Denafrips DAC
Re: Denafrips DAC
koudy42 aký je zvukovo posún oproti R26? Vieš popísať čo sa zmenilo?
Jeste neni doma, teprve to procesuji, dam vedet, jestli hype kolem nej je opravneny. Zaroven uz nemam R26
.
Necekam, ze dostanu Terminatora za zlomek ceny, ale mel by byt min. tak dobry jako puvodne planovany Pontus 15th nebo Holo Spring 3.
Necekam, ze dostanu Terminatora za zlomek ceny, ale mel by byt min. tak dobry jako puvodne planovany Pontus 15th nebo Holo Spring 3.
Pokud R2R, co třeba Topping Centaurus? Pokud vím, měření má lepší než LAIV HARMONY a cenu mnohem přívětivější. A ohlasy snad nemá špatné. Porovnání s LAIVem ani jinými R2R jsem tedy moc neviděl.
Len merania nerobia lepší zvuk, možno tak suchší sterilný. Všetko z najlepšími meraniani = nezáživný zvuk 
Teď nevím, do jaké míry to myslíš jako vtip... Ale těším se na zkušenosti a porovnání.
Najlepšie merajúci R2R DAC na trhu je Holo Audio May. Skoro identicky meria aj Holo Audio Spring 3. Napriek tomu je medzi nimi počutelný rozdiel. Oba som vlastnil. Mal som doma na test aj Mola Mola Tambaqui (merania dostupné na ASR) a ten hrá pri priamom zrovnaní lautr inak
THXKO by měl navštívit ambulanci ORL a zároveň si dát doma dopořádku zjevně mizernou akustiku.
Jinak je to nejhloupější příspěvek roku.Blahopřeju!
Jinak je to nejhloupější příspěvek roku.Blahopřeju!
ASR jsou stejny stejni pacienti jako hifisti ..... zbytecna diskuze. Nechci Topping, mam rad organicke podani zvuku, co mi preda emoce a ten jsem nasel v R2R a HFT cudlicich
.
Hřebík bol tam smajlík tak sa jednalo o srandu. Ale po čase som vyskúšal či sa niečo zmenilo na fóre, ale vôbec nie. Zostalo tú pár samozvaných hifistov čo zrejme moc nepočúvajú alebo to nedokážu nikdy doladiť. O moju akustiku sa nemusíš vôbec obávať Tomáši
Mám posluchovku na slušnej úrovni. Topeničky ako DACe stoja proste za hovno o tom sa nebudem baviť. S tým oháňaním s ORL mi niekoho pripomínaš. Takto na mňa vybafol kedysi p.Bunta, myslím že ideš v jeho šľapajach
Sa divím že neprišiel
.Podľa všetkého ti to hrá podobne ako jemu. To len podľa tvojho podpisu dedukujem. Nehnevaj sa za úprimnosť ak Ťa nahnevá, ale je mi to úplne jedno. Stejne toto fórum je už dávno mŕtve. Tak si počúvajte čo chcete ale Topping by som po skúsenostiach nechcel ani zadarmo 
Mám posluchovku na slušnej úrovni. Topeničky ako DACe stoja proste za hovno o tom sa nebudem baviť. S tým oháňaním s ORL mi niekoho pripomínaš. Takto na mňa vybafol kedysi p.Bunta, myslím že ideš v jeho šľapajach
2 THXKO

Radšej "nededukuj", evidentne nemáš čím "dedukovať"..To len podľa tvojho podpisu dedukujem.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Na ASR Amir pokládá na stůl "tvrdá data" o technické kvalitě výrobků firem, které by mnohdy takové výsledky raději utajily. Potom si může každý posoudit, co je pro něj lepší.
Je to forum odborníků, ne básníků a spisovatelů prózy. Jrd
THXKO: Jasně, dík, nebyl jsem si jistý.
Předchozí Toppingy jsem neslyšel, ale ty poslední nemusejí být špatné. Takový D900 je podle mě docela povedený, měřením i při reálném poslechu.
Takže mě logicky zajímalo, co třeba takový Topping Centaurus, který má měření v režimu OS ca na úrovni Holo DACů, pokud se nepletu. V NOS úplně nevím, ale dá se to dohledat. Nejsem cílovka, ale je to možná solidní DAC pro R2R nadšence. Slyšeho ho tady tedy někdo (s posledním firmwarem)? Případně porovnával s něčím (R2R nebo non-R2R)?
Předchozí Toppingy jsem neslyšel, ale ty poslední nemusejí být špatné. Takový D900 je podle mě docela povedený, měřením i při reálném poslechu.
Takže mě logicky zajímalo, co třeba takový Topping Centaurus, který má měření v režimu OS ca na úrovni Holo DACů, pokud se nepletu. V NOS úplně nevím, ale dá se to dohledat. Nejsem cílovka, ale je to možná solidní DAC pro R2R nadšence. Slyšeho ho tady tedy někdo (s posledním firmwarem)? Případně porovnával s něčím (R2R nebo non-R2R)?
hřebík mne nijako nevadia merania že sa ich niekto drží, mne skôr vadí že si niekto radšej nepožičia onen DAC a neporovná ho vo svojej zostave na svoje uši. Veď nikto nebude pozerať sa pri posluchu na tie dokonalé merania. Bude to počúvať ušami. Aj koudy42 sa toho drží a vie že to je správne. Je krásne mať organické podanie zvuku a mať sneho emócie. Nieje nad to si to vyskúšať na vlastné uši. Kto má dobrý pocit že to má najlepšie skreslenie 0.0000001 a nakoniec nieje spokojný s tým ako to hrá je jasné že niečo nebude v poriadku. Celá zostava ak je ladená s najlepšími meraniani bude nezáživná. Nechcem sa s takými čo počúvajú grafi hádať, nech sa na tie grafi pozerajú ale neverím že počúvajú hudbu. Skôr len zvuky čo s toho ide.
Ja viem, že mi teraz napíšu grafisti že som hluchý a nerozumiem tomu
Ja viem, že mi teraz napíšu grafisti že som hluchý a nerozumiem tomu
Ešte k tým novým Toppingom. Ak niekto ho má a nebojí sa ho doniesť porovnať budem veľmi rád. Nebojím sa žiadnej výzvy 
Já teda patřím taky do tábora který Topping nedokáže poslouchat. Po prvotním nadšení z přesnosti, přijde velmi rychle nechuť to poslouchat delší dobu. U mě konkrétně max 30 minut. Než z toho začala bolet hlava. (Pa3s a dx3 pro)
Ale měl bych dotaz na tábor měřičů? K čemu vám vlastně ty super měřící mašiny jsou? Jako hifi standart se bere dostatečné -80db = 0.01% zkreslení. Což dnes zvládá snad většina techniky. Jediné kde se dají ty ultra měřící věci slyšet je v bezdozvukové komoře. Tu nikdo nemá. Pak tedy k čemu to honění za super měřením?
Běžné domácí podmínky obyčejných hifistů:
hluk z ulice 20-30db. Město klidně i 40db.
Vyřešení akustiky místnosti? Nulové až minimální. Tedy dozvuk více jak 0.5S
I nejlepší bedny mají na středech zkreslení 0.01%(coax od Piega) možná něco lepšího existuje o čem nevím. Ale kdo to má? Běžné tedy kolem 0.5%
Zkrátka všechny ty hádky okolo měření jsou úplně zbytečně. Protože to zkreslení nikdo slyšet nemůže. Pak je tedy rozdíl ve zvukovém charakteru komponentů. Bohužel!
Ale měl bych dotaz na tábor měřičů? K čemu vám vlastně ty super měřící mašiny jsou? Jako hifi standart se bere dostatečné -80db = 0.01% zkreslení. Což dnes zvládá snad většina techniky. Jediné kde se dají ty ultra měřící věci slyšet je v bezdozvukové komoře. Tu nikdo nemá. Pak tedy k čemu to honění za super měřením?
Běžné domácí podmínky obyčejných hifistů:
hluk z ulice 20-30db. Město klidně i 40db.
Vyřešení akustiky místnosti? Nulové až minimální. Tedy dozvuk více jak 0.5S
I nejlepší bedny mají na středech zkreslení 0.01%(coax od Piega) možná něco lepšího existuje o čem nevím. Ale kdo to má? Běžné tedy kolem 0.5%
Zkrátka všechny ty hádky okolo měření jsou úplně zbytečně. Protože to zkreslení nikdo slyšet nemůže. Pak je tedy rozdíl ve zvukovém charakteru komponentů. Bohužel!