UPS jako filtr sítě k HiFi?

Vše potřebné ke kvalitnímu napájení našich sestav.
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: UPS jako filtr sítě k HiFi?

Příspěvek od Renown »

Pánové zapomeňte na to, to je opravdu blbost. UPS je konstruovaná pro jiný účel a tak se tam sledují jiné cíle. Je řada výrobců, kteří pro audio vyrábí specializované zařízení, které jsou navrženy a vyrobeny tak aby byly vhodné pro audio, tak proč pořád chcete použít něco jiného na požadované účely nevhodného *headbang*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Já jsem myslel, že tohle už tu jednou proběhlo. Včetně měření na osciloskopech. Stručně to vyjádřil Renown, že s 3% zkreslení je to horší, než je v normální zásuvce. Když je teda v baráku plno nenormálních sousedů, tak to může být i tak plus. Mělo by to taky potlačit nějaké rušení.
Pokud si vzpomínám na ty testované UPS, tak se kvalita křivky měnila dle zátěže. Něco jako podsvícení LCD zářivkami, kde to taky dělá určitý typ bordelu při stahování jasu, tak i u těch UPS se vyhlazení vlny měnilo. Někdy to nebyla křivka, ale zubatá pila. Spínanému zdroji v PC to nevadí, pro naše účely to může být problém. Respektive ne problém, ale může to být slyšet. Pokud se bavíme o slušném principu u UPS, tak se cenově dostaneme tak vysoko, že už PS Audio a podobné řešení nejsou o tolik dražší. A jsou přímo na audio účely.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Agavel :

*thumbs up* naprosto výstižné !

Mazlik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mazlik »

Chlapi, šopa, kdo vás podplatil!!! To není možné, že se spokojíte s tvrzením, že UPS je nepoužitelné, protože to někdo tvrdí. Pokud mne angličtina neklame, tak 3% je řeč o zkroucení sinusovky. Pokud někdo má doma dvě takovéto krabičky a osciloskop, jak je to s výstupem ze zesilovače, když si v PC vygeneruji sinusovku o určité frekvenci, kterou pustím na vstup při různých napojení na zdroje. Proč se bavit o tom, co pouštím do zesilovače, není důležitější, jaký to má vliv na výsledný zvuk? Nikoho určitě nechci přesvědčovat, že UPS je nepoužitelné, nebo že UPS je nejlepší, ať si ho koupí. Popravdě chlapi si vás vážím, ale s tvrzením, že je to nepoužitelné, by se bez změření několika druhů nikdo neměl smířit. Jeden druh nemluví za vše, nebo když je 8 super, že 9,10 nebude stát za ... Podle mne jsou filtry síte v obchodech ždímaní peněz z lidí, nakoupím si pár druhů a provedu měření. Ale (ne)závidím těm, kteří slyší rozdíl mezi zlatým hrotem pod repro a nerezovým.

Držím palce

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ale to jsi to špatně pochopil Mazlíku. UPS je výborně použitelná jako záložní zdroj pro počítače, servery atd.. Tam to funguje výborně.
Jsem zvědav jaké výsledky naměříš pokud se do toho svého měření pustíš, ale pokud používáš výrazy jako "zkroucení sinusovky" tak nevím ......

boxer

Příspěvek od boxer »

Pokud je sinusovka zkroucená stejně jako jednotlivé prameny v powerkabelu (např- VDH-u),tak je přínos neoddiskutovatelný.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

boxer píše:Pokud je sinusovka zkroucená stejně jako jednotlivé prameny v powerkabelu (např- VDH-u),tak je přínos neoddiskutovatelný.
Nezapomeň, že to funguje pouze když je sínusouka stíněná lineárně strukturovaným uhlíkem!
Mazlik píše:Chlapi, šopa, kdo vás podplatil!!! ... Popravdě chlapi si vás vážím, ale s tvrzením, že je to nepoužitelné, by se bez změření několika druhů nikdo neměl smířit.
Kdyby někdo platil... Díky, ale já jsem hologram, já nic nevážím... ten odkaz na testy s měřením si teď nevycucám z prstu, nechce se mi, ale ty výstupy z osciloskopu jsem myslím výstižně popsal. Když ne zubatá pila, tak rozježená sínusovka se záchvaty padoucnice. No a pořidit domů osciloskop? To už asi vyjde levněji nějaká pračka sítě alá PPP.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Agavel
co je horší motorka: trabant nebo mercedes?
trabant - protože má 4 kola.

jinými slovy: člověk by opravdu neměl věřit úplně všemu.
nebudu se pouštět do žádných pseudotechnických úvah. zkusme selský rozum.
pokud se u UPSek s dvojí konverzí mění kvalita křivky dle zátěže a to je špatně, znamená to, že u specializovaných audio-zařízení tomu tak není?
jsou tedy založeny na jiném principu. a stačí v kostce říct na jakém jiném, ne?
jsou max. 3% právě 3%? neboli např. 0,1% nevyhovuje rozsahu max. 3%?
to jsou jen čistě faktické poznámky.
pak zde ale máme i systémové otazníky:
pomiňme roztomilý pipisův pokus s modelem 650.
horší je odmítnutí skutečně základní úvahy poukazem na nevhodně zvolený výraz. v jiných souvislostech se tomu říká např. náhrada obsahu formou, umění pro umění a pod.
protože zajímá nás skutečně to, co leze z té UPSky? nezajímá nás spíše rozdíl mezi tím, co leze ze zařízení (např. zesáku) připojeného na UPS nebo na spec. audio zařízení?
a pak zde máme praktické otázky:
existuje např. k té ups za 17t kvalitativně konkurenceschopné spec. audio zařízení? - protože kdybych měl volných 300t, koupím si fejze a neřeším. ale co když mám jen 20t?

???

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

dadaft píše:existuje např. k té ups za 17t kvalitativně konkurenceschopné spec. audio zařízení? - protože kdybych měl volných 300t, koupím si fejze a neřeším. ale co když mám jen 20t?
Většině tvého příspěvku jsem nerozumněl. Tohle je ale zajímavá úvaha. Kdybych měl za sebe vyjádřit názor, tak bych těch 20kKč radši vrazil do dražšího zesáku a napájení řešil až nakonec a definitivně. PS Audio nestojí tolik co Accuphase ale myslím, že už může být v klidu definitivní, pokud bude stačit výkonově (mají několik různě výkonných modelů).

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

já bych zas rád věděl, jestli to není náhodou tak, že místo 50 můžu dát jenom 20t. a výsledek bude stejný.
třeba ty boxerovy představy o UPSkách velkých jako telefonní ústředna a hlučných jako kompresor jsou poněkud fousaté. časy se mění.
nicméně jsem dostal echo, že se objeví něco k věci na úrovni přesahující tohle fórum. takže uvidíme.

p.s. lidí kteří chtějí prověřené řešení a značku jako ty je dost a není na tom nic špatného. takže pevně doufám, že Renownovi nijak nekazíme obchod. Mazlík s tím vyrukoval v pro něj ne příliš vhodnou dobu - to je fakt.

boxer

Příspěvek od boxer »

Dadaft

ty boxerovy představy o UPSkách velkých jako telefonní ústředna a hlučných jako kompresor jsou poněkud fousaté

Ty jsi blábola. :roll:

Já psal,že jsem měl UPS URČENOU PRO TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY.
A o kompresoru taky nebyla řeč.Ale o sbíječce. :D .
Ale pokud někomu při poslechu vadí svist CD mechaniky,či šum ventilátoru u notebooku (mě třeba jo),tak hluk té UPS byl proti tomu vichřice. Asi tak.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no, trošku jsem pravda přeháněl a lehce tvá slova "zkroutil". :P :oops:

taky poslouchám v hodně tichém prostředí - trojitá vakuová okna, žádné počítače atd.
z mé zkušenosti: v malé místnosti je ups slyšet dost - stačí ji ovšem dát do vedlejší místnosti a stěnou protáhnout jenom kabel - vyzkoušeno.
ve velké poslechovce mám ups na druhé straně místnosti a daleko za bednama - není slyšet.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

dadaft píše:p.s. lidí kteří chtějí prověřené řešení a značku jako ty je dost a není na tom nic špatného. takže pevně doufám, že Renownovi nijak nekazíme obchod. Mazlík s tím vyrukoval v pro něj ne příliš vhodnou dobu - to je fakt.
Mě jsou jeho obchody šumák a ostatně tohle vlákno není nic proti němu a taky psal, že už je všechno pryč. A prověřenou značku? Fakt je, že nic z mého hifi není z exotických. Na druhou stranu si myslím, že pokud by se např. APC podařilo vyrobit něco (netvrdím, že se o to vůbec snaží), co plně konkuruje alespoň PS Audio, tak by se o tom rychle vědělo. A až to někdo tady ověří, těším se na zprávu. Teoretické domněnky jsou v tomto případě houby platné, přiznávám.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

krátká diskuse na Slovanetu
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 1bd5360061
dovolím si citovat: Nez neco reknu tak si potrvdim ze neplacam hovadiny. Ja na vystup Powerware 9120 koukal a je to ukazkovy pripad toho jak by UPS mela vypadat. Zkresleni je kolem 1% a ruseni nula nula nic. Kontrolovano do 200MHz. Leze z toho sinus jak z citanky.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

dadaft píše:krátká diskuse na Slovanetu
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 1bd5360061
dovolím si citovat: Nez neco reknu tak si potrvdim ze neplacam hovadiny. Ja na vystup Powerware 9120 koukal a je to ukazkovy pripad toho jak by UPS mela vypadat. Zkresleni je kolem 1% a ruseni nula nula nic. Kontrolovano do 200MHz. Leze z toho sinus jak z citanky.

Jasne postav si vedle repraku tohohle 91kg broucka, s hlucnosti startujiciho dopravniho letadla. Zvlast kdyz pri jeho cene (60k) si muzes koupit jeteho fejze.

Odpovědět