Počítač v roli ultimativního zdroje
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Bazi 36 jako vždy pobavil, ale fakt se to tu nehodí.
Stále mě zajímá, jaké API je nejlepší pro přehrávání. Už jsem psal, že se mi zdá KS lepší než ASIO, ale v poslední době to přepínám a nejsem jistý. WASAPI jsem taky zkoušel, ale opět těžké posoudit. Navíc jej Foobar nastavil jako primární výstup ve své nové verzi 1.6.
PavelDosko, to změří na ORL.
Stále mě zajímá, jaké API je nejlepší pro přehrávání. Už jsem psal, že se mi zdá KS lepší než ASIO, ale v poslední době to přepínám a nejsem jistý. WASAPI jsem taky zkoušel, ale opět těžké posoudit. Navíc jej Foobar nastavil jako primární výstup ve své nové verzi 1.6.
PavelDosko, to změří na ORL.
Šeďour
Poslední OT. Žádná naivita, selskej rozum. Vyzkoušeno vícekrát. Příklad, milimetrová nítěnka nahrazená nějakou křížovou čtyřkou od audioquestu, co já vím 4x2,5 (2,8), všeho trochu víc, otevřenější sound. Otázka pár vteřin, kábl na banánech pryč, připojená zas ta nítě, zvuk se oproti lepšímu zhoršil, nebavil. Ovšem jen do té doby než cvak cvak, trochu jsem přidal a bylo to přesně tam, co s tim Aquestem. Kdo si nad drátama honí šulína, nic si nepřizná, proč taky, pro spoustu lidí je hifi smysl života, proti tomu já nic nemám. Však ať si každej nechá svojí pravdu, bude míň mrtvejch.
Poslední OT. Žádná naivita, selskej rozum. Vyzkoušeno vícekrát. Příklad, milimetrová nítěnka nahrazená nějakou křížovou čtyřkou od audioquestu, co já vím 4x2,5 (2,8), všeho trochu víc, otevřenější sound. Otázka pár vteřin, kábl na banánech pryč, připojená zas ta nítě, zvuk se oproti lepšímu zhoršil, nebavil. Ovšem jen do té doby než cvak cvak, trochu jsem přidal a bylo to přesně tam, co s tim Aquestem. Kdo si nad drátama honí šulína, nic si nepřizná, proč taky, pro spoustu lidí je hifi smysl života, proti tomu já nic nemám. Však ať si každej nechá svojí pravdu, bude míň mrtvejch.
Vážně Bazi, je to už trochu trapný.To co píšeš, je naivní představa, jak to funguje.
Založ na to vlákno a můžem se tam o tom bavit.Ale jen pokud bys neměl pocit, že si chci dělat reklamu, nebo že si nad kabelama honím šulínka...
Založ na to vlákno a můžem se tam o tom bavit.Ale jen pokud bys neměl pocit, že si chci dělat reklamu, nebo že si nad kabelama honím šulínka...
kabelguru.cz
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Svartenatt nemej obavy, zkus se vykašlat na foobar a windows, třeba i ty to uslysis
K diskusi mimo téma
Pánové, proč "to" tady zase a pořád dokola řešíte?
Například takový svartenatt to napsal jasně:
Opravdu cítíte tak neodolatelnou potřebu někoho přesvědčit o své pravdě? Ne, že bych pro to neměl pochopení, ale tohle už není o HiFi.
K tématu vlákna
Sorry, jízlivost je hnusná vlastnost. Nicméně dávám přednost linuxovým distribucím pro audio před Windows, takže Win dále z hlediska kvality zvuku neřeším.
Pánové, proč "to" tady zase a pořád dokola řešíte?
Například takový svartenatt to napsal jasně:
No tak mu to neberte. Ani nikomu dalšímu.... Takže je vše jasné. Tečka.
Opravdu cítíte tak neodolatelnou potřebu někoho přesvědčit o své pravdě? Ne, že bych pro to neměl pochopení, ale tohle už není o HiFi.
K tématu vlákna
Já jsem v tomto rozdíl neslyšel. Takže je vše jasné, tečkaStále mě zajímá, jaké API je nejlepší pro přehrávání. Už jsem psal, že se mi zdá KS lepší než ASIO, ale v poslední době to přepínám a nejsem jistý. WASAPI jsem taky zkoušel, ale opět těžké posoudit. Navíc jej Foobar nastavil jako primární výstup ve své nové verzi 1.6.

Já mám zase zkušenost s tím, že tlustý reprokabel měl "mázlý zvuk" ve srovnání s tenčím - a nastavení hlasitosti s tím vůbec nesouvisí.Příklad, milimetrová nítěnka nahrazená nějakou křížovou čtyřkou od audioquestu, co já vím 4x2,5 (2,8), všeho trochu víc, otevřenější sound. Otázka pár vteřin, kábl na banánech pryč, připojená zas ta nítě, zvuk se oproti lepšímu zhoršil, nebavil. Ovšem jen do té doby než cvak cvak, trochu jsem přidal a bylo to přesně tam, co s tim Aquestem.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
FS, díky za reakci. Já ovšem nemám PC pouze na hudbu a Windows potřebuji. Tolik pro upřesnění.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
budto budeme chtit od pc vetve aby dobre hrala a nebo budeme vymyslet duvody proc to nejde.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tohle je všude stejné
. Majitel oktávie taky tvrdí, že 110 koní na 1,4 tuny bohatě stačí, že je to pohodlné prostorné auto a že v něm není hluk.... A ti, kdo vědí a mají o třídu dvě kvalitnější auta s dvoj/trojnásobným výkonem se jen shovívavě pousmějí, protože vědí své.... Stejně jako tady.
Hloupé na tom je, když se ten majitel oktávie tváří, jakoby nic lepšího neexistovalo, jako jsme toho svědky tady od majitelů sestav stěží střední třídy.... Těžko říct, co jim brání chápat rozdíl mezi "mně stačí" a "není nic lepšího". Nejspíš ten "zdravý rozum"
.

Hloupé na tom je, když se ten majitel oktávie tváří, jakoby nic lepšího neexistovalo, jako jsme toho svědky tady od majitelů sestav stěží střední třídy.... Těžko říct, co jim brání chápat rozdíl mezi "mně stačí" a "není nic lepšího". Nejspíš ten "zdravý rozum"

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Chci, aby zvuk z PC pod Windows hrál dobře. To se mi podařilo, jen řeším nejasnosti.
Pítrs jako vždy flame a OT.
Pítrs jako vždy flame a OT.
Já myslím, že Pítrs to trefil docela přesně.Oktávkáři a jejich názor jsou dobrej příměr k tomu, co se tady často odehrává.
A óté je tady pořád spousta příspěvků.
A óté je tady pořád spousta příspěvků.
kabelguru.cz
Presne naopak...PavelDosko píše: ↑13 črc 2020 18:42Vše co můžeme změřit můžeme slyšet, ne vše co slyšíme můžeme změřit.
"Ne vše co můžeme změřit můžeme slyšet, vše co slyšíme můžeme změřit.". Na túto parafrázu existuje množstvo objektívnych dôkazov, na to citované tvrdenie ani jeden.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je vsem jasne, proto taky priklad s Oktavkou. Prihlasil ses spravne. Na Win + Foobar ten primer sedi dokonalesvartenatt píše: ↑13 črc 2020 20:13Chci, aby zvuk z PC pod Windows hrál dobře. To se mi podařilo, jen řeším nejasnosti.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A my to slyšíme, ale jen když to vidíme.
Pokud ti co to slyší nepůjdou s kůží na trh a nepřistoupí na slepý test, tak je celá ta diskuze zbytečná.
Chlapi pojďte do toho, ať můžete dokázat, že reálně slyšitelná změna zvuku nelze být měřením odhalena.
Pokud ti co to slyší nepůjdou s kůží na trh a nepřistoupí na slepý test, tak je celá ta diskuze zbytečná.
Chlapi pojďte do toho, ať můžete dokázat, že reálně slyšitelná změna zvuku nelze být měřením odhalena.
Zbytocne si ten Foobar znechucujes. Softver nie je porovnatelny s autami. Cokolvek co nemeni data a nema (pocutelne) vypadky, bude hrat rovnako. A pripadne rozdiely budu mensie nez vplyv kablov
))

Kombinace Windows a Foobar nepatří do vlákna "Počítač v roli ultimátního zdroje". Tečka.