Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Tidal

Příspěvek od Antony »

Dasta píše:
11 srp 2023 11:09
CD, které postnul Antony je japonský repress.
Nabízí se v top stavu kolem čtyřiceti eur bez obi, lehce pod osmdesát potom v plné palbě.
Možno lehce dohledat.
V době, kdy jsem je kupoval (-20 let) bylo s OBI podstatně levnější.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Sleduji jedno velké americké diskuzní hifi fórum a nikde jsem se tam nesetkal s tónem, který se vede zde. Arogance, povyšování, zesměšňovàní, obviňování, drzost atd. atd.Diskuze tam probíhá s jistou úctou a slušností a respektem.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Sleduji hodně zahraničních fór. Tón tam bývá často úplně stejný jako tady. Vždycky se najde někdo, kdo nesnese odlišný názor a začne útočit. Obrana je pak právem a nutností.
Ale přispívám i na česká fóra, kde si nikdo netroufne útočit. Hned by letěl..

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

ayman píše:
11 srp 2023 11:56
Sleduji jedno velké americké diskuzní hifi fórum a nikde jsem se tam nesetkal s tónem, který se vede zde. Arogance, povyšování, zesměšňovàní, obviňování, drzost atd. atd.Diskuze tam probíhá s jistou úctou a slušností a respektem.
Přesně tak. Dokonce i jedno polské HI-FI fórum má kultivovanější projev.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

No Antony, to jsi ale nedodal presne informace, aby bylo mozne dohledat presne vydani :-D V roce 1989 vysel v Japonsku nejdriv reissue - 1st press a pak repress. Oboji je Vertigo 23PD-134. Za 40 euro v dobrem stavu nevidim nikde ani jedno. Pro me je tedy dobry stav M, nebo NM, cokoliv pod to neriskuju. Za nesmyslnym srovnanim se streamem si v tomto pripade stojim. Pokud mas doma rozsahlou sbirku se spoustou raritnich vydani, kterou jsi leta budoval, tak je jasne, ze stream neni sluzba pro tebe - mozna jako doplnek. To ale nijak nesnizuje ostatni, ktery stream pouzivaji vice, nebo to neni dostatecny duvod k tomu zavrhnout streaming jako to tady delas ty. Ty k tomu mas nejake duvody, ktere jsou z velke casti tvoje individualni. Coz absolutne neodpovida te bouri, kterou tady kvuli tomu vytvaris.

Jinak, mozna budes prekvapeny, ale souhlasim s tebou, ze na streaming platformach nelze identifikovat presnou edici. To, ze je nekde napsany rok, vydavatel a remaster neni dostatecne, zvlast pokud je to casto nespravne (napr. datum vydani je casto datum prvniho vydani, nebo proste datum kdy si to pridali do nabidky, kde oboji samozrejme neodpovida datumu vydani dane edice).

Pokud vim, jsou jen nasledujici moznosti:
- Pokud u nejakeho alba neexistuji remastery, nebo pouze par verzi, tak lze rozeznat poslechem (napr. prvni vydani s vysokym DR a pak jen jeden remaster s nizkym DR a nic dalsiho neexistuje, tak to lze rozeznat)
- Nektere aplikace, napr. Roon, ukazuji jakesi produktove cislo daneho alba. Tohle streaming platformy sdili v metadatech. Nekdy se to podle toho da vyhledat, velmi casto ale vubec
- Nejpresnejsi cesta je ilegalni - grab streamu pomoci nejake aplikace, zmerit DR a porovnat s databazi DR. Ani to nemusi byt presne, ale je to to nejpresnejsi o cem vim.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Lemon píše:
11 srp 2023 13:49
ayman píše:
Idealizování zahraničních fór je také typické. Znám jich dost na to, abych věděl, že to tam není jiné.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Yiakubou
Skvělé, vyšťoural jsi na mne, že pod stejným katalogovým číslem vyšel titul ve stejném roce dvakrát, a já nenapsal které mám. Myslím, že je to ten repress.

Srovnání se streamem je relevantní, neboť se zde celou dobu diskutuje o rozdílných možnostech dostupných na streamu a na CD. A především o tom, že zvukově stream nenabízí dobrou volbu. Tato CD edice (a spousta dalších) je toho důkazem. Že se ti tento důkaz nelíbí, to chápu. Ale tím se nestává nesmyslným, naopak má smysl zásadní.

S ostatním celkem souhlas.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Asi jsi nepochopil pointu meho sdeleni. Prijde mi nesmyslne argumentovat v neprospech streamu tim, ze mas rozsahlou sbirku, kterou trvalo spoustu casu, usili a penez budovat. Takove moznosti spousta lidi nema, navic s pribyvajicim casem a starnutim tech starsich vydani je to cim dal slozitejsi. A nijak to z lidi, kteri treba stream pouzivaji vic nez ty, nedela povrchni konzumenty, nebo podlidi co nic neumi, nevedi a neznaji, jak tady predvadis.

Navic tvrdit, ze stream nenabizi zvukove dobrou volbu, je opet minimalna zavadejici a nepresne. Zalezi co poslouchas - u moderni hudby je to stejne jako kdekoliv jinde krome vinylu. U starsi hudby je tam spousta zvukove spatnych vydani, jiste to bude klidne i vetsina. Ale najdou se i zvukove dobra, ci primo nejlepsi vydani. Takze i stream dokaze nabidnout dobrou kvalitu. Jen je treba hledat, zkoumat a trochu se snazit - coz ostatne plati i pro jina media a sam o tom pises.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Ne, tím jsem neargumentoval.
Argumentoval jsem vždy jedině tím, že na CD existují (zcela bez ohledu na moji sbírku a náročnost jejího vybudování) vydání s lepším zvukem, která na streamu nejsou dostupná.
Stejně tak stream při hodnocení beru jako celek. Nevím, proč bych jej měl výběrově zvýhodňovat. Ano, lze nalézt segment, obzvláště u hudby po roce 2000, kdy se digitální fyzický nosič zvukově rovná tomu, co se nabízí na streamu. To je ale zkreslující výběrové hledisko, mne zajímá korektně obecné posouzení. Od vynálezu sterea (ať mám nějaký startovací bod) do současnosti vznikla kvanta muziky. Významná část jí na streamu není, a ta, co tam je, je často (ne vždy) v horší zvukové kvalitě, než na CD. To tvrdím od začátku a neustále opakuji.
Zmínku o podlidech přinášíš do diskuze pouze ty. Opravdu si to o nich myslíš? To by bylo na pováženou...

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Vyznamna cast ich na streamu nie je.To je ale problem umelcov a labelov ze tam nechcu byt, nie streamovacich platforiem.
Znamy je vyrok sefa Spotify ze raz chce mat na Spotify vsetko.Uz vtedy bolo jasne ze je to nemozne. Netreba sa ale pozerat co tam nie je ale kolko tam toho je.Stale je to genialny vynalez na pocuvanie hudby.

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Antony píše:
11 srp 2023 14:11
Lemon píše:
ayman píše:
Idealizování zahraničních fór je také typické. Znám jich dost na to, abych věděl, že to tam není jiné.
Takže tě tam taky nemají rádi? *2thumbsup*

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

fb_milan6 píše:
11 srp 2023 16:44
Vyznamna cast ich na streamu nie je.To je ale problem umelcov a labelov ze tam nechcu byt, nie streamovacich platforiem.
Znamy je vyrok sefa Spotify ze raz chce mat na Spotify vsetko.Uz vtedy bolo jasne ze je to nemozne.
Zase vedle. Tady nejde o to, že na streamovacích službách není pár umělců, ale o to, že tam není spousta těch kvalitních vydání alb, neboli že spousta alb je tam jen v těch zvukově mizerných verzích.
fb_milan6 píše:
11 srp 2023 16:44
Netreba sa ale pozerat co tam nie je ale kolko tam toho je.Stale je to genialny vynalez na pocuvanie hudby.
Špatně, tohle je přesně ten klasickej vžhradně konzumní pohled na věc, kvalita je nepodstatná, hlavně když je toho hodně a nic to nestojí, kvantita zadarmo na úkor kvality. Zavírat oči před realitou jen abych mohl o něčem prohlašovat, že je to geinální a nevýhody a zápory daný věci záměrně přehlížet jen proto, že se mi zrovna nehodí do krámu, to je vysloveně kravina a nic víc. Je potřeba dívat se na to co tam je a co tam není, ne na to kolik tam toho je, kvantita nemůže nahradit kvalitu ani nelze kvatitou přebít nedostatek kvality.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Dark side of the moon píše:
11 srp 2023 16:52
Antony píše:
11 srp 2023 14:11
Lemon píše:

Takže tě tam taky nemají rádi? *2thumbsup*
Taky to tak vidím.

fb_milan6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_milan6 »

Zase spatne.Pochopitelne som nemal na mysli platne od Lady Gaga. Mal som na mysli nekomercnu aj avantgardnu hudbu ktora tam je v hojnom mnozstve nehovoriac o jazze.
Ten Vami prezentovany pohlad je logicky z pohladu HIFIstu.
Ved nepocuvame nahravky v kvalite 128kb/s.Nikde som nepisal ze mi nejde o kvalitu.Len nie som fanatik do HIFI.

Odpovědět