Ceraball made in Taiwan

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
THXKO
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceraball made in Taiwan

Příspěvek od THXKO »

Jiri píše:
13 čer 2018 08:39
THXKO
Nechápu proč si utrácel za "hifi" napájecí a propojovací kabeláž když p.Bunta u svých BVaudio zesilovačů jasně deklaruje, že nemají žádný vliv na jejich měření a tudíž na jejich zvuk. *headbang*
Teď vážně, jak sis odůvodnil investovat do napájecího kabelu stejnou částku jako do koncového zesilovače?
Ja počúvam ušami a nie merakmi. Počúval som postupne lacné káble drahšie a po každej výmene krok po kroku to hralo lepšie a hrá to teraz neskutočne! To že mi niekto povie že to nemôže byť počuť moje uši už nikto nepresvedčí. Proste som skúšal.
Naposledy upravil(a) THXKO dne 13 čer 2018 10:42, celkem upraveno 1 x.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

FS píše:
13 čer 2018 10:31
THXKO píše:
12 čer 2018 23:47
Napísal som to preto že si to aj myslím ale v hifi je počuť kde čo a len chcem vyvrátiť názor že dve rovnaké sady ceraballov nebude počuť žiadny rozdiel, môžem i ja zmeniť názor na skutočnosť uvidíme
Nejsou stejné.
Uvidíme, môžno tam je iba iná keramická gulička a tá môže mať za následok nejakú počutelnu zmenu.

T101
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od T101 »

Pokud myslíš OneA vs "Cerabal made in Taiwan", tak tam jsou komplet jiné rozměry (rozdíly v jednotkách mm), materiál těla i kuličky.Až tedy na závit ten je stejný.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 Jiri
Nechápu proč si utrácel za "hifi" napájecí a propojovací kabeláž (a poistky..)když p.Bunta u svých BVaudio zesilovačů jasně deklaruje,že nemají žádný vliv na jejich měření a tudíž na jejich zvuk.
Na meranie určite nie, ale ak niekto vníma reprodukovanú hudbu mimozmyslovo (okrem zvuku, ktorý sa nezmení bez zmeny signálu..)cez nejaké záhadné "éterično" a highendové fluidum, ak niekto verí (pripúšťa) na zmenu zvuku bez zmeny signálu (ktorý je "nositeľom" zvuku),tak ma neprekvapuje nič a "možné" je všetko. ;) Ale to už nie je o technike, na to sú iní odborníci. :)
Toto
Počúval som postupne lacné káble drahšie a po každej výmene krok po kroku to hralo lepšie
to jasne vysvetľuje - "počúvanie" ceny. Psychika je sviňa.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Ak je rozdiel aj v materiále tela tak to môže mať vplyv na výsledný efekt, ale určite to môže byť tou keramikou ktorá má iný priemer. Ak je ten G&G one tak dobrý prečo sa overgrounder skončil z výrobou? Že by ceraball made in Taiwan bol rovnako dobrý akurát to cenovo dokážu Taiwanci výrobit za tretinu? 🤔

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

"Ceraball" Made in Taiwan má s originálním Ceraballem /OneA shodnou tak maximálně podobu, a to ještě se zavřenýma očima. Jsou tam podoby i v konstrukci, ale protože to mám zkreslené a asi tak stokrát porovnávané, vím, že ta Čína je jen na oko. FE to nějak navrhli a věděli proč. Nejde jen o použití kvalitní keramiky, neméně důležité jsou rozměry a poměry mezi nimi. O materiálu ani nemluvě. Dost jsem si s tím vyhrál, bylo hodně pokusů a omylů, takže vím, co všechno má vliv.
A proč jsem skončil s výrobou? Protože se to prostě nevyplatí, pokud to člověk dělá pořádně a nejede v počtech tisíců kusů.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Boha jeho, tady je úplné delfinárium 😂😂😂

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

THXKO píše:
13 čer 2018 10:37

Ja počúvam ušami a nie merakmi. Počúval som postupne lacné káble drahšie a po každej výmene krok po kroku to hralo lepšie a hrá to teraz neskutočne! To že mi niekto povie že to nemôže byť počuť moje uši už nikto nepresvedčí. Proste som skúšal.
Moc děkuji, že jsi sdílel svoji zkušenost.
Věřím, že zesilovače BVaudio v bi-ampu hrají velmi dobře a ty jsi byl schopen vhodnou kabeláží z nich "vymáčknout" maximum.
Nevěřím na pověry o špatně konstruovaných zesilovačích které reagují na různé napájecí kabely. Škoda, že to u tebe neslyšel p.Bunta....

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

BVa píše:
13 čer 2018 11:03
... Psychika je sviňa.
Na tom se tady povětšinou shodneme.

Psyché se účastní na výsledném vnímání vjemu (nejen hudby, ale třeba také obrazu nebo čichu) výrazně - umožňuje nám slyšet, vidět i cítit něco, co třeba ostatní nevnímají. Ale stejně tak nám může znemožnit vnímat to, co ostatní zcela samozřejmě vnímají.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jiri píše:
13 čer 2018 11:52
THXKO píše:
13 čer 2018 10:37

Moc děkuji, že jsi sdílel svoji zkušenost.
Věřím, že zesilovače BVaudio v bi-ampu hrají velmi dobře a ty jsi byl schopen vhodnou kabeláží z nich "vymáčknout" maximum.
Nevěřím na pověry o špatně konstruovaných zesilovačích které reagují na různé napájecí kabely. Škoda, že to u tebe neslyšel p.Bunta....
Kľudne prídi na posluch, zapojím Ti to z káblami ktoré dodáva pán Bunta a následné všetky najlepšie čo som doplnil doposiaľ. Na tie srandy ako že som ani neveril ako sú poistky a pritom každá hrá inak. Treba osobne vypočuť a urobiť si svoj názor.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

BVa píše:
13 čer 2018 11:03
2 Jiri
Nechápu proč si utrácel za "hifi" napájecí a propojovací kabeláž (a poistky..)když p.Bunta u svých BVaudio zesilovačů jasně deklaruje,že nemají žádný vliv na jejich měření a tudíž na jejich zvuk.
Na meranie určite nie, ale ak niekto vníma reprodukovanú hudbu mimozmyslovo (okrem zvuku, ktorý sa nezmení bez zmeny signálu..)cez nejaké záhadné "éterično" a highendové fluidum, ak niekto verí (pripúšťa) na zmenu zvuku bez zmeny signálu (ktorý je "nositeľom" zvuku),tak ma neprekvapuje nič a "možné" je všetko. ;) Ale to už nie je o technike, na to sú iní odborníci. :)
Toto
Počúval som postupne lacné káble drahšie a po každej výmene krok po kroku to hralo lepšie
to jasne vysvetľuje - "počúvanie" ceny. Psychika je sviňa.
Cena nehrala rolu pri posluchu kábla, cena hrala rolu až sa mi to manželka dozvedela. Ale musím povedať že mám vynikajúcu a ústretovu manželku i keď zistila že onen kábel je drahší ale dôležité je aj to že i ona počula rozdiel a nevedela nikdy ktorý hrá...

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Já ti samozřejmě věřím protože mám podobné zkušenosti. Samozřejmě, že jsem třeba zkoušel i velmi drahou kabeláž ale prostě jsem nebyl ochoten platit (pro mě) iracionální cenu takže jsem hledal vhodný poměr výkon/cena i vzhledem k ceně ostatních komponentů sestavy.
Je zajímavé, že p.Bunta je jeden z mále výrobců HIFI v CZ/SK který to "neřeší". Když se podívám, že i p.Stranka (SPaudio) nebo p.Šroll (Sroll) ke svým přístrojům nabízí vhodný napájecí kabel vlastní konstrukce.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

*offtopic*
Promiňte mi to, ale nechápu, proč tu pořád řešíme pana Buntu. Vždyť ho všichni známe. A je to pan, který má již něco za sebou. Má přeci nárok na svůj názor.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Když se podívám, že i p.Stranka (SPaudio) nebo p.Šroll (Sroll) ke svým přístrojům nabízí vhodný napájecí kabel vlastní konstrukce.
Ponúkam (a dodávam) vhodný kábel, s ktorým tie "prístroje" dosahujú deklarované vlastnosti, s hodnotami rádovo pod rozlíšením sluchu. Riešim prístroje tak, aby nebolo potrebné riešiť káble, to nie sú povery ale fakt. A ešte raz, zmena zvuku bez zmeny signálu je halucinácia, nie vylepšenie zvuku.
Ak iní potrebujú (alebo chcú..) vylepšovať dojem exotickými káblami, je to ich vec. Mne sa to trochu (dosť) "ekluje".

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Jiri píše:
13 čer 2018 13:27
Já ti samozřejmě věřím protože mám podobné zkušenosti. Samozřejmě, že jsem třeba zkoušel i velmi drahou kabeláž ale prostě jsem nebyl ochoten platit (pro mě) iracionální cenu takže jsem hledal vhodný poměr výkon/cena i vzhledem k ceně ostatních komponentů sestavy.
Je zajímavé, že p.Bunta je jeden z mále výrobců HIFI v CZ/SK který to "neřeší". Když se podívám, že i p.Stranka (SPaudio) nebo p.Šroll (Sroll) ke svým přístrojům nabízí vhodný napájecí kabel vlastní konstrukce.
Nikdy som neriešil prečo predajca nedáva lepší kábel ku komponentu, je predsa pravda že každý máme iný sluch a každý má možnosť si doladiť zostavu podľa jeho ucha. A ktorý to je vlastne? Veď je toľko druhov.
Podobne to je u reprosustav, prečo tam predajca nedá hneď ceraballi Ffinete ale nejaké podobné ako od fi nordost? Problém mohol byť vyriešený hneď od výrobcu. Na to je poslucháč aby sa sám rozhodol nie?
No a ak si niekto myslí že mám halucinácie že vyhodím za kabel 900-1000€ je na omyle! Ten kábel bol dôkladne počúvany dlhšiu dobu až následne bol vždy vrátený a ja sa rozhodoval či mi to za tie peniaze stojí ten rozdiel vo zvuku. Neviem o ničom že by som bral nejaké návykové látky aby sa mi halucinácie robili. Vždy to bola dlhodobá skúsenosť a rozhodovanie.

K téme:
Od známeho budem mám v blízkej dobe zapožičane originál ceraballi a vyzerá to že hneď aj fejky made in Taiwan súčasne od druhého. Tak si budem hneď vedieť urobiť názor a možno aj tu niekoho záujme môj pohľad na danú vec.

Odpovědět