Aleska píše:Já si naopak Odara vážím za to, co zná o hardware.
To, že je ochoten přiznat že software pro něj španělská vesnice považuji za naprosté
Keby bol pre mna software spanielska dedina, asi by som sa neuzivil v koncerne, kde makam pre zahranicneho klienta ako programator. To len tak, aby si mal zhruba predstavu, aka spanielska dedina je pre mna software a vyvoj software. Samozrejme, nie som odbornik na vsetko - to sa v dnesnej dobe neda, ale dovolim si tvrdit, ze vzhladom na moju specializaciu mam aky-taky prehlad. Nech si to ale kazdy preberie sam.
boxer píše:Takže dle mého jediné, co je potřeba, aby (pokud je hw a sw ok) všechny nepotřebné služby byly odstaveny a vše bylo podřízeno přehrávání.
Ano. Suhlasil by som pred 10timi rokmi, ked blby stream z pocitaza vytazil cely system vcetne zbernic a cely pocitac "lahol popolom", lebo nic ine nevedel robit. Dnes je bezny low-end (= kancelarsky pocitac) pri prehravani hudby (hoci aj 192/24, alebo pri upsamplingu cez SoX) vytazeny v priemere do 10 %. Fakt si niekto mysli, ze sa cosi zmeni, ked pozhadzujem 75 % pre niekoho "nadbytocnych procesov" a priemerne vytazenie systemu znizim z 10% na 5%? Nehovoriac o tom, ze priemerne dlhy album v CD kvalite vo FLAC s kompresiou na level 8 ma povedzme priblizne 300 MB a ja si mozem v ktoromkolvek beznom prehravaci hudby nastavit buffer hoci 25 MB (pre nechapavych, kludne desatinu CELEHO ALBUMU mam k dispozicii priamo v PAMATI)? A popritom cely system odbremenit tym, ze cely system bezi na SSDcku, ktore s prstom v nose prenesie dnes kludne 550 MB/s (pri sekvencnom citani)? Toto fakt nieto mysli vazne?