Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
Kontaktovat uživatele:

Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD

Příspěvek od Avatar »

ahoj zdeny,v tvojich vetách cítim dlhoročnú skúsenosť a rozvážne myslenie,máš slušné názory a tipy, hoci zatiaľ bez merania dynamiky á la martin justan... ;)

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

dadaft píše:tak to teda nesouhlasím Zdeny. už jsem slyšel pár názorů, že Waters je na téhle desce ukňouraný nebo ukvílený, ale takové názory podle mě nesouvisí s touhle deskou, ale právě s aparátem, na kterých si to jejch autor přehrával. Waters je jeden z nejosobitějších rockových zpěváků (společně třeba s Tomem Waitsem).
nicméně mám (nej)radši Final Cut.
Dadafte, já nezpochybňuji umění RW na této desce. Jako dílo je to velmi vyzrálá věc, sám jej poslouchám dost často, ale zvuková kvalita mě moc nebere. Nezaměnuj zvukovou kvalitu s uměleckou kvalitou. Ta umělecká je výborná, zvukově by se to dalo určitě vylepšit...
Jiank souhlasím,, že Final cut je také excelentí dílo.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no já si moc nedovedu představit jak by se konkrétně u toho ta zvuková kvalita dala ještě vylepšit, ale pal to čert...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

dadaft píše:no já si moc nedovedu představit jak by se konkrétně u toho ta zvuková kvalita dala ještě vylepšit, ale pal to čert...
Zítra si ho pro osvěžení paměti pustím a pak ti napíšu... :-)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Roger Waters - Amused To Dead také nepovažuji za až takové, že bych ho tu uvedl. Jsou to již devadesátá léta a to už byly jiné technické možnosti než v sedmdesátých.

Co se týká toho měření dynamiky, moc by mě zajímalo proměření D.S. třeba oblíbeného Brothers in Arms v původním (velmi tichém) a remasterovaném vydání z r. 1996.
Jinak je tu někdo kdo zkoumal původní a remasterované ( SBM od Sony/Philips) poslechově?
Díky značnému nárůstu hlasitosti (to původní bylo vyloženě tiché) se to musí velmi špatně porovnávat, protože těžko se nastaví shodná hlasitost, což je pro porovnání klíčové. Nestejná hlasitost (vyšší) u různých speciálních audiofilských vydání.
Jinak jsem si již vícekrát všiml, že nové vydání mívají někdy přehozenou u některých nástrojů či zvuků L a P stranu.
Noble Audio - výroba a prodej

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

k tomu Watersovi - souhlasím se Zdenym - po umělecké stránce excelentní (mám RW komplet a je to můj oblíbenec).Ale zvukově by to mohlo být lepší.Co se týká prostoru a efektů,tak je to udělané skvěle.Mám jen "normální" verzi z obchodu (kdysi za 595 kč).Neslyšel jsem to od audiophilní firmy-tuším to má Pašul nebo kdo?

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

NA píše:Co se týká toho měření dynamiky, moc by mě zajímalo proměření D.S. třeba oblíbeného Brothers in Arms v původním (velmi tichém) a remasterovaném vydání z r. 1996.
So Far Away
SHM-CD - DR 14
XRCD - DR 11 - v editoru viditelně větší komprimace
DVD-A - DR 13 - asi o 2 dB tišší než CD verze

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zdeny píše:Zítra si ho pro osvěžení paměti pustím a pak ti napíšu...
v klidu. jak říkám, nemám nijak analytický aparát, takže vlastně kdo ví...
ani já AtD zrovna často neposlouchám. tak jednou do roka.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zdeny píše:Zítra si ho pro osvěžení paměti pustím a pak ti napíšu...
v klidu. jak říkám, nemám nijak analytický aparát, takže vlastně kdo ví...
tím nechci brát nic zpátky - pokud jde o prostor, lokalizaci a tak podobně, tak tohle album asi nemá obdoby. a máš pravdu, že na tom při poslechu téhle desky člověk ujíždí. ale když jsem to teď poslechl - tak vlastně zní dost synteticky. nástrojům chybí ta pravá "nástrojovost", všechno je podřízeno celku, malá a krásná, ale totalitka... :roll:

fuj, nikdy bych neřekl, že takhle dokážu sepsout R.W.
:lol:

(sakra - to před tím odešlo bez mého svolení)

boxer

Příspěvek od boxer »

N.A.
Dal jsem si tu práci,protože tě mám rád. *thumbs up*
Nechtělo se mi dělat celé CD,tak jsem vybral track 2. a 9. (tedy Money for Nothing a Brothers in Arms).

K tomu je i DR.
Obrázek si udělej(te) sami,jak je to dobře či ne moc dobře udělané. Všimněte si hlasitosti celku,DR celku,transienty zda jsou či nejsou ořezané atd.
SHM-CD
Obrázek
Obrázek
XRCD
Obrázek
Obrázek
Orig.
Obrázek
Obrázek

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To boxer- díky.
Takže ty máš doma tři vydání jednoho alba, slyšel jsem, že takový lidi jsou.
Jak jsou na tom exaktní dynamikou vidíme, ale které z nich pouštíš- které je nejchutnější?

Škoda, že nemáš ten běžný remaster SBMapingem, zajímá mě to, protože zrovna ten mám, a míval jsem kdysi dávno i to původní vydání, a dnes mě mrzí, že jsem ho dal z mladické nerozvážnosti pryč a pořídil ten remaster.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

takhle by tohle vlákno mělo vypadat !!!

já bych ještě uvítal informaci o možném clippingu, jak je to vidět na obr. níž:

Obrázek
(tohle jsem vybral namátkou - DR jak je vidět bída - nějaké 4 dB, ale za zo žádný clipping)

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Teď koukám, že i noaid něco měřil, díky. Jestli tomu dobře rozumím vlastní také tři vydání, já zírám.
Škoda, také nemá to vydání co mám já.

boxer

Příspěvek od boxer »

Vezmeme to pořadě.

U SHM je proti originálu celkově zvýšena hlasitost.A to tak,že u špiček jednotlivých tranzientů u tracku 2 je to ořezané.Track 9 má dokonce proti originálu vyšší DR než 2.
U XRDC je ta hlasitost o něco málo menší,ovšem s nejmenším DR. Navíc toto DR je u obou tracků srovnáno,protože je přehnán track 9. a je taky na špičkách oříznut.
Originál je nejméně hlasitě nahraný,ale DR má suvereně největší.

Použil bych myšlenkově větu z článku Audiodromu.

"Co nám brání u méně hlasitých,ale dynamických skladeb,otočit volumem více doprava?"

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Tak to jsou velice zajimave vysledky. Priznam se ze mam taky ten remaster. Pacula psal na svych strankach, ze udajne nejpovedenejsi nahravkou Brothers in Arms, je ta co vysla jako hybridni SACD a z toho prave cd vrstva by mela byt velmi povedena. Tady odkaz na porovnani prave verze XRCD a SACD uvedeneho vydani.
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0602/brothers.html

Odpovědět