Počítač v roli ultimativního zdroje
Re: Počítač v roli ultimativního zdroje
Tady si dej pozor. Ten ifi udela 12 x 1,1A tj, max 13,2W?.
Zatimco NUC ma spotrebu 15W. Podle mne by se to mozna ani nerozjelo? je lepsi met zdroj silnejsi.
U mne budu davat 12V x 3A tj. max 36W * ucinnost zdroje = porad kolem 33W max (Pro ject). TDP odber u mne je kolem 15W. Melo by to byt snad Ok. Pri blizsich techto cislech je zdroj vic namahan, trafo je omezenim pro vetsi odber atd..
Zatimco NUC ma spotrebu 15W. Podle mne by se to mozna ani nerozjelo? je lepsi met zdroj silnejsi.
U mne budu davat 12V x 3A tj. max 36W * ucinnost zdroje = porad kolem 33W max (Pro ject). TDP odber u mne je kolem 15W. Melo by to byt snad Ok. Pri blizsich techto cislech je zdroj vic namahan, trafo je omezenim pro vetsi odber atd..
Ten zdroj z odkazu dává při 12V 1,8A, takže 21,6W. Používal jsem ho bez problémů s Intel NUC 6CAYH (TDP 10W)... A je to velké zlepšení
a kde to pls vidíš? Já vidím níž na té stránce na:
Specifikace:
Napájení: 100-240VAC
Výstup: 5V/2.1A nebo 9V/1.5A nebo 12V/1.1A nebo 15V/0.9A
Výstupní konektory: 3.5×1.35mm; 4.0×1.7mm; 5.5×2.1mm; 5.5×2.5mm
Šum*: ~1uV
Rozměry: 82 x 43 x 40 mm
Hmotnost: 155g (s kabelem)
Specifikace:
Napájení: 100-240VAC
Výstup: 5V/2.1A nebo 9V/1.5A nebo 12V/1.1A nebo 15V/0.9A
Výstupní konektory: 3.5×1.35mm; 4.0×1.7mm; 5.5×2.1mm; 5.5×2.5mm
Šum*: ~1uV
Rozměry: 82 x 43 x 40 mm
Hmotnost: 155g (s kabelem)
Ještě jsem našel tohle https://www.aliexpress.com/item/1005001521932078.html asi pro nuc lepší.
Já vidím tohle:
A doma mám totoRe: Počítač v roli ultimativního zdroje
A používal jsem i toto, 15V a dává to 4A, objednáno přes hifinu. cz, cena cca 2400,-
Na adapteru mého NUC je psáno 19 V - 3,43 A - 65 W Max. 

Na mém je taky 19V, ale můj nuc podporuje 12 - 19V, mrkni na stránky Intelu
Tak to mám stejné 12-19 V ..... 15W
to Leony5
Mohu jen dodat, že mám vyzkoušen NUC v použití pro audio, napájen 12V baterií s automatickým dobíjením, k němuž docházelo obvykle v době nečinnosti NUC.
NUC v provedení přehrávače od jednoho nejmenovaného a mnohokrát diskutovaného tuzemského dodavatele.
Mohu jen dodat, že mám vyzkoušen NUC v použití pro audio, napájen 12V baterií s automatickým dobíjením, k němuž docházelo obvykle v době nečinnosti NUC.
NUC v provedení přehrávače od jednoho nejmenovaného a mnohokrát diskutovaného tuzemského dodavatele.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když jsem měl RME ADI-2 Pro, zkoušel jsem k němu:
- Volcraft (dělá se v různých voltážích)
- Stamos (vypadal malinko jinak, ale specifikace byla stejná, tohle je asi nový model)
Porovnával jsem s originálním spínaným zdrojem a powerbankou. Nejhorší byl origo zdroj, s odstupem lepší dvojice powerbanka a Volcraft (u těch se mi zdál Volcraft o kousek lepší), nejlepší byl Stamos. Hlavně na basech a v rozlišení.
- Volcraft (dělá se v různých voltážích)
- Stamos (vypadal malinko jinak, ale specifikace byla stejná, tohle je asi nový model)
Porovnával jsem s originálním spínaným zdrojem a powerbankou. Nejhorší byl origo zdroj, s odstupem lepší dvojice powerbanka a Volcraft (u těch se mi zdál Volcraft o kousek lepší), nejlepší byl Stamos. Hlavně na basech a v rozlišení.
Já už NUC nemám, takže iFi 12V používám k RME a je to velký rozdíl k lepšímu
To Leony5
Takže máš daleko větší výběr a iFi 12V můžeš také použít
To Leony5
Takže máš daleko větší výběr a iFi 12V můžeš také použít

15V má jen 1,2A = 18W
12V má 1,8A = 21,6W
.... takže 12V
Ještě tedy pro úplnost....pokud jsem chtěl NUC připojit k monitoru abych nastavil BIOS apod. , musel jsem použít originální zdroj, s iFi mi to nenaběhlo....ale to byla jednorázová záležitost
12V má 1,8A = 21,6W
.... takže 12V

Ještě tedy pro úplnost....pokud jsem chtěl NUC připojit k monitoru abych nastavil BIOS apod. , musel jsem použít originální zdroj, s iFi mi to nenaběhlo....ale to byla jednorázová záležitost