To nevadí, nejdůležitější ze všeho je víra. Nejlépe vzájemně utužovaná.BVa píše:
Len je na nej napísané "MULTI PLUG-LINE FILTER"..
Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)
Re: Dobrá lišta do 10 tisíc (bez filtru)
Pavel Macura Audio
ony jsou dva druhy Hercules a Hercules plus.
Obě mají stejný obal a taky je u obou napsaný sítový filtr ale bral bych to jako chybu v dokumentaci. Určitě je jedna s filtrem a druhá bez.
Obě mají stejný obal a taky je u obou napsaný sítový filtr ale bral bych to jako chybu v dokumentaci. Určitě je jedna s filtrem a druhá bez.
-
- Kontaktovat uživatele:
weiron, rozeber a podívej.
kychtax
Aktuálně řeším to stejné. Mám 1ks QB4 a protože jsem pořídil Titana, potřebuji ještě další lištu na druhou pozici. Ty jsi již něco objevil? Jak jsi to dořešil?
Aktuálně řeším to stejné. Mám 1ks QB4 a protože jsem pořídil Titana, potřebuji ještě další lištu na druhou pozici. Ty jsi již něco objevil? Jak jsi to dořešil?
Ahoj. Jeste nedoresil.
Ale mam celkem konkretni predstavu o ni +- neco jako furugrescu. Mozna jeste malinko vetsi a prostornejsi uvnitr.
Ale mam celkem konkretni predstavu o ni +- neco jako furugrescu. Mozna jeste malinko vetsi a prostornejsi uvnitr.
to Pytell
Prozradíš víc?
Prozradíš víc?
Zdravím,
Dostal jsem včera do rukou tuto nenápadnou lištu, kterou jsem použil jako základ pro lehké úpravy. Nechci utratit moc peněz.
https://www.thomann.de/cz/adam_hall_87470.htm
Lišta je už v základu celkem super hodnocená a nejsou tam žádné zbytečnosti (USB, Spínače, ledky atd.)
https://www.thomann.de/cz/adam_hall_87470.htm#bewertung
Popis:
Základem je hliníkový U profil. Vrch a konce jsou z plastu. Lišta je rozebiratelná. Přívodní šňůra 3 x 1,5mm bez stínění, vše dimenzováno na 16A.
Vnitřek je zapojen v sérii. Vodiče jsou rovnoběžně uložené kovové plátky v plastové izolaci.
1. úprava spočívala ve výměně napájecího kabelu.
Dal jsem nově Furutech FP-314 AG. (postříbřená měď, stíněný). Koncovka Viborg, gold plated.
Uvnitř je přívodní kabel pájený k kov. plátkům. Tzn. jen nahrazení starého za nový.

2. úprava, zapojení do hvězdy.
Z cca 1metru Furutech FP-314 AG jsem prodrátoval vnitřek nově ke každé zás. zvlášť, spojil, zaizoloval masivně teflonem, zajistil proti pohybu.
Celé jsem smontoval, zkontroloval a proměřil.
Lišta je použitá k Isotek Titanu.
Proti EATONu PB8 je to značný posun.

https://prepetove-ochrany.heureka.cz/ea ... us-tel-tv/
Děkuji zejména Lachimovi i všem ostatním za tipy.
Dostal jsem včera do rukou tuto nenápadnou lištu, kterou jsem použil jako základ pro lehké úpravy. Nechci utratit moc peněz.
https://www.thomann.de/cz/adam_hall_87470.htm
Lišta je už v základu celkem super hodnocená a nejsou tam žádné zbytečnosti (USB, Spínače, ledky atd.)
https://www.thomann.de/cz/adam_hall_87470.htm#bewertung
Popis:
Základem je hliníkový U profil. Vrch a konce jsou z plastu. Lišta je rozebiratelná. Přívodní šňůra 3 x 1,5mm bez stínění, vše dimenzováno na 16A.
Vnitřek je zapojen v sérii. Vodiče jsou rovnoběžně uložené kovové plátky v plastové izolaci.
Dal jsem nově Furutech FP-314 AG. (postříbřená měď, stíněný). Koncovka Viborg, gold plated.
Uvnitř je přívodní kabel pájený k kov. plátkům. Tzn. jen nahrazení starého za nový.

Z cca 1metru Furutech FP-314 AG jsem prodrátoval vnitřek nově ke každé zás. zvlášť, spojil, zaizoloval masivně teflonem, zajistil proti pohybu.
Celé jsem smontoval, zkontroloval a proměřil.
Proti EATONu PB8 je to značný posun.

https://prepetove-ochrany.heureka.cz/ea ... us-tel-tv/
Děkuji zejména Lachimovi i všem ostatním za tipy.

- nordland88
- Kontaktovat uživatele:
Na kolik tě to teda celé vyšlo?
Za "pár kaček". Lišta nějakých 600Kč a pak záleží na kabelu. Dal jsem tam Furutech 314Ag.. S levnějším kabelem, nějakým lappem nákladově kolem 1.000Kč..?
Pěkná práce
. Jaké máš zkušenosti s tímto furutechem, používáš ho i pro další zařízení? V příštím roce začneme řešit něco podobné, jen více zásuvek, 2,5mm2 vodiče a dělaná krabice z nějakého oku lahodícího dřeva. Jsem zvědavý na výsledek proti komerčním leštičkam
.

Zdarec. tak abych toto vlákno nějak ukončil.. dopadlo to nakonec takto. Lišta je super. Ptejte se, koho něco zajímá. Všechno řeknu hihih.
- Přílohy
-
Několik poznatků k úpravě.kychtax píše: ....Dostal jsem včera do rukou tuto nenápadnou lištu, kterou jsem použil jako základ pro lehké úpravy. ...
Popis:
Uvnitř je přívodní kabel pájený k kov. plátkům......
Z cca 1metru Furutech FP-314 AG jsem prodrátoval vnitřek nově ke každé zás. zvlášť,......
Proti EATONu PB8 je to značný posun.......
Vnitřek původně není zapojen v sérii, ale paralelně na společnou průběžnou sběrnici. Beru to jako překlep. (Kdyby to bylo v serii, tak na jednotlivých zásuvkách by se rozdělilo napětí v poměru připojených spotřebičů. Pokud by něco do té doby už neodešlo).
Tomu názvu do hvězdy bych se taky snad vyhnul, protože máte stále k dispozici jen jeden fázový vodič. Takže teď je to zapojené paralelně, každá zásuvka zvlášť z přívodu.
Ten metrapůl stíněného kabelu je tam dost nanic, když to začíná na zásuvce ve zdi a končí na na té připojovací liště. A to neřeším, jak je to stínění na začátku a na konci připojené, protože lišta je kovová a jenom doufám že ten hliníkový profil je i teď spojený s ochranným vodičem.
Jestli to dál připojíte k jakémukoliv dalšímu "jezevčíkovi" je jedno, protože se stíněním jste skončil v zásuvce a na druhé straně na té liště.
Dimenzovat to můžete od zásuvky klidně na 60A, ale je to zbytečné, protože od zásuvky na "zdroj" (ve vašem případě jistič zásuvkového okruhu 1f/16A )je to v nejlepším případě vedené nestíněně CYKY 3x2,5 a je to XX metrů.
Abych předešel dotazům typu: "A jak to máš teda ty chytrolíne ?"
Tak sem krátce něco napíšu.
Ideálním řešením je kvalitní síťová pračka. V mém případě jsem to následně zkusil, nezaznamenal jsem rozdíl a pračku jsem proto vynechal. Tím v žádném případě nevylučuji, že jiný jedinec s netopýříma ušima rozdíl pozná a toto řešení bude preferovat.
Když jsem prováděl nějaké práce na bytu, rekonstruoval jsem mimo jiné kabelové rozvody. Do obýváku, kde ten bigbít poslouchám jsem přitáhl kompletně nový kabelový zásuvkový rozvod. Z přípojného místa (jistič 3f/16A v bytovém rozvaděči) je celý zásuvkový rozvod provedený kabely typu CYKFLY, YSLCY ... 5x4 ( v mém konkrétním provedení je to kabel jiné obchodní značky, ale je to stejné jako co píšu a to si každý na netu najde). Jsou to stíněné kabely, které se používají např. na kabelová připojení frekvenčních měničů z důvodu zamezení rušení.
Zásuvky ve zdech jsou "normální" (např. ABB, Schneider...) a připojené na jednotlivé fáze tak, abych neměl např. na stejné fázi výkonový zesilovač a dva subwoofery DD15+. Prostě celý rozvod je třífázový s odbočením do jednotlivých fází zásuvek. Jak je to se stíněním by bylo mimo rámec tohoto příspěvku, ale prakticky je to provedené na extrahlubokých přístrojových krabicích a tam je to spojované, odbočované.....
Ze zásuvek mám stíněné pohyblivé přívody k jednotlivým komponentům sestavy, ale nemyslím si, že to stínění je ve všech případech absolutně nutné. Důležité je tam, kde jsou v souběhu signálové a reproduktorové kabely.
Jestli pojímáte ty úpravy tak jak píšete, tak jste odvážný manipulant a já Vám do budoucna přeji, aby jste elektrotechnickými znalostmi naplnil kýbl zkušeností dřív než Vám dojde Váš kýbl štěstí, jinak můžete mít snadno pomník na hřbitově a to neuvažuji o tom, že by jste vzal i někoho s sebou