Rušení v síti 230V, "pračky", kabely

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rušení v síti 230V, "pračky", kabely

Příspěvek od blesk666 »

v tej drahej zostave ste to davali aj pred koncaky?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

vyzkoušeli jsme všechny varianty, akademie trvala dva dny a nic jiného jsme na práci neměli.

Pro ty co se zůčastnili, malé připomenutí : to byla ta akce kde starý CD player Pioneer zcela rozsekal hraní HD formátů z PC na vychvalovaném DACu a kde tak skvěle hrál gramofon Sony PS X-60 s přenoskou Ortofon Valencia - například Čajkovského Ouverture 1812

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

Renown píše:Tady uvedená PS-Audio PPP je zrovna příkladem low-end pračky, která má přínos pouze u velmi levných komponentů. U drahých sestav naopak zvuk zhoršuje. Nehledě k tomu, že záruku nepřežila tak třetina výrobků. Nokonec na to už ani nebyly náhradní díly a měnilo se to zákazníkům za nový model P-3 nebo P-5 s doplatkem.
Nechce se mi hrabat v historii, ale kdyz jsi privezl prvni kusy, tak tve domy byly popisovany zcela rozdilne...

Pohrabal jsem - filtry-trafa/ps-audio-power-plant-premi ... %20premier

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Musím potvrdit Renowna, ano pračka PS-Audio PPP byla vhodná en pro střední třídu aparátků, u vyššího levelu brzda ve zvuku. Ano pamatuji si tehdejší akademií, škoda , že se už asi nikdy nic takového nebude opakovat *fnuk* .

Dokonce jsem tento model měl doma na test -- u mé sestavy brzda, ale u DK přínos.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

Wave_99
musíš ty příspěvky vidět v čase. názory na hifi byly v roce 2010 zcela jiné.
(např....když jsem na AA v roce 2010 promluvil o zvuku napájecích kabelů, tak mi 30 lidí řeklo ať tolik nefetuju a 1 člověk to chtěl vyzkoušet)
:-)
též jsem měl někdy v roce 2010 PS audio k ozvučení televize. tak na 14 dní.
k aparátu pro-ject a plazmě panasonic to byl skutečně přínos. hlavně na obrazu placky byl/je vidět přínos filtrace neskutečně.
k mému tehdejšímu stereu byla PS audio zvukově nepoužitelná. a to i ten nejvyšší model.
až čas ukázal/prověřil technickou "kvalitu" této pračky.
(třeba já jsem vyzkoušel všechno možné a dnes mám vybrané 3 filtry a 2 pračky, které mohu doporučut i z hlediska trvalé kvality v čase)
možná se od té doby výrobně kvalita zásadně zlepšila. chtělo by to zase vyzkoušet!
jenže tehdejší vlastníci ps audio mají dnes buď filtraci nejvyšší kategorie a nebo naopak s poslechem úplně skončili

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Pytel píše:Musím potvrdit Renowna, ano pračka PS-Audio PPP byla vhodná en pro střední třídu aparátků, u vyššího levelu brzda ve zvuku. Ano pamatuji si tehdejší akademií, škoda , že se už asi nikdy nic takového nebude opakovat *fnuk* .

Dokonce jsem tento model měl doma na test -- u mé sestavy brzda, ale u DK přínos.
Jo fajn, to je OK, ale jenom nazývejme věci pravými jmény :) . Pak nejde ani o rušení, ani o filtraci rušivých složek a zamezení jejich vstupu do přístroje, ale o obecné "audio voodoo" ;) .
Což je vidět i z toho, že podstatně víc rušení vyrobí zesilovač sám sobě, než ho přijde ze sítě.
Pavel Macura Audio

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Pytel, Lachim, Renown: myslite ze vase preferencie v kombinacii s tym ake kombinacie komponentov a v akom prostredi mate vyskusane a napocuvane davaju jednoznacnu a konecnu odpoved ktore pracky/filtre su prinosne pre lepsie a top hifi?

Specificky nakombinovane podmienky a preferencie davaju specificke vysledky ktore su neni obecne prenositelne. Prikladom Je to podla mojej skusenosti tak aj u filtrov/praciek - kde niektori na svoje preferencie prisahaju ale akonahle sa ich aparat a do istej miery aj skusenosti vyvinu, vidia to potom inak.
Prikladom su aj pracky ako Accuphase PS12XX, ci oddelovacie trafa kde posluchaci opisuju "stratu dynamiky, zivota" Moze to byt objektivne aj tym ze ich aparat po precisteni zvuku zacne na nich tak posobit, ale nemusi to byt sposobene prackou/oddelovakom.

Renown uz nejaku pracku vyrabate? ste spominali ze sa chystate vyrabat

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

PMA
ano. máš samozřejmě pravdu.
měření by mělo odpovídat poslechovému pocitu. nebo se nějak pozitivně doplňovat.
jenže....třeba já to změřit neumím a ke každému testu nějakého komponentu tě zvát na víno... to by jsi byl alkoholikem
ano. woodoo je zkoušet přínos filtrace/testy filtrů v sestavě, která obsahuje spínaný zdroj v PC a monitoru, digitální zesilovač v hrombedně + módy místnosti + dozvuk 3 sek.
to pak "testovací" sestava vyrábí více bordelu než samotná zásuvka která se má filtrovat...a měřit vliv samotného filtru.
ale není sestava jako sestava, ne?
když máš samostaný přívod stíněným kabelem, čistou sestavu (např. sroll + avalon indra), všechny kabely stíněné, slušnou akustiku atd. tak nějaké závěry z přínosu filtrace dělat můžeš, ne?
nebo i to bys považoval za hifi-woodu?
navíc je těžké vědět, zda posluchač/testovač označí zlepšení zvuku za zlepšení nebo zhoršení.
( často je skokové zlepšení zvuku způsobené zásadním "vyčištěním" sestavy označeno za jeho výrazné zhoršení. )
obsáhlé téma!

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

lachim píše:Wave_99
musíš ty příspevky vidět v čase. názory na hifi byly v roce 2010 zcela jiné.
(např....když jsem na AA v roce 2010 promluvil o zvuku napájecích kabelů, tak mi 30 lidí řeklo ať tolik nefetuju a 1 člověk to chtěl vyzkoušet)
též jsem měl někdy v roce 2010 PS audio k ozvučení televize. tak na 14 dní.
k aparátu pro-ject a plazmě panasonic to byl skutečně přínos. hlavně na obrazu placky byl/je vidět přínos filtrace neskutečně.
k mému tehdejšímu stereu byla PS audio zvukově nepoužitelná. a to i ten nejvyšší model.
až čas ukázal/prověřil technickou "kvalitu" této pračky.
(třeba já jsem vyzkoušel všechno možné a dnes mám vybrané 3 filtry a 2 pračky, které mohu doporučut i z hlediska trvalé kvality v čase)
možná se od té doby výrobně kvalita zásadně zlepšila. chtělo by to zase vyzkoušet!
jenže tehdejší vlastníci ps audio mají dnes buď filtraci nejvyšší kategorie a nebo naopak s poslechem úplně skončili
Ahoj, nijak tvou zkusenost nerozporuji, abych nebyl spatne pochopen. U PPP je oproti zvyklostem otocena faze, predpokladam, ze u testu bylo vse zapojeno spravne.... Jake pracky, filtry vidis tedy jako prinos i pro HE sestavy?

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Wave 99 : U PPP je oproti zvyklostem otocena faze -- samozřejmě to víme ( a tennkrát věděli ), je to dělané pro francouzký trh . Např. i Accuphase má také obrácenou fazi na výstupních zásuvkách, atd. Ale také pozor sem tam se u našich prodejců objeví síťové kabely s obrácenou fází ( před léty Nordost a další ... ).

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Aj Talianske pristroje Audio Analogue 52kg Maestro zosilnovač a CDp mali otočenu fázu.
Neviem ale ako to mám u mini PC :D

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Kovový vidlice a zásuvky od Furutechu s otočenou fází přímo počítají.
kabelguru.cz

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Když jsem zjišťoval umístění fáze přístrojem Oehlbach Phaser, zjistil jsem, že všechny moje zahraniční přístroje mají fázi na opačné straně. S tím souvisí i umístění fáze u kabelů.
Pouze přístroj Pro-ject měl fázi podle naších zvyklostí.
Z toho usuzuji, že to má každá země jinak.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

šeďour píše:Kovový vidlice a zásuvky od Furutechu s otočenou fází přímo počítají.
Správna pripomienka to so zabudol aj originál Furutech sieťovka ju mala otočenu. 8-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A teď. Babo raď! Zdá se mi, že to všichni mají dobře, jenom u nás to je naopak. :?

Odpovědět