Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
boxer
teď je ještě otázka, jak to hraje pro uši. podle mě by to subjektivní hodnocení mělo být taky.
dám příklad: původní nahrávka je analogová. z toho to v 80. letech převedli na digitál s velkou dynamikou atd.
v nultých letech někdo udělal remaster z původního analogového záznamu modernější metodou (např. s vyšší bitovou hloubkou) - celková hlasitost je vyšší, dynamika mírně nižší s nepatrnými ořezy, úroveň detailnosti a velikost prostoru díky technologii a moderním kopresorům lepší. citlivě udělané.
je to taky třeba oboje poslechnout a nebát se říct osobní názor...
teď je ještě otázka, jak to hraje pro uši. podle mě by to subjektivní hodnocení mělo být taky.
dám příklad: původní nahrávka je analogová. z toho to v 80. letech převedli na digitál s velkou dynamikou atd.
v nultých letech někdo udělal remaster z původního analogového záznamu modernější metodou (např. s vyšší bitovou hloubkou) - celková hlasitost je vyšší, dynamika mírně nižší s nepatrnými ořezy, úroveň detailnosti a velikost prostoru díky technologii a moderním kopresorům lepší. citlivě udělané.
je to taky třeba oboje poslechnout a nebát se říct osobní názor...
Boxer s Avatarem a NA to musí postavit na vědecký základ, jinak se nehneme z místa. Nemluvte jim do toho.
Páni a čo poviete na album Riding with the King (Eric Clapton a B. B. King). Viem že to nie je práve čistý rock, ale pre mňa je to zaujimavá nahrávka.
A keď som už zabŕdol do bluesu - čo takto niečo z našich končín - viacerý už prisahali na kvalitu Bobošových nahrávok.
A keď som už zabŕdol do bluesu - čo takto niečo z našich končín - viacerý už prisahali na kvalitu Bobošových nahrávok.
JV píše:Páni a čo poviete na album Riding with the King (Eric Clapton a B. B. King). Viem že to nie je práve čistý rock, ale pre mňa je to zaujimavá nahrávka.
Boboš - ano, dobrá kvalita, ale mám dojem, že mítsy je to ořezané. Nemámto sice jak změřit, ale zdá se mi, že někde už došlo k přebuzení či jak to nazvat.
Clapton má vesměs nahrávky z poslední doby (Rykodisc) zvukově dost dobré. Nicméně, Unplugged na LP Rykodisc je to pravé žrádlo. lepší jak CD a to mám jen průměrný ramec a přenosku.
Hoši co máte ty Brothers in Arms v tolika vydáních, jak to vnímáte zvukově (zajímá mě váš názor ještě před změřením)
Já se z těma spešl "audiofilníma" vydáníma nedostávám do styku, měl jsem půjčené a porovnával jsem jen jednoho CD od R. Waterse-The Pros And... a už si ani nepamatuju co to bylo za vydavatele. Zůstal jsem u původního CD. To spešl vydání bylo hlasitější a jinak jsem tam nevnímal nějaký nárůst kvality.
Toto a zdejší měření mě potvrzují, že jsou to jen vyhozené prachy za rádoby audiofilské vydání, kde malý počet kopií ještě drasticky zvedá cenu.
Četl jsem, že jsou vydavatelé co přimíchávají umělé ambientní informace k původnímu záznamu a tím zvyšují prostorovost. Pokud původní záznam je výborný, a ani smícháním to nepokazili nemůže to již nikdo vydat lépe hrající, jen hlasitěji nebo s přidaným prostorem či jasem. Ale zcela jistě existují vyjímky, a některá speciální vydání znějí lépe než původní.
Ještě mi vysvětlete proč máte 3 vydání od jednoho díla, přece si je nepouštíte všechny.
Já se z těma spešl "audiofilníma" vydáníma nedostávám do styku, měl jsem půjčené a porovnával jsem jen jednoho CD od R. Waterse-The Pros And... a už si ani nepamatuju co to bylo za vydavatele. Zůstal jsem u původního CD. To spešl vydání bylo hlasitější a jinak jsem tam nevnímal nějaký nárůst kvality.
Toto a zdejší měření mě potvrzují, že jsou to jen vyhozené prachy za rádoby audiofilské vydání, kde malý počet kopií ještě drasticky zvedá cenu.
Četl jsem, že jsou vydavatelé co přimíchávají umělé ambientní informace k původnímu záznamu a tím zvyšují prostorovost. Pokud původní záznam je výborný, a ani smícháním to nepokazili nemůže to již nikdo vydat lépe hrající, jen hlasitěji nebo s přidaným prostorem či jasem. Ale zcela jistě existují vyjímky, a některá speciální vydání znějí lépe než původní.
Ještě mi vysvětlete proč máte 3 vydání od jednoho díla, přece si je nepouštíte všechny.
Noble Audio - výroba a prodej
Já to neposlouchám, jen to pro mne moc ohrané. Jen teď jsem si pouštěl to DVD-A, protože je to hires nahrávka 24/96 v 5.1, tak to mám downmixované do sterea.
Je to samozřejmě naprosto jiný mix navíc ve vyšší kvalitě než CD, tak to prostě hraje jinak, jiné poměry nástrojů, prostor, vše. Navíc si to mohu namixovat dle chuti. Nedá se to moc srovnávat.
CD je už pro mne ohrané, nemám motivaci to vůbec pouštět, v DVDA je to jiné, tudíž zajímavější, víc analogovější, čistší, mocnější a pevnější basy, prostě hires
. Rád bych to někdy slyšel v 5.1, podobně jako Tubular Bells, opět zcela jiný mix než původní LP jak ho známe, a dynamicky se pohybující v prostoru, alespoň v tom downmixovaném stereu se to tak jeví.
Je to samozřejmě naprosto jiný mix navíc ve vyšší kvalitě než CD, tak to prostě hraje jinak, jiné poměry nástrojů, prostor, vše. Navíc si to mohu namixovat dle chuti. Nedá se to moc srovnávat.
CD je už pro mne ohrané, nemám motivaci to vůbec pouštět, v DVDA je to jiné, tudíž zajímavější, víc analogovější, čistší, mocnější a pevnější basy, prostě hires
Mám Brothers In Arms na SACD a XRCD na cestě. Nikdy jsem to ještě na CD vrstvě neslyšel. Ale SACD je tedy pro mě nic moc. Nahrávka mě připadá dost ostrá a posazena hodně výš, než je zdrávo. Je to takové razantní a důrazné na středech a výškách. Ani z SHM nemám takové pocity. Prostě mě to nesedí. Hudebně je to výborné. Mám ještě všechny alba v SHM provedení co vyšly. Zkusím se na to kouknout.
Taky přidám co u mne doma pouštím dost často.
První věc Acoustic Alchemy - The Very Best
Druhá Craig Chaquico - Panorama (vydalo Higher Octave Music)
U těchto desek,kdo to slyšel u mne doma odpadla otazka,proč nemá zesilovač regulaci vyšky a basy.
První věc Acoustic Alchemy - The Very Best
Druhá Craig Chaquico - Panorama (vydalo Higher Octave Music)
U těchto desek,kdo to slyšel u mne doma odpadla otazka,proč nemá zesilovač regulaci vyšky a basy.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
To Pasul:pasul píše:Mám Brothers In Arms na SACD a XRCD na cestě. Nikdy jsem to ještě na CD vrstvě neslyšel. Ale SACD je tedy pro mě nic moc. Nahrávka mě připadá dost ostrá a posazena hodně výš, než je zdrávo. Je to takové razantní a důrazné na středech a výškách. Ani z SHM nemám takové pocity. Prostě mě to nesedí. Hudebně je to výborné. Mám ještě všechny alba v SHM provedení co vyšly. Zkusím se na to kouknout.
Pusť si CD vrstvu z onoho SACD a sedneš si na prdel. Je to jedna z nejpodařenějších verzí této desky, dokonce v HDCD což není nikde uvedeno. V tomto případě se XRCD ani SACD úplně nevydařilo
Zrovna mě dorazila ta XRCD verze. A mimochodem jsou tady i ty obaly na MFSL CD. Je to první dodávka a vše prošlo bez problémů. Špičkově zabaleno a ani jeden není poškozen. Měl jsem z toho trochu strach. Kdo měl zájem, tak se určitě ozvu.
Co se týče zvuku XRCD, tak je to hodně podobné SACD. Razantní a přesné výšky s patříčným efektem na činelech. A to mám aparát někde mezi oběma extrémy. Na středech je to myslím si bez výhrad. Ale ty basy. Já si nemůžu pomoci, ale prostě tohleto ne. Mám tady ještě jeden názor kolegy Sunese, a to ten, že takhle to je prostě myšleno a zaznamenáno. Problém ale je, že vše se odehrává od středů výše a po krátké chvíli přichází přepínání na další skladbu. Rychle dojdu na konec desky a musí to ven. Zkusím ještě jednu woodoo fintu a trochu tomu pomoci. Ale to bude malá pomoc.
Dám tedy ještě na vás a přepneme to SACD na CD. Uvidíme. Uslyšíme.
Co se týče zvuku XRCD, tak je to hodně podobné SACD. Razantní a přesné výšky s patříčným efektem na činelech. A to mám aparát někde mezi oběma extrémy. Na středech je to myslím si bez výhrad. Ale ty basy. Já si nemůžu pomoci, ale prostě tohleto ne. Mám tady ještě jeden názor kolegy Sunese, a to ten, že takhle to je prostě myšleno a zaznamenáno. Problém ale je, že vše se odehrává od středů výše a po krátké chvíli přichází přepínání na další skladbu. Rychle dojdu na konec desky a musí to ven. Zkusím ještě jednu woodoo fintu a trochu tomu pomoci. Ale to bude malá pomoc.
Dám tedy ještě na vás a přepneme to SACD na CD. Uvidíme. Uslyšíme.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je dobré a zajímavé téma.Člověk musí přehodnotit některé své názory.Právě jsem porovnával Shm a repertoire Gentle Giant 1 a Repertoire byl o mnoho lepší,i když o dost temnější,ne tak prosvětlené,na některých aparátech to může být úplně jinak.Zajímalo by mne zjištění rozdílů u King Crimson (nejnovější 2009 remaster a prvního japan HDCD vydání),taky nový Black Sabbath 2009 Rm a první TECI Japan vydání s tím Sanctuary Uk vydáním, o kterém se zminuje Audiodrom.Vůbec by mne zajímalo jak by dopadly testy půúvodních cd originálů nemasterovaných a současných remasterů u těch starých legendárních kapel Uriah Heep,Pink Floyd(tam už to vím),BS,KC,VDGG,Rush,Camel atd.Podle Audiodromu by vyhrály tedy originály o kterých jsme si mysleli,že byly velmi špatné a kterých jsme se pracně zbavovali.. 
Brothers in Arms SACD - Tak vyzkoušeno a popřepínáno. Zkoušel jsem to na více skladbách. Rozdíly mezi vrstvami jsou a vidím to asi takhle. U CD vrstvy je poměr basů k ostatnímu spektru mnohem vyrovnanější. U některých nástupů mám pocit, že je jich až moc. Ale pro změnu chybí kvality SACD. Čistota a rozlišení na výškách. Na tomto CD jde krásně vidět rozdíl mezi formáty. CD je takové zahuhlané, nečisté proti SACD. A teď si vyberte.
Chce to osobní zkušenost. Takhle na dálku se to těžko sděluje. Je to opravdu skvělá hudba. Ale musím vám říct, že po dnešku si to zase dlouho nepustím.
Boxer - Tedy s těmi odborníky co nás sledují jsem se opravdu hodně zasmál. Ihned jsem si představil odborníka ze všech odborníků nejodbornějšího - Mgr.Záhoranského. No a po té, už bych se opravdu vysr.. na jakékoli další odborníky. Myslím si, že si tady každý může psát co chce(Tedy až na nadávky a urážky samozřejmě!!!). A zvysoka kašlat na nějaké vychytrálky, co sledují z pozabuku. A že jich tady je....
Chce to osobní zkušenost. Takhle na dálku se to těžko sděluje. Je to opravdu skvělá hudba. Ale musím vám říct, že po dnešku si to zase dlouho nepustím.
Boxer - Tedy s těmi odborníky co nás sledují jsem se opravdu hodně zasmál. Ihned jsem si představil odborníka ze všech odborníků nejodbornějšího - Mgr.Záhoranského. No a po té, už bych se opravdu vysr.. na jakékoli další odborníky. Myslím si, že si tady každý může psát co chce(Tedy až na nadávky a urážky samozřejmě!!!). A zvysoka kašlat na nějaké vychytrálky, co sledují z pozabuku. A že jich tady je....
Zajímalo by mě srovnání zvuku Pink Floyd původních CD a nových remasterovaných v edici O By The Way.
Taky mám Queen Innuendo vydání EMI Parlophone z roku 1991 a Japan Mini LP CD Toshiba 2001 (jedná se o originál). Bohužel Japan vydání vydržím poslouchat tak dvě skladby. Je to v porovnání ostřejší, sice výraznější zvuk, vše působí technicky.
Taky mám Queen Innuendo vydání EMI Parlophone z roku 1991 a Japan Mini LP CD Toshiba 2001 (jedná se o originál). Bohužel Japan vydání vydržím poslouchat tak dvě skladby. Je to v porovnání ostřejší, sice výraznější zvuk, vše působí technicky.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem vyzkousel ze zvedavosti projet ten muj remaster od DS-Brothers in.. Je to vydani z roku 1996, Vertigo 824499-2, a u jednotlivych skladeb mi vyslo DR-14,11,10,13,12,12,12,12,12
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
To mame asi Pavle oba to sameNA píše:To boxer- díky.
Takže ty máš doma tři vydání jednoho alba, slyšel jsem, že takový lidi jsou.
Jak jsou na tom exaktní dynamikou vidíme, ale které z nich pouštíš- které je nejchutnější?
Škoda, že nemáš ten běžný remaster SBMapingem, zajímá mě to, protože zrovna ten mám, a míval jsem kdysi dávno i to původní vydání, a dnes mě mrzí, že jsem ho dal z mladické nerozvážnosti pryč a pořídil ten remaster.