Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Příspěvek od pasul »

Mám tady jednu desku, která vyšla v tomto provedení nedávno. Jde o YES : 90125. (* 24 Karat Gold CD - AFZ063 ).

Vydavatelství je Audio Fidelity. Obasahově snad všem známé. Hudba je to výborná. Co se týče kvality provedení a zvuku, tak je to naprosto špičkové. Je to nejlépe provedené CD co vlastním od skupiny YES. Mastering dělal Steve Hoffman. A je to uděláno opravdu dobře. Vzhledem k tomu, že jde o audiofilskou nahrávku, tak to doufám bude pravidlo.

Songs / Tracks Listing

1. Owner Of A Lonely Heart (4:27)
2. Hold On (5:15)
3. It Can Happen (5:39)
4. Changes (6:16)
5. Cinema (2:09)
6. Leave It (4:10)
7. Our Song (4:16)
8. City Of Love (4:48)
9. Hearts (7:34)

Nechal jsem projet skladbu 1-Owner of a lonely heart 4:27 programem TT Dynamic range Meter. Jde o profláknutý hit. A výsledek je zde. Dynamický rozsah 12dB. Což je naprosto super.

Obrázek

Ještě musím napsat, že skladbu jsem musel přes EAC a bezztrátové komprese převést na wav. Ofline TT Dynamic range Meter jiný než wav a MP3 neotestuje.

Obrázek

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Pro mne njednou z nejlepších rockových nahrávek je Yorkshire/Masque of the shadows z roku 1999 a je to mistrovské dílo zachycující atmosferu 70 let.Opravdu doporučuji.Obrázek Je to americká skupina z Bostonu.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Viem, ze to boxer zakazal, ale ako som už spominal v mojom vlakne o MFSL Supertramp http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =19&t=4000, tak uplne nahodou mam doma aj CDrip (na originalnom CD sa pracuje, pre rypalov a policiu-> vlastnim legalnu kopiu na LP) a tam Vam do oka udrie toto {obrazok} ...proste tento tyzden je Supertramp od MFSL moj jasny favorit. Uz na Kuzme aj spáva :mrgreen:

Obrázek

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mih píše:Pro mne zvukově výborné TOOL - 10,000 Days.

není nahrávka TOOL, která by nebyla zvukově skvělá..tvorba skupina je vůbec skvělá *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

MB - To je skvělý výsledek. Samozřejmě jsem prošel komplet MFSL co vlastním. A je to tak. Je třeba si ale napsat a zdůvodnit, co to vlastně se zvukem udělá, když dynamický rozsah je takový. A jak se to projeví při poslechu. Jinak taková měření opravdu jsou zcela k ničemu. Zde naprosto souhlasím s tvrzením v tom článku. Hudba je okamžitě jinak vnímána. Dynamické skoky a všechno co je tam posáno mě připadá, že to tak přesně je. Taky mě ale napadlo, jestli to tak nezačneme vnímat až po přečtení toho článku. Viděl bych tam ještě jednu věc. Když ta dynamika je malá a průměrná hlasitost je posunuta co nejvýše, tak zvuk je takový řezavý, ostrý a nepřijemný. Uječené středy bych to popsal. Odpovídá to zase tomu "zvuku z mobilu". Ale pouze můj dojem.

MB
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MB »

Pasul - Spominam si na reakciu Matrixa, ked sme i u neho pustali MFSL The Wall a on to CD odsudil ako nic moc, v podstate sa vyjadril ako sracka, ze original 2CD (EMI 1994) je lepsie...len tak pre zaujimavost a to si mozes doma overit, ma cca DR15, a to neni nic pre brnakov, pretoze im to nerozbija okna a srdce nebije v rytme basakov :D . Tou minivezou z Tesca v niektorom z predchadzajucich vyrokov, by som bol opatrny.

PS: BK prosim nekamenovat, to nie je namierene proti Vam, proste som si na to spomenul

TOOL - 10.000 days uz tiez nie je to co starsi TOOL - Undertow...10.00Days - DR7, Undertow DR12!!!! Obe mam doma, porovnanie som robil 2 tyzdne dozadu, na poziadanie zopakujem a zverejnim obrazky. Ale inak suhlas, albumy Tool su na trhu zvukovo tie lepsie nahrane a muzika je to uzasna.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Obrázek
Zvukově jsou taky dobré poslední věci od al di meoly,např
Flesh on Flesh
The Infinitive Desire
Consequence Of Chaos vydané TELARCEM,i když,co se týče vlastní hudby,mám nejradši jeho nejstarší věci ze sedmdesátých let :lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

LIMP BIZKIT - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water

Obrázek

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Sice to není úplně rock ale spíš metal ovšem stejně to stojí za pozornost. Various Artists Tribute to Venom http://www.curepink.cz/produkt/ruzni/tr ... on-205219/

Doporučuji každému fandovi tvrdé hudby , opravdu referenčně nahraný metal. Neskutečná energie a síla špičkově sejmutých bicí.
Vše je separované nic se neslévá. *thumbs up*

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

PORCUPINE TREE In Absentia (WARNER MUSIC 2002)
Obrázek
GILLAN IAN One Eye to Morocco (WARNER MUSIC 2009)
Obrázek
IOMMI+HUGHES Fused (VYDÁNO U SANCTUARY 2008)
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Jen tak pro zajímavost.
Nedávno jsme se zde bavili o základní rockové pecce u nás. Flamengo a Kuře v hodinkách.
Pánové,na tu dobu a techniku.

8.
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Například Led Zeppelin III. mají 11.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Ako som uz spominal v samostatnom vlakne:
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ren#p27277

Vyborne je toto 2CD - Nils Lofgren Band Live:
Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Avatar
Ty BLACK SABBATH- Black Sabbath je Castle Music Ltd. 803 z roku 2000, CD Paranoid byl japan mini replika.
Tedy pokud by mi to někdo pustil naslepo, typoval bych, že japonec je to první album. Ale je jasné, že záleží na tom jak to původně sejmuli, kde nic není ani zázračně provedený mastering nepomůže.
Noble Audio - výroba a prodej

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

No rock to sice není ale pro zajímavost ... moje nahrávka bez jakékoliv komprese ;)
Obrázek

Odpovědět