DAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Sto61
Kontaktovat uživatele:

Re: DAC

Příspěvek od Sto61 »

Díky za snahu, ale angličtina není v mé hlavě uložena. Takže mu vůbec nerozumím. Škoda. Mě kdysi marně učili ruštinu 😥.
Pokud má být ta hudební ukázka na konci videa tak nějak autentická, moc mě nenadchla. Je mi jasné, že doma to bude hrát úplně jinak, ale může to být i tím, že to není můj hudební žánr.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Použij automatický překlad.....

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nějak jsem zapomněl odpovědět.
To máš na mysli české titulky (bohužel žádné nejsou)? Nebo jak? Toto jsem nikdy neřešil.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ano, zapneš titulky, vedle zvolíš v nastavení automatický překlad a češtinu.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Tak já tedy nevím, jak to máš ty, ale mě to nabídne sice 17 variant titulků, ovšem čeština mezi nimi bohužel není *taktone* :x *headbang* .

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Musíš nejdřív kliknout na automatický překlad a potom vybrat češtinu *2thumbsup*

Koukám,že už se vlastně opakuju.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Díky za nakopnutí. Už to funguje. Já jsem to opravdu nikdy nepoužil. Dobrá věc.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nedávno jsem si koupil Cambridge Audio DACMagic 200M. Zatím jsem přes něj poslouchal hudbu jen z notebooku do sluchátek. V pohodě.
Teď jsem ho zapojil do řetězce CD (Denon) > DAC > stereo receiver Denon DRA800H. A mám problém. Za živýho boha nemůžu z toho receiveru dostat nějaký zvuk. Z DACu zvuk přes sluchátka mám. Ale nastavení vstupů nebo se u toho receiveru mohou (musí ?) nastavit přes televizi. Nenajde se tady někdo, kdo s tím má nějakou zkušenost? Prostě ani nevím jaký vstup eventuálně nastavit. CD s DACem je propojen optikou a z DACu do receiveru mám Cinch. Samozřejmě to můžu propojit i obráceně.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nějak nechápu. Jak že nevíš jaký vstup nastavit? No ten do kterýho jsi píchnul ty kabely od toho DAC, to je snad jasný, ne? TV k tomu nepotřebuješ, to je nesmysl. Nenechal jsi náhodou zapojený sluchátka v tom DAC? Protože když do sluchátkovýho výstupu DacMagic 200M zapojíš sluchátka, tak se linkový výsupy (RCA i XLR) deaktivujou a v takovým případě ti do repro logicky žádnej zvuk nepůjde.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Na nastavení všelijakých volovinek TV potřebuji. Ale možná máš pravdu v tom sluchátkovém výstupu. Mám totiž v DACu vraženou redukci na sluchátka. Tudíž by to mohlo být tím. Až přijdu z kostela (restaurace) domů, tak to zkusím. Možná, že až tu redukci vytáhnu, tak se signál odblokuje !!!
To mě nenapadlo.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Na nastavení všelijakých volovinek TV potřebuji. To je i v manuálu. Ale možná máš pravdu v tom sluchátkovém výstupu. Mám totiž v DACu vraženou redukci na sluchátka. Tudíž by to mohlo být tím. Až přijdu z kostela (restaurace) domů, tak to zkusím. Možná, že až tu redukci vytáhnu, tak se signál odblokuje !!!
To mě nenapadlo.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Z manuálu
Whilst headphones are connected the line out is disabled.
Keď všetko zlyhá, prečítajte si návod ;)

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jestli máš v DAC píchnutou redukci ve sluchátkovým výstupu, tak je to jasný, linkový výstupy jsou deaktivovaný a proto ti to z repro nehraje. Vyndej tu redukci a začne to hrát. Já kouknul do manuálu přesně jak říká BVa, odtud to mám.

A co se týče nastavení receiveru a potřeby TV....... pro některý složitější nastavení to TV chce (v některých případech to už bez ní dneska nejde), ale tady v tomhle případě nejde o žádný složitý nastavení, jde jen o to zvolit správnej vstup, to je celý. Ledaže by ses předtím povrtal v nastavení "Input Assign" a bylo by potřeba to tam správně nastavit, ale k tomu není TV potřeba, to lze i jen přes display přístroje.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Měli jste pravdu. Po příchodu z " kostela" jsem redukci z DACu vyndal a už to hraje. Moje blbost.
Jenom se mi zatím vůbec nelíbí zvuk z notebooku. Oproti CD přehrávači to zní jako ze sudu. Když výročím volume dost za 50% , tak se to trochu zlepší, ale to je v paneláku neúnosné. Zkoušel jsem to přes Foobar2000. Třeba je potřeba v něm něco nastavit nebo doinstalovat nějaký ovladač. Uvidíme. Budu experimentovat. V neposlední řadě mám na vyzkoušení ještě jednoho zesilovacího Denona.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Začni tím, že hlasitost v PC nastavíš na 100%, DacMagic přepni na fixní výstup (v základním nastavení je výstup variabilní) a hlasitost budeš regulovat na zesilovači.

Odpovědět