Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceraball

Příspěvek od Pytel »

Musím se podělit o poznatek ze včerejšího poslechu. Poslech Avalonu -- orig. hroty -- krásný, plněhodnotný zvuk, fakt nic se nedá vytknout. Po chvilce odstraněny původní hroty a nahraženy Cerabally, znova puštěny stejné skladby -- dívam se na majitele a oba kroutíme hlavou, já říkam ty jsi tam dal jiné CD, ale nééé , zvuk jako by jste oddělaly jeden basák, úplně zráta nejnižších basů. To se nedalo poslouchat, tak opět zpátky origo hroty a zvuk jedná báseň. Tím nechci odradovat majitelé Ceraballů, sám je používám pod bednama a velký posun. Jen další velký poznatek, že opravdu špičkové bedny, už vůbec nemusíte upgradovat, tím spíše poděláte zvuk.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Miro,
Avalony hraju najlepsie na ich vlastnych hrotoch. Skusali sme to na Ascendantoch, ako aj Eidolonoch - vzdy s rovnakym vysledkom.
Tiez som cital jeden dost podrobny test, skusali tam vsetky mozne hroty od kadejkych vyrobcov a napokon zistili to iste,
co my :)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám Cerabally namontované pod bednami asi dva týdny. V neděli je budu sundávat a vracet. Pokud uslyším rozdíl, tak napíšu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Cerabally jsem odmontoval, nasadil hroty, vyvážil a pořádně dotáhl kontramatky. Zdá se mi, že zvuk s hroty je lepší. Více přesnějších basů, zvuku je v místnosti jakoby více.
Mám ale pod bednama žulové desky 5cm silné o hmotnosti asi 40kg . Hroty na nich pevně sedí. Možná, že Carebally působí jako další mezičlánek. A nebo Tannoy díky své široké a hluboké základně lépe sedí na podlaze.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

TomasT - vliv Ceraballu na zvuk je. Záleží na jednotlivém provedení komponentu, někdy to má vliv minimální i u reprobeden (kde bychom logicky čekali největší přínos), někdy je přínos u zesilovače, kde bych já určitě žádnou změnu nečekal (a považoval za hloupost).
Tyhle "zkoušky" mám tak 2 roky za sebou.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

u repro je to jasne, tam neni co resit. Ale u zesilovace nebo cd, tomu se mi nechce verit.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Ja mam veci pomerne imunni, takze by to asi nebylo to prave, navic by mi bylo trapne si to pujcit od nejakeho prodejce a pak mu to vratit. Hraju z harddisku a neverim ze by cokoliv melo vliv na to, ze jednicky budou jednickovatejsi a nuly nulovatejsi. Vse podstatne mam po digitalni ceste poresene, nerikam ze dokonale, ale snad alespon slusne, pokud se da slusne nazvat studiovy standard.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Myslím si, že takový pohled na věc je špatný. Jedničky víc jedničkovatější. Já mám zkušenost, že takové doplňky fungují. Možná je problém ve zbytku aparátu, že tyto věci nejdou slyšet. A taky neznalost principů do hloubky. Samozřejmě to nejsou rozdíly jako by byl vyměněn komponent. Zkoušel jsem všechno možné. Poslední věcička mě ale opravdu dostala. Ovšem psát to sem opravdu nebudu. Nemá to zde žádný význam. Vyletí takzvaní "stínoví hráči", kteří okamžitě vystřelí se svými technickými poučkami převážně vyčtenými na internetu. A budou se hádat do krve, že to tak prostě nemůže být. Svými řečmi začnou dělat z přispívajích blbce a znechuceně začnou prohlašovat, že tady již psát nic nebudou. Doma DIY převodník, DIY předek, DIY koncáček a DIY bedničky. Hrajou z PC zapnutém na WC aby to nebylo slyšet a kabely jsou cosi od Kablo Vrchlabí. Protože všechny ostatní drahší než 5Kč za metr je podvod. Ve sbírce 1500 CD ve flacu stáhnuté z Avaxu a možná jednou poslechnuté.

No. Ale doba je taková. A já nikomu nic nevyčítám. Jdu si navrhnout nějaký ten plošný spoj a podpořit ty naše DIY konstruktéry. Mimochodem sháním transformátory Talema a to 2x22V/25 VA. Jde mě o ty modré toroidy do DPS a potřebuju 2ks.

TT- Cerabally mám samozřejmě doma navíc. Až se srazíme, tak ti to zapůjčím. Není problém.

TomasT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasT »

Pasul - diik. Jenom doufam ze mne to nerozdrti a nebudu to muset kupovat -) Proste moc nechapu jak muze, nebo respektive cim muze ovlivnit zvuk vymena nozicky u zesilovace.

Foxi a kde myslis ze se ukladaji v dnesni dobe veskere zaznamy ??? Na pas ??? To uz zdaleka ne. Jsou to harddisky pocitacu nebo se vyrabeji nekolika stope harddisk rekordery primo do racku.

boxer

Příspěvek od boxer »

Ovšem psát to sem opravdu nebudu. Vyletí takzvaní "stínoví ......

Škoda. Tolik jsi toho napsal a nevíme o čem. Víš jaká mohla být zase sranda?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

No právě. Ty by jsi se pobavil a já zas přišel o nervy. A ještě jedno hrozí. Lidi by to vykoupili a na mě by jich už moc nezbylo. Takže nikomu nic. Všechno si to skoupím sám a až to budu mít vše pořešeno, tak se o tom možná zmíním. Ale do té doby, nikomu nic. A musím tedy říct, že i na Emm Labs to funguje pekelně dobře. Byl jsem z toho hodně rozladěn a nechápal jak je to možné. Ale tohleto má svoje logické vysvětlení.

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

K problematice Ceraball versus dražší a drahé bedny bych jenom doplnil, že jsem slyšel pozitivní posun na bednách Heil A.M.T. Kithara. V tomto případě je asi výměna ceraballů za původní dřevěné "špalíky" povinná. Tady byl také výrazně slyšet další posun, pokud se bedna i s ceraballem postavila na kamennou desku.

Další bedny, kde se výměna projevila opět pozitivně byly zhruba ze stejné kategorie Focal Electra 1027 Be a zatím nejdražší bedny, kde Cerabally pomohly jsou Thiel 3.7. V obou případech stojí bedny i s cerabally rovněž na kamenech.

Tím pozitivním posunem míním, že basové pásmo sice ztratí na části objemu, ale získá na pevnosti, prokreslení a barvě. Takto poslouchané basy jdou subjektivně i níže. Navíc úbytek objemu vede k vyrovnání frekvenční charakteristiky a dá lépe detailněji zaznít středům a výškám.

Na druhou stranu musím říct, že záleží na celé aparatuře a akustice místnosti, stejně tak jako na osobních preferencích jednotlivých posluchačů. Když to přeženu, třeba od nabasovaných funky nahrávek až po suchou reprodukci, kde z celého kontrabasu zbývá v podstatě už jenom zvuk, který vyluzuje tah smyčce přes strunu bez vlastního sytého (ale přitom znělého) témbru nástroje.

Jako praktické vodítko bych doplnil, že změna k lepšímu (či horšímu) má být slyšet po instalaci hned po prvních taktech, protože namlouvat si, že něco slyším nebo ne je v tomto případě docela drahá legrace. Prostě pokud to tam není slyšet hned, nemá smysl investovat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lubíku2, máš pravdu. Taky jsem to tak cítil. Mě ale u bigbítu lépe vyhovuji plnější basy, i když mají lehké zkreslení. Chirurgický přesný rock není rockem. Na žádném koncertě ho tak neuslyšíš.
U rocku termín přesného zvuku ani nelze definovat. Jak vlastně hraje elektronický nástroj ? Jak ho zvukař přibarvil ?

etudiant
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od etudiant »

No já už na ten bigbít tolik nejsem. Poslouchám víc klasiku a jazz a jdu si za tím, abych ze symfonické nahrávky slyšel jasně oddělené kontrabasy a violoncella a rozdíly v barvě i objemu těla mezi "dřevama".
U elektricky míchaných a zesílených signálů vstupuje do hry i zvukař. To je pravda.
Jinak jsem rád, že jsme se shodli, že nejdůležitější jsou osobní preference a radost z hudby.

Ještě jsem zapomněl na jeden důležitý postřeh. Nesmírně ceněným přínosem ceraballů, tedy efektem přesnějších basů, je u mně pocit, že hudba lépe sedí v taktech a muzikanti jsou jaksi sehranější ... .

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Koukám, že tady je sraz netopýrů. Taky mám jeden recept.
Když okolo sestavy namalujete pentagram, pomažete membrány reprosoustav dětským sádlem a zapnete jí za 3x opakovaného výkřiku: "Rýpoten mesj!!" Basy budou ještě pevnější, prostor bude tak velký, jako z jiné dimenze a zažijete transkosmické kataklysma hrůzy brutální.

Kristova noho, jak může kovová kulička změnit zvuk CD přehrávače? Tomu opravdu může věřit jen někdo kdo pere elektrický proud. Kulička s výrobní cenou 10Kč prodávaná za 5000! ABX test vám zjevně nic neříká že? Nebo říká, ale nefunguje že?

No, mám pro vás jeden tip - ethernet kabel Denon za 2500 dolarů. Internet po něm jede mnohem rychleji, upscaluje videa z youtube do rozlišení fullHD a příležitostně se vám při jeho používání zjeví Ježíš.

http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-Dedic ... 738&sr=8-1

Odpovědět