transportem dohromady a umí to ještě DSD soubory, a pokud půjdeš do MA-2 tak to máš vyřešené jednou provždy a nemusíš ani řešit kabely mezi transportem a převodníkem a čekat na transport co máš mít.
já mám MA-2, což je MA-1 s transportem dohromady a umí to ještě DSD soubory, a pokud půjdeš do MA-2 tak to máš vyřešené jednou provždy a nemusíš ani řešit kabely mezi transportem a převodníkem a čekat na transport co máš mít.
Zappadaddy píše:Elementi.Mne by spíše zajímalo jak se v tvém řetězci projevil třeba ten BDp1 převodník v porovnání se Srollovým,jednu pozitivní zkušenost s ním mám a přemýšlím o něm jako o levné alternativě.Je to už dlouho,jen si pamatuji,že bez Srollova transportu hrál BDP1 + Meridian lépe než Meridian přes Srollův převodník,nevím jaký výsledek by byl se Srollovým transportem.Nástroje měly sytější barvu a větší tělo,bas byl též plnější,možná trochu na úkor přesnosti s méně detaily,zvuk byl méně zechnicistní.Jak to slyšíš ty?A jaký byl rozdíl mezi BDP1 a MA-1?
Jinak opravdu převodník od Meitner MA-1 je jiný level než od Brystonu BDA -1. Tady máš odkaz na Meitner http://www.meitner.com/ma-2.html
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Elementi.Pořád se mi ty jména Bryston modelů pletou,ale ty víš který model myslím,myslím Bryston převodník http://www.stereophile.com/digitalproce ... index.html.Škoda,že nepopíšeš jak slyšíš rozdíly,stále jen mluvíš o jiných levelech apod.,jakobych jen stále slyšel Libora,který mluví skrz tebe. 

Zappa, ty mě neser
, já mám doma BDP-1, BDA-1 jsem já nikdy neslyšel..chápeš to konečně
já převodnik BDA-1 prostě neslyšel, na X serverech je ale popis jeho zvuku, je to hodnoceno jako převodník pruměrné kvality..míru zdar!!!

Zappadaddy píše:Elementi.Pořád se mi ty jména Bryston modelů pletou,ale ty víš který model myslím,myslím Bryston převodník http://www.stereophile.com/digitalproce ... index.html.Škoda,že nepopíšeš jak slyšíš rozdíly,stále jen mluvíš o jiných levelech apod.,jakobych jen stále slyšel Libora,který mluví skrz tebe.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Elemti jsem fakt trapnej,ten Bryston mně už taky sere zrovna tak moje amnesie.
Stále jsem byl v domnění,že máš doma převodník.Tak nic no.Omlouvám se. 

Vypadá taky zatraceně dobře..
http://www.totaldac.com/REFERENCE-D1-eng.htm
http://www.totaldac.com/REFERENCE-D1-eng.htm