Ceraball

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
david
Kontaktovat uživatele:

Re: Ceraball

Příspěvek od david »

pasul píše:Merhaute. Vždyť jsi technik nééé? Tak jakto že to nevíš? To se ptáš mě laika? Vždyť máš vždycky tolik řečí a najednou nic. Kde jsi byl ve vlákně o Audio research Ref 5? Taky jsi si nevšiml? Nebo že by jsi nevěděl? Já myslím, že u tebe platí to samé, co u davida. Stejná ztráta času....
To je krasne pouziti pravidla "kdyz proti vam hovori vice veci, rvete jako pominuty" *jupi*

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pasula, ty jsi jak ta jogurtová blondýnka. A přitom stačí dvě slova a jedno rovná se. Anebo dokonce jedno slovo - nevím.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tuto informaci nevím a bohužel jsem ji ani nikde nenašel. Zase tak do podrobna to již nemusím vědět. Nechystám se stavět CD přehrávač. Kdyby jsem již k něčemu takovému směřoval, tak bych zřejmě využil nabídky firmy Tentlabs. Prodávájí komplet vše pro CD. Jak špičkové mechaniky Philips, tak ovládací logiku a všechno potřebné k tomu. Schválně se koukněte na jejich stránky a kolik různých přehrávačů se vám vybaví při pohledu na tyto díly. No a jejich oscilátory pro hodiny v CD přehrávačích jsou již hodně známé - Casea.

Ovšem našel jsem, že princip snímání CD je stále chráněno licencí a stále je třeba zaplatit Philipsu 5 000 dolarů, pokud někdo chce řešit CD. Takže všechno asi jen tak volně k nastudování není volně na internetu. Osobně si myslím, že to již není tak důležité, jestli jde o nulu nebo jedničku při pitu nebo landu. Otočit se to dá jedním tranzistorem a tudíž v tom nevidím žádný problém.

Mnohem zajímavější je to, jak vymysleli zápis stereo signálu na CD a jak je to řešeno pomocí jedniček a nul.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

pasul píše: Mnohem zajímavější je to, jak vymysleli zápis stereo signálu na CD a jak je to řešeno pomocí jedniček a nul.
Co je na tom konkretne ta zajimava cast?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Jednička = ani pit ani land, ale přechod mezi nimi. Je to popsané v každém digitálním slabikáři.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ukaž.

Už to mám. Ono když se nad tím člověk zamyslí, tak je to logické, že to jinak ani nemůže být....

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Kódování NRZI (non return to zero, inverted). Změna pit-land nebo land-pit znamená jedničku, žádná změna je řada nul. Dále je tam docela nejednoduché kódování a dekódování. Rozhodně si nelze fyzický záznam na CD disku představovat jako triviální proud nul a jedniček, to by samozřejmě nefungovalo, anebo velice mizerně.
Pavel Macura Audio

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

Dobre vino si taky musis odegustovat nez ho budes kupovat
Svoji manzelku jsi nevezmes pokud se do ni nezamilujes :D
Celabary musis vyskouset a potom hodnotit ..a vo tom to je
Nejhorsi je to to ze tady treba o tom pisi lide kteri je doma vubec nemeli.
Opravdu to musite skusit doma,pod vsechno to narvat nemuzete *headbang* ,pro nekoho to je predrazena svine
pro nekoho cena za rohlik.Jsou mozna levnejsi polozky ,ja je doma nemel tak nevim a nekecam

ale porad tedy nechapu o co tady vubec jde lidem kteri s nima nemaji skusenost *headbang* *headbang*

TO Pasul
Nekdy s tvymi vyroky nesouhlasim,ale je to mozna tim ze technickym vecem vubec nerozumi.. ale tentokrat *2thumbsup* *2thumbsup*

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Takze ty mas pocit, ze CD prehravace jsou stavene tak, ze nejaka mikrovibrace zpusobi nespravne cteni signalu? Aha. To znamena, ze treba v aute, kdyz budu poslouchat autoradio, valstne mi bude hrat nejaka nahodne vygenerovana vec? Anebo CD prehravace, ktere prehravaji i datove soubory, ty to delaji jak? Protoze u datoveho komprimovaneho souboru se budou nejake prumery aplikovat dost tezko a tim padem by vibrujici mechanika neprecetla ani prd. Navic mam dojem, ze i audio CD playery budou mit nejaky buffer a budou nacitat data dopredu, aby je mohli eventuelne pri problemu zkusit nacist znova. A pokud se to nepodari, tak vsichni vime, ze CD zacne preskakovat.

Co se tyce foxovi poznamky, ze mu ty scifikoule zlepsili obraz u DVD tak tomu uz sem se snad ani nesmal. To uz snad opravdu muze vypustit jen clovek ktery veri, ze deti nosi cap. A to, ze nikdo z vas fanousu tehle veci nereknete: hele chlape, dobrej pokus, ale tohle je fakt blbost... tak to vas s nim hazi do jednoho pytle, protoze at sem napise kdo chce jakoukoli blbost (kdyz jsem to dal pod lednicku, zacala lepe mrazit) tak vsichni jen vesele pokyvaji hlavou a jede se dal.

jsem ochoten pripustit, ze to nejak funguje pod repro. Pochybuji, ze ta zmena je nejak moc slysitelna a navic vysledny efekt vubec nemusi znamenat vetsi priblizeni ke skutecne podobe nahravky, ale pouze nezadouci ekvalizaci nekam jinam. Princip na jakem to funguje je navic zcela opacny nez si vsichni myslite. Vybrace z repro do podlahy POTLACUJE guma a podobne materialy, hroty a dalsi pevne male veci je naopak ZESILUJI.

Osobne jsem priznivcem pana Aczela z Audio Critic, jsem presvedcen, ze zvuk se da naprosto dokonale zmerit a pokud mereni neprokaze opak, jsou subjektivni pocity prost jen a pouze nesmyslne autosugesce. Jak uz jsem psal, kabely jsme zkousel osobne srovnavat slepym testem a zadny rozdil jsem neslysel. Mnohem vetsi rozdil nastal, kdyz jsem koupil koberec, ktery me stal stejne jako ta ptakovina pod repraky a ma i dalsi prednosti nez zlepseni akustiky.

Na strance matrix hifi udelali hifiste pomerne zajimavy slepy test mezi sestavami za 700 a 7000 EUR hrajicimi na stejne repro. Jedna propojena socka RCA kabely za 30 korun, polozena na rozvrzanych zidlich, druha propojena hifi blbostmi za tisice na nevybrujicich hifi woodoo stolcich. Vysledek byl zcela jasny - tretina tvrdila ze je lepsi A, tretina ze B, tretina ze nic nepoznala - X. O par procent vedla levna varianta. Takze dukaz, ze to hralo stejne, nebo dokoce, ze levne hralo lip. Posluchaci byli hifiste, kteri sami dodali komponenty k testu, takze jeho objektivnosti verim

Kdyz jsem nedavno v jednom prazskem znamem studiu chtel z majitele dostat aby mi doporucil dobre kabely a rekl jestli to slysi, tak se jen smal a rekl mi, ze je prece blby propojovat kabelem za 30 korun zesilovac za 30 tisic. Na odpoved, ze me to blby neni pokud hrajou stejne mlcel a rekl mi, ze lidi proste nejvic kupuji XXX. Jeho nazor jsem z nej nedostal. kazil by si jen ksefty kdyby ho rekl. Na kabelech, hrotech, babankach a dalsich blbostech se vydela vic nez na reprakach, kdyz jsou na tom marze jako krava.
Naposledy upravil(a) Hellboy dne 08 úno 2010 23:24, celkem upraveno 1 x.

boxer

Příspěvek od boxer »

Už tady i jinde padl obrázek ABX.

Vysledek byl zcela jasny tretina tvrdila ze je lepsi A, tretina ze B, tretina ze nic nepoznala - X.

Výsledek slepých hifi testů na toto téma bývá pravidelně stejné.

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

Hellboy píše:Takze ty mas pocit, ze CD prehravace jsou stavene tak, ze nejaka mikrovibrace zpusobi nespravne cteni signalu? Aha. To znamena, ze treba v aute, kdyz budu poslouchat autoradio, valstne mi bude hrat nejaka nahodne vygenerovana vec? Anebo CD prehravace, ktere prehravaji i datove soubory, ty to delaji jak? Protoze u datoveho komprimovaneho souboru se budou nejake prumery aplikovat dost tezko a tim padem by vibrujici mechanika neprecetla ani prd. Navic mam dojem, ze i audio CD playery budou mit nejaky buffer a budou nacitat data dopredu, aby je mohli eventuelne pri problemu zkusit nacist znova. A pokud se to nepodari, tak vsichni vime, ze CD zacne preskakovat.

Co se tyce foxovi poznamky, ze mu ty scifikoule zlepsili obraz u DVD tak tomu uz sem se snad ani nesmal. To uz snad opravdu muze vypustit jen clovek ktery veri, ze deti nosi cap. A to, ze nikdo z vas fanousu tehle veci nereknete: hele chlape, dobrej pokus, ale tohle je fakt blbost... tak to vas s nim hazi do jednoho pytle, protoze at sem napise kdo chce jakoukoli blbost (kdyz jsem to dal pod lednicku, zacala lepe mrazit) tak vsichni jen vesele pokyvaji hlavou a jede se dal.

jsem ochoten pripustit, ze to nejak funguje pod repro. Pochybuji, ze ta zmena je nejak moc slysitelna a navic vysledny efekt vubec nemusi znamenat vetsi priblizeni ke skutecne podobe nahravky, ale pouze nezadouci ekvalizaci nekam jinam. Princip na jakem to funguje je navic zcela opacny nez si vsichni myslite. Vybrace z repro do podlahy POTLACUJE guma a podobne materialy, hroty a dalsi pevne male veci je naopak ZESILUJI.

Osobne jsem priznivcem pana Aczela z Audio Critic, jsem presvedcen, ze zvuk se da naprosto dokonale zmerit a pokud mereni neprokaze opak, jsou subjektivni pocity prost jen a pouze nesmyslne autosugesce. Jak uz jsem psal, kabely jsme zkousel osobne srovnavat slepym testem a zadny rozdil jsem neslysel. Mnohem vetsi rozdil nastal, kdyz jsem koupil koberec, ktery me stal stejne jako ta ptakovina pod repraky a ma i dalsi prednosti nez zlepseni akustiky.

Na strance matrix hifi udelali hifiste pomerne zajimavy slepy test mezi sestavami za 700 a 7000 EUR hrajicimi na stejne repro. Jedna propojena socka RCA kabely za 30 korun, polozena na rozvrzanych zidlich, druha propojena hifi blbostmi za tisice na nevybrujicich hifi woodoo stolcich. Vysledek byl zcela jasny - tretina tvrdila ze je lepsi A, tretina ze B, tretina ze nic nepoznala - X. O par procent vedla levna varianta. Takze dukaz, ze to hralo stejne, nebo dokoce, ze levne hralo lip. Posluchaci byli hifiste, kteri sami dodali komponenty k testu, takze jeho objektivnosti verim

Kdyz jsem nedavno v jednom prazskem znamem studiu chtel z majitele dostat aby mi doporucil dobre kabely a rekl jestli to slysi, tak se jen smal a rekl mi, ze je prece blby propojovat kabelem za 30 korun zesilovac za 30 tisic. Na odpoved, ze me to blby neni pokud hrajou stejne mlcel a rekl mi, ze lidi proste nejvic kupuji XXX. Jeho nazor jsem z nej nedostal. kazil by si jen ksefty kdyby ho rekl. Na kabelech, hrotech, babankach a dalsich blbostech se vydela vic nez na reprakach, kdyz jsou na tom marze jako krava.
Oh ,to asi bude komentářů.Necháme se překvapit,snad to někdo odborně vysvětlí. ;) ;)

Audio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Audio »

:?

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Hellboy: CD přehravač se, narozdíl od datové mechaniky, dost dobře nemůže pokoušet číst vícenásobně. O přetažení desítek Mbyte do paměti vyšší rychlostí čtení a následném hraní z paměti tu nemluvíme, je to samozřejmě cesta k řešení.

Ten, kdo někdy seřizoval laser u CD mechaniky, ví, že se zvuk mění v závislosti na seřízení, takže bych to zas tak paušálně neodsuzoval.
Pavel Macura Audio

berka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od berka »

HELIBOY pise

Ja ti neberu tvuj nazor.Koberce,zavesy atd v poslechovce jsou i u mne povinne
Ale i u mne zatim cerebaly ./hlavne u reprobedny/ zlepsily zvuk a za tim si stojim ,ale mozna kdyby tam strcil jine kravoviny a treba levnejsi tak by to vyslo stejne
ale ja vyskousel cerebaly mne se to libi a je u mne prinos a tedy koupil a dal nic neresim a hlavne jsou to moje prachy !
ale mne tady slo hlavne o ..... nejdriv vyskouset
a...... potom psat a treba nekomu pomoci pri zlepseni zvuku ..bud to hraje ..pro nekoho/myslim sebe/ .pro nekoho treba ne/ nebo at si to strci za ty prachy nekam
a ne nejdrive psat a ....

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PMA píše:Hellboy: CD přehravač se, narozdíl od datové mechaniky, dost dobře nemůže pokoušet číst vícenásobně. O přetažení desítek Mbyte do paměti vyšší rychlostí čtení a následném hraní z paměti tu nemluvíme, je to samozřejmě cesta k řešení.

Ten, kdo někdy seřizoval laser u CD mechaniky, ví, že se zvuk mění v závislosti na seřízení, takže bych to zas tak paušálně neodsuzoval.
ze

Ok, nemam problem s korekci svych nazoru a v tomhle se nepovazuju za zadneho odbornika, ale rekneme to jeste jinak. Kazda CD ROM mechanika za 500 korun je dnes schopna nacitat data s NULOU chyb i ze znacne osoupanych a opatlanych nosicu pri rychlostech 32x vyssich nez audio CD. Protoze kdyby nebyla a nacetla i jen jednu nulu, nebo jednicku blbe, tak je cely soubor necitelny. Z toho se da usuzovat, ze jakekoli novejsi cd na tom bude stejne a ze na primerene poskrabanem a omatlanem CD ke ztratam dochazi fakt asi tezko. Pokud nejaky vyrobce dava do svych hifi prehravacu neco horsiho, tak je to strasny podvod a mam poocit, ze dnes se neco takoveho snad uz ani nevyrabi.

Co se bufferu tyce, tak jeho velikost neni vubec problem. Staci mit buffer na par sekund a takove buffery ma jakykoli discman za par korun a za tech par sekund se muze mechanika bez problemu pokusit znovu nacist spatna data i nekoliksetkrat. Jasne, starsi analogove CD s tim muze mit problem, ale moderni digitalni transport at uz CD, nebo DVD proste ne.

Ja posloucham prevazne mp3 (ja vim, to je to zlo :) a musim rict, ze tam je to stejne uplne jedno a vibrace s tim nemaji co delat. Nahravky nad 256 kbps podle me nejdou poznat. 90% jich mam stejne v 320kbps a tam uz je to bez diskuse nerozeznatelne. Sam jsem mel pocit, ze nektere nahravky zneji v mp3 blbe, hlavne vysky jsou u horsich mp3 zkreslene a po te co jsem zkousel rozdily mezi ruznymi kvalitami, FLAC a original CD, nakonec jsem zjistil, ze je to vetsinou uz v samotne nahravce. Pred lety se jeste mohlo stat, ze mp3 i ve vysoke kvalite byla spatne zkomprimovana zastaralym algoritmem, ale dnes jsou programy na ripovani tak dobre, ze prakticky nejde poznat rozdil.

Odpovědět