Som zvedavy kde bude chyba.
Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
JRiver Media Center 27 presne tiez to iste 
Zdravím všechny, na základě tohoto vlákna a hlavně úvodního příspěvku Kocmeistra jsem sestavil vlastní streamer. Není 100% ultimativní, stále je co zlepšovat, ale jeho zvukový projev je prostě úžasný. Snad někomu přinesou následující snímky inspiraci.
to sis udělal jo? hmhm. šikula. 
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
fajn, muzes se malinko rozepsat ?
Ma to pevny disk? nevidim ho. A tim prostrednim modulem napajis prave ten disk (schovany pod kartickami JCAT)? Vyhral jsis s tim. Vc. Pojistky atd 
Ta skrinka je nekde k zakoupeni? Nebo sis ji vyrobil. Myslim ze jsem neco podobneho videl. Jako "kit".
Ta skrinka je nekde k zakoupeni? Nebo sis ji vyrobil. Myslim ze jsem neco podobneho videl. Jako "kit".
Tak pár detailů:
Skříň Streacom FC5 Alpha
Základní deska Asus Prime h310i-plus r2.0
CPU Intel Core i5-8500T (TDP jen 35W)
RAM Apacer DDR4 2x 4GB
Disk Adata CFast SLC (+ DeLock čtečka) – systém s Daphile
USB karta JCAT Femto
Lan karta JCAT Femto
Napájení aj.:
Trafa R-Core (vybral jsem tyto pro své dobré vlastnosti pro audio), 2 malá trafa napájí přes lineární moduly obě JCAT karty + disk s Daphile, velké trafo napájí přes lineární moduly CPU a MB.
Oběma trafům předchází 2 filtry Schaffner fn 2020 (1 pro obě malá trafa, 1 pro velké trafo)
Vnitřní kabeláž je stíněná měděnou fólií (kromě kabelů ke stabilizátorům napětí umístěných na boku skříně), skříň (i víko) je polepeno odrušovací EMI/RFI fólií 3M.
To je asi tak v kostce všechno, snad jsem na nic nezapomněl
Skříň Streacom FC5 Alpha
Základní deska Asus Prime h310i-plus r2.0
CPU Intel Core i5-8500T (TDP jen 35W)
RAM Apacer DDR4 2x 4GB
Disk Adata CFast SLC (+ DeLock čtečka) – systém s Daphile
USB karta JCAT Femto
Lan karta JCAT Femto
Napájení aj.:
Trafa R-Core (vybral jsem tyto pro své dobré vlastnosti pro audio), 2 malá trafa napájí přes lineární moduly obě JCAT karty + disk s Daphile, velké trafo napájí přes lineární moduly CPU a MB.
Oběma trafům předchází 2 filtry Schaffner fn 2020 (1 pro obě malá trafa, 1 pro velké trafo)
Vnitřní kabeláž je stíněná měděnou fólií (kromě kabelů ke stabilizátorům napětí umístěných na boku skříně), skříň (i víko) je polepeno odrušovací EMI/RFI fólií 3M.
To je asi tak v kostce všechno, snad jsem na nic nezapomněl
-
Kocmeister
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
super
volbu Daphile tez chvalim
volbu Daphile tez chvalim
Díky všem
Daphile používám již dlouho, hraje pro mě nejlépe a je uživatelsky velmi přívětivý
Daphile používám již dlouho, hraje pro mě nejlépe a je uživatelsky velmi přívětivý
Tento SW prehravac pre windows v uvedenej verzii umoznuje bit-perfect prehravanie "44,1kHz-16bit-stereo" :
Comboy:
Krásná práce. NenapadloTě zdroje umístit do zvlášť krabice?
Chválím ta trafa ... a stínící folie nebyla za hubičku, což?
Je vidět, že to určitě není Tvé první dílo ....
Krásná práce. NenapadloTě zdroje umístit do zvlášť krabice?
Chválím ta trafa ... a stínící folie nebyla za hubičku, což?
Je vidět, že to určitě není Tvé první dílo ....
Aj foobar2000 pre windows v uvedenej verzii umoznuje bit-perfect prehravanie "44,1kHz-16bit-stereo" :
JRiver Media Center 27 (verzia 27.0.26) pre windows umoznuje tiez bit-perfect prehravanie "44,1kHz-16bit-stereo".
Díky.. Chtěl jsem mít vše v jedné bedně, nemám rád moc krabiček navíc. Proto jsem díly skládačky hledal i s ohledem na rozměry. Trafa jsou navíc stíněná mědí, okolo části MB je hliníkový plech. Fólie 3M stála cca 1900 Kč za kus, spotřeboval jsem téměř tři kusy.
@comboy: Máš to moc pěkné. Já bych tedy použil dvě krabice, ale to bych to nejdříve musel umět poskládat
Také používám JCAT USB Femto kartu (jumpery mám nastavené tak, že do USB výstupu neposílám napájení, můj DAC to nevyžaduje a zdálo se mi to být lepší), považuji ji ve svém audio PC za asi nejdůležitější upgrade spolu s napájením.
Ale rád bych se zeptal na JCAT LAN kartu? Jak velký význam ji ve svém zapojení dáváš? Případně, využíváš přímé propojení na NAS?
Také používám JCAT USB Femto kartu (jumpery mám nastavené tak, že do USB výstupu neposílám napájení, můj DAC to nevyžaduje a zdálo se mi to být lepší), považuji ji ve svém audio PC za asi nejdůležitější upgrade spolu s napájením.
Ale rád bych se zeptal na JCAT LAN kartu? Jak velký význam ji ve svém zapojení dáváš? Případně, využíváš přímé propojení na NAS?