Supraphon a jejich Hi-Res alba

Hudba, která se Vám líbí a doporučili byste ji k poslechu
Odpovědět
jirie
Kontaktovat uživatele:

Re: Supraphon a jejich Hi-Res alba

Příspěvek od jirie »

PavelDosko píše:
08 led 2018 20:26
cerstve zakoupena alba Progres 2 - Dialog s vesmirem, Treti kniha dzungli a Mozek v HiRes na Supraphonline rozliseni WAV 24-192, velice slusna prace
DR by nebylo k dispozici ;)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

foobar2000 1.3.13 / Dynamic Range Meter 1.1.1
log date: 2018-01-09 07:10:26

--------------------------------------------------------------------------------
Analyzed: Progres 2 / Dialog s vesmirem
--------------------------------------------------------------------------------

DR Peak RMS Duration Track
DR12 -1.67 dB -17.66 dB 3:07 01-V zajeti pocitacu
DR12 -0.43 dB -15.91 dB 4:06 02-Zeme 2555
DR11 -0.90 dB -15.13 dB 9:32 03-Pisen o jablku
DR11 0.00 dB -12.86 dB 5:43 04-Odlet
DR11 -0.04 dB -14.97 dB 4:40 05-Planeta Hieronyma Bosche I
DR11 0.00 dB -13.89 dB 6:14 06-Planeta Hieronyma Bosche II
DR13 -0.32 dB -17.38 dB 4:52 07-Tisice mych oci
DR14 -0.50 dB -16.46 dB 4:43 08-Hymna robotu

Number of tracks: 8
Official DR value: DR12

Samplerate: 192000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 9216 kbps
Codec: PCM
================================================================================

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

log date: 2018-01-09 07:26:54

Analyzed: Progres 2 / Treti kniha dzungli

DR13 -0.60 dB -16.03 dB 5:39 01-Ja
DR11 0.00 dB -13.93 dB 5:24 02-Setkani
DR11 -1.21 dB -15.58 dB 4:08 03-Kdo jsem
DR13 -0.29 dB -17.78 dB 7:45 04-Svet dzungle
DR13 0.00 dB -15.10 dB 5:09 05-Zakon
DR14 -2.94 dB -22.04 dB 1:16 06-Opici narod
DR11 -0.40 dB -14.74 dB 7:37 07-Strach
DR13 -1.07 dB -18.69 dB 4:53 08-Ztraceny raj
DR13 0.00 dB -16.04 dB 6:48 09-Muz, ktery se podobal odvracene strane mesice
DR12 -0.10 dB -13.94 dB 4:47 10-Nezname nevpoustej dal
DR12 -1.69 dB -16.28 dB 5:30 11-V raji stoleti
DR11 -1.53 dB -14.89 dB 2:13 12-Reklamni suita
DR11 -3.24 dB -17.59 dB 4:59 13-S maskou a bez masky
DR11 -0.48 dB -15.71 dB 4:45 14-To ja se vracim
DR9 -6.76 dB -18.30 dB 2:31 15-Ozveny
DR11 0.00 dB -13.56 dB 8:42 16-Cim je svet muj

Number of tracks: 16
Official DR value: DR12

================================================================================

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

log date: 2018-01-09 07:20:30

Analyzed: Progres 2 / Mozek

DR12 -1.13 dB -14.75 dB 4:40 01-Inzerat
DR10 -0.41 dB -13.41 dB 4:50 02-Neznamy genius
DR11 0.00 dB -12.56 dB 6:16 03-V utulku mudrcu
DR11 -3.57 dB -17.94 dB 3:47 04-Co je zivot I
DR13 -0.57 dB -15.36 dB 3:35 05-Co je zivot II
DR11 0.00 dB -12.33 dB 4:34 06-Pod generatorem
DR12 -1.67 dB -15.27 dB 2:55 07-Radost a stesti
DR13 -0.64 dB -15.06 dB 5:10 08-Cisty stit u firmy mit
DR11 -0.27 dB -12.44 dB 2:40 09-Vzpoura otroku - pocitacu
DR12 -1.48 dB -15.97 dB 2:22 10-XAZ
DR11 0.00 dB -12.20 dB 4:03 11-Kdo je tam

Number of tracks: 11
Official DR value: DR11

Goody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goody »

Protože mě toto téma hodně zajímá a přemýšlím o koupi pár pro mě vybraných pecek, stáhl jsem free dva tituly Hra a Zrava Dama. Toto jsem si prenesl na DVD-A abych to mohl prehrat na slusnem stroji. Prehravani jsem pustil na Denon DVD-2910 jako DVD-A. Prvne poslechem jsem se zkusil proverit sve usi a nasledne jsem to pripojil na spektrak a analyzoval a meril a zjistil jsem nasledujici.

Zjevne je to opravdu z puvodnich analogových pásů ..... Proc ?
1) Po frekvencni strance je tam od cca 5hz - 40khz. Uzitecny je to asi do 22-26khz, Zbytek uz je 40dbm pod urovni nejhlasitejsiho signalu. Co jsem nameril dale slo pod <100dbm urovne a to uz nezmerim ale zase to rostlo cca od 60khz nahoru po nejakych 90dbm tj. 60dbm rozestup, takze k memu prekvapeni.

2) Je tam znatelny sum i kdyz nepatrne (asi ten studiovy tape u Suphrahonu i v te dobe byl fakt zatracene dobry), ale co je znatelny mnohem zretelnejsi a cistejsi vysky (na CD si o tomto mohu nechat znat)

3) Verte mi ze pokud mam puvodni nahravku 96Khz a jsou tam zastoupeny frekvence nad 22khz je hodne k.... poznat, kdyz provedu downsample na 48khz a pripada mi to jako kdyz prevedu 48 na 24k. Proste skok. Na druhou stranku neslysim ton na 19.4khz (sam jsem se testoval), takze podle me nejde o slyseni tech frekvenci, ale o barvu zvuku a to tady opravdu je znat.

4) Hires opravdu neni jen o dynamice, ale i o zastoupeni vyzsich frekvencnich harmonickych. Popravde by se dalo rict, ze tech 192khz/24bit bylo zbytecny a stacilo by 96Khz/24bit, kdyz vse co tam leze od 40hkz nahoru je podle me uz pouze sum retezce (tape, kabely, master recorder), ale neni to tak uplne pravda. Da se rizct ze pri FS/2 uz jsou vyzsi frekvence znacne poskozene kvantizaci, takze tech 192/24 je na miste a mohu s jistotou tvrdit, ze suprahon nikoho nepodvadi, coz u hd track nemohu rict. Nekdy mam pocit, ze tam zamerne snad dodavaji sum nad 20khz aby to vypadalo jako HD audio a mereni mi to nejednou prokazala.

5) Nekdy mam pocit ze se tu bavi banda idiotu a nemel jsem potrebu do podobnych konferenci ani prispivat, ale toto flame me zvedlo ze zidle. Nemam popravde potrebu se hadat s idioty, kteri mi tvrdi ze poznaji ktery opticky kabel je lepsi, nebo ktery CD po optickem kabelu hraje lepe (to je fakt za hranici me tolerance, co snesu), ale hi-res poznam a nepovazuji se za netopira a u me jde u toho hlave o pocit. Mel jsem tu smulu ze mam absolutni sluch a bohuzel u nekterych hudebnich pocinu dost trpim (hi-res to pak nezachrani), presto si umim kvalitni hudbu uzit.

6) Z toho pro me plyne, pokud to nekomu nic nerika, nebo na to nema aparaturu (hraje to na svem zaprdenem PC), ci takove veci prehrava po optice a spoleha na DAC sveho receiveru (to uz je hovno o Hi-res), nech radeji mlci. Pokud opravdu chcete neco resit, musite mit zaprve kvalitni zdroj, za druhe kvalitni kabelaz (i kdyz to nehraje takovou roli a ja to po pravde na tech cinch kabelech nepoznam, ale co poznam je kdyz to jedu XLR) a na konci retezce kvalitni zesilovac a jeste kvalitnejsi bedny a pak si tu nirvanu muzete uzit, jinak klidne zustante u MP3 a dal spamujte jak je HIres bublina a ja si o techto jedincich budu dal myslet ze jsou idioti.

7) stejny flame je PCM vs DSD. Vzdy mi prislo lepsi DSD (SACD) jak PCM a dnes uz vim proc. Princip DSD je proste zarukou kvality, protoze prehrat DSD je hlavne o kvalitnim zdroji hodin pro prehravaz, zatim co u PCM vzdy kdyz se chceme dostat za 18bitu, koncime u nejake Delta sigma modulace konkretniho DAC a stejne se to nakonec posere filtrama FS/2. U SACD to hraje dobre i bez tech filrtu, protoze SUM konci hluboce nekde za tim co mohu slyset snad uz pouze jako barvu tonu. Z logiky veci mi vyplyva lepsi PCM, ale prakticky je to nevyrobitelny a pokud ano, tak za uplne jiny penize jako v pripade DSD, kde v jednoduchosti je sila a proste to lepsi je. Jak poslechove, tak i technicky. Nebudu ale komentovat, ze vetsina levnych SACD prehravacu nejprve prevede DSD na PCM a pak to zase prevodnik pres Delta sigma hrne do analogu a to je fakt opruz, takze casto mam pocit, ze tu pisou lidi co o tom vi prd a cim vetsi prd o tom vi, tim vice se maji potrebu pochlubit. Sry. za toto flame, obvykle nemam potrebu, ale co je moc to je moc. Uz parkrat jsem mel cukani neco napsat viz diskuze PCM vs DSD, ale nejak u me pohar pretekl.

Howk.......

PS: Jinak pokud nekdo ma rozumny player co zvladne DSD nativne (ne prevod PCM), nebo ma aspon treba xDuoo-XD05 pripojene k PC a fakt kvalitni sluchatka, na PM poskytnu ISO jak DVD-A, tak ISO SACD (tech suprahonich skladeb Hra a Zrava Dama), aby zde mohl napsat a porovnat jaky rozdil v tom slysel. Pripadne neni nic jednodusi nez provest downsample na 44khz/16bit bez uprav aby to mohl porovnat a tam si zase tim slysytelnym rozdilem jist jsem.

Goody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goody »

Jo a abych snad nekoho popichl, protoze i trosicku hraji, tak vim neco o tom, ze casto tam dostat neco nad 20khz je fakt problem. Mam tu dost mikrofonu a nektere kousky pomerne drahe (myslim >10kkc), ale at jsem se snazil, jak jsem se snazil nejak rapidne za 25khz jsem se moc nedostaval a to jsem tu mel piezo, abych ten signal generoval. Vim o mikrofonech co jedou do 60khz, ale stoji >80kkc a to do toho nedam. Vetsina nastroju co mam se taky nejak dramaticky za 20khz nehrne a to nemluvim o tech digitalnich. Mam tu super nastroj pro me (klapky od Alesis QS8) a presto ze maji supper plny zvuk a nedam na ne dopustit ( a to tu tech kousku mam podstatne vice a novejsich), stejne jedou FS max 48khz a tak vim ze pokud mi tam po analogu leze neco vice nez 22khz, je to spis bordel a nedokonalost vystupniho DAC, coz mym usim vubec nevadi, ale kazdopadne bych se nekdy hadal co je mi prijemnejsi, jestli to nahravat ADAT, nebo pekne po analogu. Proste pokud nekomu Hires nic nerika, nebo na to neni vybaven, souhlas ze to jsou vyhozene penize, ale pokud to preci jen slysi a ma na to aparaturu, urcite mi da za pravdu, ze pokazde je to zazitek, kdyz se to povede, coz bohuzel neni pokazde pravda a hires to pak opravdu nezachrani.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, Ty jedeš. Chce se mi zeptat: .. na které fakultě přednášíš?

Ale k věci, nebylo by lepší, když už koupíš tzv. Hi-res 192/24 to rovnou přehrát jak to je a neprznit to převodem, nebo dokonce několika?
Zkus to dát na flešku a strč to přímo do DACu, či do MSDS Digital Processoru. Jak píšeš, tak zřejmě kvalitní aparaturu na to máš.

Jinak těch Hi-res jsem na Supraphononline cca 40 koupil ( klasiku i pop a rock ) a je fakt, že hrajou skvěle. Nic však nepřeváním.

Goody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goody »

Vždy převádim na DVD-A, nebo SACD podle toho jestli mám DSD, nebo PCM data. Tj. když jsem dostal WAV 192/24, převádím do DVD-A, ale zůstáva 192/24. Důvod je jednoduchý. Nepřehrávám to na počítači, ale na fyzickém playeru. Mám tady dva.. Denon a Oknyo. Bohužel pálené DVD-A a SACD čte pouze ten denon. Převod do DSD z Suprahonu jsem dělal jen na porovnání pro někoho, kdo si myslí, že rozdíl pozná, já tedy ne. Za sebe mohu říct, že je znát na nahrávce pořízení v DSD a to zastoupením více harmonických, než v případě PCM nahrávek, nebo nahrávek převedených s PCM do DSD, ale pokud je nahrávka požízená v PCM, smysl převod nedává. Možná právě pouze jen pro to porovnání, ale už z principu to smysl nedává a rozdíl poznám jen přeměřením, nebo sebráním rozdílové složky. Na škole nepřednáším, ale elektro vzdělání mám a k hudbě mám velmi blízko. Za netopýra se nepovažuji, neb nimi pohrdám, ale kvalitní hudbu poznám a změřit si to, když nemohu vlastním uším věřit taky umím :) Každopádně rád ty fora pročítám, ale někdy mě děsí kdo do nich přispívá.

PS: Nevim co je slušná výbava a chlubit se nechci. Mám pouze psychycké limity, co jsem ochoten investovat. Viz. sluchatka <15kkc player<30kkc, zesilovač <100kkc a repro <200kkc. S toho u beden ocekavam, ze je mam nejlepe na cely zivot. Vsadil jsem na AQ, ale hodne let spet a menit nehodlam, takze se za audiofila uplne nepovazuji, ale ten typ ze kazde tri roky koupim domaci kino <50kkc vcetne beden taky nejsem, protoze to povazuji za vyhozene penize.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No dobrá, kdo si hraje nezlobí a když Ti nejde přehrát WAV 192/24 na fyzickém playeru, tak si musíš hrát, ale to neva. K ceně Tvé výbavy se nebudu vyjadřovat, ale napovídá to, proč musíš měřit. Nic ve zlém.

Hlavně poslouchej hudbu.

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Bortik

Myslíš, že by šlo vyjadřovat se na tomto fóru kultivovaněji?

Jako uživatelé jsme se všichni zavázali nepřispívat na fórum pohoršujícím, hanlivým, nevhodným, vulgárním nebo jiným materiálem, který by mohl porušovat platné zákony ve vaší zemi, zákony v zemi, kde sídlí „HIFIroom.cz“, nebo platné mezinárodní právo.

Tato činnost může vést k:
1) upozornění moderátorem
2) banu na 3 dny
3) banu na 1 měsíc
4) okamžitému a trvalému vykázání z fóra.
moderátor

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

*
Naposledy upravil(a) dkdkdk dne 29 led 2018 19:41, celkem upraveno 1 x.

Goody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goody »

Pokud jsem byl vice expresivni, než bylo vhodné, tak se omlouvám a určitě se polepším. Co se týče přehrávání přímo, mam tu nějaké přehrávače co si poradí jak s Wav, tak FLAC, ale nějak mi k srdci přirostl zvukově ten denon a to nebyl zdale nejdražší. Nepochopil jsem poznámku vzhledem k ceně? Uši mam doufam ok, ale rád si semtam něco přeměřím, protože když si nejsem jist, buď se mi to potvrdi, nebo mi to připomene, že sluch je subjektivní záležitost, každopádně jsem se k sestavě co mám nijak konkrétně nevyjádřil a už tady cítím s mirnou ironii, že něco dělám blbě. Pokud je tomu tak, rád bych věděl co? Jako že za ty peníze nic slušné nekoupím? Nevím, nemusím utratit mega, abych se mohl pochlubit, ale kvalitu ocenim. Jen jsem technokrat, tak pokud ty peníze dám, musím vědět za co.

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Můžeme spolu hovořit kultivovaně, nebo si tu nadávat a urážet se navzájem. Bude to pak příjemné prostředí, které budeme rádi navštěvovat?

Dále je také třeba brát v potaz, že toto prostředí je veřejné. Jeden uživatel nedávno napsal, že tu začal chodit i jeho mladý synek a dokonce časem rozpoznal i svého otce. Je to pak vhodné dávat našim dětem takový příklad?

No a závěrem? Administrátor a majitel fóra si to dal do podmínky a tu jsme všichni při registraci potvrdili souhlasem ....
moderátor

Odpovědět