Děkuji a přeji všem inspirativní čtení a diskuze
Supraphon a jejich Hi-Res alba
- konferencier
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Supraphon a jejich Hi-Res alba
Právě jsem si stáhnul prvního průzkumného chrousta ze Supraphonline.
Bohužel DAC žere jen WAV. Někde už to tady padlo, že je možné FLAC převést na WAV bez ztráty kvality.
Byl by někdo tak laskav a poradil jak na to?
Jěště by mě také zajímalo v jakém formátu jsou na Supraphonline alba v HiRes?
Díky všem.
Bohužel DAC žere jen WAV. Někde už to tady padlo, že je možné FLAC převést na WAV bez ztráty kvality.
Díky všem.
Píšou - Formát: WAV 24bit / 192kHz
Díky Vítku.
Odpověď na ten můj dotaz už jsem vygooglil:
potrebuji-poradit/vhodny-konvertor-z-fl ... t1662.html
Odpověď na ten můj dotaz už jsem vygooglil:
potrebuji-poradit/vhodny-konvertor-z-fl ... t1662.html
Supraphonline: WAV ano, ale parametry Hi-res různé. Také 24bit / 44,1kHz.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
na 24/44.1 jsem tam nenarazil
No, co dodat.
Tak si tam synu dej např. Jana Kirschner - Živá a možná narazíš. Pokud by si tam kupoval v Hi-res i klasiku jako já, už bys narazil dávno 24/48 a 24/96 celkem často. Hlavně že máš příspěvek.
Tak si tam synu dej např. Jana Kirschner - Živá a možná narazíš. Pokud by si tam kupoval v Hi-res i klasiku jako já, už bys narazil dávno 24/48 a 24/96 celkem často. Hlavně že máš příspěvek.
DAC žere nekomprimovaný datový stream PCM formátu, který mu může kterýkoliv slušný přehrávač připravit z WAV, FLAC, MP3 i mrtě dalších formátů...jirie píše: ↑25 úno 2018 11:23Právě jsem si stáhnul prvního průzkumného chrousta ze Supraphonline.
Díky všem.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
muj prispevek byl konstatovani, ze jsem na toto rozliseni nenarazil, tva odpoved je jen bezduvodne napadani ... p.s. pocitas si prispevky ? jinak diky za osloveni "synu" ... co mi tata pred deseti lety a mama pred 5 umreli nikdo mi tak nerika ...
mej se
Omlouvám se,ale nakonec byla příčina jindeRedBaron píše: ↑25 úno 2018 13:53DAC žere nekomprimovaný datový stream PCM formátu, který mu může kterýkoliv slušný přehrávač připravit z WAV, FLAC, MP3 i mrtě dalších formátů...jirie píše: ↑25 úno 2018 11:23Právě jsem si stáhnul prvního průzkumného chrousta ze Supraphonline.
Díky všem.
Používám USB 3.0 a včera jsem koupil USB 2.0
Nechápu to vůbec, ale tu 2.0 DAC ani nezaregistroval. Přehodil jsem soubory na Flash 3.0 a jede v pohodě
Inu kdo šetří ....
Jinak Progres 2 - 3. kniha džunglí v HiRes je asi nejlepší podoba, kterou lze z archivu vydolovat. Jen houšť.
Na můj dotaz, zda budou i ostatní skladby z Dialogu s vesmírem mi bylo odpovězeno, že časem ano
Já mám 2 Hi-Res alba od Supraphonu - Kuře v hodinkách a Výběr od Pražského výběru. K tomu mám i původní CD z 90. let, které jsem nagraboval do WAV a pustil je z jednoho zdroje (Allo USBridge+Volumio). Kuře v hodinkách verze Trezor r. 1990, Výběr verze z r. 1995.
Kdybych udělal slepý test, tak pohořím, protože mi přijdou ty nahrávky téměř identické. Zkusil jsem si pustit skladby za sebou a najít rozdíl. Jediné, co jsem objevil, že nové Hi-Res jsou nahrány tišeji, abych dosáhl stejné hladiny, musel jsem u Hi-Res dát volume lehce doprava. Pořád se mi ale víc líbil zvuk u obou původních CD, ve prospěch Hi-Res mluví možná o trochu lepší prostor a rozložení nástrojů, ale např. basy mi zněly lépe z původních CD.
Kdybych to měl napsat podle osobních preferencí:
1. Kuře v hodinkách (Trezor) 1990
2. Hi-Res Kuře v hodinkách
pak dlouho nic a teprve verze z roku 2012, která mi přijde díky loudness war zmršená.
U Pražského výběru byly nahrávky dost podobné, tady bych nedokázal říct, které zní líp.
Tudíž, má-li někdo původní nahrávky z 90. let, tak si podle mého názoru při přechodu na Hi-Res moc nepomůže. Pokud někdo shání album, které ještě nemá, a chce kvalitní zvuk, klidně po Hi-Res sáhněte, rozhodně neuděláte chybu, protože u Supraphonu udělali dobrou práci.
Kdybych udělal slepý test, tak pohořím, protože mi přijdou ty nahrávky téměř identické. Zkusil jsem si pustit skladby za sebou a najít rozdíl. Jediné, co jsem objevil, že nové Hi-Res jsou nahrány tišeji, abych dosáhl stejné hladiny, musel jsem u Hi-Res dát volume lehce doprava. Pořád se mi ale víc líbil zvuk u obou původních CD, ve prospěch Hi-Res mluví možná o trochu lepší prostor a rozložení nástrojů, ale např. basy mi zněly lépe z původních CD.
Kdybych to měl napsat podle osobních preferencí:
1. Kuře v hodinkách (Trezor) 1990
2. Hi-Res Kuře v hodinkách
pak dlouho nic a teprve verze z roku 2012, která mi přijde díky loudness war zmršená.
U Pražského výběru byly nahrávky dost podobné, tady bych nedokázal říct, které zní líp.
Tudíž, má-li někdo původní nahrávky z 90. let, tak si podle mého názoru při přechodu na Hi-Res moc nepomůže. Pokud někdo shání album, které ještě nemá, a chce kvalitní zvuk, klidně po Hi-Res sáhněte, rozhodně neuděláte chybu, protože u Supraphonu udělali dobrou práci.
Těch Hi-resů jsem tam nakoupil cca 50, většinu rock/pop a část klasiky. Supraphonské Hi-res 24/192 hraje lépe než stejné tituly na CD ( první vydání - tedy do roku 1995, kdy se ještě neprznilo ) a podstatně lépe něž novější tituly na CD postižené tzv. Loudness War. A ten markantní rozdíl ve prospěch Hi-res je právě na basové složce, tedy v rozporu s Tvojí zkušenností. Někde bude chyba, ale na ten názor máš právo. Mimochodem, ta první alba Olympicu v Hi-res jsou přímo excelentní. Lehké technické nedostatky jsem však zaznamenal u zde nedávno recenzované Novosvětské 24/192 - původně analogové nahrávky z roku 1972, ale i tady celkový dojem z poslechu je velice dobrý a příjemný oproti CD ( 1982 ), kde jsou naznaky určité agresivity na výškách.
Tak ať to všem hraje.
Tak ať to všem hraje.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Cez sviatky som kúpil "Český národní symfonický orchestr, Jan Chalupecký - Tři oříšky pro Popelku - Karel Svoboda"
Neskutočný nepodarok, DR8. Viď diskusia k albumu.
https://www.supraphonline.cz/album/4244 ... t=campaign
Neskutočný nepodarok, DR8. Viď diskusia k albumu.
https://www.supraphonline.cz/album/4244 ... t=campaign
Tony
To je smutné, samozřejmě. A to sis pořídil tu Hi-Res verzi? Zmíněná diskuze je jen pod mp3/flac.
Mnou doposud pořízené Hi-Res Supraphon nahrávky jsou všechny zvukově excelentní.
To je smutné, samozřejmě. A to sis pořídil tu Hi-Res verzi? Zmíněná diskuze je jen pod mp3/flac.
Mnou doposud pořízené Hi-Res Supraphon nahrávky jsou všechny zvukově excelentní.