Wadia 381

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Wadia 381

Příspěvek od Renown »

to boxer :

HiFi laser jak prase viď ?
Stejný laser je v čínských DVD přehrávačích za 13 USD i ve Wadii za 18.000 USD. Kam ten svět spěje :-) ?
Ten laser stojí ve skutečnosti asi 10 x méně, než uvádíš na svém odkazu.

to NA :
na elektronkový zesilovač je běžně záruka 2 roky (ale klidně i 5 let nebo více), ale na elektronky v něm je záruka 90 dnů. Totéž je u CD.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

proč pořád řešíte ten laser? ten vydrží dost. podle mě je problém servomechanik právě to servo. že laser jezdí po tyčce. jakmile se zanese drobným prachem atd. je s mechanikou ámen.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Renown
DOBŘE TAK MÁŠ PRAVDU.
Prosím Tě, napiš to ale ještě výrobcům ať o této novince informují distributory, kteří by to měli zanést do záručních listů abych si to mohl aspoň tam přečíst, já to ještě nikdy nikde neviděl. :)
Noble Audio - výroba a prodej

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Dadafte,

podívej se na Boxerův obrázek.
To co je na tom obrázku modré, to je OPU (optical unit), to čemu se říká lidově laser
Ten plast kolem toho, s motorem na otáčení disku a motorem na posuv OPU to je CD-mechanism = mechanika
Servo systém je něco úplně jiného. Servo vypadá třeba takto : http://www.streamunlimited.com/app/webr ... CD-100.pdf
Servo je elektronika.

Ta závada kterou popisuješ, se nestane nikdy.
V 99% případů odejde OPU. Buď odejde laserová dioda, nebo se nárazem utrhne zavěšení ostření. To jedno zbývající procento připadá na opotřebování plastového ozubení převodů posuvu OPU.
Samozřejmě nepočítám amatérské zásahy uživatelů jako je čištění čočky, točení s "točítky" (trimry) na desce plošných spojů apod..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

máš pravdu - servo je kontrola mechanické části zařízení, jestli ta dělá to co má.

já chtěl jen říct: mám (a nejen já) takovou zkušenost s mechanikami: zatímco třeba Philips CDM0 nebo CDM1 fungují v klidu víc jak 20 let, o ostatních se to říct nedá. dobře, jestli teda je to podle tebe z 99% lasery, tak je to lasery. v tom případě ale Philips do svých mechanik dával to úplně nejlepší...

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ať už Stream unlimited sídlí ve Vídni nebo jinde, umístění výroby i názvy jako Blue Tiger říkají jasně, že to jsou Číňani (nebo jiní asiati). Životnost 2000 hod je tragická, ale u průměrného uživatele, ne audiofila, může vydržet i 4 nebo více let. Plastová čočka má nevýhodu právě z hlediska čištění, jak očistit cigaretové saze nebo jiný mastný prach?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

Senior píše:Za pár let po CD přehrávačích ani pes neštěkne ... *sunglases*
Tohleto se o gramofonech říkalo taky.
Tak černě bych to neviděl......... ;)

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Po predaji Ayon CD3s som nejaky cas bez CD playera s tym ze naripujem CD-cka a budem hrat uz len datove subory. Ale kedze som sa k tomu za polrok nedokopal a desi ma predstava ripovania stoviek CD, tak som sa vratil k myslienke kupit lacnejsi menej miesta zaberajuci CD transport. V minulosti som mal Sony XA50ES a SCD1 oba mechanicky vyborne stroje s tichuckymi mechanikami. Oboch som sa vsak nakoniec zbavil kvoli riziku ze to jedneho dna prestane navitat CD a nahrady tychto optik su uz nezohnatelne alebo mozno skusat kupit na webe s rizikom ze to bude rovnako uz odsluzila optika.
V Ayone bola optika Sanyo SF HD850 ktora sa da stale kupit a fungovala velmi slusne. Tak som sa dostal k uvahe kupit Pro-Ject CD transport. Moje kriteria najlepsie splna CD Box RS ktory pouziva dosku serva od Streamunlimited Blue Tiger CD100 a optiku moze mat bud Sony KHM 313AAM alebo prave Sanyo SF HD850.
Zaujimave ze tuto optiku pouziva aj Pro-ject CD Box RS2T avsak osadenu do CD 8 Pro mechaniky s doskou serva Blue tiger CD 84. Tento stroj patri aktualne k jednym z top CD transportov na trhu (podla niektorych lepsi vraj aj ako Jay’s Audio CDT2 a pouzivany v kombe s DAC-mi v cenach +5tis Eur
)
https://www.suos-hifi.com/

mechaniku CD Pro 8S pouziva aj napr Gryphon Ethos

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Obrázek

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tomáš: pekna zostava. Mal si moznost s niecim porovnavat ten CD box RS2 T?

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Měl jsem(teda pořád mám ve skříni) SACD Pioneer PD-70AE-S,ale nebyl jsem s ním spokojenej.SACD jsem nepoužíval,protože přes
digital out to ven neleze (používám mini DSP na digitální korekci místnosti) a ta drahá a těžká mašina topila jak kamna,CD z toho díky zcela uzavřený mechanice lezly horký,někdy se asi z důvodu roztažnosti materiálů se CD zaseklo ve dvířkách nebo přímo v uzavřený mechanice.Kupoval jsem ho někdy v r. 2018 jako novinku,ale brzy ho přestaly vyrábět.
S Pro.jectem jsem naprosto spokojený,i když už dnes CD nekupuji,pořád jich mám asi 2000.Tu mašinku jsem si objednával u rakouskýho
prodejce loni v rámci black friday,sleva 500 €,po 3 měsících mi to prodejce nebyl schopen dodat(bylo to zaplaceno),že prý nejsou čipy.
Napsal jsem o tom Pro-jectu,rakušák peníze vrátil a Pro-ject mi stejnou slevu vyjednal u pražského prodejce
https://www.aq.cz/ ,kde měli jeden skladem. :D

Zdroj nepoužívám mizernejoriginál ,ale solidní z alíku.

Obrázek

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Ma ten RS stejny rozmer jako RME?

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

uplne nema, PJ RS ma sirku 206mm, RME ma sirku 215mm