Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Antony »

Jackal:
Takže ty ses viditelně rozhodl, že místo držení se tématu Tidal, začneš pomluvami strefovat nositele opačného názoru. Typická taktika jedinců, co nedokážou dodržovat pravidla korektní diskuze. No, svůj k svému, je vás tady víc takových.

Ano, zrovna tady ukázala spousta lidí, že "vidí věci jinak". Tedy, že ví dost málo, že upřednostnili pohodlný konzum, a že i přesto chtějí být považováni za posluchače a objevitele hudby. Nic proti je to jejich volba. Neustáli právě to, že já vidím věci jinak. Na to byli tito chudáci schopni reagovat jen výmysly a pomluvami. Pokud chceš někoho poučovat, zaměř se na ně.

A teď ty. Zde vyjmenuji alespoň některé tvoje lži:
1. lež "Celý den sedíš u diskusního fóra". Výmysl, co má dehonestovat. Max. hodinu. Nebo to můžeš dokázat?
2. lež "nikdo tě tu nemusí". Další primitivní výmysl. Nikdo znamená 100%. a) kde jsi vzal právo mluvit za všechny? Nejapné a drzé. b) Dokaž to.
3. lež "navštív nějakéjo lékaře. " Opět pokud o podlou urážku. Kde bereš troufalost mne posílat k lékaři? Protože vidíš svět pomateně, chceš aby se léčili druzí. No, hlavně mi nedoporučuj svého psychiatra, odvedl mizernou práci..
4. lež "prakticky jsi nic nezdělil". Zjevná lež. "Nic" by nevzbudilo takové reakce. Už podle nich je zjevné, že jsem sdělil závažné a zneklidňující skutečnosti. Tvoje snaha o zlehčování je další ubohost v řadě.

Fajn. Rád ti na oplátku poradím taky. Přestaň blábolit výmysly, jen se tím odhaluješ a ztrapňuješ. Možná se chceš připodobnit k místním blábolilům, s nimiž sympatizuješ, možná na víc nemáš, ale radu jsi dostal. Děkovat nemusíš..

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Antony píše:
21 led 2023 21:26

Stejnou křivárnu udělal Fidji99 se sektářstvím.
"Sekta Sroll" je normalny technicky termin pouzivany v CZ/SK hifi komunite na identifikaciu fanusikov miestneho malovyrobcu elektroniky. Asi sa ten termin zauzil aj vdaka tomu, ze majitelia su casto nepristupni akejkolvek diskusii o svojej spotrebnej elektronike a doplnkoch, casto vykazujuc az nezdravu naviazanost na osobu konsturktera. To je vsetko, nema to ziadne konotacie, ak si ich vytiahol, je to len tvoj problem. Dalsie mozne terminy su "Sroll Ultras" [rovnako ako "Vinyl Ultras", "Gramo Sekta"].

Je inac velmi zaujimave, ako niekto, kto relativne casto pouziva dehonestujuce prirovnania ["pijani krabicoveho vina"] v ramci diskusie je zrazu citlivy ked ho niekto identifikuje ako sektara. Priemerne inteligentnemu cloveku, zo schopnostami syntezy a chapajucemu komplexnejsie kontexty a semanticke struktury by bolo jasne, ze "sektarstvo" je opis niekoho, kto sa v diskusii sprava ako typicky predstavitel sekty. Nie je to "loz" ani "krivactvi", je to verbalna skratka.

Ale samozrejme, ze ti to rad vysvetlim - tvoja komunikacia najviac pripomina obete sektarskej indoktrinacie. Radoby "jasne a principialne" postoje, manipulativne vytrhavanie veci z kontextu, agresivne ad hominem utoky na domnelych "nepriatelov" a hlavne az mesianisticka potreba kazat "Pravdu", ktora je samozrejme len to, co si myslis ty. A tym, ze cim viac komunikujes, tym viac sa zamotavas, tak so postupne aj stupnuje tvoja verbalna agresivita z bezpecia klavesnice. Aby si si overil, ci mam pravdu - sleduj svoje emocie po precitani tohto prispevku a skus nereagovat. Myslim, ze to nedokazes.

A pritom si len obycajny pokrytecky pozer - ktory na jednej strane sa stavia do roly konecneho arbitra zvukovej kvality a nevyberane utoci na ludi, co maju k hudbe iny pristup. A na druhej strane chrochta nadsenim na zvukovymi exkrementami typu Metallica. Rovnako ako tvoj boj za "autenticitu" skoncil pri vinyl ripe, co je skutocne usmevne. A ked si argumentacne v kute, tak tresnes pi..nu typu "na gramofone a ramienku nezalezi.

Skutocne si myslim, ze ti ublizilo, ze si dostal moznost povolit uzdu svojej grafomanii na obskurnom fanzine, kde s rovnakou zarputilostou hlasas svoje pravdy.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Naspat k teme Tidal [ a stream vseobecne]

- Tidal som zrusil, skor z dovodu MQA ako kvoli hocicomu inemu. Je mi ten sposob kompresie nesympaticky
- Qobuz ponuka a) hi-re FLAC b) velmi obsiahly download shop, co je pre mna dolezite.
- Staci pouzivat 3rd Party aplikacie [napr. ROON, alebo v mojom pripade LINN} a ta funkcia doporucovania sa vyrazne zlepsi, aj ked v logike je stale neprekonatelny Spotify. Uspesnost je velmi nizka, ale ani objavenie mozno jednej zaujimavej kapely raz za tyzden vobec nie je zle skore. DOlezite je mat aspon nejaky prehlad a zacat hladat na spravnom mieste. Je tazke ocakavat, ze sa niekoho algorytmus postupne prepracuje od Michala Davida k experimentalnemu trash jazzu. Urcite su tie algorytmy ale lepsie ako napriklad YouTube, odhliadnuc od uplne neakceptovatelnej audio kvality YT.
- Zvukova kvalita - v pripade novych nahravok je uplne rovnaka na nosici/downloade/streame bavime sa o jednom a tom istom Masteri. Uz potom len zalezi na kvalite danej vetvy retazca. Bohuzial, vo vsetkych formatoch to byva kompromis az sracka, ale to nie je problem streamu ako takeho. Komu sa digitalny master nezda - vzdy ma moznost zakupit alternativny vinyl master, so vsetkymi jeho vyhodami a obmedzeniami.
- pri starsich nahravkach , tam uz samozrejme je asi treba hladat kvalitu mimo stream. Zaujimave je, ze casto prave okrajove zanre a menej znami interpreti unikli pliage Loudness War a su k dispozicii aj povodne mastery na strerame - nikomu sa neoplatilo digitalne remastrovart nejaku norsku folk rockovu kapelu alebo portugalsky neo prog.

Za seba - postupom casu som sa stal coraz viac vyberavy v tom, co si zakupim na nosicoch - a) mam ich strasne vela a svoju zbierku uz povazujem urictym sposobom za kompetnu. Co som chcel to mam a z toho co som nestihol spoznat, ma oslovuje velmi malo. Vela novej hudby, ktora ma v nejakej konstelacii nadchne, zrazu po kritickom posluchu na druhy den uz znie velmi obycajne. A az sa mam priznat - uz aj ovela castejsie sa prichytim, ze si radsej pustim "bezpecnu" hudbu, ktoru dobre poznam, ako to ze som na nejakej objavitelskej expedicii. Uz nepotrebujem dalsiu genericku Skandinavku, ziadny Great American Songbook a ani dalsieho Brahmsa.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Antony píše:
21 led 2023 21:13
Maxpower:
Každá aparatura zkresluje, nejenom moje Titany. Tím spíše je třeba dbát úroveň kvality vstupního hudebního souboru. Přesně to, co je v nahrávce neuslyším nikdy. Ale můžu se snažit tomu co nejvíce přiblížit.
Bedny mám cca 1,2 - 1,5 m od stěny. Zdá se ti to málo?
Všichni děláme kompromisy, nejsme roboti. Přijmi to jako fakt, je zbytečné se kvůli tomu hádat. Nepřijde mi to málo, z fotky to vypadalo blíž.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Maxpower
Přesně tak. Všichni jsme nuceni dělat kompromisy, jinak to nejde. Proto tvrzení, že Tidal je nejlepší pro objevování nové muziky je mylné, neboť tento kompromis nepřipouští. To je to zásadní, oč v diskuzi šlo.
Není to fotka, ale vizualizace. Navíc neaktuální. Nyní mám rozmístění sestavy úplně jiné.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Fidji99

Obhajování výmyslu dalšími výmysly ti může projít možná u někoho, kdo se neorientuje. Stejně tak mlžení pomocí kontextů a semantických struktur ti u mne neprojde, neboť se tímto dlouhá léta profesionálně zabývám a filologická analýza textu mi vskutku potíže nečiní.

Tedy, když odfiltrujeme obecnou a bezobsažnou omáčku, kterou se snažíš zamaskovat skutečnost, že sis všechno vymyslel, zbývá se zaměřit na jádro věci. Tedy že nemáš v ruce žádný konkrétní pravdivý argument. Význam slova "konkrétní" je nutno plně respektovat, v tom ti okecávání nepomůže.

Já, narozdíl od tebe, se konkrétně i korektně vyjadřovat dokážu. Proto jsou moje argumenty přesvědčivé a s tím má každé nízké individuum problém. Pak začíná sahat k výmyslům, podrazům a faulům, jak jsi předvedl. Joseph Goebbels "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou." Přesně o tohle se pokoušíš, nelze přehlédnout.

Tedy konkrétně (aspoň něco, je toho samozřejmě daleko více):
"Sekta Sroll" není normální technický termín. Pokud ano, dokaž to. Konkrétně. Třeba nějakým slovníkem technických termínů. Pokud jej nedoložíš, jsi usvědčený lhář a křivák.
Podotknu, že označení nositele opačného názoru za sektáře je primitivní a nekalý nástroj. Říkáš něco jiného, než co hlásám já? Jsi sektář a hotovo. Tato bezmyšlenková zkratka bez jakékoli příčinné souvislosti s realitou se rovná plivanci na někoho, s nímž se jinak nemůžeme měřit. I když se takových lhářů a plivačů najde víc, ony závist a nenávist jsou celkem četné lidské vlastnosti, nedělá to z nikoho sektáře. Je to jen opakovaná Goebbelsovská lež, které se křiváci rádi chytají, odpovídá jejich charakteru.
Sekta je o diktátu a prosazování jediné ideologie, to je základ. Kde v této diskuzi se projevuji jako typický sektář sekty Sroll? Tedy, že prosazuji nějakou Sroll ideologii? Chci konkrétní a přesný citát. Pokud jej nedoložíš, jsi usvědčený lhář a křivák.
Kde tvrdím, že můj názor je jediná pravda? Chci konkrétní a přesný citát. Pokud jej nedoložíš, jsi usvědčený lhář a křivák.
Kde tvrdím, že jsem konečný arbitr zvukové kvality? Chci konkrétní a přesný citát. Pokud jej nedoložíš, jsi usvědčený lhář a křivák.

A tak dál. Nikde jsem například nenapsal, že na gramofonu a ramínku nezáleží, to je další tvůj překroucený výmysl. Vlastně, pokud se tu chová někdo jako sektář, jsi to v první řadě ty. Neboť co jako první udělá sektář? Zkontroluje ideologickou čistotu toho druhého, a podle ní jej soudí. A přesně to jsi udělal.

Hezkého demagogického faulu ses dopustil myšlenkovým kotrmelcem, že když budu reagovat, tak tím potvrzuji tvoji pravdu. To je tak úsměvně manipulativní, až by to mohlo sloužit jako vzor naivních očekávání.
Takže ti naordinuji tvoji medicínu. Nemůžeš reagovat, protože mám pravdu. Ale pokud zareaguješ, moji pravdu jen potvrdíš. Jak se ti to líbí?
Pro ty pomalejší - je to parafráze. Takovou debilitu mohl myslet vážně snad jen Fidji99, to nemá obdoby široko daleko, a to jsem toho na fórech viděl opravdu hodně.
Ostatně, co čekat od člověka, který soustavně prokazatelně lže, překrucuje, uráží ("najhorsia sracka aka moze existovat", "chrochta nadsenim na zvukovymi exkrementami typu Metallica"), porušuje zásady korektní diskuze, hledá záminky, vymýšlí si sekty.

Chováš se jako typický totalitní ideologický kádrovák. Přiznávám, do takových se strefuji rád. Zaslouží si to.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ty se korektne vyjadrovat fakt nedokazes, mas velky problem s chapanim psaneho textu v nejakem sirsim kontextu, interpretaci podstaty a bud nas tady vsechny trollis, nebo jsi sociopat, grafoman a potrebujes odbornou pomoc. Nic z toho neni dobra moznost. Tohleto tvoje usvedcovani - to rozhoduje kdo, kdo je z ceho usvedcen? Ty? Na zaklade tvoji uchylny interpretace? Jsi tady vsem akorat k smichu. Kdyby ses takhle choval k lidem ve spolecnosti, do 5 min. ti nekdo da pres drzku. Sbohem.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Antony, Ak sa citis lepsie, som len rad. A s tym, aky mas na mna nazor, dokazem uplne v pohode existovat. Co som ti chcel povedat som ti povedal. Vela spokojnosti pri objavovani kvalitnej hudby ti prajem a nech slnko svieti na tvoj vesmir. Mas vo vsetkom pravdu.

Pocuvam celkom zaujimave brazilske veci na Qobuze, bavi ma to, DR netusim, ale je to skvela muzika a len si tak tukam na fora do Ipadu. Lazing on a snowy afternoon, dufam ze si pes neopali nos na krbe.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Yiakubou píše:
22 led 2023 13:25
Ty se korektne vyjadrovat fakt nedokazes, mas velky problem s chapanim psaneho textu v nejakem sirsim kontextu, interpretaci podstaty a bud nas tady vsechny trollis, nebo jsi sociopat, grafoman a potrebujes odbornou pomoc. Nic z toho neni dobra moznost. Tohleto tvoje usvedcovani - to rozhoduje kdo, kdo je z ceho usvedcen? Ty? Na zaklade tvoji uchylny interpretace? Jsi tady vsem akorat k smichu. Kdyby ses takhle choval k lidem ve spolecnosti, do 5 min. ti nekdo da pres drzku. Sbohem.
Říká ten, koho jsem opakovaně usvědčil ze lži. Naprosto konkrétními argumenty vycházejícími z analýzy textu. Jak zábavné. A jak trapné sledovat tuto recidivu.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Už jsem to kdesi psal, ale proč to nezopakovat. Tidal, Deezer, a další stream platformy jsem intenzívně zkoušel v úhrnu asi 8 měsíců. Jako hračka a instantní zdroj převážně mainstreamové hudby. Z tohoto hlediska je to chvíli zábavné. Pak přerostou negativa, která znemožní trvalejší poslech přes tento druh poskytovatelů. Třeba už jen proto, že mi poskytnou omezený rozsah interpetů a jejich díla. Navíc v omezené zvukové kvalitě. Současně mi velice rychle začnou cpát cizí playlisty, to je čiré zlo. Jediný, kdo bude určovat, co si poslechnu, jsem já. Na tom to stojí a padá. K nacházení nové hudby je to velice chudý zdroj. Ve srovnání s ostatními možnostmi zcela neobstojí. To jsou holá a prokazatelná fakta. Jako uživatel si akorát můžu říst, že se spokojím s málem, a zůstanu u nich. Nebo jsem náročný, a jdu jinam. Toť vše, jak prosté a jednoduché.

Objevování muziky je můj život. Až si začnu myslet, že už nepotřebuji objevovat hudbu, že si vystačím v bezpečí své jakože kompletní sbírky, vrátím občanku a stoupnu si do fronty u kafilerie, neboť to bude akutní příznak progresivní senility.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Yiakubou píše:
22 led 2023 13:25
Myslim, ze to unho budu skor nespracovane emocie , v jadre nebude to nebude zly clovek. Kazdy sme dobry v niecom inom, a holt, Antony ma urcite kognitivne slabiny, ale zase bude urcite manualne zrucnejsi ako ja. (Ale,to je skoro kazdy). Ked som si ho zablokoval , aj toto vlakno zacalo davat trochu zmysel, akurat tie prispevky mieriace nanho posobia bez kontextu trochu surrealne.

Dufam ze najde svoje stastie pri DR15.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

V Anthonyho slovní zásobě zcela chybí slova jako- myslím si, můj názor je, vyhovuje mi, vyzkoušejte..atd. Jede si ten svůj kolovrátek blá blá blá..už to nechci číst, má jen svoji pravdu a ostatní označuje v textu jako nevyzrálé posluchače co se spokojí s málem a jsou to konzumenti krabicového vína.V jiných vlàknech jsou tontaky perly co z něj leze..Velmi nesympaticjy člověk pro mě. .Už ty nesmysly nechci číst, jestli jde tato.osoba nějak zablokovat tak si to nastavím.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Ja len zhrniem, dospeli ste k bodu, kde som dospel pred dvomi rokmi so somelierom Antony vo vlákne o fyzických nosičoch. Teda že slušná debata s ním nie je pre bežného pricetneho občana zemegule možná.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Tady se najednou vyrojilo chytrolínů, co by chtěli poučovat. Zachtělo se jim učit orla létat, sami sotva poskakují..
Nejdřív Fidji99 a Yiakubou zkoušejí podsunout do mého textu to, co v něm není, až se ve vlastních lžích utopili jako bažině.
Teď zase mudrlant ayman vymýšlí pravidla, která (aha!) sám nedodržuje. Kde ty píšeš to svoje "myslím si, můj názor je, vyhovuje mi, vyzkoušejte" ? Nějak mi to ve tvém předchozím příspěvku chybí. Druhým radíš, sám to neumíš. Takže raději pomlč a zablokuj sám sebe. To bude aspoň užitečné..

mrba
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od mrba »

Antony píše:
22 led 2023 14:05

...K nacházení nové hudby je to velice chudý zdroj. Ve srovnání s ostatními možnostmi zcela neobstojí. To jsou holá a prokazatelná fakta. ...
Pokladať zdroj niekoľko desiatok miliónov CDčiek uložených v streamovacích službách za chudobný zdroj je minimálne diskutabilné.
Antony píše:
22 led 2023 14:05
...
Současně mi velice rychle začnou cpát cizí playlisty, to je čiré zlo. Jediný, kdo bude určovat, co si poslechnu, jsem já
...
To je ponuka, ktorú môžeš a hlavne nemusíš využiť.

Začínaš mi pripomínať na inom fóre v minulosti veľmi známeho užívateľa "Bartoli" :(

Odpovědět