DIY - pračka LP desek
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: DIY - pračka LP desek
Zdravím, nacerpal jsem něco tady. A vytvořil tu svou mrkněte.
krásná práce !!
tip - místo nanášení tekutiny stříkačkou si ji nalej do butelky od Ironu = okeny nebo podobné, neudeš muset natahovat stříkačku z nějaký jiný nádoby a nanešení je plynulé, ne jak šplejchance ze stříkačky, při větším počtu praných desek jde pak práce krásně od ruky
vinylu zdar
tip - místo nanášení tekutiny stříkačkou si ji nalej do butelky od Ironu = okeny nebo podobné, neudeš muset natahovat stříkačku z nějaký jiný nádoby a nanešení je plynulé, ne jak šplejchance ze stříkačky, při větším počtu praných desek jde pak práce krásně od ruky
vinylu zdar
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasan něco k tomu pořídím, dneska mi přišel i ten kartáč z kozich chlupů. Ale jinak si myslím že tu funguje přesně jak jsem chtěl.
Zdravím
Jaký roztok používáte? Objednal jsem také a nyní se.chci připravit.
Díky
Štefan
Jaký roztok používáte? Objednal jsem také a nyní se.chci připravit.
Díky
Štefan
Jen poznámka a možná tip pro DIY - když koukám na UZ pračku, říkám si, že na její výrobu nejspíš výrobce používá nerezové gastronádoby. Objemu té tzv. 6l odpovídá gastronádoba velikosti 1/3, hloubky 150mm o plné šířce 325mm.
https://www.onlinegastro.cz/gastronadob ... ka-150-mm/
Měla by se dát sehna i levněji - jsou různí výrobci, v makru snad i za 200, případně existují i plastové verze (rozměry jsou standardizované a zaměitelné).
Dala by se z nich sestavit celá předmývací, mycí a oplachovací linka s různými náplněmi a to s vysokou mírou automatizace a ve finále jsou stohovatelné, takže se zasunou do sebe a nezabírají místo. Časem možná něco vymyslím možná i ta UZ pračky by se dala udělat DIY - komponenty by měly být dostupné.
https://www.onlinegastro.cz/gastronadob ... ka-150-mm/
Měla by se dát sehna i levněji - jsou různí výrobci, v makru snad i za 200, případně existují i plastové verze (rozměry jsou standardizované a zaměitelné).
Dala by se z nich sestavit celá předmývací, mycí a oplachovací linka s různými náplněmi a to s vysokou mírou automatizace a ve finále jsou stohovatelné, takže se zasunou do sebe a nezabírají místo. Časem možná něco vymyslím možná i ta UZ pračky by se dala udělat DIY - komponenty by měly být dostupné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, uvažuji o koupi stejné čističky. Osvědčila se vám?
Ano.Jen to chce opravdu destilovanou vodu a neustále měnit.Po vyprání ideálně odsát .
-
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny a měl bych pár otázek ohledně ultrazvukové čističky ...
Je tady někdo, kdo by byl schopen vyrobit / sehnat pohon pro běžnou 6l verzi ?
Jak se dá zjistit, že čistička je stále funkční, abych nepral "naprázdno" jen otáčením LP v roztoku
Viděl jsem test s plátkem alobalu, můžu tento test udělat přímo v čistícím roztoku ?
Já jsem doposud pral LP v mechanické pračce Knosti s roztokem Isoprophylu, smáčedla a destilky a po praní,
přefiltroval přes kávový filtr, když už začal roztok připomínat 3 krát zalitého "turka" tak jsem roztok vylil ...
Děkuji za jakékoliv postřehy
Je tady někdo, kdo by byl schopen vyrobit / sehnat pohon pro běžnou 6l verzi ?
Jak se dá zjistit, že čistička je stále funkční, abych nepral "naprázdno" jen otáčením LP v roztoku

Viděl jsem test s plátkem alobalu, můžu tento test udělat přímo v čistícím roztoku ?
Já jsem doposud pral LP v mechanické pračce Knosti s roztokem Isoprophylu, smáčedla a destilky a po praní,
přefiltroval přes kávový filtr, když už začal roztok připomínat 3 krát zalitého "turka" tak jsem roztok vylil ...
Děkuji za jakékoliv postřehy