slimak:
Tématem není ani konstrukce DACu ani kabely. Ale s tím, co píšeš o OS, s tím souhlasím, stejně tak s tím, co píše PMA. To dává smysl a má racionální zdůvodnění, na rozdíl od "argumentů" lidí, kteří nevědí, o čem je zde řeč a podávají důkazy o tom, že jeden HDD v počítači hraje teplejší zvuk a druhý HDD zase detailnější. Nebo blbosti o ghostingu... .
PítrsPraha píše:Aleska:K Pítrsi v Praze - přidávám obrázek, co dokáze jitter v PC s digitální fotkou
promin, ale to je naprosty nepochopeni, toho jak funguje digitalni informace - nejaky "duchove" by nevznikly NIKDY, i kdyby se data buhvijak poskodila. To je proste NAPROSTY nesmysl.
slimak píše:Myslím, že skôr toto mal Aleska na mysli. A PMA to popísal jednoducho a dobre.
Aleska uvadza nezmyselne argumenty, alebo hranicne situacie, ktore su typicke pre vadny HW, alebo totalne "zosrany" SW. Samozrejme, ak je na houuuuno napisany ovladac k DACanu / karte, tak sa to bude na houuuuno spravat. To iste, ak budem sucasne kopirovat cez USB na 3 disky a popri tom sa pokusat cosi posielat do DACanu, drop-outy s najvacsou pravdepodobnostou budu. Ale preco sa VZDY zaoberat nezmyslami, ktore v praxi u ziadneho normalne zmyslajuceho cloveka, ktory pouziva HTPC na to, na co je urcene, nenastanu?
Tak jsem se celkem z toho všeho tady moc nedověděl
Neslyším rozdíl mezi Win 10(Casea USB Asio Driver) a Daphile,tak jak pokračuje zkoumání,došlo se už k nějakému konkrétnímu závěru?
Provozoval jsem 4 různé USB rozhraní..
S Windows potřebuji vždycky nainstalovat proprietární ovladač (pro ASIO/wasapi), který něco s daty dělá. Neznámo co.
S Linuxem nepotřebuji ovladač. Používá se nativní linux kernel.
Linux řešení je kratší a "čistší". Čerpám z této rezence a s názory se zatím ztotožňuji.. http://www.modelpromo.nl/Audio-GD_Master7-Amanero.htm
A.. ano, rozdíl slyším (na bednách i sluchátkách)
Možné to je,ale né tak jednoduché,jak to popisuje autor článku,nainstalovat Ubuntu,raději však Lubuntu,Linux Lite a mít dojem,že jen zapojit DAC a vše je OK.
Je třeba i zde několik úprav.
Vyraznější rozdíly oproti Win jsem však nezaznamenal,vrátil jsem se po roce laborování zpět k Windows.
pompo
Já bych řekl že původní dotaz nějaký smysl má(i přes ten zavádějící název tématu), ale nemá cenu se na toto ptát na hifi fóru. Spíš mělo cenu zeptat se na fóru kde se zabývají PC, jsou tam lidé kteří mají opravdu dobré znalosti HW do hloubky.
Kychtax
Není to tak úplně jednoduché jak to prezentují, i ten linux má nějakou vrstvu ovladačů přes kterou se komunikuje s HW, stačí se kouknout na diagram linux kernelu. A pokud se někomu nelíbí ta cesta přes kterou leze zvuk u windows, tak existuje ASIO, pak data tečou rovnou do zvukové karty a obchází se zvukový systém OS a nebo tečou do USB. Samozřejmě napsal jsem to velmi zjednodušeně.
Vlákno vzniklo, protože onen, cituji, "dementní" výrok v jeho názvu opakovaně zazníval v jiném vlákně aniž by i po několirekých dotazech byl vysvětlen.
A co na tom chceš vysvětlovat? Stručně řečeno, pokud by OS svévolně jakýmkoli nechtěným způsobem měnil obsah dat v souboru, tak by PC jako takové nemohlo nikdy fungovat. Stačí na to jednoduchý pokus, udělat si CRC součet např. nějaké skladby, a ten po nějaké době zkontrolovat. Nebo si zkus překopírovat v rámci několika disků soubor a poté zkontroluj CRC původního souboru. Já to zkoušel a součet byl stále stejný, ale tohle bylo řečeno jak v tomto vlákně, tak tuším i v tom druhém o kterém mluvíš. A i když se kopírovalo na USB disky, přes LAN, firewire, tak byl stále stejný CRC součet, pokud by nebyl a data by nebyla shodná, nikdy by tato rozhraní nevznikla. Ono by bohatě stačilo kdyby se lidi trochu dovzdělali co se týká PC, tohle jsou pořád základy.
A pořád, i když tohle někomu napíšeš, stejně, když nechce, tak tomu věřit nebude. Už jsem se například setkal s pár lidmi kteří se mi snažili doslova vnutit názor že flac mění zvuk. Nepomohlo vysvětlování a ani praktická ukázka že wav po "rozbalení" z flac souboru je identický, nepomohlo vysvětlení že bezztrátová komprese je skutečně bezztrátová, jak někdo něčemu chce věřit, tak tomu prostě věří.
Asi tak. Mlatenie slamy. Je to presne to iste, ako niekomu vysvetlovat, ze LAN kabel nemoze zmenit zvuk, lebo prenos je zabezpeceny pomocou protokolu, ktory bud funguje, alebo nefunguje. Napriek tomu su ludia, ktori po vymene LAN kabla zmenu zvuku pocuju (ciste woodoo). Ale budes sa s nimi hadat? Nema zmysel. Mozes argumentovat 1000 roznymi argumentami, ktore maju hlavu a patu, opieraju sa o podstatu prenosu dat v sieti a ani tak ich nepresvedcis.