DAC

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: DAC

Příspěvek od adrian »

Liamee píše:
23 úno 2025 15:38
Jestli máš v DAC píchnutou redukci ve sluchátkovým výstupu, tak je to jasný, linkový výstupy jsou deaktivovaný a proto ti to z repro nehraje. Vyndej tu redukci a začne to hrát. Já kouknul do manuálu přesně jak říká BVa, odtud to mám.
Neber to v zlom. To naozaj si musel čítať manuál, aby si pochopil, že redukcia deaktivuje linkový RCA výstup ?! Aspoň trocha srandy *2thumbsup*

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Nemusel, jen jsem si to tam ověřil, protože ne vždycky to tak je. To se spíš ptej Sto61 jak je možný, že ho tohle nenapadlo.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Beriem a máš pravdu ...

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

A abych ze sebe udělal úplnýho trotla, tak mám ještě jeden dotaz. Který vstup na obrázku je pro DAC ten správný?
Vstupy.jpg
Audio In nebo 1 CBL/SAT , 2 CD? V tom CD to hraje, ale nemám páru jestli je to správně :oops: :?:

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Samozřejmě v zesilovači - Denon DRA 800H.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

U toho prvního máš napsáno PHONO - to je vstup pro gramofon ( má to předzesilovač ). Zapoj to do AUDIO IN - CBL/SAT ( kabelovka/ satelit ), nebo do CD. Mělo by to být jedno do kterého z těch dvou. Ty tečkované jsou výstupy pro připojení siliče v zoně 2 a ten dvojitý pro připojení 2 aktivních Subů.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Stačí se nad tím logicky zamyslet, připojuješ analogově CD přehrávač a máš na zesilovači vstup označenej jako "CD." Co a proč by jako na připojení CD přehrávače do tohohle vstupu nemělo bejt správně? Proč by výrobce označoval ten vstup jako "CD," když by bylo špatně tam připojovat CD přehrávač? To přece nedává smysl. A kam jinam bys to chtěl připojovat? Do phono vstupu? Tam je phono předzes, ten slouží jen a pouze pro připojení gramofonu.
Opět, když si nejsi jistej, tak máš manual k přístroji, tam máš všechno popsaný kam co zapojit.
A jinak je samozřejmě úplně jedno i když to připojíš do vstupu CBL/SAT. CD a CBL/SAT jsou prostě dva stejný analogový vstupy, taky mohli bejt klidně označený třeba jen jako "1" a "2" a nic víc.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Díky za reakci. Ovšem neptal jsem se na připojení CD přehrávače k zesilovači. Tak blbej opravdu nejsem. Ale DAC jsem v životě nepoužíval a proto jsem si nebyl jistý který vstup zesilovače je ten správný pro jeho připojení!!!

@Oldear
Vím, že na tom prvním vstupu je jasně napsáno PHONO, ale je tam i AUDIO IN, takže to mě mátlo. Nebyl jsem si jistý zda je to pouze pro gramofon, protože pod tím je nějaká další eventualita pro gramec.
Dále bych to neřešil. Díky.

adrian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od adrian »

Obecné cd vstup / keďže každy cd prehrávač obsahuje aj DAC / by mal byť naj na pripojenie CD a teda aj DAC-u.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Děkuji. To je vše co jsem k mé otázce potřeboval.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Sto61 píše:
26 úno 2025 19:23
Díky za reakci. Ovšem neptal jsem se na připojení CD přehrávače k zesilovači. Tak blbej opravdu nejsem. Ale DAC jsem v životě nepoužíval a proto jsem si nebyl jistý který vstup zesilovače je ten správný pro jeho připojení!!!
V životě jsi DAC nepoužíval? A když připojuješ CD přehrávač k zesilovači analogově, tak co myslíš, že je uvnitř v tom CD přehrávači před těma jeho analogovejma výstupama? No DAC, jinak by z toho CD přehrávače analogovej signál nelezl. DAC je Digital-Analog Convertor, neboli převodník z digitálu na analog, analogovej výstup z CD přehrávače a výstup z externího/samostatnýho DAC je jedno a to samý, protože v tom CD přehrávači se skrývá taky DAC.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

To, co se snažíš mi tady vysvětlit, to samozřejmě vím. Je mi taky jasné, že i samotný zesilovač má v sobě převodník.
Mě šlo čistě a pouze o DAC jako samostatný kus hardware. Ne jako součást něčeho. Co jsem chtěl vědět už vím a tím bych ten můj dotaz uzavřel.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Ale to je úplně jedno jestli je DAC "samostatný kus hardware, nebo součást něčeho," pořád je to jedno a to samý a výstup z obou je pořád stejnej. CD přehrávač - externí DAC - zesilovač, nebo CD přehrávač - DAC v tom CD přehrávači - zesilovač, to je pořád jedno a to samý. Do Těch analogovejch vstupů na tom zesilovači můžeš připojit cokoli co má analogový stereo výstupy (což jsou výstupy z interního DAC danýho zařízení), CD/SACD přehrávač, streamer, Blu-ray/DVD přehrávač (pokud má analogový stereo výstupy), DAC, mobil/tablet/DAP i TV (třeba kabelem Jack - 2x RCA z výstupu na sluchátka) atd.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Dobrý. Je mi to jasný. Díky *palec*.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

Sto61 píše:
09 říj 2024 06:26
Dovoluji si požádat zdejší znalce o radu.
V současné době se začíná (nebo někde brzy bude) prodávat novinka Wiim Ultra. Dle zahraničních recenzí parádní věcička. Streamer, plnohodnotný předzesilovač a sluchátkový zesilovač v jednom. Jenomže já streamovací služby nevyužívám, tak mám takový dojem, že bych asi zbytečně platil za něco co plnohodnotně nevyužiji.
Moje hudební sbírka je tvořena z CD (cca 10%) a hlavně z kolekce souborů flac.
Na takovéto přehrávání mi byl doporučen DAC Cambridge Audio DacMagic 200M, který je zároveň i sluchátkový zesilovač.
Co se ceny týká, tak Wiim Ultra je nabízen za 9.990 Kč. Pokud bych se rozhodl pro Cambridge, tam mám nabidku 6.990 Kč za fungl nový kus + 2 roky záruka.
Tak mám trochu dilema. Vzít "novorozeně" od Wiimu nebo "dospěláka" od Cambridge :?: ?
Cambridge Audio DacMagic 200M za 6.990 Kč? -- za 5400 Kč koupíš nový Topping DX3 Pro+ s lepšíma parametrama, u toho DacMagicu zbytečně platíš za MQA licenci která ti je k prdu.

Odpovědět