Hudebně a zvukově neskutečný zážitek, Wilson (a samozřejmě celá kapela) odvedl skvělou práci , vřele doporučuji, Kscope vydalo nově celou řadu jejich alb, už objednávám
Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Re: Opravdu zvukově výborné nahrávky rocku na CD
Porcupine Tree, In Absentia - remastered Steven Wilson, nové vydání u Kscope má podstatně menší kompresi a omezení dynamiky.
Hudebně a zvukově neskutečný zážitek, Wilson (a samozřejmě celá kapela) odvedl skvělou práci , vřele doporučuji, Kscope vydalo nově celou řadu jejich alb, už objednávám
než mi je někdo vykoupi.
- Přílohy
-
Nejen "In Absentia"

Tady jsem našel porovnání zvuku z kazety Dire Straits - Brothers in Arms (tedy asi jako na původním vydání CD) a CD remasteru. Do jaké míry se to dá přes PC odposlouchat nechám na vás. Mně se tedy ta kazeta (až na ten šum) líbí víc.
NO JO REMASTER 
Já si pořídil MFSL 2013 verzi a už to neřeším. I když ty Japonské SHM- SACD vydání by stála za zkoušku:)

Já si pořídil MFSL 2013 verzi a už to neřeším. I když ty Japonské SHM- SACD vydání by stála za zkoušku:)
Mám tento titul asi ve čtrnácti verzích jak na lp tak na cd a SaCd a můžu zcela zodpovědně říct, že verze z roku 96 hraje velice slušně, oproti cd vrstvě SaCd z roku 2005(Mercury), hraje o level lépe,v některých sestavách jsem ji dokonce slyšel zahrát lépe než japonské SHM cd z roku 2011.
Navíc cenová dostupnost této verze,asi200korun, dělá z tohoto cd doslova černého koně,v poměru cena/výkon.
Navzdory různým, několikrát přeleštěným verzím (cd) nejlépe hraje původní vydání z roku 85.
Navíc cenová dostupnost této verze,asi200korun, dělá z tohoto cd doslova černého koně,v poměru cena/výkon.
Navzdory různým, několikrát přeleštěným verzím (cd) nejlépe hraje původní vydání z roku 85.
Na první edice CD se zaměřuji. V naprosté většině případů mají nejlepší zvuk. Cokoli novějšího je už snaha něco "vylepšit" což ve výsledku znamená "podělat".
Ne vždy je to pravda, například právě Wilson dle mého si "opravuje" některé své (jejich) předchozí vydání CD , která byla zpracována v boomu dynamické komprese.. a dr.7 nebo dr.11 je už ku..a rozdíl ! A tam Japonské neJaponské nehraje roli
.
To vydání 2005 jsem taky měl, tam byla dynamika kolem 8, a porovnával jsem ho přímo s MSFL a ten rozdíl byl hodně slyšitelný.
Neprodává někdo původní vydání na CD Dire straits - Making Movies:)
Neprodává někdo původní vydání na CD Dire straits - Making Movies:)
Ano, moje sousloví "V naprosté většině případů" mělo naznačit, že výjimky z pravidla prvních edic existují.
Ovšem konkrétně Wilson mezi tyto výjimky rozhodně nepatří. Je to Woldemort remixů, všechny nahrávky spolehlivě svými zásahy změnil k trendu doby, necitlivě předělal, zbavil autenticity, zničil. Výsledkem jeho remixů jsou k neposlouchání zprzněné původní originály. Že si svoji skupinu posluchačů najdou, nepochybuji. Vyznavačů trendy a cool mixů je víc než těch, co milují původní originál, prostě znamení dnešní doby. Pokud mám mluvit o jeho remasterech (tzv. flat transfer), nikoli remixech, tak se v nejlepším případě prvním vydání přiblížil, nikdy je nepředčil. Alespoň ne v těch nahrávkách, které jsem od něj měl k dispozici, a bylo jich dost. Jeho podíl na úpravách starých nahrávek vnímám jako zbytečnou a škodlivou kapitolu ve vývoji hudby.
Znám taky řadu lidí, kterým šmakuje DR5, přijali tu deformovanou clippingovou zvukovou zpotvořeninu za standard, a proto jsou pro ně starší nahrávky neposlouchatelné. Často vítají každý nový remastering se zprasenou dynamikou jako lepší, a ještě lepší. Taky znamení doby.
Ovšem konkrétně Wilson mezi tyto výjimky rozhodně nepatří. Je to Woldemort remixů, všechny nahrávky spolehlivě svými zásahy změnil k trendu doby, necitlivě předělal, zbavil autenticity, zničil. Výsledkem jeho remixů jsou k neposlouchání zprzněné původní originály. Že si svoji skupinu posluchačů najdou, nepochybuji. Vyznavačů trendy a cool mixů je víc než těch, co milují původní originál, prostě znamení dnešní doby. Pokud mám mluvit o jeho remasterech (tzv. flat transfer), nikoli remixech, tak se v nejlepším případě prvním vydání přiblížil, nikdy je nepředčil. Alespoň ne v těch nahrávkách, které jsem od něj měl k dispozici, a bylo jich dost. Jeho podíl na úpravách starých nahrávek vnímám jako zbytečnou a škodlivou kapitolu ve vývoji hudby.
Znám taky řadu lidí, kterým šmakuje DR5, přijali tu deformovanou clippingovou zvukovou zpotvořeninu za standard, a proto jsou pro ně starší nahrávky neposlouchatelné. Často vítají každý nový remastering se zprasenou dynamikou jako lepší, a ještě lepší. Taky znamení doby.
Titul Dire Straits - Brothers in Arms je pro mně stěžejní a hodnotím jej jako "desku desek". Mám to asi 9x na CD, SACD a LP. Jednoznačně absolutně nejlepší hraje 2LP MFSL a z digitálních formátů to první vydání z roku 1985 v NSR pod značkou Vertigo - to byl tehdy etalon kvality CD. Bohužel, kde ty časy jsou. Další vydání CD se již tak nepovedly. Mám i SACD Mercury records 2005 a SACD MFSL.
Bohužel tady mi zkukově SACD od MFSL příliš nesedí, jako jeden z mála titulů u nich vydaných.
2LP MFSL a první vydání CD z roku 1985 je jeden z nejlepších zvukových záznamů rocku a popu, které se dostaly na trh. U klasiky je v tomto směru větší výběr kvalitních nahrávek. Dokonce i nahrávky staršího data. Dostal se mi do ruky box Herberta von Karajana s 82 CD - recording ze 70. let a musím říci naprosto skvělé. Sice některé starší nahrávky mají na pozadí lehký šum, ale neruší to - je to lineární, ale zvuk a interpretace naprosto skvostná.
Bohužel v tomto směru se dá konstatovat: "dobře již bylo".
Hezké Velikonoce, všem skutečným Hifistům
Bohužel tady mi zkukově SACD od MFSL příliš nesedí, jako jeden z mála titulů u nich vydaných.
2LP MFSL a první vydání CD z roku 1985 je jeden z nejlepších zvukových záznamů rocku a popu, které se dostaly na trh. U klasiky je v tomto směru větší výběr kvalitních nahrávek. Dokonce i nahrávky staršího data. Dostal se mi do ruky box Herberta von Karajana s 82 CD - recording ze 70. let a musím říci naprosto skvělé. Sice některé starší nahrávky mají na pozadí lehký šum, ale neruší to - je to lineární, ale zvuk a interpretace naprosto skvostná.
Bohužel v tomto směru se dá konstatovat: "dobře již bylo".
Hezké Velikonoce, všem skutečným Hifistům
Ještě dodatek pro puristy: CD z roku 1985 má DR 20!
DR 5 mi sice nešmakuje, ale mně vyhovuje více "Wilsonův" Aqualung než původní od Jethro. Ostatní nemohu posoudit. Na druhou stranu je třeba vzít na zřetel informace od kapel minulého století, které si stěžují (většinou u svých prvotin) na nejen zvukovou nedokonalost té či oné nahrávky způsobenou neznalostí věcí nebo nemajíce k dispozici potřebnou techniku pro nahrávání. Jinými slovy - i tenkrát to šlo udělat lépe.
Jistě, že některé nahrávky se daly udělat lépe i minulosti, všechny nebyly tak dokonalé jako ty DS. Ten Aqualung od Wilsona - to máš pravdu. Mám původní LP i CD, ale ty jeho předělávky znějí lépe, nově vydané LP hráje podstatně lépe a zejména DVD-A 24/96 je zvuková bomba a minulosti jsme takto hrající Aqualung nikdo slyšet nemohl.
- pepazdepa3
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak nevím, za tuto cenu Dire Straits asi ne, ale zřejmě to bude opravdu rarita...
https://www.ebay.de/itm/DIRE-STRAITS-Br ... 1438.l2649
https://www.ebay.de/itm/DIRE-STRAITS-Br ... 1438.l2649
Wilsonův Aqualung zní možná někomu lépe, jako se jinému víc líbí DR5. S tím se nedá nic dělat, znamení doby, remixy jsou populárnější, než originál. A to je nutno mít na paměti. Je to Wilsonův Aqualung, nikoli originál. Já raději originál, a ne Rembrandta z plakátu, byť ve vysokém rozlišení a s efektně trendy saturovanými barvami. Milovníkovi trance budou znít lépe trance remixy PINK FLOYD, protože je tam víc tuc-tuc. A tak dál.