Ceraball
Re: Ceraball
Zajímavý přehled izolačních pomůcek včetně srovnání. Pěkně napsaný úvod.
http://www.gcaudio.com/products/reviews ... rview.html
http://www.gcaudio.com/products/reviews ... rview.html
Ahojte vsetci. Od vcera som sa stal novym majitelom Ceraball-ov. Priniesol som si ich domov, vybral z krabice, zaskrutkoval zavity a pomaly supol pod bedne. Kedze byvam v starsom panelaku a podlahu nam asi robil clovek, ktory si myslel, ze s faktom ze zem je gulata, tak aj podlaha musi byt gulata, som sa pustil do vyvazovania bedni. Viem, ze niektori tu odporucaju pouzit ceraball rovno bez matiek, mne to bohuzial tato kriva podlaha nedovoli. Takze som si ich musel pekne povyrovnavat a pevne zafixovat (je to u mna celkom dlha hra s vodovahou). Na zaciatok chcem upozornit, ze mam posluchovku utesnenu ako sa to len da a nikdy som nemal pocit, ze by mi nieco doma dunelo. Po precitani si vsetkych prispevkov ohladom ceraballov bolo jasne, ze prve CD-cko, ktore si pustim bude nieco s poriadnou basou. Tak sa aj stalo a zrazu z predosleho basoveho zvuku (ktory som povazoval ze nedunivy) sa stal zvuk, ktory krasne vrni. Nechcem uz opakovat vsetko co napisalo velmi vela prispievatelov predomnou, ale skutocne mozem potvrdit, ze nastane precistenie v celom frekvencnom pasme. Basa nadherne vrni, hlasy su jedna radost a vysky necinkaniu ani viac, ani menej, ale su krasne ciste. Pre tych co maju radi bass sa nemusia vobec bat, ze zmizne, alebo z neho ubudne. Ja som nic taketo nespozoroval. Jedine co sa s nim stalo je, ze zacal z dunenia vrniet. Takze posledny verdikt znie: ak mate na to peniaze a chcete svoju aparaturu posunut este vyssie, tak si ich urcite vezmite aspon na posluch. Ceraball urcite neodstrani neduhy vasej stavajucej zostavy, ale posuva vyladenu zostavu o kus dalej.
pirso
zvláštní je ta rozdílnost názorů na přínos.
někdo to slyší výrazně a hned.
někdo vůbec a nikdy.
pro mě je to větší a větší záhadou.
jsem rád, že tobě to výrazně pomohlo.
ceraball do každé rodiny!
zvláštní je ta rozdílnost názorů na přínos.
někdo to slyší výrazně a hned.
někdo vůbec a nikdy.
pro mě je to větší a větší záhadou.
jsem rád, že tobě to výrazně pomohlo.
ceraball do každé rodiny!
lachim
K tomu aby clovek vyuzil skutocny prinos ceraballov je potrebne mat dotiahnutu zostavu tak, ze aj bez ceraballov sa zvuk paci. Ceraball je uz len taky doplnok ako dosiahnut zvuk, ktory by uz ani necakal, ze sa da dosiahnut. Ako som pisal, ceraball neodstrani chyby zlej zostavy, ale iba podpori klady tej dobrej. Mozno preto niektori nepostrehli prinos (nechcem samozrejme nikomu krivdit). Ja som dnes pocuval polovicu dna a testoval a testoval a testoval a stale sa nestacim divit.
K tomu aby clovek vyuzil skutocny prinos ceraballov je potrebne mat dotiahnutu zostavu tak, ze aj bez ceraballov sa zvuk paci. Ceraball je uz len taky doplnok ako dosiahnut zvuk, ktory by uz ani necakal, ze sa da dosiahnut. Ako som pisal, ceraball neodstrani chyby zlej zostavy, ale iba podpori klady tej dobrej. Mozno preto niektori nepostrehli prinos (nechcem samozrejme nikomu krivdit). Ja som dnes pocuval polovicu dna a testoval a testoval a testoval a stale sa nestacim divit.
pirso
přesně tak.
také jsem skálopevně přesvědčen o výrazném přínosu.
ověřeno na 10ti párech různých repro....
přesně tak.
také jsem skálopevně přesvědčen o výrazném přínosu.
ověřeno na 10ti párech různých repro....
NO tak já taky, teda.
Jak jsem dotáh domů aktuální nový bedny, tak jsem to celý ustavil, poskládal a spustil.
Z pod původních MkII jsem pod nové MkV ty Cerabally taky hned šoupnul, přeci když byly slyšet pod původníma, tak budou co k čemu i pod novýma, ne?
Pak mi to zašalo vrtat v hlavě, přeci jen ty novější jsou ještě o dalších 25 kg těžší, tak třeba by ty Cerabally už nemusely mít takový přínos.
Tak jsem je vytáh z pod beden. První dojem nic výrazného, ovšem po chvilce mi začala vadit jakási nervozita v přednesu. Po delší chvíli mi už vadila hodně, tak jsem tam ty Cerabally teda šoupnul zpátky a bylo to zas OK.
Kdysi se někde řešilo, že by možná stejnou službu pod bednama udělaly hroty. Je to možné, nevím, já hroty nemám, tak to nemám jak porovnávat a ani se mi upřímně už moc nechce neustále něco srovnávat a testovat. A když už Cerabally mám, tak je pod těma bednama nechám. Rozdíl s a bez u mě je. Jestli je to dáno tím, že mám ne úplně tvrdou podlahu (dřevo) nebo tím, že bedny stojí na koberci, nevím. Vím, že to mám radši "S". Pod každou bednu jsem dal 3 kousky.
Pod zesilovač nevím, tam si neumím vysvětlit co by to mělo dělat, aby to bylo slyšet ...
Jak jsem dotáh domů aktuální nový bedny, tak jsem to celý ustavil, poskládal a spustil.
Z pod původních MkII jsem pod nové MkV ty Cerabally taky hned šoupnul, přeci když byly slyšet pod původníma, tak budou co k čemu i pod novýma, ne?
Pak mi to zašalo vrtat v hlavě, přeci jen ty novější jsou ještě o dalších 25 kg těžší, tak třeba by ty Cerabally už nemusely mít takový přínos.
Tak jsem je vytáh z pod beden. První dojem nic výrazného, ovšem po chvilce mi začala vadit jakási nervozita v přednesu. Po delší chvíli mi už vadila hodně, tak jsem tam ty Cerabally teda šoupnul zpátky a bylo to zas OK.
Kdysi se někde řešilo, že by možná stejnou službu pod bednama udělaly hroty. Je to možné, nevím, já hroty nemám, tak to nemám jak porovnávat a ani se mi upřímně už moc nechce neustále něco srovnávat a testovat. A když už Cerabally mám, tak je pod těma bednama nechám. Rozdíl s a bez u mě je. Jestli je to dáno tím, že mám ne úplně tvrdou podlahu (dřevo) nebo tím, že bedny stojí na koberci, nevím. Vím, že to mám radši "S". Pod každou bednu jsem dal 3 kousky.
Pod zesilovač nevím, tam si neumím vysvětlit co by to mělo dělat, aby to bylo slyšet ...
Pirso píše ...
Na zaciatok chcem upozornit, ze mam posluchovku utesnenu ako sa to len da a nikdy som nemal pocit, ze by mi nieco doma dunelo.
Tak sa aj stalo a zrazu z predosleho basoveho zvuku (ktory som povazoval ze nedunivy) sa stal zvuk, ktory krasne vrni.
a následně ...
Jedine co sa s nim stalo je, ze zacal z dunenia vrniet.
Nějak tomu nerozumím, nejdřív píšeš, že Ti to neduní (alespoň, že si to myslíš) a potom najednou, že už Ti to neduní, ale vrní ... ?? Co to prosím Tě znamená, že zvuk resp. bas vrní?
Na zaciatok chcem upozornit, ze mam posluchovku utesnenu ako sa to len da a nikdy som nemal pocit, ze by mi nieco doma dunelo.
Tak sa aj stalo a zrazu z predosleho basoveho zvuku (ktory som povazoval ze nedunivy) sa stal zvuk, ktory krasne vrni.
a následně ...
Jedine co sa s nim stalo je, ze zacal z dunenia vrniet.
Nějak tomu nerozumím, nejdřív píšeš, že Ti to neduní (alespoň, že si to myslíš) a potom najednou, že už Ti to neduní, ale vrní ... ?? Co to prosím Tě znamená, že zvuk resp. bas vrní?
MMM
Znamena to to, ze som si ceraball bral len ako nejaky doplnok, ktory chcem vyskusat. Mal som dovtedy pocit, ze je v hudbe vsetko OK a ze basa je uplne v poriadku. Az po zmene s ceraballmi som zistil, ze tak uplne v poriadku nebolo. A pokial viem tak basa ma vrniet a nie duniet, tak neviem co je na tom nepochopitelne. Ak sa nepaci to slovo "vrnenie" da sa kludne pouzit aj nejake ine synonymum ale nic ine ma nenapadlo.
Znamena to to, ze som si ceraball bral len ako nejaky doplnok, ktory chcem vyskusat. Mal som dovtedy pocit, ze je v hudbe vsetko OK a ze basa je uplne v poriadku. Az po zmene s ceraballmi som zistil, ze tak uplne v poriadku nebolo. A pokial viem tak basa ma vrniet a nie duniet, tak neviem co je na tom nepochopitelne. Ak sa nepaci to slovo "vrnenie" da sa kludne pouzit aj nejake ine synonymum ale nic ine ma nenapadlo.
Nic ve zlém, nemyslel jsem to nijak špatně. Jenom jsem chtěl vědět, jak jsi to přesně myslel.
MMM
Ja som to ani v zlom nezobral
Vidim, ze tiez si vlastnikom Ceraballov, takze urcite sam vies aky to efekt ma.
Lachim
Videl som par tvojich prispevkov a vsimol som si, ze si si svoje uz original dost tazke bedne zatazil dalsim zavazim. Mne to nedalo nevyskusat to a spravil som to s mojimi starymi cinkami. Dole ich uz nedavam
Efekt je asi taky isty ako ked som tam dal ceraball. S tymi zavaziami ciniek to ale dost na prd vyzera. Nenapada vas nieco v celkom normalnej cenovej hladine co by sa tam dalo dat take aby to este ako tak k svetu vyzeralo a malo to povedzme tak do 10 kg?
Ja som to ani v zlom nezobral
Lachim
Videl som par tvojich prispevkov a vsimol som si, ze si si svoje uz original dost tazke bedne zatazil dalsim zavazim. Mne to nedalo nevyskusat to a spravil som to s mojimi starymi cinkami. Dole ich uz nedavam
pirso
těžko vymyslíš. lze použít jen surové železo a opracovat.
nerez by jsi nezaplatil.
p.s.: 10kg není dost
těžko vymyslíš. lze použít jen surové železo a opracovat.
nerez by jsi nezaplatil.
p.s.: 10kg není dost
Moje peripetie s Cerabally zalčaly zmatečnou aukcí za jtrou si moho zvela sám :
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=811321951
Pak jsem zveřejnil odpověď na jeden z mailů :
Pokusím se o vysvětlení :
Ten zmatek na aukru jsem si způsobil sám, protože jsem byl přesvědčen, že
jsem platil cca 4.000 kč za obě sady. Bylo to na jaře loňského roku a cenu
za Cerabally jsem vůbec neřešil. (zvlášť po nákupu nejvyššího modelu
Accuphase a dalších doplňků za cca 200k). Prostě jsem je koupil, nasadil,
zjistil, že fungují skvěle a hotovo. Když jsem počátkem listopadu začal
vystavovat některé zbytky na aukru - regálky, tuner a xlr kabely došlo i na
Cerabally a začal jsem se pídit po jejich současné ceně. Celkem mě
překvapilo, že se sada prodává za 5.220 Kč a protože, jak jsem již uvedl,
jsem si myslel že jsem kupoval sadu za cca 2.000 Kč a na krabičce a
příbalovém lístku nebyl nikde nápis - Finite Elemente, tak jsem nabyl
domněnku, že mám antirezonanční nožky od jiného neznačkového výrobce.
Protože však fungovaly bezvadně dal jsem je s mým patřičným komentářem na
Aukro. Poté co mě osočil nějaký pan Ing. T., že porušuji pravidla Aukra a
nabízím padělky jsem aukci zrušil. Kontaktoval jsem prodejce - HiFi studio u
nás v Olomouci, kam chodím dosti často. Společně jsme si vyjasnili situaci a
tehdy jsem si uvědomil, že jsem vlastně platil 4k za jednu sadu (měl jsem
zákaznickou slevu) protože ta druhá byla k dispozici až za týden. Dostal
jsem také kontakt na oficiálního dovozce RPAudio. Tomu jsem zaslal všechny
fotky, které jsem vystavoval na aukru a požádal jej o vyjádření. Díky jeho
ochotě jsem tostal tento e-mail :
Vážený pane Bxxxx,
stvrzujeme tímto, že Vámi nafocené - inzerované Ceraball UNI jsou
originálním produktem společnosti FINITE ELEMENTE vč. originálního obalu.
Za RP audio
Radim Pieknik
výhradní dovozce produktů společnosti FINITE ELEMENTE
Pro jistotu mou i případného kupujícího jsem ještě domluvený s panem Petrem
H., známého pod nickem Peer, kterého považuji za největšího odborníka na
tyto doplňky. Ve čtvrtek 12.11. porovnáme jeho Cerabally - zakoupené ve
studiu Platan Bratislava - rozměry, vzhled, balení, příbalové letáčky,
hmotnost těla a hlavně hmotnost kuličky (na digitální mikrováze určené pro
nastavování přenosky). Z toho se dá odvodit i hustota a tím použitý
materiál.
Věřím, že ve čtvrtek večer budu moci opětovně zveřejnit ten problémový
inzerát, tentokrát však s argumentací, že se jedná o originální výrobek
Finite Elemente.
Složité, viďte? Ale prostě takový je můj život - samý zmatek. Díky za Váš
čas. Libor
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=811321951
Pak jsem zveřejnil odpověď na jeden z mailů :
Pokusím se o vysvětlení :
Ten zmatek na aukru jsem si způsobil sám, protože jsem byl přesvědčen, že
jsem platil cca 4.000 kč za obě sady. Bylo to na jaře loňského roku a cenu
za Cerabally jsem vůbec neřešil. (zvlášť po nákupu nejvyššího modelu
Accuphase a dalších doplňků za cca 200k). Prostě jsem je koupil, nasadil,
zjistil, že fungují skvěle a hotovo. Když jsem počátkem listopadu začal
vystavovat některé zbytky na aukru - regálky, tuner a xlr kabely došlo i na
Cerabally a začal jsem se pídit po jejich současné ceně. Celkem mě
překvapilo, že se sada prodává za 5.220 Kč a protože, jak jsem již uvedl,
jsem si myslel že jsem kupoval sadu za cca 2.000 Kč a na krabičce a
příbalovém lístku nebyl nikde nápis - Finite Elemente, tak jsem nabyl
domněnku, že mám antirezonanční nožky od jiného neznačkového výrobce.
Protože však fungovaly bezvadně dal jsem je s mým patřičným komentářem na
Aukro. Poté co mě osočil nějaký pan Ing. T., že porušuji pravidla Aukra a
nabízím padělky jsem aukci zrušil. Kontaktoval jsem prodejce - HiFi studio u
nás v Olomouci, kam chodím dosti často. Společně jsme si vyjasnili situaci a
tehdy jsem si uvědomil, že jsem vlastně platil 4k za jednu sadu (měl jsem
zákaznickou slevu) protože ta druhá byla k dispozici až za týden. Dostal
jsem také kontakt na oficiálního dovozce RPAudio. Tomu jsem zaslal všechny
fotky, které jsem vystavoval na aukru a požádal jej o vyjádření. Díky jeho
ochotě jsem tostal tento e-mail :
Vážený pane Bxxxx,
stvrzujeme tímto, že Vámi nafocené - inzerované Ceraball UNI jsou
originálním produktem společnosti FINITE ELEMENTE vč. originálního obalu.
Za RP audio
Radim Pieknik
výhradní dovozce produktů společnosti FINITE ELEMENTE
Pro jistotu mou i případného kupujícího jsem ještě domluvený s panem Petrem
H., známého pod nickem Peer, kterého považuji za největšího odborníka na
tyto doplňky. Ve čtvrtek 12.11. porovnáme jeho Cerabally - zakoupené ve
studiu Platan Bratislava - rozměry, vzhled, balení, příbalové letáčky,
hmotnost těla a hlavně hmotnost kuličky (na digitální mikrováze určené pro
nastavování přenosky). Z toho se dá odvodit i hustota a tím použitý
materiál.
Věřím, že ve čtvrtek večer budu moci opětovně zveřejnit ten problémový
inzerát, tentokrát však s argumentací, že se jedná o originální výrobek
Finite Elemente.
Složité, viďte? Ale prostě takový je můj život - samý zmatek. Díky za Váš
čas. Libor
No a dnes s určitostí vím, že mám 2 sady originálních Ceraballů od Finite Elemente
S Peerem jsme porovnali obě balení - moje z HiFi studia v Olomouci a jeho ze studia Platan Bratislava. Vizuálně - balení naprosto shodné (krabička od firmy wag de). Příbalový certifikát jakostní kontroly se lišil pouze ve vyplněném datu provedené kontroly. Samotný ceraball - vzhled, velikost, povrchová úprava, váha (54 g) - vše naproto shodné, kulička vzhledově shodná, váha - cca 0,5g stejná. Oientačním výpočtem podle rozměrů kuličky d=6,5 mm a váze 0,5g vychází hustota cirka 3.500 kg/m3. (hustota uhlíkové oceli je cca 7850). To je asi tak vše, přátelé.
S Peerem jsme porovnali obě balení - moje z HiFi studia v Olomouci a jeho ze studia Platan Bratislava. Vizuálně - balení naprosto shodné (krabička od firmy wag de). Příbalový certifikát jakostní kontroly se lišil pouze ve vyplněném datu provedené kontroly. Samotný ceraball - vzhled, velikost, povrchová úprava, váha (54 g) - vše naproto shodné, kulička vzhledově shodná, váha - cca 0,5g stejná. Oientačním výpočtem podle rozměrů kuličky d=6,5 mm a váze 0,5g vychází hustota cirka 3.500 kg/m3. (hustota uhlíkové oceli je cca 7850). To je asi tak vše, přátelé.
Přesně, jak Libor napsal. Potvrzuji.
Zpřesňující - laboratorní měření
průměr d=6,35 mm - odpovídá přesně 1/4 palce
váha m=0,439g
z toho upřesněná hustota = 3274,5 kg/m3
průměr d=6,35 mm - odpovídá přesně 1/4 palce
váha m=0,439g
z toho upřesněná hustota = 3274,5 kg/m3