Pokud má být ta hudební ukázka na konci videa tak nějak autentická, moc mě nenadchla. Je mi jasné, že doma to bude hrát úplně jinak, ale může to být i tím, že to není můj hudební žánr.
DAC
Re: DAC
Díky za snahu, ale angličtina není v mé hlavě uložena. Takže mu vůbec nerozumím. Škoda. Mě kdysi marně učili ruštinu
.
Pokud má být ta hudební ukázka na konci videa tak nějak autentická, moc mě nenadchla. Je mi jasné, že doma to bude hrát úplně jinak, ale může to být i tím, že to není můj hudební žánr.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Použij automatický překlad.....
Nějak jsem zapomněl odpovědět.
To máš na mysli české titulky (bohužel žádné nejsou)? Nebo jak? Toto jsem nikdy neřešil.
To máš na mysli české titulky (bohužel žádné nejsou)? Nebo jak? Toto jsem nikdy neřešil.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ano, zapneš titulky, vedle zvolíš v nastavení automatický překlad a češtinu.
Tak já tedy nevím, jak to máš ty, ale mě to nabídne sice 17 variant titulků, ovšem čeština mezi nimi bohužel není
.

Díky za nakopnutí. Už to funguje. Já jsem to opravdu nikdy nepoužil. Dobrá věc.
Nedávno jsem si koupil Cambridge Audio DACMagic 200M. Zatím jsem přes něj poslouchal hudbu jen z notebooku do sluchátek. V pohodě.
Teď jsem ho zapojil do řetězce CD (Denon) > DAC > stereo receiver Denon DRA800H. A mám problém. Za živýho boha nemůžu z toho receiveru dostat nějaký zvuk. Z DACu zvuk přes sluchátka mám. Ale nastavení vstupů nebo se u toho receiveru mohou (musí ?) nastavit přes televizi. Nenajde se tady někdo, kdo s tím má nějakou zkušenost? Prostě ani nevím jaký vstup eventuálně nastavit. CD s DACem je propojen optikou a z DACu do receiveru mám Cinch. Samozřejmě to můžu propojit i obráceně.
Teď jsem ho zapojil do řetězce CD (Denon) > DAC > stereo receiver Denon DRA800H. A mám problém. Za živýho boha nemůžu z toho receiveru dostat nějaký zvuk. Z DACu zvuk přes sluchátka mám. Ale nastavení vstupů nebo se u toho receiveru mohou (musí ?) nastavit přes televizi. Nenajde se tady někdo, kdo s tím má nějakou zkušenost? Prostě ani nevím jaký vstup eventuálně nastavit. CD s DACem je propojen optikou a z DACu do receiveru mám Cinch. Samozřejmě to můžu propojit i obráceně.
Nějak nechápu. Jak že nevíš jaký vstup nastavit? No ten do kterýho jsi píchnul ty kabely od toho DAC, to je snad jasný, ne? TV k tomu nepotřebuješ, to je nesmysl. Nenechal jsi náhodou zapojený sluchátka v tom DAC? Protože když do sluchátkovýho výstupu DacMagic 200M zapojíš sluchátka, tak se linkový výsupy (RCA i XLR) deaktivujou a v takovým případě ti do repro logicky žádnej zvuk nepůjde.
Na nastavení všelijakých volovinek TV potřebuji. Ale možná máš pravdu v tom sluchátkovém výstupu. Mám totiž v DACu vraženou redukci na sluchátka. Tudíž by to mohlo být tím. Až přijdu z kostela (restaurace) domů, tak to zkusím. Možná, že až tu redukci vytáhnu, tak se signál odblokuje !!!
To mě nenapadlo.
To mě nenapadlo.
Na nastavení všelijakých volovinek TV potřebuji. To je i v manuálu. Ale možná máš pravdu v tom sluchátkovém výstupu. Mám totiž v DACu vraženou redukci na sluchátka. Tudíž by to mohlo být tím. Až přijdu z kostela (restaurace) domů, tak to zkusím. Možná, že až tu redukci vytáhnu, tak se signál odblokuje !!!
To mě nenapadlo.
To mě nenapadlo.
Jestli máš v DAC píchnutou redukci ve sluchátkovým výstupu, tak je to jasný, linkový výstupy jsou deaktivovaný a proto ti to z repro nehraje. Vyndej tu redukci a začne to hrát. Já kouknul do manuálu přesně jak říká BVa, odtud to mám.
A co se týče nastavení receiveru a potřeby TV....... pro některý složitější nastavení to TV chce (v některých případech to už bez ní dneska nejde), ale tady v tomhle případě nejde o žádný složitý nastavení, jde jen o to zvolit správnej vstup, to je celý. Ledaže by ses předtím povrtal v nastavení "Input Assign" a bylo by potřeba to tam správně nastavit, ale k tomu není TV potřeba, to lze i jen přes display přístroje.
A co se týče nastavení receiveru a potřeby TV....... pro některý složitější nastavení to TV chce (v některých případech to už bez ní dneska nejde), ale tady v tomhle případě nejde o žádný složitý nastavení, jde jen o to zvolit správnej vstup, to je celý. Ledaže by ses předtím povrtal v nastavení "Input Assign" a bylo by potřeba to tam správně nastavit, ale k tomu není TV potřeba, to lze i jen přes display přístroje.
Měli jste pravdu. Po příchodu z " kostela" jsem redukci z DACu vyndal a už to hraje. Moje blbost.
Jenom se mi zatím vůbec nelíbí zvuk z notebooku. Oproti CD přehrávači to zní jako ze sudu. Když výročím volume dost za 50% , tak se to trochu zlepší, ale to je v paneláku neúnosné. Zkoušel jsem to přes Foobar2000. Třeba je potřeba v něm něco nastavit nebo doinstalovat nějaký ovladač. Uvidíme. Budu experimentovat. V neposlední řadě mám na vyzkoušení ještě jednoho zesilovacího Denona.
Jenom se mi zatím vůbec nelíbí zvuk z notebooku. Oproti CD přehrávači to zní jako ze sudu. Když výročím volume dost za 50% , tak se to trochu zlepší, ale to je v paneláku neúnosné. Zkoušel jsem to přes Foobar2000. Třeba je potřeba v něm něco nastavit nebo doinstalovat nějaký ovladač. Uvidíme. Budu experimentovat. V neposlední řadě mám na vyzkoušení ještě jednoho zesilovacího Denona.
Začni tím, že hlasitost v PC nastavíš na 100%, DacMagic přepni na fixní výstup (v základním nastavení je výstup variabilní) a hlasitost budeš regulovat na zesilovači.