Vliv operačního systému na obsah datového souboru

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vliv operačního systému na obsah datového souboru

Příspěvek od kychtax »

Jestli jsi mezi tim vymenil kabely a dalsi veci a jeste to srovnavas na dalku, je vypovidaci hodnota mala. Dost mozna si posunul spis dal svou sestavu. Mrkvosoust se za dva roky zas tak nedovyvinul. V audiu. Alespon takhle to mam u sebe.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Měl jsem možnost slyšet MacBook s Audirvana na MSB The Analog DAC. Bylo to výborné což mě příjemně překvapilo.
Po přepojení na NUC MPD (Habarta) to ale bylo ještě lepší. Po opětovném vrácení MacBooku to bylo zcela jasné což uznal i majitel Maca a MSB.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

kychtax

né, nic jsem neměnil, píšu jen své pocity z poslechu dvou OS, určitě se ale mohu plést, to každopádně.
Vývojáři prý do to šlápli, zjistili, všimli si zvýšeného zájmu o poslech audia z pc, tak se aspoň o tom povídá na zahraničních fórech.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ale prd chlapci :lol: Keby niekoho v Mrkvosofte zaujimalo nejake pocuvanie hudby cez pocitac, tak uz davno mame v ramci Winsrotu univerzalny USB driver, ako v Linuxoch a nemuseli by sme sa mrvit s ovladacmi, pre kazdy DAC, ktory chce clovek normalne pouzivat vo Win. Chapem, ze vas to este stale bavi, ale co keby ste konecne skusili seriozny slepy test namiesto pocitovych vylevov, kde raz pocuvate po 2 pivach, druhykrat po 4 slivovicach a presviedcate sami seba, ako to vyborne hra? *hura*

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Odar

no vždyť už tam ovládač mají půl roku, co tedy já vím.Není třeba instalovat žádné Asio.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Taky mám pocit, že USB 2.0 audio driver už lze naistalovat pro Win10 v rámci doporučené aktualizace.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ovladac tam moze byt. Ale na co tam je, ked je vyberavy a funguje len s tym, co si vyberie? V tomto je Linux naozaj dalej. Na druhu stranu - nemam doma 20 DACov, tak ten jeden driver tam supnem. Moj DAC pod Linuxom nativne. Pod Winshitom musim mat driver. Ver, ci never. Takze asi tak. Ak ti tvoj DAC pod Winom funguje nativne, bud rad, ze to tak je. Mas o robotu menej :ugeek: Jo a aktualizovany som. V tom problem nie je.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

No jo, tak každý to má jinak, mám doma tři kousky a nemám problém, všechny ovládač bez problému vidí a pokrok tam je, je to slyšet i bez slivovice.:) Stejně tak jsem spokojený i s Linuxem, jen jsem konstatoval, že se mi už i Windows líbí. :)
Neboť, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Diky z tip Zdeno. Vyzkousim zapojit komp s W10. Dosud hraji na W7.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Není zač, vyzkoušej.Dále mě překvapil MPC BE, pro mě to byla novinka, celou dobu hraji na JRiver, Amarru, což stojí peníze, MPC BE je zdarma, umí BDiso, DVD-Aiso, hraje krásně a co mě na něm zaujalo je to, že nic neupsampluje, nijak neupravuje, noo, aspoň se to píše na ruských fórech.

filipes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filipes »

Vyzkoušejte Windows Server 2016. Na forech se doporučuje Core mode, ale i standardní mód je jednoznačný zvykový posun oproti W10.
Drivery pro Amanero/Audio GD, JPLAY a Fidelizer zafungují bez problému.
Primární cíl byl zlepšit stabilitu headless PC, zvukový přínos mě překvapil.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

A ktory (spravne nastaveny) operacny system je na prehravanie hudby z hladiska dosiahnutelnej kvality jednoznacne najslabsi? Chcelo by to mat nejaku "spodnu" referenciu. Aby slo podla nej porovnavat tie lepsie...

Popripade i nejaky prehravac, ktory hra bez vypadkov, ale hraje jasne horsie nez "najlepsie" prehravace.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Miero
Není lepší si nastavit referenci spíš jako to nejlepší možné řešení a snažit se tomu přiblížit?
K čemu je ti dobré vědět, že máš něco o trochu lepšího než je to úplně nejhorší řešení?

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Uprimne? Najlepsie mozne riesenie bude zavisiet i na pouzitom hardveri - nejde to oddelit. S jednym zariadenim to moze byt v pohode, a s inym by to v pohode uz byt nemusi. Takze znalost toho najlepsieho operacneho systemu nemusi byt vobec prenositelna na iny stroj. Samozrejme ze to plati i pre tu najhorsiu "referenciu", takze ta moja otazka je podobne blba ako to, do coho sa tato debata rozvinula...

Na pripomenutie zopakujem uvodny prispevok vlakna, v ktorom sa uvazuje len rovnaky hardware:
PítrsPraha píše:
03 říj 2014 10:10
Má volba operačního systému vliv na data v souboru při asynchronním přenosu přes USB?

Jinými slovy, pokud budou existovat dva hardwarově shodné počítače se shodně nastaveným shodným SW pro přehrávání hudebních souborů, propojené shodným asynchronním USB kabelem do shodného externího DACu, shodného zesilovače, shodných beden v akusticky shodném prostředí a jediná věc, ve které se celý řetězec bude lišit, bude operační systém v počítači, bude hudba znít stejně?

Existuje relevantní důvod, proč by měla znít jinak? Pokud ano, jaký konkrétně?

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

filipes
zdá se, že Server 2016, neobsahuje nativní USB ovládač, viď?

Odpovědět