Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
boxer

Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Příspěvek od boxer »

Jsou to sice "jen" dve sekundy,ale krásně se poslouchají,to jo. *palec*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jistě - jak si můžeš všimnout, má to basový grunt, na středech je to trošku slabší, ale výšky jsou nádherně prokreslené (to už není vidět, nechtěl jsem to tady kopírovat celé).
*2thumbsup*

boxer

Příspěvek od boxer »

Mě to stačí do těch cca 450 Hz.
Tam je to základní,krásné.
Pak už je to jen samá melodie a podobný věci.Nic pro mne.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To davidhighend

Tak ty BROTHERS IN ARMS budeme mít ty samé, podle změření to tedy vychází podobně jako remastery co sem dával boxer, tedy to ještě jde a stálo to polovinu těch audiophilských provedení. Na původní vydání to v dynamice bohužel nemá.
A zvukově mě to přijde takové studenější-digitální, a myslím, že kritici SBM technologie jí i v tomto duchu kdysi pomluvili.
Noble Audio - výroba a prodej

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Audio

Že jsi to CD D.S.- BROTHERS IN ARMS koupil v TESKu není žádná perlička, je to úplně standardní a obyčejné druhé vydání této desky z roku 1996. Vydaly tenkrát všechny do té doby vyšlé věci a všechny byly remastrované technologií SBM. Cena byla cca. poloviční než různé speciální audiophilské edice na CD.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Včera večer som mal chvílu čas ešte raz porovnať tú skladbu Weather cock od Jethro Tull (viď môj predošlí príspevok) a zistil som že na Christmas album s najväčšou pravdepodobnosťou nejde o remaster pôvodnej, ale o novú nahrávku. Týmto sa ospravedlňujem za neúmyselné zavádzanie.
Ešte by som sa chcel opýtať či tu niekto má CD Grexabat. Celkom by ma zaujímal nejaký "odborný" názor na toto dielo. Miestami je to dosť našlapaná divočina.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

boxer píše:N.A.
Dal jsem si tu práci,protože tě mám rád. *thumbs up*
Nechtělo se mi dělat celé CD,tak jsem vybral track 2. a 9. (tedy Money for Nothing a Brothers in Arms).

K tomu je i DR.
Obrázek si udělej(te) sami,jak je to dobře či ne moc dobře udělané. Všimněte si hlasitosti celku,DR celku,transienty zda jsou či nejsou ořezané atd.
SHM-CD
Obrázek
Obrázek
XRCD
Obrázek
Obrázek
Orig.
Obrázek
Obrázek
Zde přikládám měření 2 a 9 skladby z toho mého CD
remasterované SBM vydání z r.1996
Obrázek
Obrázek

Jak je vidět téměř totožné se SHM vydáním

a ještě jednou 9 skladba (BROTHERS IN ARMS) z běžného výběrového vydání
Sultans of Swing: The Very Best of Dire Straits 1989 HDCD
Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Posielal som to PavelN po SZ, tak to supnem aj sem, z obrazku je jasne o co ide...

Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Já proč jsou ty placky často blbě nahratý. :mrgreen:

Obrázek

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Dostalo sa mi minuly tyzden do ruky CD Rush MFSL 2112, a kedze vlastnim to same vydanie na SHM-CD a aj The Rush Remasters seriu, urobil som zaujimave porovnanie. Uplne ma prekvapilo SHM-CD, necakal som ziaden zazrak, ale predsa len od tej Zappadaddovej oslavovanej serie by som čakal viac! Je to identicky master ako The Rush Remaster...tak prečo zan platit skoro 10x viac? Pretoze lepsie vypada? Pretože je to mini LP replika? Pretože ma japonske OBI? Pretože SHM-CD voo-doo? Posluchovo nie som schopny rozoznat tieto vydania, uznavam MOJA hnojačka.

MFSL je ale vyrazne inde...Som ale opatrny, spominam si na pasula vo vlakne o Rush Mini LP http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ush#p31503 , a pasulov aparat je v kategorii snov oproti mojim japonskym kramom.
Obrázek

Pasule, mam prosbu, ty ich máš doma viac (SHM-CD), ja som nasiel doma nejake The Rush Remastre mozme to porovnat? Testoval soma cele album ako image, nie jednotlive songy. Tu maš tie obrazky z TTDR. Ak najdes chvilku skus sem hodit nejake z tych SHM-CD, zaujima ma to. najdem doma na CD aj ine ak bude potreba.
Obrázek

Len tak pre zaujimavost som este porovnal CD MFSL a The Rush Remaster...velmi velmi zaujimave je Signals. Mozno tam je odpoved na Pasulovu deku, nie kazde album od MFSL je najlepsi remaster....
Obrázek

PS: Viem, ze DR nie je všetko...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Mám samozřejmě všechny alba od Rush v SHM mini LP co vyšly. V MFSL mám taky všechno co vyšlo. Ale myslím, že jedna deska mě chybí. A to zrovna ta 2112. Nejsem si teď jistý na 100%.

Není problém cokoli nahodit. Ale nějak se v tom ztrácím. Napiš přesně které alba a skladby mám otestovat a já provedu. ;)

P.S. Můj aparát není v žádném případě z říše snů. *taktone* Už to sem přestaňte všichni psát. Projeďte si audiogon a potom se vám může začít něco pěkného zdát. Mě se třeba dneska zrovna zdálo o nové sousedce. Nedávno se nastěhovala. A musím říct, že to nemá ani jednu chybičku. Super mega giga jiná galaxie - high end. A pánové to byl saaaakra masakr!!! Ještě že to tady nečte maželka.... :lol:

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

pasul píše:Mám samozřejmě všechny alba od Rush v SHM mini LP co vyšly. V MFSL mám taky všechno co vyšlo. Ale myslím, že jedna deska mě chybí. A to zrovna ta 2112. Nejsem si teď jistý na 100%.

Není problém cokoli nahodit. Ale nějak se v tom ztrácím. Napiš přesně které alba a skladby mám otestovat a já provedu. ;)

P.S. Můj aparát není v žádném případě z říše snů. *taktone* Už to sem přestaňte všichni psát. Projeďte si audiogon a potom se vám může začít něco pěkného zdát. Mě se třeba dneska zrovna zdálo o nové sousedce. Nedávno se nastěhovala. A musím říct, že to nemá ani jednu chybičku. Super mega giga jiná galaxie - high end. A pánové to byl saaaakra masakr!!! Ještě že to tady nečte maželka.... :lol:
Prejdi prosim niektorý z albumov

Permanent Waves
Test For Echo
Exit...Staga Left
Grace Under Pressure
Power Window
Hold You Fire
Roll The Bones
Presto

Tie posledne dva by ma zaujimali najviac (mam velmi rad ich zvuk na The Rush Remasters) a Permament Waves aj od MFSL, ten zase nemam ja...

Pisal som predtym, ze to testujem na celom albume, takze v EAC je to Image, nie jednotlive songy.

Este sa spytam, aku verziu TTDR pouzivas, ja mam v PC 1.1 uz aspon pol roka, vysla aj novsia tusim uz 1.4, ale su komplikacie pri jej ziskani, je to freeware, ale iba pre clenov.

Dobre nemas zostavu snov, ale v porovnani s mojou alebo zo zvyskom ucastnikou tohto fora ju tak nazvat mozme...snad si sa neurazil, poznam par ludi, ktory maju doma zostavy snov, ale tych ani nenapadne sem prispievat, na to nemaju cas, alebo uz nechcu...

A si si isty, ze to tu manzelka necita? *sunglases*
Naposledy upravil(a) MB dne 04 úno 2010 13:28, celkem upraveno 1 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

že to nemá ani jednu chybičku

Jaký má DR? Hoď sem graf.

Ještě že to tady nečte maželka

Hm,teď mě něco napadlo. ;)

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Myslím, že DR bude hodně vysoké. Je ale holt zima. A tak budete muset počkat do léta. Poté to změřím a nahodím čísla. Ovšem již podle prvního odhadu je to hodně vysoké číslo. *2thumbsup*

Manželka je prostě manželka. K tomu není co dodávat... :roll: Ale jedním jsem si jistý. Nečte tady.

MB - Kouknu na to.

Odpovědět