Pohľad do zrkadla?Mudrování o něčem, s čím nemám žádnou zkušenost ani hledání výmluv, proč to či ono "nelze", mi nikdy nešlo.
Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
...a když tě vyzvu, abys doložil, kde typově píšu o Helmholzech, že je to hromada bezcenného harampádí nebo kde se vymlouvám, že nemůžu vyfotit poslechovku, kvůli tomu, že neznám fotografa se zrcadlovkou, tak přijde tradiční kličkování a výhovorky...... To je to, na co u Miera narážím.
Je vidět, že tady jsem se trefil perfektně, tenhle tvůj příspěvek je esencí toho, o čem tam píšu.
Miero:
Spokojenost není ani důsledkem nějakého štěstí ani jakéhokoliv materiálna, ale je čistě výsledkem vlastního rozhodnutí a přístupu. Nepochází zvnějšku, ale zevnitř.
Je vidět, že tady jsem se trefil perfektně, tenhle tvůj příspěvek je esencí toho, o čem tam píšu.
Miero:
Spokojenost není ani důsledkem nějakého štěstí ani jakéhokoliv materiálna, ale je čistě výsledkem vlastního rozhodnutí a přístupu. Nepochází zvnějšku, ale zevnitř.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mrba, dobrý výsledek. Vidím zatracovanou kombinaci Win 10/Foobar. Docela by mě zajímalo nastavení PC.
Používam Lasso na nastavenie zvýšenej priority foobar2000, tidal a VB audio ASIO Bridge. Foobar skladby do 800 MB (tj v podstate všetko) prehráva z RAM. Ak máš aj iné otázky, rád odpoviem.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Díky moc. Ještě mě by mě zajímalo, jak to máš vyřešeno s grafikou.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Opravdu díky za vyčerpávající odpověď, pár věcí mě inspirovalo a zkusím je.
Podel sa potom s informáciou, čo sa u Teba osvedčilo a čo nie.
Zvedavost... to tvoje "nemuzu" znamena, ze odmietas si k tvojmu Ayon "dobastlit" pocitac/notebook/mobil/tablet/rpi?PítrsPraha píše: ↑16 črc 2020 13:11Za prvý nemůžu, viz má sestava. A za druhý i kdybych do sestavy dobastlil počítač, čímž už jsem si prošel a tuhle variantu pro sebe uzavřel, byl by to i tak nesmyslný postup.
Lebo ako pozeram, tak pozeram USB vstup to ma...
Zdroj: http://www.audiodrom.net/cs/reprokabely ... ature-sacdNedokážu si představit sestavu, se kterou by Ayon nebylo možné propojit, ať už v analogové nebo digitální cestě. Konektivita je rozsáhlá, počínaje digitálními protokoly S/PDIF RCA, USB, I2S (Ethernet RJ45), BNC a AES/EBU, a konče analogovou klasikou RCA a XLR. USB vstup akceptuje PCM až do 32 bit / 356 kHz, a DSD až do DSD256.
A este by ma zaujimalo, ako to v tom REW merias, ked ho ak to chapem spravne nemas ako pripojit k zosilnovacu a repro.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oldear:
Co se čílíš? Jediné, co se snažím „vyprovokovat“ je uskutečnění slepého testu. Enormně mě to zajímá a na tomto foru se o tom popsali celé romány. A skutek utek.
Psal jsi o HDMI kabelu, O.K. pojďme na to. Klidně i na jiné kabely.
Já bych chtěl testnout i ty mnou zminované Cerabally a vliv zatížení komponentů. Je tu početná skupina, která tvrdí, že vliv na výsledný zvuk je jasně rozpoznatelný. Já sám jsem k možnému vlivu těchto elementů skeptický, ale třeba bych byl překvapený.
Výše uvedené věci k testování jsem navrhl i proto, že k testu nevyžadují žádnou speciální přípravu, vše lze dle tvých požadavků provádět za letu, bez časové prodlevy. Testovaná sestava bude za plentou, dvoučlenná obsluha bez přerušení přehrávání zatíží/odtíží komponent nebo ho nadzvedne a podloží pod něj Cerabally.
Jednodušší to být nemůže.
Co se čílíš? Jediné, co se snažím „vyprovokovat“ je uskutečnění slepého testu. Enormně mě to zajímá a na tomto foru se o tom popsali celé romány. A skutek utek.
Psal jsi o HDMI kabelu, O.K. pojďme na to. Klidně i na jiné kabely.
Já bych chtěl testnout i ty mnou zminované Cerabally a vliv zatížení komponentů. Je tu početná skupina, která tvrdí, že vliv na výsledný zvuk je jasně rozpoznatelný. Já sám jsem k možnému vlivu těchto elementů skeptický, ale třeba bych byl překvapený.
Výše uvedené věci k testování jsem navrhl i proto, že k testu nevyžadují žádnou speciální přípravu, vše lze dle tvých požadavků provádět za letu, bez časové prodlevy. Testovaná sestava bude za plentou, dvoučlenná obsluha bez přerušení přehrávání zatíží/odtíží komponent nebo ho nadzvedne a podloží pod něj Cerabally.
Jednodušší to být nemůže.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tématem vlákna jsou testy kabelu?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mrba:
Máš svou PC větev perfektně zdokumentovanou, klobouk dolů
.
A tvá měření v poslechovce (wow!!!) mě inspirovaly dotáhnout z půdy můj dlouho nepoužívaný 12" sub JBL a zaexperimentovat si s ním, i když je jen jeden. Bohužel ale nehraje, tak půjde k doktorovi.
miero:
Jestli máš něco k mé sestavě, napiš to do mého vlákna na vedlejším fóru.
Máš svou PC větev perfektně zdokumentovanou, klobouk dolů

A tvá měření v poslechovce (wow!!!) mě inspirovaly dotáhnout z půdy můj dlouho nepoužívaný 12" sub JBL a zaexperimentovat si s ním, i když je jen jeden. Bohužel ale nehraje, tak půjde k doktorovi.
miero:
Jestli máš něco k mé sestavě, napiš to do mého vlákna na vedlejším fóru.
Pitrs, na HEF ti (uz asi) nic nenapisem. Dostal som sa do nemilosti admina, a mam tam stale ban. A ten mi na spravy cez formular neodpoveda (skusal som 2x).
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
PavelDosko:
Jo jo, může se to zdát offtopic. Jenže se tu bavíme úpravách a ladění sestavy (lhostejno zda s PC nebo bez) , často vyžadujících nemalé úsilí a finanční prostředky, ale všechna zhodnocení vlivu těchto úprav na výsledný zvuk jsou jen subjektivní . Tím neříkám že nemohou být reálná a pravdivá! Jen nejsou objektivně potvrzená. Toho nelze dosáhnout bez uskutečnění poslechových testů a měření.
A to mě vadí, že se to neděje.
Kdysi jsme, vedeni zájmem o Hi-Fi, neustále porovnávali. Se špatným vybavením, ale se snahou dobrat se co nejobjektivnějších závěrů. Prostě jsme např. chtěli vědět, jestli se vyplatí investovat do lepších typů pásků (Cr, Metal), jestli takové zlepšení je adekvátní vyšší ceně nebo jestli na tom konkrétním zařízení je vůbec pozorovatelné (pro zajímavost - už v podstatě od základních modelů decků bylo). Sami jsme zavírali oči, abychom nebyli ovlivněni vizuálním vjemem. Nikdo nás k tomu nenutil, nepodváděli jsme. Proč taky, bylo v našem zájmu dobrat se užitečných zjištění.
Asi tak.
Jo jo, může se to zdát offtopic. Jenže se tu bavíme úpravách a ladění sestavy (lhostejno zda s PC nebo bez) , často vyžadujících nemalé úsilí a finanční prostředky, ale všechna zhodnocení vlivu těchto úprav na výsledný zvuk jsou jen subjektivní . Tím neříkám že nemohou být reálná a pravdivá! Jen nejsou objektivně potvrzená. Toho nelze dosáhnout bez uskutečnění poslechových testů a měření.
A to mě vadí, že se to neděje.
Kdysi jsme, vedeni zájmem o Hi-Fi, neustále porovnávali. Se špatným vybavením, ale se snahou dobrat se co nejobjektivnějších závěrů. Prostě jsme např. chtěli vědět, jestli se vyplatí investovat do lepších typů pásků (Cr, Metal), jestli takové zlepšení je adekvátní vyšší ceně nebo jestli na tom konkrétním zařízení je vůbec pozorovatelné (pro zajímavost - už v podstatě od základních modelů decků bylo). Sami jsme zavírali oči, abychom nebyli ovlivněni vizuálním vjemem. Nikdo nás k tomu nenutil, nepodváděli jsme. Proč taky, bylo v našem zájmu dobrat se užitečných zjištění.
Asi tak.